Last news in Fakti

7 Март, 2011 00:00 6 698 29

В София се търсят имоти до 50 бона

  • съдебен изпълнител-
  • петков-
  • жилища-
  • чси

- Г-н Петков, увеличават ли се обявленията за публична продан?
- Двойно повече са предложенията за първите два месеца на годината. Това са брой обявления, но няма гаранция, че те завършват с продажба.

- Каква част от тях успявате да продадете?
- Успяваме да продадем едва около 1/4 от имотите. За тях следва нова продан на по-ниска цена. Ако и тогава не успеем да ги продадем, се прави трета продан, даже тогава се прави нова оценка, докато се намери желаната цена на имота и той намери своя нов собственик. Рядко се случва добър имот дълго време да не може да си намери купувач. В София имоти с оценка над 100 хиляди лева трудно се продават, а се търсят такива с цена докъм 50 хиляди лева.

- Кризата ли е причината за липсата на интерес?
- Доскоро и банките даваха по-малко кредити. Никой не знае докъде ще стигне цената. Ако аз съм си харесал нещо, чакам да му падне цената при втора продан и изчаквам.

- Това значи ли, че нямате работа?
- Имаме работа, делата се увеличават, но трудно успяваме да реализираме вземанията. Само че от началото на годината сме с вързани ръце заради задълженията на страните по делата да плащат такси наляво и надясно. Те изобщо не са високи. Например, отправя се искане от съдебен изпълнител до КАТ, оттам имат по тяхната тарифа по 3 лева на автомобил. Съдебният изпълнител не знае длъжникът колко автомобила притежава, питаме КАТ лицето "Х" има ли МПС-та, от КАТ отговарят за броя, но казват - платете 30 лева и ще ви кажем кои са. Взискателят ги плаща 20 дена. Минава много време и информацията за МПС-та вече не е актуална, може и да са продадени. В България в момента има висящи неколкостотин хиляди изпълнителни дела, по които се извършват и предстоят да бъдат извършвани милиони справки.

3100 оферти от 2011 г.
Над 3100 обявления за недвижими имоти са качени в сайта на Частните съдебни изпълнители от началото на 2011 г. Това прави двойно увеличение за първите два месеца спрямо средното за миналата година, твърдят бирниците. Според обявите в сайта, за 2010 година са били обявени около 8600 продажби на недвижими имоти или по около 717 на месец. Съдия-изпълнителите не могат да кажат точно колко са реално продадените имоти, тъй като заради трудната икономическа ситуация голяма част от търговете се провалят. В повечето случаи липсват платежоспособни купувачи, в други - оценката на имота е завишена.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 glupavnouporit

    8 25 Отговор
    В повечето случаи липсват платежоспособни купувачи, в други - оценката на имота е завишена.

    :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
    Абсолютно невярно !
  • 2 нито тъп, нито упорит

    27 2 Отговор
    Е тоя ЧСИ издирва "незнаещ"
  • 3 купувач

    31 6 Отговор
    Абсолютно вярно.Надценени са имотите и това е факт.Затова сделки не стават.Икономиката буксува.Пазарът ще регулира цените надолу.

    Коментиран от #5

  • 4 Диспечер

    28 3 Отговор
    Това беше предизвестено. Макар че не всеки е готов да купи имот от ЧСИ, всищките влизат в общия пул и цените - надолу. Тези търгове в голяма степен определят тенденцията на цените. За София - максимум 550 -600 евро на квадрат. Ако се помайват още, инвеститори и всички страни, които оферират имоти (вкл. банки) - ше стане още по-зле за тях.
  • 5 glupavnouporit

    22 8 Отговор

    До коментар #3 от "купувач":

    Ти да не си завеждащ АВ , че знаеш как не стават сделки . Не стават сделки от търговете щото имотите са купувани по на 1200-1500 Евро на квадрат

    Коментиран от #10

  • 6 prepatil

    26 3 Отговор
    Докато частните съдии не се научат да предлагат имотите както трябва, вкл. и да съдействат на купувачите за оглед на имотите, продажбите им ще са на това дередже, че и по-лошо. Сега ти дават един телефон на собствениците и нали се сещате как те посрещат там - ако изобщо ти отворят. Драги съдии, така имоти не се продават. Ходете на курсове по продажби в най-близката ви агенция за имоти!
  • 7 Иво

    20 3 Отговор
    Чета следната обява "Предлагаме ви голямо и просторно жилище на изключително изгодна цена 176 кв. м за 77000 евро в идеалния център. На първия етаж е светъл кухненски бокс, трапезария , дневна, две тераси, баня и тоалетна. На втория етаж са три стаи, баня и тоалетна, две тераси. С НАС ЩЕ СПЕСТИТЕ ВРЕМЕ НЕРВИ И ПАРИ. ОБАДЕТЕ НИ СЕ ЗА БЕЗПЛАТЕН ОГЛЕД! " Тепърва ще ставаме свидетели на още подобни предложения за под 500 евро на кв.м
  • 8 препатил

    17 2 Отговор
    Има ЧСИ, които са за затвор.
  • 9 bubblehead

    12 11 Отговор
    Над 3100 обявления за недвижими имоти са качени в сайта на Частните съдебни изпълнители от началото на 2011 г.
    ------------------------------------------------------------

    Ама тя тая ли е цялата катастрофа!? Ами вервайте в по-ниските цени дето идват, щото знам от американската катастрофа как изглеждат катастрофите - десетки милиони къщи с нередовни ипотеки, които представляват двуцифрени проценти от всички ипотеки...

    Коментиран от #11

  • 10 ЧСИ

    12 2 Отговор

    До коментар #5 от "glupavnouporit":

    Е кво от това
    Да не означава че трябва да се продадът по 2000
  • 11 ЧСИ

    16 4 Отговор

    До коментар #9 от "bubblehead":

    Ходи да се переш ма околовръстното, тука няма клиенти за тебе
  • 12 Търсещ

    6 5 Отговор
    Като я четеш тая обява, или купувай и си мълчи или я публикувай та да я вземе някой сериозен купувач. Отдавна търся евтин имот в центъра с потенцял за пре-продажба с и добър профит. Обикалям ЧСИ-та и обърнах интернет наопаки за да намеря подобно нещо, но ти направо ме разби с тази оферта. Неможа ли поне да кажеш, че е към 97к та да ти повярва някой от сериозните играчи...?
  • 13 IMOT SERSEM

    9 6 Отговор
    50 000 MAJKOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
    Смях в залата , разни плешиви ПЪПЕШОВИДНИ ТЪПАЦИ И мутри ми обясневат нещо .
    В софия скоро няма да се търси нишо освен сирене и хляб бе селяндури софийски .Тази година цените ви 50% ще паднат надолу
    кой ви караше да строите ,кой ви излъга че в това има пари и кой ви каза че хората без апартаменти не могат без апартамент глупаци -пак този плешивият ли ?
    мед ми капе на сърчицето като гледам 2 милиона тъпанари с апартамнети и кооперации стискащи бузки ама течв лайна ама тече та не ти е работа като гледат какво са направили сега
    Спокойно другари , още не са потекли истинските води чакайте до края на годината банките да удвоят лихвите и тогава гледайте неизрядното олигофрени заедно с изрядното олигофрени колко още лайна ще излезат
    2013 година -399 лева квадрата (лева работи в българистан тъпаци) и пак няма да имате един желаещ за боклуците които насрахте 5 години
    А сега стойте и гледайте как всичко увеличава Цени мама ви тъпа малоумна Гледайте щото след тазгодишното увеличение повече за имот през живота си нема да се сетите селяци
  • 14 Петко

    21 2 Отговор
    Като гледам как не могат да спрат повишаването на бензина ни чака пореден ценови шок на всичко от първа необходимост! Кой ще купува имоти бе, вуйчо на тия цени??? Така се ядосвам, че не заминах по-рано за чужбина - това нашето си е оцеляване, не живот!

    Коментиран от #23

  • 15 Плевенлиев

    27 1 Отговор
    "България се прости с еуфорията, че строителството е двигател на икономиката и на растежа. България разбра, както и целият останал свят, че строителството е следствие. Някои трябва да започне да строи фабрики, да създава работни места и чак тогава идват строителите с услугите, които те предоставят."
  • 16 Гъзибаров

    5 1 Отговор
    Мноо сте прости.
  • 17 АХХХ

    3 7 Отговор
    Плевнелиев: "Годината 2011 все още ще бъде тежка за строителния бранш, но през 2012 г. секторът ще има ръст."

    Дотогава или ще са построени фабриките, или ще възникне нужда от ново строителство (нуждата си личи по цените и печалбата).

    Коментиран от #18

  • 18 Cepce Гъзибаров

    2 1 Отговор

    До коментар #17 от "АХХХ":

    Aдаш от бранш Гъзибаров
  • 19 АХХХ до 18

    0 4 Отговор
    Не мога да те рАзбера. ПрЕведи.

    Коментиран от #20

  • 20 Cepceм Гъзибаров

    2 1 Отговор

    До коментар #19 от "АХХХ до 18":

    Apkaдаш cи - от бранш Гъзибарови, kaзвaм
  • 21 Диспечер

    21 3 Отговор
    Общо взето има два сценария пред пазара на НИ. Първият - и по-вероятен:бавно, мъчително поевтиняване с около процент на месец в следващите 2-3 години и оскъдни продажби. Това всъщност е ситуацията през последната година. Вторият сценарий е свързан с разчистване на пазара чрез по-агресивно търсене на сделки в срок 5-6 месеца, и спад на цените с около 15-20%. Първият вариант е много по-лош за участниците от страна на продавачите защото към намалената макар и с малко цена се "инкасира" и настъпващата инфлация. Втория вариант може да се осъществи само с активно учатие на инвеститори и банки и в крайна сметка ще доведе до така желания ръст на цените, но само след дотигане на равновесната точка търсене/предлагане.
  • 22 нквд

    5 4 Отговор
    Само заради физиономията бих му дал 5 год. без съд и присъда.
  • 23 нквд

    6 3 Отговор

    До коментар #14 от "Петко":

    Много си прав трябваше и аз да замина,но не стана.Какъв спад,ръст,предлагане и търсене,хората взимат по 400-600 лв. заплата!!!
  • 24 varna

    14 2 Отговор
    това е реалният пазар на НИ а имено 200-250 евро на кв. другото всичко е лажа и измама.
    вече има хотел в софия 1200кв. напълно обзаведен за 200 евро на кв, а какво остава за панела.
  • 25 Гъзибаров

    6 1 Отговор
    Модераторе,мноо си прос.Сега премахни и тоо коментар.Ше си останеш сам.Хи,хи,хи.
  • 26 na kratko

    0 3 Отговор
    Господа започнете да се изразявате на ниво!! К'ви петедесет бона, к'ви пет ле'а? Иначе авторитетни снимки и стойки .
  • 27 jojo

    2 1 Отговор
    ААААА значи можело и да се продава на нормални цени а? Ей тва е нормалния пазар,а не тези обяви в Имот бг.Къща или апартамент на цена от 200 евро кв.м ми го продават на 1500 евро,или пък парцел (пръст) да ми е продават 1000 евро кв.м..Аз от кога говоря че всичко е спекула... :)
  • 28 irena_bb2

    1 2 Отговор
    Къде го четеш това..??!!! Според мен това е зарибяваща оферта, на която ако се обадиш ще ти кажат, че вече е продадени, но могат да ти предложат други неща... На други цени, естествено...:)
  • 29 Гъзибаров

    4 0 Отговор
    Мноо е прос модератора.Що ме трие?!