Last news in Fakti

11 Март, 2009 00:00 395 0

Гърция продава държавни имоти за €1 млрд.

  • бъдат-
  • държавни
Правителството в Атина е взело решение да продаде държавни сгради, като се надява от сделките да получи около 200 млн. евро още през тази година и още 800 млн. евро през следващите две години, съобщава гръцкият в. „Катимерини". Продажбите ще бъдат с условие за обратно наемане на имотите.

Кабинетът вече е изготвил списък за недвижимостите, които могат да бъдат продадени. Специално създаден правителствен комитет предстои да направи оценка на стойността им. В списъка засега са включени обекти, собственост на министерствата на външните работи, на търговския флот, на културата, на данъчната администрация и други ведомства. Общо ще бъдат обявени за продажба около 33 държавни здания.

Гръцкото правителство е принудено да продава много държавни имоти, заради недоброто финансово състояние на държавата. През последните години Гърция не изпълнява критериите на ЕС за бюджетния дефицит. Преди време от Брюксел уличиха Атина във фалшификации в отчетите на официалната статистика, предназначени за ЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА