31 Октомври, 2008 00:00 465 0

Най-малко 600 евро трябват за наемане на къща в Бояна

  • малко-
  • много
Най-малко 600 евро наем на месец искат собствениците на обзаведени къщи в Бояна - един от най-престижните квартали в полите на Витоша. Клиентите с пари предпочитат къщите да са просторни, с площ най-малко от 200 квадрата, да имат поне един гараж и да имат система за охрана, твърдят брокери. Предлагането на луксозни имоти от сегмента е много малко, а търсене не липсва.

Сега най-ниската оферта там е за къща от 250 квадрата на ул. "Кумата". Най-много пари - 5000 евро, се искат за дом, разположен в новопостроен затворен комплекс.В съседния кв. Драгалевци наемите на обзаведените къщите варират от 900 до 4300 евро. Според брокери в тази част на София има проблеми с инфраструктурата. Големият минус на квартала е, че за разлика от Бояна няма удобна и бърза връзка с центъра. Водоснабдяването и канализацията на района също са на ниво от средата на миналия век.

В Симеоново предлагането на къщи за наемане е малко по-голямо, като цените им са в границите от 650 до 4500 евро. Тук се предпочитат имотите близо до централната улица, за да не се налага през зимата автомобилите да се оставят в гаража, заради непочистени вътрешно квартални пътища.

Голямото предимство на бившето село Бистрица е, че е на по-голяма надморска височина и е по-далеч от шума и мръсния въздух на столицата. Исканите наеми на десетината обзаведени къщи, които се оферират, са от 600 до 2700 евро. И тук има много инфраструктурни проблеми, трупани с години.

На другия край на витошката яка - в Княжево, също се предлагат за наемане десетина къщи, като офертите са от 800 до 2700 евро.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА