Last news in Fakti

31 Юли, 2009 00:00 1 344 0

Варненската митрополия вдига църква на Албена

  • цветанов-
  • “проинвекс”-
  • трябва-
  • години-
  • фирма-
  • обаче-
  • обясни
Варненската митрополия ще построи храм с православен център в черноморския курорт Албена. Имотът е общо 2 декара, като теренът се намира във вътрешността на почивния комплекс, обясни Варненският и Великопреславски митрополит Кирил. Към комплекса обаче няма да бъде строена хотелска част, а ще има само няколко помещения за духовниците и служителите от базата. Тя ще може да се ползва за конференции, обучения на деца и др., обясни митрополит Кирил.

Ревизии Цветанов проверява строителната фирма на МВРВ-к „Новинар” 31.7.2009 г.Пълна ревизия на строителната фирма “Проинвекс” ЕООД е назначил новият вътрешен министър Цветан Цветанов, съобщиха от МВР. Със заповед от 29 юли Цветанов е отменил заповедта на предшественика си Михаил Миков от 7 юли 2009 г., с която са били завишени с до 400 щ.д./кв. м цените на построените от “Проинвекс” апартаменти.Ревизията трябва да приключи до 21 август. Над 300 служители на вътрешното ведомство водят дела срещу фирмата, тъй като според много от тях тя е строителна пирамида. Повечето от служителите са чакали с години, за да получат нов дом и са влагали голяма част от средствата си в строителството.

Още в далечната 1994 г. започват да се сключват договорите за строителството на апартаментите. По тогавашни цени квадратен метър са били около 120 щатски долара. Контрактите обаче са сключени така, че се искат 10% авансово плащане и след това кандидатите изплащат постепенно цялата сума. И докато те си влагат парите, апартаментите не могат да се ползват, защото дори тези, които вече са готови, се водят като капитал на фирмата, а не са на името на собствениците. Още преди години “Проинвекс”, която е 100% собственост на МВР, е била проверявана от прокурори.Служител на МВР наскоро успял да осъди “Проинвекс”. Това е Иван Йончев, който след 9-годишна съдебна битка се сдоби с ключ от собственото си жилище в “Младост 4”, което платил преди 15 години.

Проверка ще има и за фирма, която е спечелила обществена поръчка за доставка на хеликоптер на стойност 10 млн. лв. За да отговаря на изискванията на Шенген обаче, трябва да се купят още сензорна система и резервни части за общо 6 млн. лв. Искам да знам как Министерството на финансите обявява обществена поръчка за една сума, а после се оказва, че трябва да се дават още пари, обясни Цветанов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА