Last news in Fakti

19 Юли, 2010 00:00 1 943 3

Елизабет Втора продава имот заради липса на пари

  • елизабет-
  • великобритания-
  • имоти

Кризата засегна и британската кралица - Елизабет Втора бе принудена да продаде свой имот заради липса на пари, пише в. "Индипендънт", цитиран от Би Би Си. Имението на кралицата в графство Чешир и прилежащите 50 акра земи бяха продадени снощи на търг за 1 млн. паунда (1.5 млн. долара). Кралицата обмисля и възможността да продаде най-успешния си инвестиционен проект - практически всички сгради на една от централните лондонски улици "Риджънт стрийт".

Лондонските делови кръгове отбелязват, че сегашната финансова криза е довела до значителен спад в стойността на акциите и недвижимото имущество на Елизабет Втора. Например миналата година стойността на Ланкастърското херцогство е спаднала със 75 милиона паунда и сега се оценява на 322 милиона паунда.

Ситуацията се усложнява и от това, че правителството вече 14 години не е увеличило отпусканата сума за т.нар. гражданска листа - прякото финансиране на кралското семейство от държавния бюджет. А управляваните от кралицата имоти, включително Бъкингамския дворец се нуждаят от спешен ремонт, за който няма пари. Свидетелство за кризисната ситуация е и неотдавнашното срутване на част от пристройка на двореца, при което за малко не пострада дъщерята на кралицата принцеса Ана.

Елизабет Втора е принудена да помага материално и на членове на семейството си. По-рано тази седмица стана известно, че кралицата е погасила част от задълженията на Йоркската херцогиня Сара, която се оказа на ръба на банкрута. Дълговете й достигнали 2 млн. паунда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Имоти

    17 1 Отговор
    Като гледам и кралицата стигна фо ЧСИ :-)
  • 2 Fenix

    1 1 Отговор
    Да я ожалиш горката ;).
  • 3 Валери

    7 0 Отговор
    Щом кралицата продава - какво остава за раята.
    Такъв икономически срив иде... ще се умира от глад.