Last news in Fakti

28 Март, 2023 18:21 2 426 2

В сряда стартират четири международни изложения в Интер Експо Център

  • иец-
  • изложение-
  • архитектурно-строителна седмица

Четирима министри са сред поканените за официалното откриване на 29 март в зала Витоша

В сряда стартират четири международни изложения в Интер Експо Център - 1

В сряда, 29 март, в Интер Експо Център стартират четири изложбени международни формата. Архитектурно-строителна седмица за 23-и път обединява строителния бранш, новият формат Green Energy акцентира върху енергийната ефективност, АТЕСТ Експо обединява компаниите от сектора на едрогабаритната техника, а ЕКСПОМЕБЕЛ събира професионалистите и решенията при мебелите, интериора и дизайна.

Официалното откриване на изложенията е предвидено за 13:30 ч. на 29 март, в зала Витоша. Поканени за участие в церемонията са:

* Никола Стоянов – министър на икономиката и индустрията
* Росен Христов – министър на енегетиката
* Иван Шишков – министър на регионалното развитие и благоустройството
* Явор Гечев – министър на земеделието
* инж. Марин Гергов – председател УС на КИИП
* Инж. Любомир Качамаков – Зам.-председател на УС на КСБ
* Цанко Миланов – председател на УС на БАИС
* д-р Антоанета Барес – изпълнителен директор на Национална компания индустриални зони
* Борислав Тодоров – председател на Асоциацията на търговците на едра строителна техника
* Васко Живков – председател на БКДМП
* Любомир Тричков –ИАГ

„Изложбеният капацитет на Интер Експо Център ще е изпълнен до краен предел“, споделят организаторите. Основен партньор на Архитектурно-строителна седмица и Green Energy е Главболгарстрой Холдинг.

Благодрение на комплексния характер на Архитектурно-строителна седмица откриваме търсените решения в направления „Довършителни дейности”, “Врати, прозорци и фасади”, „Дървени конструкции“, “Строителнo оборудване и механизация“, „Вертикално планиране и ландшафт“, „Индустриално строителство и оборудване“, „Сградната автоматизация”, “ОВиК“. „В основата на успеха на Архитектурно-строителна седмица са партньорите ни“, споделят организаторите от Интер Експо Център. Те са в постоянна комуникация с Камара на строителите в България, Камара на архитектите в България, Камара на инженерите в инвестиционното проектиране, Българска асоциация за изолации в строителството, Българска асоциация на фасадната индустрия, Асоциация на търговците на едра строителна техника, Национална асоциация на строителните предприемачи, Български съвет за устойчиво развитие, Национална компания индустриални зони, Българска агенция за насърчаване на малките и средни предприятия, Университет по архитектура, строителство и геодезия.

„ЕКСПОМЕБЕЛ се организира от Интер Експо Център и Браншова камара на дървообработващата и мебелната промишленост (БКДМП). Това изложение е екосистема, съчетаваща внимание към детайла, индивидуално отношение към изложителите и правилно таргетиране на публиката“, споделят организаторите. И съвсем логично, в изложението участват компании от България и чужбина за корпусни и тапицирани мебели, предложения за хотела, офиса и градината, подматрачни рамки, интериорен текстил и др. Стотиците фирми привличат широка публика от производители, търговци, дистрибутори, дизайнери, архитекти, туристическия бранш, дърводобива и дървообработването, преподаватели, студенти, крайни клиенти.

Седмица на ключовите събития

Изложенията поставят като специален акцент съпътстващите събития. Сред тях са:

* „Енергийна ефективност и употребата на възобновяеми източници в строителния процес. Възможности за финансиране“, конференция – 29 март, организатор – КСБ; сред участниците e Искра Михайлова, член на ЕП.

* DIBLA DESIGN AWARDS 2022 – излъчване на „Дизайнер на годината“, 29 март. Организатор - „Дибла“.

* Панел "Звукоизолация и архитектурна акустика", организатор БАИС, 29 март

* Предизвикателствата пред професионалното образование. Проблеми и възможности, 29 март, организатор БКДМП

* Форум Енергийноефективни и зелени иновации“; организатор - TLL Media и Интер Експо Център, 30 март

* „Преди да ни разтърси земетресението“, конференция, организатор – КИИП, 30 март

* „Строителните отпадъци като ресурс“ – международна конференция, 31 март. Организатори - УАСГ, Интер Експо Център, Главболгарстрой Холдинг и Център по Компетентност "Clean&Circle". Официален медиен партньор е Градът Медиа Груп.

* "Енергийно ефективно обновяване на многофамилни жилищни сгради“, дискусия, 1 април, организатор Renovate Bulgaria.

* Образователно-книжна борса през всички изложбени дни

Предстои първото издание на Green Energy

Заедно с Архитектурно-строителна седмица стартира и Green Energy - новият формат на енергийната ефективност, рециклирането и възобновяемата енергия. „Двете изложения са тясно свързани. Те дават възможност за пряк контакт между цялата верига от дейности и бизнеси, обвързани с енергийната ефективност“, споделят организаторите.

От 29 март до 1 април Интер Експо Център отваря вратите си за изложения Архитектурно-строителна седмица, Green Energy, АТЕСТ Експо и ЕКСПОМЕБЕЛ. За да ги посетим и за да присъстваме на съпътстващите събития, е нужно единствено закупуването на своя билет от платформата www.buildingweek.bg или на касите на Интер Експо Център.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вуй

    0 0 Отговор
    Ето голямо уживление на пазара на имоти голямо търсене значи сичко нагоре ше разте
  • 2 Електро табла на старите сгради са

    2 0 Отговор
    От преди втората световна с в мазетата каква е мърсотия бедна ми е фантазията без база няма надстройка