Last news in Fakti

15 Октомври, 2010 12:12 8 334 26

Ливанец строи ваканционно селище в Еленския балкан

  • велико търново-
  • селище-
  • къщи-
  • ливанци

"Монте Паоло" ще се казва най-новото ваканционно селище в Еленския балкан, чието строителство предстои да започне в близките дни. Автор на проекта е ливанецът Жозеф Хаббаз, който има намерение да вложи сериозни инвестиции за развитие в района на една нова тенденция, комбинираща лукс и ценности - луксозен екотуризъм. Хаббаз е от 20 години в България и основният му бизнес е туризмът. Има туроператорски офис в ливанската столица Бейрут. У нас се установява най-напред в София, а в Берковица открива ферма за фазани и развива ловен туризъм. Във Варна има туристическа агенция, а на "Златни пясъци" - хотел и апартаменти, които дава под наем. Не се оплаква от липса на туристи. Те са най-вече от Ливан и Армения и пристигат с чартърни полети през летния сезон. За успешния си бизнес разчита и на добрите връзки с туроператори от цял свят, пише в. "Борба".

Интересът на Жозеф Хаббаз към Еленския балкан е отскоро, а намеренията му са да привлече и други инвеститори в този край за луксозен екотуризъм. След две години проучвания на масовия туризъм у нас попада на най-доброто място за своя проект поради характеристиките на района, които съвпадат с тези на най-добрите международни курорти.

Ваканционното селище вече има строително разрешение и амбициите са да бъде готово за експлоатация следващата година. То включва 4 вили, разположени в красива градина с дървета, храсти, сезонни цветя, потоци и езера. Зелени места, пътеки, водопади, перголи, беседки, места за барбекюта, открити камини и огнени ями са част от разнообразието за посетителите.

Проектът включва дори коледно дърво на открито пред всяка вила. Архитектурата на къщите е съобразена с типичния еленски стил. Към тях има ресторант, СПА център. За най-малките посетители на ваканционното селище ще бъдат изградени модерни детски площадки, избрано е и място за кацане на хеликоптер. Туристите ще могат да видят откъде идва храната в менюто им. Затова ще се направи зеленчукова градина и ферма, а ландшафтът предлага ароматни билки, които могат сами да си наберат.

„Чуждите туристи не идват само за ядене, пиене и спане. Не търсят най-добрата цена, а най-добрия продукт. Луксозните туристи могат да си позволят да платят скъпо за своите ваканции, но затова те искат удовлетворение, високо качество и безпогрешно обслужване", споделя „златни" правила от дългогодишния си опит в бранша ливанецът. Затова персоналът, който ще бъде ангажиран с обслужването, ще бъде обучен в специални курсове.

За строителството на ваканционното селище ще се ангажират местни фирми. За да не се разбие съществуващият път от тежките машини, ще направят обходен маршрут до обекта.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 BENZ

    8 1 Отговор
    EVALA!
  • 2 svs

    7 1 Отговор
    Bravo!!!Dobre e che ima hora s takova mislene!!!
  • 3 ss

    5 4 Отговор
    ashkolsun arabelo
  • 4 Ана

    8 1 Отговор
    Чудесно . Нека му на късмет това красиво място от Еленския балкан,а и по този начин ще има оживление и работа за хората в региона. Успех...
  • 5 незнаещ

    5 11 Отговор
    арабин и лукс са две несъвместими неща, да не говорим пък за качество, всички бедуини купуват безумно евтино и после искат да продават безумно скъпо, това им е манталитет, така че това селище може да е всичко, но не и качествено и луксозно
  • 6 гереро

    7 1 Отговор
    на него ще му търсят ли данъчните откъде им а пари да инвестира?
  • 7 един

    5 1 Отговор
    Ako контролът на строежа е съвестен, може да се очаква добрър резултат. Обилновено арабите има усет за красота и удобство. Очаквам и разумни цени като за българи от добър търговец.
    Надявам се парите му да са от легален бизнес. Но това зависи от държавата ни, НАШАТА държава.

    Коментиран от #14

  • 8 незнаещ

    1 8 Отговор
    до един:
    явно си доста далеч от арабската действителност, сигурно никога не си имал вземане - даване с тарамбуките, няма по- голяма глупост от тази, която си написал, последното нещо, което може да има арабина е усещане за лукс и красота
  • 9 един

    9 1 Отговор
    до №8

    Явно познаваме различно качество хора, а и сме посещавали различни места. И до сега испанците с гордост показват построеното от арабите там.
    Иначе навсякъде има всичко и всякакви хора. За това казах, че контролът е важен и това зависи от НАШАТА държава. Контрол! КОНТРОЛ!И за наши и за чужди.
  • 10 Aна

    9 1 Отговор
    Луксът, богатството ,удобството,разкоша са много характерни за арабските домове, административни сгради,молове,пътища,аерогари и т.н. а арабите с възможности са изключително чувствителни към естетиката и разкоша. Повярвайте ми ние може само да мечтаем за това-за съжаление сме много бедни и просто няма база за сравнение./Дубай,Абу Даби,Кувейт,Бахрейн,Катар,Либия,Сауд.Арабия,/.Който има възможност да не я пропуска да ги разгледа-като приказка от 1001 нощ.
  • 11 незнаещ

    4 2 Отговор
    всияко читаво в Кувейт, Дубай и т.н. е постороено от БЕЛИ хора, не от араби, хубаво е освен гореизброените да се разгледат и Тунис, Египет, Либия и подобни, за да видят хората как канализацията им тече посредата на улиците, бизнес с араби не се прави, при тях всичко е икономия и безпаричие, когато купуват, после продават същите боклуци на десеторна цена, хвалейки ги като най - добрите. В Сифия има ново строителство от араби, качеството е под всяка цена, дограма вайспрофил, латекс, китайски фаянс и теракот, китайски врати и т.н.
  • 12 oптимист

    0 0 Отговор
    До №5
    Какво общо имат бедуините в случая, че не разбрах????
  • 13 Невярващ

    1 1 Отговор
    А защо Монте Паоло? А не Монте Елена?
  • 14 user

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "един":

    taka kato pi6e, 4e 6te ima helikopterna plo6tadka, misli6 li, 4e cenite 6te sa "razumni kato za bylgari"
  • 15 bulgar

    4 2 Отговор
    DO: незнаещ
    От българина едва ли има някой друг който да строи по-скапано и по-евтино,да не говорим за пълната безвкусица и цигания а па да иска да го продаде за милиони ! А арабския свят може да е строен от бели хора ама по арабска инитциятива и вкус. Така че си затваряй плямпата като не знаеш. Явно от БГ не си излизал.
  • 16 s

    2 3 Отговор
    arabite v azia
  • 17 anti rjazani

    1 2 Отговор
    livanski calmi

    Коментиран от #19

  • 18 Шкумбарела

    4 0 Отговор
    Явно е, че голяма част от коментиращите арабския свят не знаят, че арабското у Ливанците е само езика и фолклора, особено пък за християните - маронити.
    Но така е то, дай му на българина форуми и демокрация и ела да му видиш коментариите и сеира......
  • 19 oптимист

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "anti rjazani":

    Аман от невежи!!!!!!
  • 20 Замислена

    2 0 Отговор
    Не се споменава колко хектара гори са изсечени за този лукс? И къде по-точно се строи това нещо, та е получило разрешение...
    Описанието иначе звучи като извадено от рая местенце, само дето действителността ме кара да съм изключително недоверчива към подобни проекти.
  • 21 Цъкащият

    0 1 Отговор
    Браво!Важно е че нещо ще бъде направено.Само да не се опорочи нещо в цялата работа...
  • 22 местен

    0 1 Отговор
    Здравейте,
    Имам къща във Еленския Балкан която реконстуирах от основите като и запазих духа и оригиналните елементи напримир джамалите и каратаваните.Разбира се това начинание не е лесно и евтино.За радост попаднах на добър местен майстор който владееше местните архитектурни характеристики като например сарай сачак аз пък го научих на някои съвременни неща например флорентински мазилки за външно и вътрешно ползване,много подобни на фин кирпич със различни оттенъци.Горд съм със реконструкцията и още по-горд за местните хора които също не изостанаха и си оправиха къщите и стана така, че до моя парцел се започна девелоперски проект със две нови къщи на два етажа за ваканционно ползване.Къщите са ситуирани сровнително добре и не стърчат много над природната височина от дървета и съседни къщи а и парцела е достатъчно голям около 4 ДКА.
    Проект със четири луксозни къщи значи със застроена площ мин. 150-200 м2 а използваема ако са на по два етажа с маза значи около 450-550 м2 ще изисква доста голям парцел може би 10 ДКА за да се слеят къщите със околната среда и не впечатляват с големината си а със
    хармоничното си разположение.Дали въпросния инвеститор е мислил така?
    п.п.Думата лукс за Балкана е малко пресилена а и описанието което е дадено е по-скоро за стандарт например във Доломитите Южен Тирол или Тоскана .Успех за начинанието и нека се впише в местния пейзаж.
  • 23 Мони

    2 1 Отговор
    Като ще има арабели, значи покрай лукса ще мирише и на овчо...
    Сериозно: Не ми се струва много удачно, в този красив възрожденски край да се мотаят арабски мангизлии. Представете си - влизаш да разгледаш първото в България Училище за учители /Даскалоливницата/, продукта на което - българските даскали - са допринесли в най-голяма степен за националното и културно осъзнаване в периода на българското Възраждане и индиректно за освобождаването ни от османско "владичество" и вътре щъкат разни муджахидини !!! Струва ми се АБСУРД И ИЗВРАЩЕНИЕ!
    Все едно в Турция да направят музей на Левски...
    Едно място има не само географски параметри, а също и дух и атмосфера...
  • 24 колчо

    1 0 Отговор
    Ако искате богати и платежоспособни туристи да идват в БГ забравете за всички исторически и религиозни предразсъдаци. Ако трябва и специална кухня за тех ше се приготвя. Нали не сте забравили, че който плаща той поръчва и музиката. И се радвайте и благодарете, че някой ще влага парите си в туризъм в БГ
  • 25 Ива

    1 0 Отговор
    Вие смятате араби, муджихидини, мюсулмани, и турци за едно и също. Голяма грешка! Освен това Бг история и Османското робстово са свързани с Османската империя - турци мюсулмани. НЕ с Арабите, който са мюсулмани, но и християни. А муджахидините са бунтовници.
    Според транслитерацията на името собственикът се казва Жозеф, което е християнско име. Мюсулманският еквивакент е Юсеф. И все пак това няма значение, по-важното е, че е човек които от 20 години работи усърдно в БГ и влива инвестиции в Бг икономика.
    Войните и лошите спомени от преди 150 години не са пречка да се развива успешен бинес в наши дни с труски и каквито и да е др инвеститори. Арабските туристи, също ценят култура и се интересуват от история. Така че турски или арабски туристи биха изглеждали много добре посещавайки историческите места в БГ, оценявайки грешки на историята, силата на Бг дух.
    Добре че нашите държавници не милсят като вас иначе биха подхванали нова война - "да изчистим всички нехристияни, защото никога няма да забравим и простим Османското робство." Ами щом Господ Бог може да прощава сигурно и ние трябва да се научим...
    Време е да се остави историята (омраза, жажда за мъст) в историята и да се помисли как бихме могли да въдворим малко повече мир в насотящето и бъдещето , в душата и сърцето си. Как да виждаме доброто у добрите и да градим на добрите отношения. Деленето на хора по религия е дискриминация. Има добри и съвестни хора от всички религии.
    Би трябвало да ценим и да се радваме, когато някой гради нещо красиво и печелившо в нашата страна.

    ПС: Българи християни също ядат овче! Част от религията! Не забравяйте денят на Св Георги.

    Ива
    (Християнка, която не обича овче, но уважава всички добри и способни хора)
  • 26 anonimen

    0 0 Отговор
    Не са му чисти парите!