Last news in Fakti

30 Август, 2010 00:00 4 285 3

Хотел и други 67 имота във Варненско на търг

  • кредити-
  • съдебен изпълнител-
  • търг-
  • варна-
  • хотел

Хотел в курортен комплекс „Чайка" се продава за близо 2,5 млн. лева, става ясно от справка в Регистъра за публични продажби на Камарата на частните съдебни изпълнители. Това е и най-скъпият имот, който се продава заради неизплатена ипотека.

Хотелът е собственост на софийска фирма. Става въпрос за Почивен дом „Ален мак", като цялата сграда е с разгъната площ 5484 кв.м, ведно със спортен басейн, развлекателен детски басейн и бистро с бар. Общата площ на имота е 8474 кв.м., а първоначално обявената му цена - 2 498 925 лева. В нея е включена стойността на земята, която възлиза на 1 216 800 лв. с включен ДДС.

За продажба чрез публичен търг са обявени общо 68 недвижими имота във Варненско, показва справката в Регистъра за публични продажби. Продават се общо 21 апартамента, предимно в морската столица, едно заведение, 17 къщи и няколко парцела в региона. Сред новообявените за продажба имоти са многостаен апартамент плюс 2 по-малки апартамента на ул. "Дебър" във Варна на цена от 324 720 лева.

Чрез търг ще се търси нов собственик и на зелен джип Ланд Ровър с начална цена 19 200 лв. Колата се отнема от длъжника заради неплатен банков дълг. Високопроходимото возило е произведено през 2002 г. Разполага с дизелов двигател от 3050 куб.см., автоматична скоростна кутия, лети джанти, навигационна система, двузонов климатроник, кожен салон, централно заключване и др. Пробегът на джипа дотук е 159 000 км.

Срещу 5100 лева първоначална цена се продава тъмно син Мерцедес CLK, произведен през 1998 г. Досегашният собственик има неуредени дългове към друг варненец.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 bubblehead

    2 9 Отговор
    Начи кво излиза един хотел във Варна , може би един в Бургас и това ли е цялата катастрофа другари, а?
  • 2 Godo

    5 0 Отговор
    Comrade Bubblehead, въпреки безкрайно оптимистичните ви писания, които имам удоволствието да чета, все пак не трябва да се забравя, че желаемото не се припокрива с действителното. В самата статия става въпрос и за още 65 имота, а аз още си спомням как изпадналите в паника англичани продаваха ателиета по морето и планините дори на загуба. В момента единствено руснаците поддържат пазара жив, както и някой - друг българин, работещ в чужбина, но последните са малко, тъй като българите са отдавна обезверени и предпочитат имоти в по-нормални страни.
    Та така, другарю bubblehead, с носталгия ще си спомняме за 2008 и ще бършеме по някоя друга сълза, но реалността е сурова - поне 5 г. възстановяване и пак не е ясно дали ще стигнем нивата от 2008.
  • 3 stalin

    1 0 Отговор
    Кредита не е за всеки,който си е мислел,че ще взима голяма заплата винаги има среща/неприятна/ с ЧСИ.Жилището е хубаво нещо,особено за този който е живял цял живот под наем,но по-добре да пълни джобовете на алчни наемодатели,от колкото да се чуди дали ще може да плати поредната вноска и така още около 30-35 год.всеки месец.