Last news in Fakti

28 Юли, 2009 00:00 405 0

Кипърски фонд набра €150 млн. за инвестиции на Балканите

  • bluehouse-
  • гърция-
  • българия-
  • компанията-
  • млн евро-
  • гърция българия румъния-
  • bluehouse accession property
Базираната в Кипър инвестиционна компания Bluehouse е привлякла нови капитали в размер на 150 млн. евро за инвестиции в имоти в България и в региона, съобщава гръцкото издание „Кердос”. Въпреки това компанията, която управлява няколко инвестиционни фонда с фокус върху пазарите на Югоизточна Европа, смята да изчака с инвестициите до година и половина в зависимост от конкретния пазар, докато се появят изгодни възможности.

В новия фонд, Bluehouse Accession Property III, акционери са гръцки и чуждестранни инвеститори, сред които и такива от САЩ. Подобно на предишните фондове новият също цели годишна възвръщаемост от над 20%. Той ще бъде насочен към пазарите в Гърция, България, Румъния, Хърватия и Сърбия.

Bluehouse управлява два други фонда - Bluehouse Capital Partners с инвестиционен капитал от 50 млн. евро и Bluehouse Accession Property II с капитал от 150 млн. евро. Досега компанията е инвестирала в 20 имота в Гърция, България, Румъния и др.

У нас тя има няколко инвестиции, сред които жилищен проект в процес на развитие в Бояна, офис сгради, хотел Greenville Hotel&Apartments и други.

В Гърция компанията участва в проект за 100 млн. евро за изграждането на търговското селище за икономично пазаруване McArthurGlen Designer Outlet Village. Комплексът ще бъде с обща площ от 21 хил. кв. м, като се предвижда стоките в него да се предлагат с намаление от 30 до 70%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА