Last news in Fakti

9 Февруари, 2010 00:00 347 0

Само 25% от офисите с наематели “на зелено”

  • площи-
  • между-
  • центъра-
  • софия-
  • офис площи
Въпреки кризата в София все още се строят офисни сгради. 09.02.2010 В момента в процес на завършване у нас са 150 000 кв. м, които се очаква да излязат на пазара до края на юни 2010 г. За не повече от 20-25% от тях има сключени предварителни договори с наематели, което ще увеличи процента на незаетите офис площи и ще окаже допълнителен натиск върху наемните нива. Това се казва в анализ на консултантската фирма „Елта Консулт".

За последното тримесечие на 2009 г. усвояването на офис площи нарасна с около 50%, но въпреки това е два пъти по-малко в сравнение със същия период на 2008 г. По-голямата част от сделките за наемане през периода са в по-ниския ценови сегмент за площи от 200 до 500 кв. м.

Към края на 2009 г. наемите за офис площи клас А в центъра на София варират между 11,5 и 15,5 евро на кв. м, а в кварталите и по-големите булеварди - между 9 и 13 евро на кв. м.

За по-ниския клас офиси извън централната част на града офертните нива се движат от 6 до 9 евро на кв. м. В центъра разликата между наемите в зависимост от качеството не е голяма поради недостатъчната наличност (около 20% от всички площи в София се намират в центъра на града) и престижа, съпътстващ тези локации.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА