Last news in Fakti

2 Юли, 2009 00:00 676 0

Ню Йорк с най-скъпи наеми на магазини

  • долара-
  • наемите-
  • наеми
Мегаполисът Ню Йорк продължава да е лидер по най-скъпи наеми на магазини в света, съобщава Newsru.com, цитирайки проучване на пазара на търговски имоти на CB Richard Ellis Group Inc. Средното ниво на годишните наеми там сега е 1800 долара на квадратен фут (около 19 440 долара/кв. м). В най-големия американски град от началото на годината е отбелязан спад на наемите в сегмента от 10%.

Според експерти от консултантската компания поевтиняването на наемите в Ню Йорк дава възможност на чужди инвеститори да влезнат на пазара там.

На второ място се нарежда Хонконг с наеми от 975 долара на кв. фут (10 530 долара/кв. м), а на трето Москва - 790 долара за кв. фут (8532 долара/кв. м). Четвърти и пети са Париж и Токио, съответно със 776 долара за кв. фут (8381 долара за кв. м) и 771 долара за кв. фут (8327 долара/кв. м), сочи статистиката на CBRE.

Най-голям спад в наемите от 37 процента е отчетен в Буенос Айрес и Варшава - 31 на сто.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА