Last news in Fakti

19 Август, 2009 00:00 582 0

60 полицаи охраняваха събарянето на незаконна къща

  • любенов-
  • тимчо-
  • къщата-
  • кюстендил-
  • тимчо любенов
Поне 60 бяха полицаите, които окупираха вчера изходите и входовете на ромския квартал "Изток" в Кюстендил. Въоръжени с щитове и каски, униформените се пазеха от разгневените роми, които бяха готови да ги линчуват. Причината, една от къщите в гетото, намираща се на улица "София", точно срещу полицейския участък, трябваше да бъде съборена след решение на РДНСК- Кюстендил. Оказва се, че въпросният имот е спорен, тъй като един от собствениците на парцела е подал жалба за неуредени финансови взаимоотношения с живеещия в къщата Тимчо Любенов.

Иначе в жилището живеят две семейства. Едното тричленно, другото- четиричленно. "Блъснете ли къщата тези хора къде ще спят, под моста ли", тюхкаше се бившият кметски наместник Витан Чочов.

До момента за въпросния имот са депозирани 3 отделни жалби до Административен съд- Кюстендил, за временно спиране на процедурата по събаряне на къщата, гаража и стопанската постройка в кв. "Изток" на Тимчо Любенов. Въпреки това обаче в края на миналата седмица Тимчо е получил разпореждане да напусне къщата, тъй като тя подлежи на събаряне. Поне 50 хиляди лв. е искала собственичката на имота от Тимчо Любенов, за да откупи от нея терена. Става въпрос за много пари, няма откъде да ги извади семейството, твърдят съседи на Любенов.

Вчера бялата спретната къщурка беше съборена до основи пред очите на нейните обитатели. Разрушаването извърши фирма от Сапарева баня, сключила договор с Дирекцията за национален строителен контрол.

Много голям процент от къщите в квартала са построени върху частни имоти или са без разрешително за строеж.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА