Last news in Fakti

24 Ноември, 2008 00:00 513 0

Arco продаде 80% от жилищата в първия си проект

  • млн eur
Естонската компания Arco Vara вече е продала близо 80% от апартаментите в първия си проект у нас - жилищната сграда Boulevard Residence в центъра на София. Инвеститор е дъщерното дружество Арко Инвест, а изпълнител на строителството, което започна миналия ноември - ГБС София.

Търсене

Сградата ще има разгъната площ 24 830 кв. м и се очаква да бъде завършена през есента на 2009 г. Освен към жилищата вече има сериозен интерес и към офисите и търговските площи. Смятам, че причината за това са качественото изпълнение и местоположението. На този етап не усещаме отдръпване на клиенти, които търсят качествени имоти в центъра, каза Евгени Василев, мениджър на Arco Real Estate.

Проект

Инвестицията в Boulevard Residence ще е 20 млн. EUR. Проектът представлява 10-етажна сграда с височина 30 метра в най-високата си точка. На партера ще са разположени търговски площи, а на второто и третото ниво - луксозни офиси. Ще има 5 жилищни етажа с 95 апартамента в две секции. Паркирането е решено с две подземни нива с 89 гаража и 76 паркоместа.

Завършеност

Апартаментите се предлагат с довършителни работи на три нива на лукс. Arco Vara е водеща компания за имоти на балтийския пазар, която работи по няколко проекта у нас, предимно в областта на жилищното строителство. За 2007 г. тя е реализирала продажби за над 46 млн. EUR и печалба 15 млн. EUR.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА