Last news in Fakti

22 Януари, 2009 00:00 559 0

В Русия вързаха имотите с котировките на петрола

  • имоти-
  • цените-
  • жилищата
Аналитици на пазара на недвижими имоти лансират идеята за връзка между котировките на петрола и цените на недвижимите имоти, пише в. "Ведомости". При ниво на черното злато около 40 долара за барел жилищата в Москва например трябва да струват от 2100 до 2400 долара за квадрат.

Изследването е на консултантската компания "Бейкър Тилли русаудит" е наречено "Барел, долар и квадратен метър - една цел". Проучването обхваща периода от 2000 г. до средата на миналата и дори е намерен коефициент на съотношението, равен на 0,85-0,90. Цените на жилищата поскъпват с 1,5-2 пъти повече, отколкото нефта. Стойността на офисите и търговските площи повтаря почти изцяло динамиката на котировките на петрола, като точността е по-висока при по-скъпите имоти.

Руската икономика е в нефтен колапс и породеният от това отток на капитали от страната влияе на пазара на имоти. Според експерти се очаква към лятото цените да паднат до 45% в сравнение с октомври. Застрахователи в Русия смятат, че бумът на цените на жилищата в Москва в последните години е свързан и с нарастване на външните кредити.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА