Last news in Fakti

28 Октомври, 2010 00:00 2 968 7

Половината собственици на луксозни имоти в София не плащат данъци

  • данъци-
  • лукс-
  • имоти-
  • диков

Половината от собствениците на луксозни имоти в столицата не си плащат данъците. Това обяви главният архитект на София Петър Диков в интервю за агенция КРОСС. Той обясни, че собствениците не са си извадили удостоверение за въвеждане в експлоатация и по тази причина не са регистрирани да си плащат данъците. Проверка вероятно ще бъде направена и чрез ЧЕЗ и "Софийска вода".

Диков подчерта, че в София има много незавършени строежи. Той прогнозира, че броят им ще расте, като се има предвид случващото се в строителството и кредитирането.

Главният архитект уточни, че в столицата има около 350 опасни сгради. Очаква се до края на годината да бъдат разрушени 10-15 постройки. Диков обясни, че проблемите с опасните сгради са в три посоки - нужни са пари за премахването им, наемателите понякога не искат да напуснат, а някои от сградите са частни или с неясен собственик и няма много механизми, с които да бъдат премахнати от общината.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гоне

    4 3 Отговор
    Шъъ кви данаци че плащаме бе яз сум богат оти не плашам аре раята у тавата . И кат одите с барутняците по пато да се не пречкате оти джипаро ми струва коко важте от панелнио кочини у гетото - требе да ве иселат от софето дееба иселаците ви дее
  • 2 mimi

    4 4 Отговор
    ОООО колко си прос! Имали смисал със теб да говоря ?! оооо колко си прос! хахахахахахха еми ходи си на село бе пич "джипаро" хахахахха смешко.
  • 3 Стояна - домоуправител

    6 1 Отговор
    Половината новопостроени апартаменти в България са без акт 16 с цел да не се плащат данъци. Аман от тарикати и от невършещи си работата държавни чиновници.Да не говорим че руснаците купили апартаменти в страната не плащат нито данъци нито за комуналните нужди на входа.

    Коментиран от #5

  • 4 ins

    2 8 Отговор
    Който го може си го може!
  • 5 Sv

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Стояна - домоуправител":

    Това за руснаци не е вярно. Всички чужденци след закупуването на имот си вадят БУЛСТАТ и декларират имот дори като физически лица.
  • 6 Г.Пирински

    1 2 Отговор
    ЕВАЛА...!!!
  • 7 aha

    1 0 Отговор
    Че защо да плащат.В нашата държава няма закони за богатите.