12 Юли, 2024 13:21 3 205 0

ОАЕ и Египет с инвестиция на стойност 500 милиона долара

  • египет-
  • оае-
  • кайро-
  • инвестиция

Планират да построят жилищен комплекс в Кайро край река Нил

ОАЕ и Египет с инвестиция на стойност 500 милиона долара  - 1
Снимка: Shutterstock

Египетската група за развитие Safwat al-Qalioubi и инвестиционната компания на Обединените арабски емирства (ОАЕ) KSH подписаха споразумение на стойност приблизително 24 милиарда египетски лири (500 млн. USD) за изграждане и развитие на комплекс от жилищни и търговски сгради в северната част на Египет столица Кайро, съобщиха от пресслужбата на египетската компания.

„Новият съвместен проект за недвижими имоти ще бъде реализиран в района на Танаш, разположен на брега на река Нил в северната част на Кайро“, посочва групата за развитие. Предвижда се изграждането на три небостъргача и петзвезден хотел на площ от 20 хиляди квадратни метра. Очаква се строителството на новия комплекс в Кайро да приключи след четири години.

На 23 февруари Египет и ОАЕ подписаха инвестиционно споразумение на стойност 35 млрд. USD за изграждането на курорта Ras al-Hikmah на брега на Средиземно море. На територията на курорта се предвижда изграждането на хотели, зони за развлечения и специализирани бизнес квартали. На юг се предвижда изграждането на международно летище. Според египетското правителство курортът ще привлече най-малко 8 милиона туристи в страната.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА