6 Август, 2009 00:00 610 0

Асен Гагаузов на прокурор заради скандален ремонт

  • плевнелиев-
  • регионалното-
  • коментира-
  • развитие-
  • министерството-
  • гагаузов-
  • министърът-
  • заяви-
  • регионалното развитие-
  • каза още-
  • асен гагаузов
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев е дал на прокуратурата скандален договор, сключен от предшественика му Асен Гагаузов. Това заяви самият министър вчера.
Ремонт

Миналата година Министерството на регионалното развитие и благоустройството е обявило обществена поръчка за ремонт на сградата на министерството, като на търга се е явявала само една фирма - Главболгарстрой. Тогавашният министър Асен Гагаузов е сключил договор с фирмата за сума от над 40 млн. лв., заяви Плевнелиев. Така излиза, че среднопретеглената цена спрямо квадратурите и количествените сметки е около 1880 EUR на квадратен метър, а това е абсурдна цена за изпълняване на строителство в България, коментира министърът. Такава цена за строителни работи в България няма, договорът е на двойно по-висока цена, коментира Плевнелиев. В коментари пред медии Плевнелиев заяви, че в момента са изплатени 13.6 млн. лв. от тази сума.

Договори

В МРРБ има подписани договори за над 300 млн. лв., които са финансово необезпечени, каза още Плевнелиев. На практика министерството е пред фалит, каза още той. Това показва как е действал антикризисният план Станишев - харчене до дупка, каза още Плевнелиев.

В МРРБ започва анализ на договорите. Един по един те ще се изследват и в зависимост от резултатите на проверката ще се предприемат действия, каза Плевнелиев. Една от необходимите законодателни промени е ремонт на Закона за обществените поръчки. В него по един удобен начин се разрешава да се правят търгове, в които участва само една компания, каза Плевнелиев.

Отговор

Не съм запознат с упреците на Росен Плевнелиев за ремонтите, правени в министерството на регионалното развитие, и не смятам да им отговарям, коментира Асен Гагаузов. Има си комисия, която да отговаря за ремонтните дейности, каза още той. Шефът на Главболгарстрой Симеон Пешов не пожела да коментира, защото бил в отпуск. В петък министърът на регионалното развитие ще представи двамата си заместник-министри. Спрягат се имената на Данаил Кирилов, общински съветник на ГЕРБ, и Любен Татарски, кмет на Разлог.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА