Last news in Fakti

19 Май, 2009 00:00 459 0

50% повече отнети домове във Великобритания за година

  • кредиторите-
  • отнети-
  • които
Броят на жилищните имоти във Великобритания, които са били отнети от кредиторите заради неспазване на ипотечни задължения, се е повишил до 12 800 през първите три месеца на годината, сочат данни на британския съюз на ипотечните кредитори (CML). Това е ръст от 23% спрямо регистрираните 10 400 отнети имота през предходното тримесечие и повишение от 50% спрямо 8500 година по-рано.

От CML прогнозираха, че общо 75 хил. жилища на Острова ще бъдат отнети през 2009 г., което би било почти два пъти повече от 40-те хил. миналата година. От съюза обаче сега определят прогнозата си като „песимистична" и е възможно да я променят през лятото.

Генералният директор на CML Майкъл Кугън казва, че кредиторите се стараят да помагат на хората, които срещат трудности с изплащането на ипотеките си. "Кредиторите са наясно, че зад статистиката стоят реални хора, много от които са засегнати от икономическото забавяне, влиянието му върху безработицата и невъзможността за рефинансиране", допълва той.

През ноември основните кредитори на Острова официално приеха да има минимум три месеца закъснение преди започването на процедура по отнемане на имота, въпреки че посочиха, че това така или иначе е стандартна практика в сектора.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА