Last news in Fakti

11 Януари, 2010 00:00 526 0

Багери пак влизат в рибарско селище

  • селище
Багери ще влязат за втори път в рибарското селище на Бургас - Ченгене скеле, съобщи шефът на строителния контрол в града Милен Ненчев. “Чакаме само насрочване на дата и ще изпълним това, което обявихме в края на миналата година - ще бутнем 257 къщи в селището, защото са незаконни”, обясни Ненчев.

На 8 декември м. г. багери събориха две къщи в Ченгенето. Според новия устройствен план рибарско селище тук ще има, но само около канала. “Няма да закачаме къщите на рибарите, които са на два етажа и до 30 квадрата. Ще бъдат направени и паркинг, аптека и магазин”, каза кметът на Бургас Димитър Николов. Новият шеф на бургаската екоинспекция Бойчо Георгиев и областният управител Константин Гребенаров са идвали преди ден при морските вълци да оглеждат къде ще е най-подходящо да построят и мощна пречиствателна станция. Решението било взето след консултация с рибарите - станцията ще е на 100 м от последните хижи.

“Притесняваме се. Като затишие пред буря е. Страх ни е, че ще ни съборят всички”, коментират риболовците. Те са решили да сложат ново име на селището си, особено след като получат статут, какъвто досега нямат. “Какво е това Ченгене скеле?”, мърмори Стоян Боев-Сербеза, който се води кмет на рибарското селище. “Ченгенето е местност, която е на две мили надолу в залива. Тук е парк “Росенец”. По- правилно е да се водим “рибарско селище Росенец”, умува Сербеза.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА