Last news in Fakti

25 Август, 2009 00:00 603 0

ING RE спира инвестиции за €1 млрд.

  • компанията-
  • инвеститори
ING Real Estate (ING RE) реши да сложи край на свой фонд, насочен към инвестиции в инфраструктурни проекти и компании от сектора в Европа, на стойност 1 млрд. евро.

Фондът European Infrastructure Fund (EIF), който бе създаден миналата година, не е привлякъл никакви инвеститори, пише PropertyEU. От ING са решили да прекратят фонда поради опасения относно бъдещето му и слабия пазар.

Фондът притежава дял от 29% в Welcome Break, компания, оперираща бензиностанции и магистрални сервизни центрове, както и 25% в проект за вятърни турбини.От компанията не уточняват какво ще стане с дяловете в тези компании.

Въпреки това от ING казват, че ще продължат да обсъждат с потенциални инвеститори как компанията може да им помага в работата в сектора на инфраструктурата.

„Ние все още смятаме, че инфраструктурата представлява добра инвестиция", казват от компанията.

Миналата година от компанията обявиха, че стартират EIF, който е насочен към институционални инвеститори с минимални вложения от 10 млн. евро. Той целеше вътрешна норма на възвръщаемост от минимум 10%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА