Last news in Fakti

29 Април, 2010 22:21 2 784 8

60% от новите ваканционни имоти чакат купувач или наемател

  • ваканционни имоти-
  • цени-
  • владиков

Над 60% от новопостроените през втората половина на 2008 г. и цялата 2009 г. ваканционни имоти стоят свободни за продажба или за наем. Това каза пред DarikFinance.bg Орлин Владиков, член на Националното сдружение „Недвижими имоти”.

Той прогнозира, че цените на ваканционните имоти ще се запазят на съществуващите нива от 800 до 1100 евро/кв. м в завършен вид. Според него поради заниженото търсене не може да се говори за повишаване на цените през 2010-а и първата половина на 2011 година. Ето какво още каза Владиков:

Българите купуваха подобни имоти до 2008 г. Но след стагнацията и затягане на банковото кредитиране тези сделки стават все по-малко. Нека не забравяме, че съгласно класацията на процента на собственост на глава от населението в България 94% от населението имат някакво жилище или втори дом. Това ни поставя почти на първо място в Европа. Тази специфика на народопсихологията мисля, че ще бъде много важна и за следващия период, който ще даде възможност на нови българи, след като се оправят взаимоотношенията с банките, да придобиват собственост в зимните и летните курорти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кмета

    25 2 Отговор
    Каква стагнация бе приятел,това е рецесия в най-страшния и вид.И защо питат вълците дали обичат агнешко?Най-смешното и жалко нещо е да питат агенциите за недвижими имоти за състоянието на пазара.Нали това е прехраната им,и се чудят как да прилъжат хората да купуват.Попитайте нотариусите колко сделки сключват за да ви кажат....НИКАКВИ.
  • 2 УЯ

    2 3 Отговор
    Глупости.
  • 3 Изтрезней

    23 0 Отговор
    Свърши се!.......... Сега си съборете гадните недоразумения от черноморието. Дори и да ги предлагате по 50евро/кв. никой няма да ви ги купи - вече няма нито търсещи нито алчни за бързи печалби. Да сте продали навреме. И ако не продадете сега на единиците купувачи които ги няма ще слизате и на нива под 50Е/Кв.
  • 4 Миро

    18 0 Отговор
    Тези боклуци и по 50Е/кв няма кой да ги купи. Вие луди ли сте да си купите сезонен имот. Нито лятото ни е дълго нито зимата - това си е чиста загуба. На 30Евро квадрата и ще го купи някой дето не му трябва - ей така да си има. Сругите са се набълбукали вече.
  • 5 Про

    13 1 Отговор
    Има само една формула за ПРОДАЖБА. Ако има един купувач на пазара - трябва да го впечатлиш с цена за да го привлечеш. Докато си в общата сива и огромна маса - няма как да има продажба или шансът ти е 1 към 1000. Свали сега - така или иначе след 6 месеца ще си пак там.
  • 6 Про

    11 1 Отговор
    Има само една формула за ПРОДАЖБА. Ако има един купувач на пазара - ТРЯБВА ДА ГО ВПЕЧАТЛИШ С ЦЕНА ЗА ДА ГО ПРИВЛЕЧЕШ. Докато си в общата сива и огромна маса - няма как да има продажба или шансът ти е 1 към 1000. Свали сега - така или иначе след 6 месеца ще си пак там.
  • 7 neutralno

    6 1 Отговор
    Проблема с жилищата в блоковете тепърва ще ескалира. Не само за новота но и зая старото строителство. Поради невъзможност за охрана и подръжка на общите помещения ще започне нова вълна на предлагане на жилища. Които съумее да продаде и да се махне от широкия център на Сф и др големи градове и се изнесе към покраинините ще е луд късметлия.Цената на кв в софия ще пада под себестоиноста си от 300 е .В непродадените жилища ще се нанасят клошари и емигранти. Спр Атина Бруксел Мадрид и други Е столици. Това е : другото е само в сънищата на купилите /набуталите се и агенциите за недвижими имоти . Именно те са осножния виновник за това което ще се случи. От лакомия и непрофесионализъм. Пазара на наемите се срина ве4е . Сега се използва кризата за да се лъжат наематели ,т.е. съкратени които се опитват да запо4нат нов бизнес или дас ве преориантират.Резолтатът е 2 -3 месеза работа и идва следващия наемате. Така докато някои луд които си е вкарал последните пари и ги загуби не счупи тиквата на наемодателя.Ве4е има и такива случаи. Рещението. Наеми от 3-5 % от месечния оборот поне за 2-4 години за да се намести пазара и до 20 % от средната заплата за района на 4овеко площ.Та да не си тръгнат цървулите и тогава няма коъй да работи .Щото Софиянец не работи.Ще се наложи да си щипат гъза софиянците няколко години .
  • 8 Тухлата

    3 0 Отговор
    Няма ги вече англичаните, които масово купуваха ваканционни имоти. Но те ги купуваха с инвестиционна цел - да ги препродадат или да ги дават под наем. Така се вдигнаха цените на ваканционните имоти. Сега, ако не са руснаците, не знам. По-добре строителите на ваканционни имоти да се обединят и да вземат да направят модерна инфраструктура по морето, защото само се излагат с тези хотели " мутренски барок ", а до тях плуват л..на ! Да вземат да накарат държавните органи да си свършат работата и да въведат ред по ваканционните селища като махнат незаконни обекти, сергии, чалгарии, цигании и т.н., защото българите не желаят да ходят по морето, а чужденците май вече също.