Last news in Fakti

20 Април, 2023 07:21 4 827 6

Масов интерес към санирането в тези два български града

  • саниране-
  • дупница-
  • кюстендил

Десетки сдружения от Кюстендил и Дупница кандидатстват по програмата "Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд"

Масов интерес към санирането в тези два български града - 1
Снимка: М. Богданова ©

Над 15 сдружения в Кюстендил и още 10 в Дупница са готови с документацията и събраните от съкооператорите средства за кандидатстване за саниране по програмата "Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд" на Националния план за възстановяване и устойчивост, съобщават от двете общини. Крайният срок за кандидатстване в Кюстендил е до 2 май, а в Дупница - до 10 май.

Прогнозите са по Програмата на Националния план за възстановяване и устойчивост в Кюстендил да бъдат санирани 25-30 блока или кооперации, а кандидатстващите ще са към 40. Среща с домоуправители на сдружения на собственици, които подготвят документи за кандидатстване по програмата за енергийна ефективност, се проведе в заседателната зала на Община Дупница.

До момента са внесени 7 набора от документи на сдружения. "Иска ни се да бъдат до крайния срок не 7, а поне 27", коментира градоначалникът инж. Методи Чимев, цитиран от БНР. Бяха разяснени редица въпроси около кандидатстването и финансирането на предварителните процедури .Инж. Огнян Атанасов, съветник в Кюстендил, ангажиран в консултации по санирането по Националния план за възстановяване и устойчивост в района.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 циганирането

    9 1 Отговор
    трябва да продължи но като качествено саниране, спиране на краденето с "наши" фирми
  • 2 БЕЗПЛАТНО

    4 1 Отговор
    Ти санират жилището........
  • 3 хаха

    5 3 Отговор
    Голям интерес ... 25 блока ...
  • 4 Гост

    1 8 Отговор
    Нали всички плюехте Баце,че се крадяло,не било качествено и не знам си какво, а са се биете да ви санират, това е наш Ганя.....

    Коментиран от #5

  • 5 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    Намери си друг ник.
  • 6 Гост

    5 0 Отговор
    25 блока - масов интерес. Това само тук е възможно.