Last news in Fakti

16 Март, 2009 00:00 701 0

Бургаски фирми ще строят хотели в Куба

  • проекти-
  • заяви
На хоризонта пред закъсалите български строителни компании се очертава добра възможност - да се включат в строителството на хотели в Куба. Това стана ясно от среща на посланика на Република Куба у нас Херардо Суарес Алварес с предприемачи в Бургас.

Проекти
В Куба има готови над 20 проекта за строителство на нови хотели и инфраструктурата край тях, заяви Алварес. Търсят се и външни инвестиции за изграждане на вятърни паркове. Кубинският дипломат заяви, че е напълно възможно български строителни фирми да са сред инвеститорите и изпълнителите на някои от тези проекти. В Бургас бе направена презентация на островната държава с конкретните проекти. Между двете страни има политическа воля за икономическо сътрудничество, вече са подписани междуправителствени споразумения и през май в София ще се проведе заседание на междуправителствената комисия, където ще се разгледат конкретни проекти за сътрудничество, заяви кубинският посланик.

Потенциал
Основния потенциал за съвместна работа дипломатът вижда в изграждането на туристическата инфраструктура в Куба. Два милиона туристи годишно посещават острова, а тенденциите са туристопотокът да нараства въпреки световната финансова и икономическа криза. През последните години Куба бележи стабилен икономически ръст, за 2008 г. той е 4%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА