Last news in Fakti

10 Юли, 2010 10:25 2 264 0

Нови курорти – нови възможности

  • курорти-
  • екзотика-
  • сал хашиш-
  • египет

Египетският курорт Сал Хашиш се намира на 18 км южно от летището на град Хургада. Разположен на Червено море, той привлича годишно милиони туристи с мекия пясък и кристалната морска вода. Разкошът тук не е просто една дума, а реалност - от центъра на курорта до морския бряг се стига по потека, която е обградена от ... 100 000 палми, бреговата ивица, дълга 12 километра, е осеяна с невероятни хотели, вили и луксозни комплекси от затворен тип. Целият този разкош, естествено е с 24-часова охрана, чисти улици, изпълнени с палми и други тропически растения.

В древността Сал Хашиш е носел името на египетската богиня на вълшебствата и магиите - Изис. Благодарение на местоположението си, градът е един от най-големите морски пристанища, което му е помогнало да просъществува над 2000 години. Какъв е бил начинът на живот преди повече от две хилядолетия, как са живели хората тогава и какво са обитавали? Туристите вече ще могат да намерят отговор на всички тези въпроси, след като беше изградено съоръжение от 250 метра под водата, откъдето може да се види тази част от града, която с течение на времето е потънала. Името на тази атракция е “Потъналия град на фараоните”.

Предизвикателството пред архитектите е да запазят естествения ландшафт на местността. Колкото и невероятно да звучи днес, когато планетата се застроява с интензивни темпове, постройките на Сал Хашиш са разположени на едва 14% от територията му. Всичко останало са екзотични градини, лагуни, голф игрища. Според специалистите, благодарение именно на постигнатата хармония между архитектурни шедьоври и природните дадености, Сал Хашиш ще задмине курорти като Шарм Ел Шейх и Ел Гуна, както и редица европейски туристически центрове.

Курортът не разчита само на миналото и природните забележителности. През тази година започва реализирането на голям инфраструктурен проект, който в максимална степен да обезпечи потребностите на туристите. Проектът обхваща всичко - от аптеки, магазини, киноцентрове, казина, дискотеки, барове и ресторанти до малки автобуси, които ще превозват местното население и туристите от единия до другия край на Сал Хашиш.

Голф игрищата в курорта съвсем скоро ще се превърнат в сериозна конкуренция на европейските, тъй като се подготвя провеждането на световни първенства по този вид спорт. Затова сега е удобен момент да се придобие имот в Сал Хашиш. Купилите къща или апартамент в луксозен комплекс, разположен в близост до голф игрищата, ще могат да го отдадат под наем бързо и на добри нива.

Serrenia е най-грандиозният проект през последните години в Сал Хашиш. Доказателство за неговата висока стойност е фактът, че там имоти вече е купил Доналд Тръмп. Предстои изграждането на много хотели, ресторанти, супермаркети, бутици, яхтклуб и игрище за голф с 36 дупки.

Строителството на голям брой и различни по вид жилищни имоти - вили, къщи, апартаменти и студия, е добра предпоставка за инвестиции в недвижимости. Някои проекти в краен стадии на реализация са изцяло продадени. Това са комплекси като Palm Beach Piazza и El Andalous. Огромният потенциал на Сал Хашиш гарантира бърза възвръщаемост и висока доходност от направената инвестиция.

Сал Хашиш тепърва ще се развива, така че от покупката на имот в бъдеще само ще се печели. Тенденцията е към повишаване на цените, особено след като експерти предвещават, районът да стане световно известна туристическа дестинация през следващите няколко години.

Превод:
Милена Богданова
[email protected]


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА