11 Февруари, 2015 19:51 1 636 1

Изящен музей за изящни изкуства е новото чудо на Тайван

  • музей-
  • изящни изкуства-
  • тайван

Победителят в конкурса за най-добър проект за Музей на изящните изкуства в Тайван, е арх. Крис Яо. Тази е втората важна награда за Яо през последните седмици, след като получи приз и от Американския институт по архитектура, където се състезаваше с други девет конкуренти от цял свят.

Това, с което Яо успя да грабне журито, са вертикални тръби, символизиращи тръстиковите полета по поречието на река Тахан, която минава в близост до мястото, където ще бъде реализиран проектът. Музеят ще е един от шедьоврите на Тайван, със своите 44 000 кв.м площ.

„Това, което представлява моят проект, е сграда в близост до брега на реката, и вписана в природата посредством тръстикови тръби. Идеята е своеобразно преплитане на културни и природни дадености, характерни за района”, казва Яо.

Инвестицията в новия Музей на изящните изкуства възлиза на 68.9 млн. USD. Той трябва да е готов през 2019 г. и да се състои от Музей на съвременното изкуство, Детски музей на изкуствата и многофункционална зала. Музеят на керамиката, които се намира от другата страна на река Тахан, също ще бъде част от бъдещия комплекс.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пламен Бакърджиев

    0 0 Отговор
    Трудолюбив народ не като нас на приказки. Преди са били много по назад от нас. Ние обаче винаги бягаме срещу вятъра. Нямаме достатъчно разум до се обърнем.