Last news in Fakti

3 Декември, 2010 17:36 3 205 32

Новопостроените жилища за тримесечието са 4360

  • жилища-
  • нови-
  • строителство-
  • нси-
  • тримесечие

По предварителни данни на Националния статистически институт броят на въведените в експлоатация новопостроени жилищни сгради през третото тримесечие на 2010 г. е 598 и спрямо съответното тримесечие на 2009 г. намаляват с 15.1%. Новопостроените жилища в тях намаляват с 21.0% и техният брой достига 4 360.

Най-голям брой жилищни сгради и жилища са въведени в експлоатация в областите Варна - 112 сгради с 831 жилища в тях, и Бургас - 95 сгради с 888 жилища, следвани от областите Добрич - 54 сгради с 203 жилища, и София (столица) - 53 сгради с 888 жилища. Общата полезна площ на новопостроените жилища през третото тримесечие на 2010 г. е 334.3 хил. кв. м, или с 13.5% по-малко в сравнение със същото тримесечие на 2009 година.

Жилищната площ също намалява със 17.4% и достига 208 хил. квадратни метра. Средната полезна площ на едно новопостроено жилище се увеличава от 71.7 кв. м през третото тримесечие на 2009 г. на 76.1 кв. м през същото тримесечие на 2010 година. Най-голяма средна полезна площ на едно новопостроено жилище е регистрирана в областите Търговище - 155.3 кв. м, и Кюстендил - 130.9 кв. м, следвани от областите София - 120.5 кв. м, и Добрич - 113.0 кв. м, а най-малка - в областите Пловдив - 51.8 кв. м, и Враца - 53.2 квадратни метра.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнаещ

    8 63 Отговор
    новите жилища намаляват ли, намаляват, а какво става когато един продукт намалява, цената му се повишава

    КРЕДИТ СЕ ВРЪЩА, НО НАЕМ НИКОГА

    Коментиран от #2

  • 2 d

    38 3 Отговор

    До коментар #1 от "незнаещ":

    Добре де, а на теб какъв точно ти е проблема, че киснеш по цял ден във форумите на темите и пропагандираш неистово!?!
  • 3 незнаещ

    5 35 Отговор
    ами радват ме мечтите на безимотните цървули да се сдобият с имот

    КРЕДИТ СЕ ВРЪЩА, НО НАЕМ НИКОГА

    Коментиран от #4

  • 4 d

    37 6 Отговор

    До коментар #3 от "незнаещ":

    Или по-точно се чудиш как да се оттървеш от копторчето, с което си се набълбукал и не ти издържат вече нервите
  • 5 незнаещ

    5 36 Отговор
    край, разкри ме
    много, ама многоооо искам да си продам имотчето и да си сложа парите на депозит при 3 % годишна инфлация, при положение, че има 40 % инфлация

    КРЕДИТ СЕ ВРЪЩА, НО НАЕМ НИКОГА
  • 6 незнаещ

    5 27 Отговор
    при 3 % лихва де

    КРЕДИТ СЕ ВРЪЩА, НО НАЕМ НИКОГА
  • 7 чси

    33 4 Отговор
    От кредит ставаш клиент на чси,от наем не,от кредит при забава на заплата ти стопяват телефона от банките,от наем се разбираш с хазаина и край.От кредит живееш в нон стоп стрес дали ще оправиш вноската или ще отидеш на чси от наем-не.Затова не пиши тези глупости,а гледай да си плащаш,за да не отидеш при чси-то!!!Успех!
  • 8 незнаещ

    5 29 Отговор
    от кредит живееш в СОБСТВЕНО ЖИЛИЩЕ, не хвърляш пари на вятъра на разни изкукали бабиери, правиш си ремонт когато си искаш, ако закъсаш с вноските предоговаряш условията с банката, а при наема ако закъсаш със заплатата оставаш на улицата

    КРЕДИТ СЕ ВРЪЩА, НО НАЕМ НИКОГА

    Коментиран от #9

  • 9 d

    32 6 Отговор

    До коментар #8 от "незнаещ":

    от кредит живееш в ЖИЛИЩЕ НА БАНКАТА
    Чак като си изплатиш кредита след 30 години, ако доживееш, може да наречеш евентуално жилището СОБСТВЕНО
  • 10 незнаещ

    8 26 Отговор
    от кредит живееш в СОБСТВЕНО жилище, което е ипотекирано в полза на банката, и което можеш да продадеш когато ти е кеф, а под наем живееш в чуждо жилище, в което не можеш да правиш никакви ремонти и от което изхвърчаш на секундата, щом не си платиш наема

    КРЕДИТ СЕ ВРЪЩА, НО НАЕМ НИКОГА
  • 11 :O

    3 0 Отговор
    lol
  • 12 незнаещ

    36 5 Отговор
    За пръв и последен път ще споделя нещо лично - признавам си че купих гарсониера на кредит в най-скъпото време 2008г. малко преди да се срине пазара. За 60 кв.м в М.Ливади дадох 70 хил.евро от които 60 бяха от кредит. Сега ми е малко кофти защото същото жилище до мен се продава за 44 хил.евро и ако не бях избързал щях да спечеля или по-точно да не загуба 26 хил.евро. Лошото е че тия 26 хил.евро при кредит от 13% ще ми излязат още 70 хиляди евро до края на кредита, тоест ще трябва да вълна двойно нещо което можеше да не съм загубил НОО, такъв е живота,някои наивници се набалбучихме за да осигурим охолния живот на селяндурите които си продадоха прасетата и с парите построиха кооперации в София и ние кореняците им ги изкупихме на кредит. Лошо ми е, като помисля каква простотия съм направил. Затова така неистово защитавам тезата че КРЕДИТ СЕ ВРЪЩА, НО НАЕМ НИКОГА , защото не искам да съм само аз набучения. Малко да ми мине тъгата и пак ви почвам, цървулкувци, селяндури прости, заради вас ...
  • 13 незнаещ

    3 27 Отговор
    до пост 12 - имитатора

    леле, леле, за толкова ли ти стигна емигрантско - селяндурският мозък, че да сглобиш схема за едно имотче. Край разкри ме, сега се чувствам прецакан, че не отидох да мия кенефи в индианско - негърската държава, живеейки в дървено къще на кредит в предградие на 50 км от центъра.

    КРЕДИТ СЕ ВРЪЩА, НО НАЕМ НИКОГААААААААААААААА
  • 14 др.Иванов

    19 2 Отговор
    Вярно е, сградата на това "наХакано" незнаещо момче е построена тази година, то ми е комшия в Ливадите, сбъркаха и най-алчно почнаха строежа когато края се виждаше - 2009г. Обаче са толкова алчни че си мислеха все някак ще продадат - да ама НЕ ! Аз старото несебърско коце се овътрих па камоли някакво недорасло с безпочвено самочувствие ипотекирано инвесторче. Мойто, много зор ще видиш докато развържеш кереча, май банките няма да те изчакат. Пишеш гневно щото скоро и нет няма да имаш, всичко ще ти вземат . ЧСИ !!!
  • 15 Bai Ivan

    8 2 Отговор
    Neznaest,obedinete se s tvoja brat po sudba Bubulhead
    i poemaite druzno kum 4-ti kilometur,kudeto za vas
    ste se pogrizi profesionalen ekip,specializiran za
    rabota s brokeri i investitori.Doverete se na texnia
    profesionalizum,..puk ide i gladna zima,a tam vse oste
    e pezplatno.Doktor Ibrikciev moze i da vi predlozi
    nesto ""po-specialno"" po kolednite praznici!
  • 16 TNN

    2 9 Отговор
    Мислител като този от пост 12 има май нужда от модериране."Лошо ми е, като помисля каква простотия съм направил." Сам си си го създал за себе си... Сърбай си попарата - сам си си я създал.Само глупак би бил в същата ситуация. Някои са и за съжаление...
  • 17 Селяндура

    3 2 Отговор
    Здравейте,
    Не ви ли е срам че мрънкате.Нали сте голяма работа БЕ.
    СОФИЯНЦИ
  • 18 ВЪЙЙЙЙ.

    7 8 Отговор
    Миризливи "чужденци"-вън от София!!! Взимайте си бурканите и киселото зеле и марш по родните места!!!
  • 19 sssss

    6 9 Отговор
    селяните на сапун
  • 20 provinciq

    14 3 Отговор
    ei smotani shopi jivurkaite si po panelkite i tova e . nishto pove4e ne zaslujavate . neka gradyt vi stava vse po-mrusen i po-mizeren neshtastnici
  • 21 glupavnouporit

    7 8 Отговор
    Доста забавна ''дискусия'' :))))
    Значи без кредити не може , друг е въпроса че Българите ще има още хлебец да изядем , докато стигнем до правилния ''модел'' кредитиране и прочие .Преди 2 години разправях на познати , че не е нормално за Софийски пазар да се купува на над 1200 евро кв.м при база ЧИСТА ПЛОЩ ( апартамент + мазе/гараж) , ама те - не , ще продължават да се качват цените :)))
    Сега на същите добри хора разправям ,че в момента е добре да се купува при 1000 Евро кв ЧИСТА ПЛОЩ ( апартамент+мазе/гараж) , пак не - още ще падат цените :))))
    Ами смешно е - масовата психология диктува пазарите и в 90 % от случаите масовия играч губи .....и не са му виновни банките , а собствената глава
    Поздрави и бъдете щастливи
  • 22 glupavnouporit

    5 12 Отговор
    Между другото , данъчните са подели акция срещу недеклариращите наеми .Съвсем скоро наемите ще се повишат с размера на данъка , оттам и средната цена на имотите .Айде залейте ме с помия сега
    :)))))))

    Коментиран от #23

  • 23 :)))

    9 3 Отговор

    До коментар #22 от "glupavnouporit":

    Титан на мисълта

    " ... Съвсем скоро наемите ще се повишат с размера на данъка , оттам и средната цена на имотите ... "

    :)))))
  • 24 незнаещ

    16 6 Отговор
    Значи аз съм безработен от няколко години и тъй като за абсолютно нищо не ставам реших да стана брокер, проблема обаче е че от 2 години нямам нито една продажба и няма какво да ям, така че ако може купувайте жилища независимо от цената за да може на накрая и аз да се нахраня.

    КРЕДИТ СЕ ВРЪЩА, НО НАЕМ НИКООООООООГАААААААААААААААА
  • 25 ха ха ха

    15 1 Отговор
    браво незнаещ, има прогрес в теб
  • 26 Ivanov

    15 3 Отговор
    Имотите ще падат още дълго!!!

    Който си няма работа - да си намери и да не виси по форуми и да си чеше езика.

    Безполезно е - по добре да запрята ръкави и да погасява кредити, че ЧСИто е на вратата.

    Бедни ми набълбукан дъдурко - загубите са огромни, но за сметка на това непоносими.
    Ако това се явява като вид изповедалня и се разтоварваш, можеш да продължиш да дърдориш глупости и небивалици - иначе може да изтрещиш.

    На единиците потенциални купувачи ще кажа:
    Не се правете на разбирачи, цените ще паднат на още 50% до края на 2011. А това че напирате по форуми - показва че не сте в час.

    Чакане му е майката!
  • 27 i

    11 0 Отговор
    хора във валутен борд сме.При тая криза в ЕУ си правете сметката
  • 28 Пазар

    15 0 Отговор
    4.360 нови жилаща са построени с акт 16. Колко са продадените се пита?
  • 29 БГ

    13 0 Отговор
    Тия са тотално изчаткали - в такива времена и то при поне 20 години падащ пазар - трябва да са наистина изчаткали.

    Или са довършили и ще гледат да чистят че догодина - цените на половина....

    Коментиран от #30

  • 30 glupavnouporit

    0 18 Отговор

    До коментар #29 от "БГ":

    Другарче , дрогата която приемаш ще ти докара колосални проблеми .Чакай да паднат цените на имотите наполовина ..........
    :)))))))
  • 31 Софийски брокер

    11 0 Отговор
    Опитайте се да продадете за да видите как е пазара. В София има 300-400 потенциални купувачи които ходят на огледи през последните месец - два. Някои стигат до сделка - предварителен договор, след поне 10% отстъпка от страна на продавача. Опасявам се, че след Н.Г. работата съвсем замира.

    Коментиран от #32

  • 32 Пазар

    2 0 Отговор

    До коментар #31 от "Софийски брокер":

    Ако наистина си брокер, си добър и за тебе винаги ще има работа.