Last news in Fakti

2 Юли, 2010 08:58 2 986 9

Британски собственици на имоти не си плащат данъците у нас

  • данък-
  • плащане-
  • англичани-
  • чепеларе-
  • пампорово

Около 600 англичани не са платили данъци и такси за апартаментите си в Пампорово през последните 2 години. Това съобщи заместник-кметът на Чепеларе Георги Пепеланов, предаде БТА. Английските собственици на апартаменти в апарт-хотели в Пампорово дължат суми за данък "сгради" и такса "смет" от 2008 г. до 2010 година.

От общината са изпратили към длъжниците във Великобритания уведомителни писма и покани за доброволно плащане. Те са на английски език и са изпратени на английските им адреси. Това струва на администрацията в Чепеларе около 1000 лв. От общинската управа предполагат, че закъснялото разплащане е в резултат на недоразумение между фирмите, управляващи апартаментите, и собствениците. Руснаци и испанци също имат апартаменти в Пампорово, но те редовно си плащат задълженията, обяснява Георги Пепеланов.

По неговите думи несъбраните данъци и такси за имоти в Пампорово в момента са около 600 000 лв., а сред длъжниците са и големи хотели в курорта. Хотелиерите в общината са внесли досега около една трета от декларираните суми за курортна такса.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вернер

    18 4 Отговор
    Ох как ги боли...
    Не само че се набълбукаха, но и данъци и такси ще плащат, освен поддръжка и цяла система за скубане.
    Тези хора ще си видят зора с Булгаристан.
  • 2 ?

    1 4 Отговор
    Ами кой идва в държава, дето сделките с имоти/коли и т.н се плащат в брой а не задължително по банков път? В Европа не може да се извърши плащане в брой за каквото и да било за суми над 3000 /три хиляди/ Евро! Много е необяснимо да се научават такива неща - и в същото време да се тиражира и тиражира и бюджетира (и търсене и предлагане от страна на купувачите?!; социологически проучвания - всичко влиза в действие) толкова издания, медии, всякакви нелепици и говорилни.
    А пък сега - кризата...
  • 3 Аз

    1 0 Отговор
    Аз ли съм информационна агенция? Или какви са тези информационни агенции, медии, масови комуникации и не знам как още се наричат?
  • 4 Alpina B

    6 0 Отговор
    Смотан (със втори коментар) - ти знаеш ли че за всички транзакции се плащат такси малоумник? И като сметнеш че за почти всички неща трябва да плащаш през банка я сметни колко ще платиш и на банка за услуги? Вместо да заесеш кеш... То акъл се иска преди да пишеш.
  • 5 neutralen

    2 1 Отговор
    alpina B,
    v evropa nichto ne se plachta za bankovi tranzakcjii. Ima mnogo da se uchich predi da davach akal na drugite. Nakaraj bankite v balgaria da spazvat evropejskite konvencji,ako si tolkova znaecht i mojecht.
  • 6 пропуски

    3 1 Отговор
    просто става въпрос за нормални и елементарни превантивни мерки срещу прането на пари. Защо такива "елементарни" пропуски са допуснати при всичките "трасформации" на собствености от толкова много време?
    какви мерки срещу корупцията, писания, дискусии - когато законово това е пропуснато?
  • 7 1414

    7 0 Отговор
    Англичаните с охота скриваха всичко, което можеха от БГ държавата , когато купуваха и изповядваха сделките. Аз си плащам данъка в UK, защо те да са тарикатите и да не плащат.
  • 8 uk

    4 1 Отговор
    da im vzemat imotite
  • 9 Боцмана

    1 1 Отговор
    Англичаните са нация която е свикнала да краде от цял свят,но уви,вече е трудно,отваряите си очите Българи !!!