Last news in Fakti

8 Февруари, 2008 00:00 1 112 0

Ирландски инвеститори завършиха ваканционен комплекс в Свети Влас

  • компанията-
  • комплекс-
  • properties-
  • планира-
  • курорти-
  • слънчев-
  • свети-
  • имоти-
  • българия-
  • west properties-
  • слънчев бряг-
  • свети влас
,Ирландската компания за инвестиции в недвижими имоти West Properties International завърши втория си проект в България, съобщиха от компанията. Комплекс „Ивет” е разположен в Свети Влас в близост до новото яхтено пристанище на курортното селище. Състои се от 57 апартамента, от които само 10 все още са непродадени. Купувачите са англичани и ирландци, но компанията планира в близко бъдеще да навлезе и на нови пазари, както и да се насочи и към местни клиенти.

„Според Световната организация по туризъм след 2010 г. България ще бъде посещавана от над 20 млн. туристи годишно. Търсенето, особено в курорти като Свети Влас и Слънчев Бряг ще бъде много голямо, но най-вече за комплекси с високо качество, предлагащи редица удобства“, казаха от компанията в отговор на въпроса не застрашава ли презастрояването на някои курорти по българското Черноморие успеха на ваканционните комплекси.

Според West Properties интересът към тези курорти сред британците е много висок, тъй като това са зрели пазари с доказан наемен потенциал. Те предлагат добре изградена инфраструктура, редовни въздушни линии до и от летище Бургас и отлични съоръжения, смятат ирландските инвеститори.

„Ивет” е вторият обект, изцяло проектиран и изпълнен от West Properties. През ноември миналата година компанията завърши първия си проект у нас – жилищна сграда на ул. „Будапеща” в София.

West Properties е с дългосрочен инвестиционен интерес към България, като през следващите 10 години планира да вложи над 500 млн. евро в страната. Освен в имоти инвестициите ще бъдат насочени и към услуги, свързани с този бизнес – управление на имоти, отдаване под наем, туроператорски услуги и други.

През следващите няколко месеца West Properties планира да финализира още два проекта: комплекс „Бели пясъци” в Равда и комплекс „Перлен бряг” в Слънчев Бряг.

Общо в страната компанията има 19 обекта в различна степен на развитие. Имотите са жилищни, ваканционни и бизнес, предимно в София и по Черноморието (Слънчев бряг, Равда, Свети Влас, Арапя, Поморие, Лозенец). Компанията има интерес и към зимните курорти у нас, като планира да построи комплекс в близост до Самоков. До село Пчелин в софийска област пък инвеститорите смятат да построят спа комплекс.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА