Last news in Fakti

3 Декември, 2009 00:00 391 0

Проектът за второ сити ще струва само 300 000 EUR

  • софия
Само 300 хил. евро ще бъдат платени на френския архитект Доминик Перо, за да бъде купен от българското правителство архитектурният му проект за строеж на втори център на София. Това съобщи за "Сега" Росен Плевнелиев, министър на регионалното развитие и благоустройство. Първоначалната сума, която беше поискал световноизвестният архитект, беше 5 млн. евро.Миналото правителство беше предвидило за задвижването на проекта само 3 млн. лв. От тях 1 млн. лв. трябваше да отидат за откупуването на идеите на останалите кандидати. В конкурса за второ сити на София се включиха светила като Заха Хадид, сър Норман Фостър, Максимилиано Фуксас и др.

Тепърва обаче внимателно ще се анализира дали да се продължи проекта и как точно, поясни регионалният министър. Според него не е удачно да се преместват на друго място служителите на определени административни структури. Плевнелиев даде за пример Министерство на отбраната, което се помещава в сърцето на София в сграда с голяма историческа стойност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА