Last news in Fakti

20 Август, 2009 00:00 543 0

Ремонтират депутатските жилища

  • бъдат-
  • депутати-
  • иванов
20-30% от депутатските апартаменти ще бъдат ремонтирани, а мебелите в тях ще бъдат подменени. За това ще бъде обявена нова обществена поръчка, съобщи Иван Иванов от парламентарната група на ГЕРБ.

Ведомствените жилища на Народното събрание са общо 180. Заради съмнения за злоупотреби новото ръководство на парламента спря специалната обществена поръчка за реконструкцията им. В началото на мандата избухна грандиозен скандал с имотите. Оказа се, че новоизбраните депутати от ГЕРБ няма как да се настанят там, защото бивши народни представители не са ги освободили. Вчера обаче Иван Иванов обяви, че жилищният проблем на избраниците вече е решен.

“Всички депутати си получиха апартаментите. Някои от тях са оставили ключовете си, за да могат да бъдат посетени от комисия, която да види какъв ремонт трябва да се извърши, какво липсва от обзавеждането”, обясни той. Имало и 7-8 депутати от ГЕРБ, които живеят на друго място. Те ще изчакат приключването на ремонта през декември или януари.

Иванов вече се е нанесъл в своя ведомствен апартамент. В същото време обаче майстори го ремонтират и боядисват.

Избраниците са получили и новите си депутатски карти, чиято цел е да прекратят гласуването с чужди карти. Днес вероятно ще бъдат гласуване за отчитане на вот пленарна зала.

.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА