26 Април, 2023 22:37 2 465 3

Четири международни изложения събраха над 14 000 посетители в София

  • иец-
  • изложение-
  • архитектурно-строителна седмица

Четири международни изложения събраха над 14 000 посетители в София

Четири международни изложения събраха над 14 000 посетители в София - 1

Платформа за бизнес и нови професионални контакти, иновативни продукти и услуги, съпътстваща програма, насочена към енергийната ефективност, рециклирането на строителни отпадъци и много други актуални въпроси. Такъв бе духът на четирите международни изложения от 29 март до 1 април, които бяха посетени от 14 000 души. Архитектурно-строителна седмица 2023 бе пресечна точка за строителния бранш у нас и на Балканите, а в – Green Energy, АТЕСТ Експо и ЕКСПОМЕБЕЛ участниците представиха различни гледни точки, перспективи и иновации при енергийната ефективност, строителните машини и мебелния сектор. Основен партньор на Архитектурно-строителна седмица и Green Energy бе Главболгарстрой Холдинг.

Наградите за интериорен дизайн Dibla Design Awards също се връчиха в рамките на Архитектурно-строителна седмица. В седмото издание на престижните отличия, което събра над 1200 гости и привлече интереса на професионалистите в бранша, се включиха над 100 проекта.

Приятна изненада за всички посетители бяха тематичните инсталации, които ги посрещаха на входа в централно фоайе, както и изложбата „Български дизайн 21 век – форма и функция“, представена за първи път пред публика и организирана от MD - списанието за дизайн, интериор и архитектура, в сътрудничество с творчески колектив „Комплект“ и със съдействието на Интер Експо Център.

Резултатът от усилията

За четири дни през залите и външните площи на Интер Експо Център преминаха над 14 000 души, благодарение на обединените усилия на изложители, държавни институции, браншови организации, медийни партньори, организатори. Присъстващите определиха изложенията като ключови за развитието на икономиката, защото изграждат единствена по рода си професионална екосистема. „Изложбеният капацитет на Интер Експо Център беше изпълнен до краен предел с 11 420 кв.м. заети площи“, споделят организаторите. Посетителите се срещнаха с екипите на стотици компании и брандове и научиха повече за предлаганите от тях продукти и услуги.

Архитектурно-строителна седмица обедини под един строителните сегменти, сред които „Довършителни дейности”, “Врати, прозорци и фасади”, „Дървени конструкции“, “Строителнo оборудване и механизация“, „Вертикално планиране и ландшафт“, „Индустриално строителство“, и др. За успеха бе ключова постоянната комуникация с партньорите - Камара на архитектите в България, Камара на инженерите в инвестиционното проектиране, Камара на строителите в България, Българска асоциация за изолации в строителството, Българска асоциация на фасадната индустрия, Асоциация на търговците на едра строителна техника, Национална асоциация на строителните предприемачи, Български съвет за устойчиво развитие, Национална компания индустриални зони, Българска агенция за насърчаване на малките и средни предприятия, УАСГ.

Обзавеждането, дизайнът и интериорът бяха фокусът за изложителите на ЕКСПОМЕБЕЛ. Изложението събра на едно място водещите решения в мебелната индустрия, благодарение на общите усилия на организаторите - Браншова камара на дървообработващата и мебелната промишленост (БКДМП) и Интер Експо Център.

Всички с интерес в сегмента на едрата строителна и транспортната техника видяха внушителните машини, представени от водещи компании, на площ над 6000 кв.м. Форматът АТЕСТ Експо се организира от Асоциацията на търговците на едра строителна техника, съвместно с Интер Експо Център.

Мащабна съпътстваща програма

През четирите динамични дни посетителите имаха възможност да се включат в 31 съпътстващи събития, посветени на различни актуални теми. Фирмени презентации, конференции, дискусии, представяния на книги - това бяха само част от форматите, реализирани съвместно с водещи компании, университети, браншови организации, медии и партньори.

Зелените иновации на фокус

Новият формат Green Energy, се проведе за първи път, а интересът към него доказа важността на темата. Енергийната ефективност, рециклирането и възобновяемата енергия бяха само някои от темите, върху които се постави акцент по време на изложението. Отговори на въпросите, как да открием правилните решения, кои специалисти могат да ни дадат точните насоки, какви са тенденциите и други, дадоха експерти в областта. Част от богатата съпътстваща програма бяха презентационният панел „Енергийноефективни и зелени иновации“ и международната научна конференция „Строителните отпадъци като ресурс“.

Международната конференцията „Строителните отпадъци като ресурс“ събра държавни институции, бизнеса и научните среди. Реализирано от Университет по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ), Интер Експо Център, Главболгарстрой Холдинг и Център по компетентност „Clean & Circle", събитието събра над 100 души, проследили темите, представени от българските и чуждестранните презентатори. Официален медиен партньор бе Градът Медиа Груп.

Практически полезно и фокусирано към иновациите беше събитието „Енергийноефективни и зелени иновации“, реализирано съвместно от TLL Media и Интер Експо Център. Презентации на продуктови концепции и новаторски приложения на зелените решения и иновации в енергийната ефективност представиха водещи компании на българския пазар. Технологичните иновации са неизменна част от развитието на човечеството, а важността на темата се доказа от големия интерес към презентационния панел.

Организирана от КСБ, конференцията „Енергийна ефективност и употребата на възобновяеми източници в строителния процес. Възможности за финансиране“, събра събира водещи имена в зала „Витоша“ на Интер Експо Център. А Предизвикателствата пред професионалното образование бяха обекс на дискусия в събитието, реализирано от БКДМП.

За 23-и пореден път Архитектурно-строителна седмица бе изложението-обединител на строителния сектор у нас, а успешното провеждане на ЕКСПОМЕБЕЛ, Green Energy и АТЕСТ Експо само може да мотивира организаторите и участниците за подготовката на още по-впечатляващи изложения следващата година.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 йхнкхйких

    2 2 Отговор
    Да не изцапат костюмчетата ,че като хвана дървото ще им дам аз едни иновации,растежи и устойчивости ! как само мамаят
  • 3 Софянец

    1 0 Отговор
    Е в София ще е,къде да е, в Тутракан ли