10 Август, 2010 00:00 2 064 3

Във Финландия строят жилища за непушачи

  • тютюнопушене-
  • финландия-
  • жилища

Във финландския град Еспо ще бъдат изградени 400 жилищни единици, които ще се отдават под наем само на непушачи. Имотите ще бъдат готови в началото на април следващата година. В договорите за наем ще има специална точка, която ще забранява пушенето не само вътре в апартаментите, но и на балконите и на прилежащите територии.

В скоро време жилища за непушачи могат да се появят и в други финландски градове, сред които и столицата Хелзинки.

Подобно строителство се реализира в рамките на държавна програма за отказ от тютюнопушенето. През юли финландския парламент прие Закон за тютюнопушенето, който силно ограничава реклата и продажбата на тютюневи изделия и забранява пушеното на редица обществени места.

Текст и снимки:
Милена Богданова
[email protected]


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 di

    11 0 Отговор
    Какво не бих дала да стане това и в България!
  • 2 Аби

    0 4 Отговор
    Не съм пушачка, но, приятелите ми, гостите ми-те са...някак си, не звучи логично...
  • 3 yoi

    3 0 Отговор
    Не звучи логично да те уважават собствените ти приятели ли ? Да не ти увоняват дрехите, мебелите, да не увоняват жилищата на съседите ти, които точно през лятото спят на отворен прозорец и точно да глътнат малко свеж въздух преди да легнат и им се иска да не бяха отваряли прозорците.
    Странна логика ... криво разбрана толерантност.