Last news in Fakti

5 Ноември, 2014 15:31 4 154 2

Катар купува имот в столичния квартал „Витоша”

  • катар-
  • софия-
  • къща

На днешното си заседание българското правителство даде разрешение на държавата Катар да придобие къща с двор от 3.1 декара в столичния квартал „Витоша”. Става дума за два съседни имота, като в единия от тях има масивна постройка. Тя ще се използва за дипломатическо представителство на Катар у нас.

Цената на сделката се не споменава. Справка в най-големия сайт за недвижими имоти imot.bg показва, че луксозните къщи в тази част на София са малко. Цената им се движи от 540 000 EUR до малко над 1 млн. EUR. Най-скъпият имот е триетажна къща с разгъната застроена площ 970 кв.м и двор от 1100 кв.м. Стойността й е 1 080 000 EUR. Отлична е да дипломатическо представителство, тъй като в близост до нея има имоти с аналогичен статут.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пламен Бакърджиев

    2 0 Отговор
    И къде ще отидат парите от продажбата? Нарочно не се казва.
  • 2 SoS

    0 0 Отговор
    Ми предполагам в собственика на имота :D. Държавата им дава разрешение да си купят имот, понеже не са български граждани имат нужда от такова, а те от кой ще го купят и колко ще платят си е техен проблем.