Last news in Fakti

31 Март, 2011 00:01 2 819 1

Най-после законът влезе в сила

  • язоир-
  • днск-
  • незаконни-
  • събаряне-
  • разрушаване

Месеци наред слушаме как някой, някога и някъде ще направи нещо, за да се усети силата на закона, но вече има и реално доказателство на обещанията. След показното събаряне на Догановото барбекю дойде ред и на незаконните постройки на територията на язовир „Ивайловград“. ДНСК премахна първите 15 обекта в община Любимец и доказа, че законът може да се спазва. Трябва да има само политическа воля за контрол и малко отговорност към нормативната база.

Ако години наред администрацията е вършила съвестно работата си, сега нямаше да се налага да се дават парите на данъкоплатците за събаряне, а за ново строителство. Иначе пак сме свидетели на поредната проява на безсмислен труд, при това платен няколко пъти. Един път, когато са изграждани „перлите“ покрай язовирите, после – докато строителният контрол си е мълчал, но си е получавал заплатите, и сега – за да се съборят.

Може би заради това днес се оправят стари строителни проблеми, а контролът върху настоящите се губи. Така че сега разчистваме старите сметки, но дано през това време да не се натрупват нови. Обещанията са, че в регионалното ведомство няма да се допусне нерегламентирано изграждане и пускане на обекти в експлоатация без необходимите документи и гаранции за качество.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Избирател

    16 1 Отговор
    Хората около "Веселото село" очакват да видят само едно нещо там там. Не събарянето на изоставени постройки а действия срещу най-наглото строителство в чашката на язовира - събарянето именно на табелата "Веселото село", която е поставена на свърталището на вилата на клана Паришеви и където много политически лидери са си писали докладите.