Last news in Fakti

22 Януари, 2009 00:00 504 0

БСП настоява за падане на такса смет в София

  • заяви
В ситуация на криза е необходимо стимулиране на потреблението и бизнеса, а не увеличаване на данъците. Това заяви Желю Бойчев, председател на групата на БСП в Столичния общински съвет, по повод намерението на кмета на София да запази промилите за такса смет при 50-процентния скок на данъчните оценки на имотите.

Аргументи

Опозицията настоява за намаляване на таксата за битови отпадъци от сегашните 1.875 промили на 1.5. Заложеният план за приходи в общината от 55 млн. лв. може да бъде достигнат с намаляване на ставката, а не с увеличаването й, смята общинският съветник от БСП Петър Курумбашев. Според него вдигането на такса смет с 50% едва ли ще увеличи приходите в столичния бюджет с 20%, както е заложено. Това ще доведе единствено до несъбираемост и сива икономика заради дефлацията в началото на годината, заяви общинският съветник.

Концесии

Друг проблем според групата на БСП е лошото почистване на столицата. Новият концесионер Заубермахер ще получава повече пари, но качеството на обслужване ще е по-лошо от това на останалите концесионери досега, заяви Курумбашев. Разликата в цената е от порядъка на над 400% за някои дейности по почистване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА