Last news in Fakti

16 Март, 2010 00:00 559 0

Фондове изкупуват земя на безценица

  • киров-
  • българия
Фондове с неустановен произход на капитала изкупуват земята в България на безценица и впоследствие налагат неизгодни условия за обработката им пред земеделците– коментира зам.председателят на УС на Националната асоциация на зърнопроизводителите Николай Киров. Според него в момента собствениците не трябва да разпродават земите си, защото чрез обработването им ще разполагат с още една възможност да преодолеят икономическата криза.

Киров изрази безпокойството си, че земеделците са спечелили проекти за около 250 млн. евро, но парите не им се изплащат и затрудняват дейността им. Един от най-едрите фермери в Югоизточна България сподели, че субсидиите за френските му, испанските и гръцките му колеги са с почти 40% по-високи, което води до технологично изоставане на българските стопани и постигане на по-малки добиви.

Като причина за диспропорциите в субсидирането на земеделците в различните държави членки Киров определи клаузите в договора на България с ЕС, в който е регламентирано разликите във финансирането да действат до 2016 година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА