Last news in Fakti

20 Октомври, 2008 00:00 405 0

2 пъти по-малко инвестиции в магазини през 2008 г.

  • площи-
  • очаква-
  • търговските-
  • година-
  • търговски
Обемът на преките инвестиции в търговски имоти в света през тази година ще бъде най-малко 2 пъти по-малък в сравнение с 2007 г. Това сочи публикуваният доклад „Световно движение на капитали", подготвен от експерти от консултантската компания Jones Lang LaSalle.

Очакваното отслабване на световната икономика ще окаже натиск върху цените на търговските обекти, обявени за продажба. Обемът на сделки през 2008 г. в сегмента ще бъде наполовина по-малък от рекордните 759 млрд. долара, отчетени през миналата година.

През тази и следващата година в Европа се очаква излизането на пазара на рекордните 26 млн. квадратни метра търговски площи, според изнесен днес доклад, се казва в проучване на Cushman&Wakefield. 58% от тях ще са в Русия, Украйна и Турция.През следващите 18 месеца търговските площи в двете най-големи бивши съветски републики се очаква да нараснат близо два пъти, в сравнение с настоящите им ниваРазвитието на търговските площи в България е по-слабо от това в съседните държави, сочи още направеният анализ. Към момента в процес на изграждане са 350 000 кв. м търговски площи. На фона на настоящите площи обаче, през следващите четири години се очаква повишение с близо 400%, според изследването.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА