Last news in Fakti

7 Януари, 2009 00:00 578 0

10 млн. лв. инвестират в инфраструктурата на Банско

  • банско
За следващата година се планират инвестиции в инфраструктурата на Банско за около 10 млн. лв. Това съобщи за „Монитор" кметът на най-големия ни зимен курорт Александър Краваров. Основните обекти, които ще се довършат през тази година, са пътят от Банско до хижа "Вихрен" и инфраструктурата в туристическите зони "Грамадето", "Асаница" и „Карантията", уточни той.

Одобрено е финансиране от еврофондовете и за изграждане на ролбан на Бъндеришка поляна за летен биатлон. Имаме зелена улица за финансиране на водохващането на с. Кремен и във Филипово. Чакаме одобрение за интегрирани проекти за общо водоснабдяване на Добринище и Банско. Ще се правят нови водохващания високо в Пирин, уточни той.

През активния зимен сезон в Банско не спираме тотално строителството, а разрешаваме то да става само в зоните, където няма туристи, каза още Краваров. Около работещите хотели не се допуска да има активно строителство. Багери и бетоновози в града няма, увери той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА