Last news in Fakti

9 Октомври, 2008 00:00 544 0

Кула на Шумахер правят в Абу Даби

  • шумахер
Кула на името на бившия световен шампион във Формула1 Михаел Шумахер ще строят в Абу Даби, в Обединените арабски емирства (ОАЕ), съобщава F1news.ru. Новината стана известна по време на откриването на изложбата за недвижими имоти Cityscape. Официалното название на сградата ще е Michael Schumacher World Champion Tower, или MSWCT.

Един от изкуствените острови в териториалните води на ОАЕ вече е кръстен на Шумахер. Небостъргачът с неговото име ще бъде изграден в Ел Реем, един от централните бизнес райони на Абу Даби на брега на залива. С реализацията на проекта ще се заемат компаниите Marasi и PNYG. Последната притежава изключителните права да ползва името на Шумахер в сферата на недвижимите имоти.

Плановете на фирмата предвиждат в целия свят да бъдат изградени 7 небостъргача MSWCT, което отговаря на броя на шампионските титли на Михаел Шумахер.

В богатите страни от Персийския залив вече се създава традиция да се планира строителството на кули в чест на световно известни спортисти. В Дубай вече се работи по изграждане на небостъргач в чест на германския тенисист Борис Бекер. Една немска фирма вече се е заела с реализацията на проекта Trilogy, в който ще бъдат инвестирани 600 млн. долара. Кулата на големия тенисист ще бъде част от комплекс от още 3 19-етажни сгради, чието строителство ще завърши най-късно до 2 години.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА