21 Април, 2015 10:10 2 227 0

Откриват най-големите изложения в страната за дървообработващата и мебелната промишленост

  • иец-
  • изложение-
  • мебели

Техномебел и Светът на мебелите ще се проведат от 21 до 25 април в Интер Експо Център

Откриват най-големите изложения в страната за дървообработващата и мебелната промишленост - 1

Днес в Интер Експо Център откриват най-големите изложения в страната в сектора на дървообработващата и мебелната промишленост – Техномебел и Светът на мебелите. Двете събития ще се проведат в рамките на 21 – 25 април и ще бъдат домакини на редица събития и участници от Източна и Централна Европа. Общият брой на компаниите е 150, като те ще представят над 300 фирми от 29 страни върху площ от 12 хил.кв.м.

На Техномебел посетителите ще могат да видят широка гама от продукти, нови технологии и тенденции в сферата на дървообработването и мебелното производство, а Светът на мебелите предлага всички видове мебели и мебелни аксесоари в различни стилове и дизайни.

Събитията в програмата

На 21 април от 14.00 ч. Браншова камара на дървообработващата и мебелната промишленост (БКДМП ) ще проведе „Инфо ден“ за кандидатсването по Конкурентоспособност - кой, кога, как и за какво финансиране може да кандидатства. Освен това Браншовата камара ще проведе дискусия за сертификация на компаниите (FSC -сертификат за управление на горите) и за стандартите за качество в мебелната промишленост.

В същия ден в 12.30 часа ще бъдат обявени и победителите от конкурса на ЧЕРГА - Българска група за дизайн, съвместно с БКДМП за продуктов дизайн Мебел на годината - Работилница за идеи 2015. Всяка от концепциите, произведена до следващото издание на Техномебел и Светът на мебелите 2016, вследствие от този конкурс може да участва в „Българска мебел на годината“ 2016.

На 21 и 22 април от 11.00 часа, на щанда на ЧЕРГА, посетителите ще могат да получат безплатно 3D сканиране и 3D принтиране, включително и безплатни консултации за интериорен и продуктов дизайн. А на 24 от 14.00 ч. ще се проведе дискусия за дизайн – практика и технологии.

На 22 април от 14:00ч. ще се проведат двустранните бизнес срещи между хотелиери, ресторантьори, архитекти и дизайнери с производители на обзавеждане, козметика и текстил, с цел участниците във форума да създадат нови делови контакти.

Освен  двустранните срещи за втора поредна година БКДМП заедно с Интер Експо Център организира и посещение на бизнесмени от чужбина - hosted buyers. Към момента има потвърждение на 60 търговци от 10 страни / Англия, Гърция, Йордания, Босна и Херцеговина, Германия, Йордания, Белгия, Катар, Италия, Ирак/.

На 23 април специалисти от ИКЕА и ЛТУ в областта на управлението на търговски марки ще начертаят важните цели и маркетингови инструменти за управлението на бранда. Те ще споделят опита и идеите си, както и какви са последните тенденции за налагане на успешен бранд в България и в света. Освен, че е насочен към компаниите в сектора, форумът се стреми да направи връзка межу бизнеса и младите специалисти в бранша.

В същия ден ще бъдат обявени и победителите в конкурса „Българска мебел на годината“ 2015, в които се състезават 12 компании с общо 14 продукта, а на 25 април ще стане ясно кой от 14-те продукта ще спечели вота на посетителите, които ще гласуват чрез анкета в дните на изложенията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА