Last news in Fakti

7 Октомври, 2008 00:00 526 0

Руснаците с имот у нас ще получават виза за 3 г.

  • могат-
  • граждани
Руските граждани, които имат жилище у нас, ще могат да канят свои гости при облекчени условия, съобщи зам.-министърът на външните работи Милен Керемидчиев. Те ще подават декларация в нашите консулства за времето, за което ще приемат посетители в имота си. На самите гости пък ще се издават еднократни визи с право на престой 30 дни. Така руските граждани ще могат да дават под наем жилищата си на свои сънародници. Доскоро при такива посещения се издаваше туристически ваучер, който допълнително оскъпяваше процедурата.

Руснаците с жилище у нас вече могат да получават визи с тригодишен срок. Това се отнася и за техните съпрузи и децата им до 21 г. Те ще имат право на шест посещения за по 90 дни в рамките на този период. Визите ще се получават лично от консулствата в Москва и Петербург. Тяхното издаване ще е без посредничеството на туроператори, като отбелязаната цел на посещението ще е "бизнес", обясни Керемидчиев.

За последните 2 г. визите за граждани на Русия и Украйна са се увеличили с 50%, съобщи още зам.-министърът по време на видеомост София - Москва. "През 2007 г. броят на сделките с рускоговорещи клиенти се е увеличил с 50% и тенденцията вероятно ще се запази", коментира Катя Ценова от агенцията за недвижими имоти "Адрес".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА