Last news in Fakti

20 Април, 2011 12:02 14 277 249

Все по-изгодно става да си наемател в София

  • наем-
  • софия-
  • цена-
  • жилища

Добри новини за наемателите - според брокери пролетта им дава възможност да сменят жилището си с по-добро или да си спестят някои разходи. Все повече хазяи в центъра на София получават предложение от квартирантите си да намалят наема. Всеки ден броят на обявите за наем расте.

Брокерите не обичат да говорят за поевтиняване. Според тях сегашните наеми просто дават на клиентите им достъп до по-качествените имоти. А по-вехтите апартаменти се губят от полезрението им... София пък била единствената европейска столица, където може да се наеме квартира с три спални за 500 евро.

След строителния бум голяма част новите жилища си търсят наемател за две години и това е сринало цените. За да запазят квартирантите, някои хазяи се съгласяват и на екстри. Например срещу същия наем да започнат да покриват разходите за поддръжка, гараж и охрана.

В центъра на столицата обаче рядко е достъпна другата екстра - да поживееш в апартамента 1-2 години преди да го купиш, а наемите да се приспаднат от цената. Тази схема започва да се прилага най-вече в комплексите, които са собственост на една фирма.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 наемател

    33 13 Отговор
    Давай на намаленията.А балонените глави да чакат поскъпване на имотите.Балъците купуват а тарикатите си живеят под наем и не им пука нито за данъци нито за разходи по подръжка.
    Честито на ипотекарите!
  • 2 Варна

    10 14 Отговор
    това не важи за Варна
  • 3 prodava4

    35 10 Отговор
    Сринаха се чуждите инвестиции.Расте броят и обемът на лошите и преструктурирани кредити.Балонът се спука. Очаква се цените на имотите в София през следващите 1-2 години да паднат до 350-400Е/м2.
  • 4 Диалекта....нта

    21 13 Отговор
    Предлагам наемодателите,не само да покриват разходите за гараж,поддръжка и охрана а и да предлагат безплатни вечери и СПА-процедури срещу месечен наем от порядъка на 100-200лв за апартамент в София.
    Така според мен "уважаемите"наематели с неясен/предимно аграрен/произход ще могат да доведат и своите роднини /барабар със стоката от обора/в големия град.
    София,Варна,Пловдив и др.нямат нужда от подобни наематели,а България има нужда от селскостопански производители и животновъди!!!
    ЧЕСТИТ ВИ НОВ ДОМ!
  • 5 pecan

    20 5 Отговор
    най изгодно и за наемодатели и за наематели е да се разберат за наема за да не плащат на посредници и да не се местят или ремонтират което също е скъпо.а покупката на имот при днешните нива на наеми и цени не е много удачна
  • 6 Dave

    40 8 Отговор
    Още преди година не само аз, а и други участници във форума казахме ясно: Който продал - спечелил, който купил - загубил. Излязохме прави. Така ще бъде и през следващите 2 години.
  • 7 наемател

    51 9 Отговор
    От две години живея под наем и плащам за двустаен 290 лв. Парите в банката, които са предвидени за този апартамент са 50 хил.евро. Те ми носят лихва 380лв.месечно. Ако бях купил апартамента, щях да губя по 90лв. месечно. Отделно разходите по поддръжка, данъците, загубата на стойност на имота която е поне 10% годишно. Догодина същия апартамент ще струва 45 хил.евро, т.е ще съм спечелил 5 хил.евро от стойността на апартамента и още 1080 лв.от лихви + поне хиляда лева от подръжка и данъци. Е господа брокери и продавачи ?! логика а !

    Коментиран от #8, #12, #13

  • 8 varna

    20 8 Отговор

    До коментар #7 от "наемател":

    че ти в коя банка си държиш парите, аз на 100 000 лева вземам всеки месец 645 лева,и така вече 5 години.
  • 9 до varna

    11 6 Отговор
    Ами държа ги в сигурна банка и в евро че да не стане като 1996г., много левове малко долари!
  • 10 Bai Ivan

    20 6 Отговор
    Vece v cial sviat tendenciata e naem.Kolko durzavi s nadceneni imoti kato Holland ,Belgium ,Sweden ste grizkat tepurva druvceto ne e oste jasno ,NO -ne sme edinstvenite.
    "Mirizmata'' na trupove oste se nosi iz USA..Taka ce ,
    spokoino ..voda sye ima za vsicki udavnici.Xa nazdrave!
  • 11 dobromir

    10 6 Отговор
    TOVA SA PALNI GLUPOSTI.... AZ JIVEIA POD NAEM V CENTARA NA LIMASSOL(CYPRUS)IMAM 3-STAEN APARTAMENT OT KASHTA NA2 ETAJA (2-RI), + POKRIV 80 KVADRATA ZA BBQ A CENATA MI E 480E A I APARTAMENTA E OBZAVEDEN...
  • 12 petrogin

    20 5 Отговор

    До коментар #7 от "наемател":

    Това е елементарната финансова логика, която за съжаление малко хора могат да сметнат. Доходност по банков депозит > от доходност от наем. По-стряскащото е, че разликата между двете е над 4% на годишна база. Затова си дръжте парите в кеш и купувайте само, когато диференциала между доходностите се свие. Все още е рано да се плашите от инфлация. Със сигурност ще я има, но до тогава пазарът ще е паднал достатъчно, за да си вземете за същите пари тристаен.
  • 13 glupavnouporit

    19 14 Отговор

    До коментар #7 от "наемател":

    Логика няма, тоест им но е строго индивидуална!Има нужда и решение на нуждата .Аз на твое място бих си купил имот веднага , докато има предлагане на нормални цени .Другата година може изобщо да не можеш да намериш сносен имот , ако и да ти предлагат по на 30000.00 евро .Ако пък изведнъж ти вдигнат наема , не се учудвай .Всъщност проблемът е доста по-сериозен : ти планираш живота си на базата на прогноза .Тези 50 хилки са ти спестявания , пенсионен фонд или капитал генериращ допълнителен доход .Ако рпогнозата ти се окаже невярна , ще загубиш доста повече от 90 лв на месец .Ако пък се окажеш прав и цените продължават да падат , няма да има смисъл да купуваш и така ще живееш под наем почти за неопределен период от време .Светът е поел към инфлация ,ти ми кажи каква е логиката да се държат пари в банка

    Коментиран от #18, #20

  • 14 СОЛОМОН

    22 6 Отговор
    Цяла Европа живее на кредит,проблема е ,че нашите правителствата позволяват на банките да си правят каквото си искат с лихвите.
    Имам познат ,живее от 20 години във Виена,преди 2 години си купи къща с банков кредит при лихва от 3%,колата му е на лизинг и си живее нормално.Проблема не е само в цените на имотите.А на тези които злорадстват и предвиждат още фалити
    и понижение на цените на имотите,ще им кажа,че кризата е повсеместна а не само в пазара на имоти и строителството.
    Така,че ще дойде и вашия ред ГОСПОДА!
  • 15 трезво мислещ

    16 10 Отговор
    Е най после този народ ще хвърли прангите на едно робско мислене,което се изразяваше в притежанието на собствено жилище.Евалла народе те германци,англичани и прочие да не са глупави що си нямат собствено жилище при условие ,че на 4-5г сменят автомобили за по 35 000 -45 000евро.Трябва сега всички оядени предприемачи да го поемат брутално.Как са казали :лакомо дупе кръв сере(да се приема за всички които надуха балона).

    Коментиран от #16, #17

  • 16 glupavnouporit

    14 7 Отговор

    До коментар #15 от "трезво мислещ":

    За Германия си прав, за Англия не .
    На практика Германия е прецедент в Европа !
  • 17 Калин

    34 2 Отговор

    До коментар #15 от "трезво мислещ":

    Германския прецент се дължи дългогодишната политика на релокация на кадрите. Така наречените "разпределения", които помним от комунистичестическо време. Не забравяйте, че Германия е преди всичко индустриялна дължава и за самите германци работата и професията са много по-важни от дома! Когато у нас започне да се наблюдава такъв професионализъм и всеотдайност, който има при немците бих се съгласил да живеем и ние под наем и да се местим. Но българите имат само 1 едиснтвено богаство - Дома. Нека го запазим защото друго неможем - интелектулано богатсво нямаме.
  • 18 petrogin

    17 2 Отговор

    До коментар #13 от "glupavnouporit":

    Ето още един, който е купувал по 1000 евро на квадрат и търси финансов аргумент за покупката :) В крайна сметка логика има, но явно колкото хора, толкова и логика. Затова е пазарът, за да показва справедливата цена. Но и преди кризата се твърдеше, че по-справедлива цена няма и няма и да има. Успех в прогнозите!

    Коментиран от #19

  • 19 glupavnouporit

    7 18 Отговор

    До коментар #18 от "petrogin":

    Успех и на теб .Купих 2005-та , тогава ми трябваше .Имот се купува когато ти трябва .Прогнозите ми обикновено са точни , ама все ми се смеят :)))))))
    Цените ще се вдигнат , предлагането вече е оскъдно ( ако търсиш добра локация и сносно строителство ) .Айде да видим дали пак ще позная :))))))

    Коментиран от #27

  • 20 АХХХ

    9 17 Отговор

    До коментар #13 от "glupavnouporit":

    „Другата година може изобщо да не можеш да намериш сносен имот”
    .......................................

    Няма да може – още от края на 2010 собствениците на сносни имоти, които ги бяха обявили от уплах, усетиха накъде е вятъра и че кризата минава – имотът остава, и започнаха да си ги оттеглят от пазара. Все пак, хората, успели да купят поне едино жилище в живота си, имат някакъв опит с имотите и известна пазарна култура, така че да разчетат по-навреме и по-вярно сигналите на пазара. Затова растат обявите за наеми. В съседната статия ще видите, че цените паднали с 2-3% през 1-во тримесечие. Като се отчете, че много от свестните жилища в по-високите сегменти, които се предлагаха на пазара, вече не са там, тоя спад в цените май друго означава? А при спряло строителство, „продуктовото разнообразие” при имотите в идните 3-4 години ще бъде само спомен и пропуснати възможности. Да живей „Кризата”!

    Коментиран от #21, #23, #28

  • 21 glupavnouporit

    4 13 Отговор

    До коментар #20 от "АХХХ":

    Аз тези собственици на сносни имоти , или вторичния пазар , въобще не ги броя .Смятам че е лоша идея да си купуваш имот от вторичен пазар . Гледам строителните фирми какво строят , къде и как .Впечатленията са ми че се строи плахо , лоши локации и бюджетно .Въпрос на време е да се получи вакуум и да тръгнем по порочната пътека на покупки на зелено и измамени клиенти .Но за всичко сме си виновни ние.
  • 22 пук

    30 5 Отговор
    Айдее балона продължава да изпуска има още много да изпускаме докато стигнем нормалните цени.До тогава си живейте под наем , а набутаните с ипотеки да му мислят.
    От банков кредит в България умиране има отърване няма.

    Коментиран от #84

  • 23 юруш на маслините

    30 4 Отговор

    До коментар #20 от "АХХХ":

    КРИЗАТА МИНАВА КРЕДИТА ОСТАВА.
    ДЪРПАЙ НАРОДЕ БАНКИТЕ ЧАКАТ ОЩЕ КРЕПОСТНИЦИ А СТРОИТЕЛИ И ГЛАДНИ БРОКЕРИ СА НАТОЧИЛИ БРАДВИТЕ>
    НАСАМ НАРОДЕЕЕЕ НЕ ОСТАНАХА АПАРТАМЕНТИИИИ>
  • 24 Истината

    12 36 Отговор
    Какво означава това бе галфони гладни.....означава едно,че все повече продавачи изтеглят офертите си от пазара и пускат имотите си под наем за да чакат по добри времена за продажба,а вие се надявайте на 200м2.От тази позиция кой ще спечели и кой ще изгуби?Естественно продавача ще е печелещият,а вие си плащайте редовно наемите,че лошо.

    Коментиран от #32

  • 25 За АХХХ и другото социопат

    16 9 Отговор
    От две години живея под наем и плащам за двустаен 290 лв. Парите в банката, които са предвидени за този апартамент са 50 хил.евро. Те ми носят лихва 380лв.месечно. Ако бях купил апартамента, щях да губя по 90лв. месечно. Отделно разходите по поддръжка, данъците, загубата на стойност на имота която е поне 10% годишно. Догодина същия апартамент ще струва 45 хил.евро, т.е ще съм спечелил 5 хил.евро от стойността на апартамента и още 1080 лв.от лихви + поне хиляда лева от подръжка и данъци. Е господа брокери и продавачи ?! логика а !
  • 26 до 25

    22 17 Отговор
    Дръж ги в банката,тя инфлацията ще се погрижи за тях спокойно.Защо хората в БГ са толкова невежи.Навремето всичките спестявания на работещите в Алжир и др.арабски държави отидоха накино барабар със спестяванията на пенсионерите,това беше първото ограбване на Българският народ от банките.Разбери бе специалист,тези 90лв.които ги спрягаш изобщо не са реални.Депозит в банка е най глупавото нещо което един нормален и умен,човек би направил,а ти се хвалиш с това.Инвестирай,това са мъртви пари.Финансовата култура на Българина е под всякаква критика.АХХХ поне е образован и ви говори ,но няма кой да чуе.
  • 27 bubblehead

    7 17 Отговор

    До коментар #19 от "glupavnouporit":

    Не съм сигурен за какво има да ти се смее някои но цените във Варна и София са на ниво средата на 2006 и вече не се вижда голямо движение надолу , тю че 2005 цени няма да видим, а ти междувременно не си плащал наем от 6 години и имаш право да си боядисаш банята ако поискаш в отровно зелено и след още 5 години ще си в позиция да ги изтръсиш парите на куп на банката и да привършиш с ипотеката, докато някои от нашите вежди още ще чакат 200 евро/м2. Сериозна работа е 200 евро/м2 и с тези темпове на спад на цените ще отнеме време другари.
  • 28 bubblehead

    2 16 Отговор

    До коментар #20 от "АХХХ":

    И аз казвам да живее кризата приключих с нея през август 2010, if you know what I mean ... ха-ха-ха
  • 29 Bai Ivan

    26 1 Отговор
    Predlagam dobre platena rabota za bivsi brokeri i specialisti po NI.Distribuciata na sluncogledovo seme ste
    se osustestviava na klucovi mesta v stolicata/ centralna gara-avtogara,pazara kirkov i t.n/za tova vladeeneto na minimum 2/dva/ zapadni ezika e zadulzitelno uslovie.
    Predlagame uslovia za rust v karierata i mnogo bonusi!!
    Spretnat i delovi vid!Za kontakt Bai Ramzi /na severnia izxod ot gara Sofi-central.
  • 30 все пак не разбрах мнението ви за това

    14 3 Отговор
    От две години живея под наем и плащам за двустаен 290 лв. Парите в банката, които са предвидени за този апартамент са 50 хил.евро. Те ми носят лихва 380лв.месечно. Ако бях купил апартамента, щях да губя по 90лв. месечно. Отделно разходите по поддръжка, данъците, загубата на стойност на имота която е поне 10% годишно. Догодина същия апартамент ще струва 45 хил.евро, т.е ще съм спечелил 5 хил.евро от стойността на апартамента и още 1080 лв.от лихви + поне хиляда лева от подръжка и данъци. Е господа брокери и продавачи ?! логика а !

    Коментиран от #35

  • 31 АХХХ

    1 29 Отговор
    № 30 ти си мръсник, простак, идиот, такива нисш създания като теб развалят добрия живот на предприемачесткото съсловие в България. Ако зависеше от вас щяхте да малтретирате де що има по-богат от вас брокер, банкер или строител инвеститор. Как не ви е срам и не разбрахте че в света винаги ще има господари и роби, елит и простолюдие, висш ешалон и обслужващ персонал, лузъри като вас които трябва просто да правите това което ви се казва. Но спокойно, ще се намери начин пак да ви накарат да теглите кредити и да купувате, вашия живот е обречен да слугувате на нашето благоденствие и развитие. Аман от простолюдие, изтървах си нервите ама повече не мога да търпя да съм в един форум с такива невежи черни вежди. bubblehead обясни им го моляте и ти че .......

    Коментиран от #34

  • 32 правдата

    26 0 Отговор

    До коментар #24 от "Истината":

    Защо да са гладни?!!?Ако ти съвсем сам си спечелил парите за апартамента си-браво,но ако ти е наследствен или някой друг по някакъв друг начин се е потрудил за него,нямаш право да говориш така.И ако е второто,то ти не си гладен благодарение на случайността.Дано да си спечелил парите сам,а за навременното плащане на наема не се притеснявай има много предложения,ако не единия то другия!!!
  • 33 до 30

    18 17 Отговор
    Нали ти обясних вече ,с това че си държиш парите в банката на депозит,което все повече започва да ме съмнява че имаш такива пари,понеже виждам,че си поредният скъсаняк,цървул по тези форуми,но дори и да греша,то ти пак си оставаш тъпо парче,понеже при толкова мангизи не предприемаш нищо и ПОВТАРЯМ ИНФЛАЦИЯТА ПРЕЦАКВА ОТВСЯКЪДЕ ДЕПОЗИТА ТИ И СЛЕД ВРЕМЕ ТЕЗИ ПАРИ НЯМА ДА СА СЪЩИТЕ,което ще рече,че хората които стискат имотите и при евентуален подем,а той рано или късно ще дойде,то ти глупако Ханс,ако до тогава продължаваш да държиш паричките си в банката,не само че сумата няма да е съща,а и ще трябва да доплащаш за да си купиш апартамент,който сега би ти излязал по евтино и пара да ти остане за харчалък.Достатачно ясно ли ти го обясних,или си тъп и трябва по подробно от това.
  • 34 bubblehead

    4 17 Отговор

    До коментар #31 от "АХХХ":

    Ало, имперсонатора на АХХХ, това което казваш не е да не е верно , но е доста цинично като за идеология да я изтъпаниш на всеослушание, не ми се вярва АХХХ направи такъв фал, а ? А инак защо тая ирония, давай директно "куме в очите" защото българина е толкова откачен от реалноста (в крайна сметка през веждите почти нищо се не види) че му трябват понякога силни думи ( като твоето пламенно слово например) да се събуди от зомби транса си... ха-ха-ха
  • 35 bubblehead

    4 20 Отговор

    До коментар #30 от "все пак не разбрах мнението ви за това":

    Българина ( съжалявам за обобщението на едро) е забележително неадекватен икономически субект, които когато грозното лице на инфлацията се е показва по целия свят ( и имотните пазари на държавите които преживяха криза се съживяват, другите просто си продължават напред и нагоре) , той горкия търси убежище за паричките си , като игнорира напълно азбучната истина къде се влагат пари при инфлация.... В момента ( ако не идва скоро ) му предсти да открие топлата вода, но първо ще пробва къпане със морска, дъждовна, изворна, планинска, застояла, течаща, зелена , кална и от северния ледовит океан вода и чак тогава ще открие топлата вода ... нека се наслаждаваме на шоуто поне тия, които сме се сдобили с билети евтино на време ... ха-ха-ха

    Коментиран от #36, #40

  • 36 Доньо Донев

    27 2 Отговор

    До коментар #35 от "bubblehead":

    Както писах в другата тема,не знам кой въобще ви чете коментарите на теб и на АХХХ.Аз като ви видя и директно слагам минус без да чета каква глупост сте сътворили този път.Дано поне ви плащат от сайта,че токова писане за нищо наистина е смешно.Сега гледам и трета звезда се е появила(коментар 33)-също като героите от Доньо Доневото творчество :).
  • 37 до 33

    25 2 Отговор
    добре де ама аз пак не разбрах защо да се плаша от инфлацията след като тя засяга стоките от първа необходимост, предимно храните, а цените на имотите не само че не са подложени на инфлационен натиск ами и падат, т.е колкото повече задържам толкова повече печеля!Какво пречи през това време да са на депозит за да изкарам още някой лев. Логиката ви не се връзва нещо, инфлация та инфлация ама при стоки без които не може, а апартаменти бол, повече отколкото се търсят че и още се строят а населението намалява. Няма логика, обяснете ми пак моля. Благодаря предварително.
  • 38 АХХХ

    3 12 Отговор
    Брей, тука голяма веселба пак! Тая шушумига от 31 надобрява - без малко да се объркам, че аз съм я писал тая патетична реч. Тъкмо да се възхитя от висотата на мисълта и стила си за пореден път, и правописът и пунктуацията ми охладиха възторга. Жалко, бих се гордял тези прозрения за живота и мястото, което сам си отрежда в него „простака, идиота, роба, лузъра ..” да бяха осенили моя ум. Но нищо, ще се учим от мъдрите – „да се харесваш в собствената си ограниченост е жалко състояние; в присъствието на най-добрите да чувстваш ограниченост е, разбира се, страшно, но този страх извисява”, както казал Гьоте.
  • 39 varna

    21 3 Отговор
    не ги слушай тези икономически инвалиди, горките нямат един спестен лев и затова те мразят.
    в целия свят богатите хора търсят къде да си вложят парите, повечето случаи това са държавни ценни книжа, на някоя стабилна държава.
    това се е един обикновен депозит с много ниска лихва, по ниска от годишната инфлация за период от 5 или 10 години като ако се опиташ да ги продадеш по рано губиш 10-20%.
    и сега когато кредитните агенции масово намалят реитингите на така наречените стабилни страни, богатите масово си инвестират парите в злато което е вече надценено но остава последното спасение,така че богатите търсят сугурноста.
    те(по долу инвеститорите) това щяха да го знаят ако имаха пари, и запомни кризата не я предизвикаха спестителите като теб, а прахосниците като аххх и балона.
  • 40 АХХХ

    4 17 Отговор

    До коментар #35 от "bubblehead":

    Парадоксът е, че България е фрашкана с термални извори – няма нужда даже да топлим водата, но много по-иновативно е да киснеш в зелената тиня, докато мечтаеш за свежестта на Северния ледовит. Ха-ха-ха!
  • 41 bubblehead

    4 15 Отговор
    Това е много интересно, обаче трябва да знаеш че има места по света където основното мерило за инфлация е самите цени на имотите и как иначе има ли начин цената на килото домати да подмине цената на м2? Има ли някак начин едното да се откачи от другото напълно и да отпрашат в различни посоки!? ха-ха-ха! Учтив си и аха да реша да ти обясня ама няма да разбереш... тоя урокявно ще го учим подобно на спестителите във фалшивите банки от края на 90-те... Начи поне да беше станало ясно в тая дундърма до сега каква малка лодчица е България в тоя океан ама не , трудно учим а в океана вълни, барометъра спада... ха-ха-ха
  • 42 bubblehead

    3 19 Отговор
    Другари купувам къща. За $517 500 се спазарихме. Почти най-евтината къща в тоя град... Плащанията ми на месец се очаква да са към $3300 ( 2500 имотека + 800 данъци и застраховки). Три спални с една баня и две дневни стаи, 1400 квадратни фута (около 125 м2) с двор 5800 квадратни фута, построена малко след войната, ама голямата война в средaта на предния век, не тая в залива...ха-ха-ха! В прилично състояние, но напълно морално остаряла , ще иска още към $50 000 да се упдеитва... Дали ще събудя поне оедно зомби колко всъшност струват имотите по света на които искаме да приличаме в България!? Който иска да се смее който иска да плаче. Приемам поздравления.... ха-ха-ха

    Коментиран от #45, #48

  • 43 до 41

    14 1 Отговор
    добре де, може и да са вързани нещата, аз не твърдя за бъдещата петилетка, говоря за момента, следващия месец или може би година. Няма как да ме убедите при тая липса на производство т.е нисък БВП, при тази отрицателна демографска крива, при невероятно некачествената среда за живот в БГ-то да има шанс скоро цените да тръгнат пак нагоре. Та моля малко за по-сериозно отношение от теб, защото явно имаш някакви познания а не си копи/пейст като АХХХ и неговите пожелателни алабалистики. Кажи как да си управлявам по-добре средствата от това което правя в момента.

    Коментиран от #46

  • 44 хм,

    14 1 Отговор
    казваш да се чудим колко струват имотите в УСА-то и да се чудим защо в бананастан не са толкова ...?! Ти сериозно ли го предлагаш това ?!!!! Няма разлика в стандарта на живот между двете братски страни , а ?! Аууу, е няма да ти отговоря, и ти ако искаш не ми отговаряй на въпроса /43/. Все пак честито за покупката, дано да се успокоиш, каквото станало станало, гледай напред.

    Коментиран от #49

  • 45 varna

    13 2 Отговор

    До коментар #42 от "bubblehead":

    честито,да си жив и здрав да си живееш щасливо в нея.
    малко ще си зависим през следващите 2-3 десетилития, но какво да се прави.
    а българия никога няма да настигне америка, надявам се това да си го разбрал.
  • 46 varna

    15 1 Отговор

    До коментар #43 от "до 41":

    правиш точно това което трябва в условието на криза, скоро ще им копуваш иматите на тези псевдо инвеститори за без пари.
    това се случва насякъде където имаше балон, хората с пари могат да се купят имот на някои закъсал на 20-30% от цената по време на бума.
    и прочети моя пост по долу тои беше за теб.
  • 47 весело

    13 0 Отговор
    varna споко, държим фронта и четем където трябва, по редовете и най-вече между тях, не сме от вчера. Гледай мача и се кефи на сеира че подобни дръв_фил_софи са лесна хапка. Куца им опита, интелекта, ивнтуицията....Понякога се чудя дали са толкова глупавички колкото твърдят с словоблудствата си или нарочно манипулират поради някаква финзависимост. Стигнах обаче до извода че и двете неща са застъпени при тях.
    Абе да те питам, във Варна оправиха ли дупките и отпушиха ли канализацията или все така след дъжд кал а след калта прах и дупки. Нищо де, поне палмите са кичовски и струват баяджа на данъкоплатците, ежегодишно /ерика/.
  • 48 АХХХ

    1 13 Отговор

    До коментар #42 от "bubblehead":

    Честито, bubblehead!
    Здрави, късметлии и паралии да сте с фамилията в новата къща!

    Коментиран от #50, #51

  • 49 bubblehead

    5 12 Отговор

    До коментар #44 от "хм,":

    хм, веднага ти отговарям за стандарта на живот. В зип кода в които купувам средния брутен доход на семейсство за година е $80 000. Среднта цена на къща е към $750 000. ( Аз пак подчертавам купувам най-евтината къща в тоя квартал.) Отношение цени/доходи = около 10 пъти . Никакви 3-4 път и дори 5-6 няма тука другари ... Иска ли някои данни, поне зип кода мога да го дам няма проблем ха-ха-ха . Нека да погледнем София средна брутна работна заплата към 1000 за срения доход на семесито умножаваме по 1.5 и за година умножаваме по 12. Среден доход за софиидко семейство към 18 000 лева/година. (Начи тук можем имаме и данни да разкъртим и мита че някак си българите сме 10 20 или 30 пъти дори по бедни от развития запад... ами от цифрите се вижда от Америка може да се каже 6-7 пъти от западна Европа към 5 пъти от Гърция към 4 пъти ... ) Обратно на темата. Средна цена на жилище в София 80м2 X 1500 лева/м2 = около 120 000 лева. Тоест отношение цени/доходи около 6.67. Къде е скъпо и къде е евтино относително спрямо доходите!? И тука да не започваме ама наш кво е в Лос Анжелос, ама наш кви палми.... Палми ама има 12.5% безработица и няма къде да избягаш от нея щото като побегнеш най-близкия град - Вегас там има 15% безработица... не като София 3.9% и ежегоден ръст на заплатите с по 10-15% дори в кризата ... само цунамито на веждите ни залива от всякъде ей тва е българския проблем...
  • 50 bubblehead

    3 13 Отговор

    До коментар #48 от "АХХХ":

    Мерси! Приемам поздрави само от теб защо знам че си искрен, инак другото е бъзикане на форумните зомби.

    Коментиран от #74

  • 51 bubblehead

    6 11 Отговор

    До коментар #48 от "АХХХ":

    АХХХ, тука аудиторията не мигва дори когато големите прожектори на противовъздушната отбрана и светнат право в окото камо ли някакви си 0603 LED обаче трябва да ти кажа че в Америка въпреки че пазара е във същата каша както преди година или две години ( каша но падане на цени не се вижда вече) то има някои забележителни значи че нещо се случва... Предния месец обявиха че 35% от всички покупки са изцяло кеш. Абсолютен рекорд за всички времена от както се води статистика! Инфлация? Отивам да проверя какво казва Пол Кръгман по въпроса, че май става яко ...
  • 52 До 37

    5 15 Отговор
    Защото парите се обезценяват,стоките и всичко останало се вдига,единственното спасение е да завартиш парите и не е задължително да е имот,хубаво си живееш под наем,така ти харесва и това си е твое право,но държейки пари в банката рискуваш,както казах това са мъртви пари,има много места и много начини където може да завъртиш тези натрупани средства и да изкарваш пъти повече от един депозит.Това е проблема,повечето хора стискат парите и не инвестират и така се прецакват държейки парите на депозит,още повече,че голяма част от банките са Гръцки,а там не се знае какво ще става.Това е.

    Коментиран от #54

  • 53 до 52

    9 8 Отговор
    ама чакай малко, аз си ги пазя парите за имот, а те си понижават стойността. Какво ме интересуват марулите или бензина като аз гледам само имотите, а те поевтинявааат. А американското бургазлийче яко се е издънило ама ще го разбере когато съпругата му и синовете му почнат да го отбягват заради некадърното решение. Балоне, готви се за найлонова барака до дере с вода в Лос Анджъклис. Нямам желание да ти обяснявам грешките, това е живота, всеки си носи кръста. Закона на джунглата или по точно за естествения подбор...никъде не е казано че трябва да оцелеете.
  • 54 varna

    13 5 Отговор

    До коментар #52 от "До 37":

    я па тоя, толкова елементарен пост одавна не бях чел.
    а бе ти защо не вземеш да вартиш твоите пари като си такъв отворко, само преди да ти се завие свят от въртене да ти кажа, че фалиралите бизнеси, са много повече от успелите, и тук говоря за бизнеси с истински пари, не някакви си 50 000 евро.
    иначе успя да ме расмееш, смешник.
  • 55 до varna

    6 15 Отговор
    Не се притеснявай за мен.Ти си талкова елементарно хюмне,че чак цепиш,нали си от Варна разбрал си ме добре.Дървеняк такъв,ако имаше малко акъл,ще разбереш много неща,има много начини да се въртят парите и да се изкарват печалби по голями от депозит,но понеже си закостенял хюм ще патиш.Отностно 50000евр.прави каквоти ти е добре,пази си ги,ако искаш ги колекционирай,не ми дреме,всеки има право да си въобразява,и всеки според възможностите си,нали бе Варна,хюм неземен.

    Коментиран от #58

  • 56 до varna

    6 11 Отговор
    Какво стана с имотите на дядо ти,нали уж цяла варна била негова,къде си ти сега бе некадърник,изцепка долна на рода си,седиш и даваш мнение,така е лесно,продал си имането на дядо ти,изпил си парите, заминал си надалече и се правиш на специалист.Ти си най некадърният хюм по тези форум,запомни го добре,всичките ти постове се базират на некомпентноста ти която прозира от собственната ти глупос и комплексарщина.Това е.
  • 57 До 50000евр.

    5 13 Отговор
    Ако дадеш на Варна парите си,ще ги инвестира най добре да знаеш,ще ги изпиие и батиса за много кратък период от време,защото той ги умее тези неща и е разбирач от класа истински инвеститор на дъблинските кръчми,нали бе Варна.Трудно ли ти е в Ирландия,а червей неземен,язък,че си от Варна,но не на всички гагаузи е писано да успеят в живота,нали.
  • 58 varna

    13 4 Отговор

    До коментар #55 от "до varna":

    виждам, че без да искам съм задеиствал някаква психична реакция, от тук нататък трябва да се заеме специалит, като психиятър например.
    до колкото знам на това му викат раздвоение на личноста, в твоя случаи разтроение.
    защо не си измислиш ник, може да помогне, пак и аз ще знам с кого общувам.
    а сега се сетих за един бизнес за 50 000 евро, ще купиш една въртележка и ще се въртиш на нея, както си така облечен като клоун, поне да засмиваш и децата, не само нас в този форум, или ти имаш по добра идея как да ги завартиш тези 50 000 евро, аз знам че имаш, ти си пълен с идеи като лаино с витамини.
  • 59 до varna

    5 14 Отговор
    Само това ли изммисли с птичият си мозък.Напъни се още малко,но не прекалявай да не напълниш гащите.Мога да те мачкам цял ден и да ми доставя удовалствие.Защо реагирах така?Ще ти обасня като на малумен,който и на всичкото одгоре е и на всяка манджа мерудия.Разговора ми не беше с теб,а с човека с 50000евр.и това,че изказах някакво мнение отностно това как да постъпиш ако имаш наистина 50000евр.не ти дава право да вземаш страна по такъв начи,което ще рече,че с теб нямах дебат докато не цъфна с поредният си глупав коментар,въпреки насраното ти положение в което се намираш,и сереш наляво и на дясно.Повтарям,ако депозита е най доброто което може да измисли един човек,то значи това е и най глупавото което може да направи,сиреч парите са дошли от някъде и не може да ги управлява по друг начин,остава друг да решава съдбата им,а банката не е най доброто място за това.Сега разбра ли ме бе олигофрен,и това че си профукал твоите пари,еми проблема и болката са си твои,гърби се в Ирландия и си налягай парцалите.
  • 60 до varna

    3 12 Отговор
    И естесвенното при теб е,че наистина без да искаш задействаш разни неща в твоя живот,тука си прав за себе си,понеже си неспособен да го правиш целенасочено,такъв си от малък предполагам и си те представям като са те мъмрили какво си казвал,БЕЗ ДА ИСКАМ ГО НАПРАВИХ......НАЛИ,а после другите хора са ти виновни,винаги си намираш оправдание за себе си.

    Коментиран от #61

  • 61 varna

    15 1 Отговор

    До коментар #60 от "до varna":

    хайде стига рева, няма обещавам няма повече успокои се, пий едно узо, че нали знаеш за всичко са ти виновни гръцките банки.
    и запомни пари без банка не са пари.
    парите няма от каде да доидат ако някои на ги спести така, че започвай но трябва да си много силен психически, че да го направиш, а ти до колкото разбирам не си.
    хаиде весели празници, моите благодарение на теб ще са още по весели продължавай да ни веселиши в бъдеще с твоите коментари.
  • 62 52,55,56,57,59,60 е на "незнаещ"

    13 4 Отговор
    Шфестер, що те е срам да си пишеш ибрикчийския ник с простотиите за кредитите и наемите ? Щото разбра че не си прав и че кредитите които ти тежат в гръцката банка ще ти изядат главата. Как е , чука ли ЧСИ на вратата чука ли ! хааа, ха, хаа...! Той и жена ти ще чука като те изгони тем на ливадата манастирска да пасеш трева щот няма да имаш пари за друго.
  • 63 за хюмнето "незнаещ"

    14 4 Отговор
    Кво стана с бизнеса на околовръстното, цепят ли те ха ха цепят ли !!!
    Отговори му на човека дето те е питал следното:

    "От две години живея под наем и плащам за двустаен 290 лв. Парите в банката, които са предвидени за този апартамент са 50 хил.евро. Те ми носят лихва 380лв.месечно. Ако бях купил апартамента, щях да губя по 90лв. месечно. Отделно разходите по поддръжка, данъците, загубата на стойност на имота която е поне 10% годишно. Догодина същия апартамент ще струва 45 хил.евро, т.е ще съм спечелил 5 хил.евро от стойността на апартамента и още 1080 лв.от лихви + поне хиляда лева от подръжка и данъци. Е господа брокери и продавачи ?! логика а ! "

    Аферим на момчето, жив и здрав да е разбрал е живота.
    КРЕДИТА Е РОБСТВО ДО ГРОБ ......И СЛЕД НЕГО ДОРИ!
  • 64 Одговор.

    4 13 Отговор
    Е доре де,виждам,че от последният ми коментар,един и същ човек е писал и това е варна.Първо,къде съм писал за кредити и къде съм писал за притеснение от моя страна,отностно финансовото ми положение.Варна всичко което ти казах е истина за теб,и повтарям колкото и да се пънеш,няма да ти стане по добре,понеже,пак повтарям мнението ти не струва,ама хич,и ако глупоста имаше криле,то ти би летял като волна птичка в небето.Друг път като искаш да се изказваш или да вземаш страна в дадена дискусия,го прави компетентно,но ти не можеш,понеже си шибан комплексар,вследствие на прецаканият си живот и си намерил поле за изява и си прозрачен отвсякъде,разбери го,иначе ама хич не ми пука за теб.Отностно 50000евр.одговорих му и то няколко пъти на човека,какво мисля по въпроса ако имаш кеш 50000евр.и какво трябва да правиш,но не налагам мнението си на никой,това е просто коментар,БАНКИТЕ НЕ СА ЕДИНСТВЕННИЯТ И НАЙ СИГУРЕН НАЧИН ДА ВЪРТИШ ПАРИТЕ СИ.Отностно околовръстното,ми не знам,явно е че ти си бил там щом толкова често го спрягаш,и повярвай ми,но от цялата душа ти го казвам,стигна ли до там,то ти ще работиш за мен и ще ти пребирам процента,с две думи ще съм ти сводника,повярвай го,понеже като гледам цървулските ти изказвания,нямаш акъл за пет стотинки.
  • 65 до "незнаещ"

    11 0 Отговор
    всъщност каза ли нещо ?!
  • 66 до 65

    1 10 Отговор
    Да,че може да съм ти сводник на околовръстното където си бил и в това вече не се съмнявам и да ти пребирам парите заработени с много труд от твоя страна,понеже нямаш акъл за пет стотинки.

    Коментиран от #67

  • 67 varna

    13 3 Отговор

    До коментар #66 от "до 65":

    аааааа клоуне, (мисля че този ник ти отива)много ме ласкаеш, аз не се изразявам така и писането ми е различно но като махнем украсите съм съгласен с 63.
  • 68 до varna

    3 7 Отговор
    Защо скромничиш толкова,хюмне е типично варненска дума , освем ако не се е включил друг варненец,другият път се постарай по добре и отностно това което ти казах помисли си добре,понеже вредиш,но на себе си.Нямам нищо против и за в бъдеще да водим дебати,но бъди обективан и ако нещо не ти харесва в коментарите,не използвай думички като смешник,палячо и др.а дай пример, с какво точно не си съгласен,обосновавай се с факти,иронията ти в случея не е одачна.Разбра ли ме сега,а.

    Коментиран от #69

  • 69 varna

    15 0 Отговор

    До коментар #68 от "до varna":

    признавам, че нетрябваше да използвам смешник, за което се извинявам, но от там нататъка ти отиде много по далеч, и аз сам за дебата и когато згреша си го казвам.
  • 70 до varna

    14 1 Отговор
    Така е и се надявам,за напред да ти чета коментарите,но вече по друг начин,нали.Следя ти ги от една година и повече и не е редно да скачаме един срещу друг и да стигаме до крайности.В спора се ражда истината и много пъти съм получавал съвети от опонентите си и в това няма нищо срамно,понеже не сме безгрешни.Това е от мен.Весели празници на всички Християни.
  • 71 varna

    11 0 Отговор
    марси весели празници и на теб.
  • 72 Наблюдателен

    4 5 Отговор
    "Три спални с една баня и две дневни стаи, 1400 квадратни фута (около 125 м2) с двор 5800 квадратни фута" се сравнява с апартамент 80м2 ???
    Нещо май логиката пак я няма никаква.
    Много си глупав, въпреки че си забавен :)) /съвсем приятелски, нищо лично/
  • 73 Radoslavova

    14 0 Отговор
    Който е писал тази статия, не е живял на квартира и въобще не е запознат с настоящите цени. В центъра на столицата, прекрасни двустайни апартАМЕНти са с наем 400 - 420 лева. И то в центъра.
  • 74 Доньо Донев

    16 5 Отговор

    До коментар #50 от "bubblehead":

    Абе вие двамата защо не се ожените?Има държави където са разрешени гей браковете.Ще си живеете дружно в новата къща на балончо и ще чакате качването на цените.Ако не през този век,то следващия със сигурност ще се случи. :)
  • 75 bubblehead

    7 12 Отговор
    Донйо , чакай следващия век мой човек... нормалния ръст на цените на имотите в нормални държави където има развитие ( където неминуемо попада и България, дори повече защото руста на икономиката и напоследък беше значително по-висок от на така наречените нормални държави) е към 100% ръст за 10 години, тоест удвояване на всеки 10 години... Когато руста стане 200%` тогава има подозрения за балон и то само ако няма други фактори - руста на заплати, инфлация, много благоприятна демография... нито едно от тия нямаше в САЩ , имаше изкуствено подържани лихви... Апропо в България ниски ли бяха лихвите? Тая къща дето аз я купувам сега за половин милион е била нагоре и надолу в годините но общо взето нагоре, за първи път е продадена вероятно за около $10 000 в средта на 50-те години, като нова, после за $20 000 през 60-те , после за $40 000 през 70-те, за $100 000 през 80-те ( има малко инфлация) , за $200 000 през 90-те и така до мен за половин милион... И на мен ми изглежда евтино цената и от 50-те години, море де да ми падне ама... ама няма такава цена вече и и никога няма а има и трябва да съм адекватен, инак ти си мисли колко съм глупав и си вервай... Искаш ли пример за някоя къща в Лос Анжелос как е продавана с годините!? Ако дам пример дали ще стане по ясно, дали ще отворя гурелясали очи!? И това за цените на имотите в Америка е верно знаеш ли защо? Ами много просто, мой човек, защото заплатите през 50-те години са по $100 ( ако щеш вярвай и в Америка са били заплатите по $100 някога), през 60-те вече са по $200, през 70-те по $500 (тука има инфлация), през 80-те по 1000 , през 90-те 1500 (тука се намесва Бушовата хунта и заплатите се забаявят... ха-ха-ха), през 2000 година по $2500. Средни заплати и средни цени на къщи говорим. Някои вижда ли корелация? А ние в България на къде вървим към 200 лева заплата ли и съответно към 200 евро/м2 ? Блазя им на тия дето чакат 200 евро/м2 в България през тоя следващия и по следващия век... Знам че не ми вярвате ама искреното ми желание като пиша тук е да отворя някои очи, защото в България има освен тая обудалена сган от безумци дето се изяваяват тук и интелигентни хора на които проблема е че не познават света и са на път да направят грешка ако слушат тоя хор на оплаквачите дето чакат 200 евро/м2, каквито цени в България между другото не е имало от 89 година насам, а тя беше една много много далечна година със напълно различна перспектива за държавата пред себе си.... абе просто казано , започвайте да чакате 200 евро/м2 забивайте петите в земята и никъде не мърдайте и някъде към другия век иде...

    Коментиран от #77, #78

  • 76 До Доньо Донев

    17 7 Отговор
    Разбрах,че си търсиш имот до 200евр.м2.Имам добра новина за теб,намерих ти и то къща 70м2.и с пазарлъка може да свалиш цената.Къщата е построена на общинска земя и се намира на края на Факолтета,проблема е че е за ремонт и е с външна тоалетна,но иначе изгледа е добър,на края на квартала е и гледа към Витоша и околовръстното.Ако си заинтересован пиши да ти дам кординатите на хората,малко са мургави и неграмотни,но ще се разберете,може и да ти оставят като бонус коня с каруцата и ще разбереш,че циганите не са чак толкова лоши хора,пък и ще научиш и друг език,който може и да ти е от полза.Пиши ако си заинтересован.П.С.наблизо минава и влак със спирка,ще имаш директна връзка с централна гара и от там,центъра,офертата си я бива.
  • 77 Комшу

    13 3 Отговор

    До коментар #75 от "bubblehead":

    Комшу, къщата която си купил е за около 370 000 евро. Подобна квадратура и двор в София ще ти струва м/ду 150 и 200 000. Не говорим за Докторския. За около 250 -60 000 евро можеше да си купиш кондоминиум в същия квартал който в София грубо отговаря на тристаен предлагащ се за около 100 000. Не почвай с хита за термити и пр. Живяли сме и тук и там и знаем за какво става дума и то не е в полза на БГ стротелството като функционалност и удобство. Как 80 000 средна годишна заплата в твоя квартал корелира с 8 - 9000 в София. И най-важното: какъв е процентът на притежателите на собствено жилище в твоя квартал съпоставен с този в София. И ако и това не можеш да проумееш си абсолютно безнадежден случай.

    Коментиран от #82

  • 78 Доньо Донев

    8 7 Отговор

    До коментар #75 от "bubblehead":

    Не знам какво си писал,както казах избягвам да те чета.Съдейки от това какво ти е върнал човека от коментар 77,пак ще да е някоя уникална глупост,но съм ти сложил минус.Да си знаеш.Продължавам да мисля,че ще сте добра двойка с Ахххх.Обмислете го. :)
  • 79 pecan

    3 8 Отговор
    за неграмотни кОпувачи пращам препратка за поскъпването на жилищата в сащ за периода 1940-2000 г а то е около 4 пъти за последните 60 години.

    Коментиран от #87

  • 80 pecan

    3 5 Отговор
    http://www.census.gov/hhes/www/housing/census/historic/values.html
  • 81 pecan

    2 7 Отговор
    взимайте предвид инфлацията
  • 82 bubblehead

    12 10 Отговор

    До коментар #77 от "Комшу":

    Как 80 000 средна годишна заплата в твоя квартал корелира с 8 - 9000 в София.

    -------------------------------------------------------------------------

    Как корелира? Ами твоите цифри не корелират никак, защото едното е среден доход на домакинство в моя град а твоята цифра е средна заплата за софиянец , която не е верна.... Отново никак защото от една страна слагаме $80 000 което е среден брутен доход на домакинство в моя зип код, така Америка мери доходите си.... Домакинство се състои от 1.5 статистически души (със съответния брой заплати). За да има сравнимост трябва първо да се знае че средната работна заплата в София за края на 2010 беше 922 лева ( в настоящия момент е вероятно към 950 - за първо тримесечие, защото заплатите растат и в момента в които пишем, не са спирали от 10 години неприятно но факт... ха-ха) тоест отново за сртавнимост трябва да я умножим тая месечна заплата по 12 за да стане годишна и по още 1.5 за да стане за домакинство. Тоест се получава 17 100 0 среден доход на софийско семейство, което е около $13 000. Ето ти цифри за сравнимост. Разделяш ги и получаваш около 6... Тоест софиянеста има около 6 пъти по -ниски доходи от където живея аз... ако път вземем в предвид стандарта на живот , тоест че в Америка е поне 2 пъти по -високо ценовото ниво ( някои обърна ли внимание че за упдетване на къшата споменах цифрата $50 000 !?) то може да се каже че софиянеца е около 3 пъти по беден от жителя в моя зип .... Другари не тръгвайте по тая плоскост която ви закарва във отчаянието на субекваториялна Африка ... България не е била и няма да бъде Африка. Дръжте се с малко достойнцво и уваявайте фактите... инак за празно се дуем тука. На религиозните честит празник на атеистите честит 8 март дет се вика ... ха-ха!
  • 83 bubblehead

    5 12 Отговор
    Ето една статийка от весник Труд специално за варна, веждата които смята че в България има имотен балон но специално във град Варна няам такова нещо... От статиката се вижда че имало-нямало балон достъпноста на имотите днес е по-дбра от преди 11 години. ( И тук за има смисъл сравнението трябва да е ясно напълно различната перспектива на България днес и преди 11 години.) Например в София преди 11 години се е искало 16 години за да си купиш 3-стаен, а днес 14 години ( междудругото една много много добра достъпноист по световни критерии...) дълбаем под дъното другари след тия умопомрачителни 40 % спад, но ако някой е решил твърдо да чака 200 евро/м2 е добре дошъл. Ето линка и статията

    --------------------------------------------------------------------------

    http://www.pariteni.bg/index.phtml?tid=40&oid=47161

    -------------------------------------------------------------------------

    Във Варна работят 19 години за 3-стаен

    Една средногодишна заплата в морската столица стига за едва 4,8 кв. метра жилищна площ21.04.2011| Коментари 0| видяна 4009


    “Вие по Софийско живот си живеете. Вземате 1000 лева и кусур заплата. А ние в провинцията едва свързваме двата края с 300-400 лева на месец.”

    Няма как да не сте чули как си шушукат хората в по-малките селища на страната. За тях големият град е синоним на 4-цифрена заплата и сладък живот.

    Но когато стане дума за покупка на жилище, жителите на големите градове са най-ощетени. Те може и да получават добри доходи в сравнение с останалите, но високите цени на имотите изяждат разликата в стандарта.

    Във Варна, Бургас и София се работи най-дълго време за заветния апартамент, показват данните на националната статистика за 2010 г. Една средногодишна заплата във Варна стига за едва 4,8 кв. метра жилищна площ. На работещия в морската столица му трябват 19 години, за да изплати тристаен апартамент от 90 кв. метра.

    Не са за завиждане и бургазлии - на тях са нужни малко над 15 години, за да припечелят за имот със същата площ. Третият град с трудно достъпни имоти е София - тристаен апартамент там “гълта” близо 14 години труд.

    На обратния полюс е Враца, където същият имот се купува за почти три пъти по-кратко време, отколкото в "отличника" Варна - стигат заплатите за седем години. По-лесно достъпни са и жилищата в Кюстендил и Габрово, където са нужни 8 години и половина труд за мечтания дом.

    Сравнение със заплатите и цените отпреди 11 години показва, че тогава столицата е оглавявала класацията за най-трудно достъпните имоти - 16 годишни заплати са отивали за тристайно жилище. Следвали са Варна (15 години труд) и Велико Търново (13 години и половина).

    Болярската столица е сред малкото градове, чийто имотен пазар е станал по-достъпен за местните жители за изминалите 11 години. През 2010 г. градът се намира в златната среда с нужни 11 години и половина труд за изплащане на апартамент. Другите областни центрове, където купувачите са в по-изгодна позиция спрямо 2000 г., са Габрово, Смолян и София. В останалите развихрилата се имотна истерия до 2008 г. е направила жилищата по-недостъпни. Причините обаче не са само в нея.

    “Имотите в София и Варна се продават на едни и същи нива. Значи проблемът за варненци е в заплатите, по-високата безработица и по-слабата икономика като цяло. И това се вижда от статистиката - в столицата вземат с 35% по-големи заплати, отколкото на морето”, коментира Добромир Ганев, управител на “Форос”.

    “Навремето много посредници направиха голяма грешка, бутайки пазара нагоре. Те си мислеха, че като цените растат постоянно, те ще вземат и по-големи комисиони. Само че в един момент жилищата станаха недостъпни за хората и пазарът блокира. В резултат комисионите изчезнаха и много агенции фалираха”, коментира Страхил Иванов, управител на “Явлена”.

    Коментиран от #97

  • 84 пострадал

    21 5 Отговор

    До коментар #22 от "пук":

    Кредит се връща с кръв,повръщане и онко заболявания.Със смърт не става чси почва да търси роднините и да им запорира заплатите и имотите!!!
  • 85 bubblehead

    4 15 Отговор
    pecan, не можеш да четеш. Добре дошъл на моята планета, дет са вика. 4 пъту е изменението без да са индексирани цените на имотите. Това е така навярно защото има увеличение от 4 пъти на реалната покупателна способност на населението, тоест на реалните заплати, затова говорих за 100% ръст за 10 години в държави които се развиват... Така е в първата таблица от линка ти, цените от 40-те насам са по долари от 2000 година...Понимаиш? Долара от 40-те и долара от 2000 са различни, много различни... Но по надолу се виждат цените нейндексирани и там разликата е фрапантна към 22 пъти в номинални цени от 50-те до 2000, а сега сме 2011... за десетилетия за Калифорния средните цени нейндексирани с инфлацията изглеждат така:
    California
    $211,500
    $195,500
    $84,500
    $23,100
    $15,100
    $9,564
    $3,527

    Накратко $211 500 през 2000 и $9564 през 50-те. Вижда се и друго нещо в периода от 40-те до 50-те има близи 3-кратно увеличение на цените , но никoй не говорил за балони защото тогава е периода на след военото въстановяване на Америка, период на бурно развитие и висок ръст на заплати на една конкурентна и млада още икономика... много подобен период на този в които се намира в момента България, но разликата е пълната липса на вежди в Америка, пълна липса и цените вместо да паднат с 40% са продължили нагоре... Такъв период в момента изживвяват Полша, Словакия, Чехия ( където имотите паднаха с някакви мижави 5-10%) и продължават напред, докато отново нашите вежди разрушиха и зародиша на развитие в българската икономика с безумното си антипазарно поведение. Изглежда много добре съм налучкал точните цифри, а!? Вероятно щото много ви лъжа горките български купувачи, дето ви се види 300 евро/м2 много та чакате 200....
  • 86 до bubblehead

    29 6 Отговор
    всички разбраха че си се прекарал с някакво кондо в пустинния град Л.А и то в мексикано квартал, обаче не знаем защо продължаваш да се пънеш по форумите и да ръсиш глупости, при положение че си ниско интелигентен. Както някой беше казал - дори не те четем. Продължавай, луд умора няма. А, да не забравя, търси си найлони за колибката докато още можеш да си го позволиш.

    Коментиран от #88

  • 87 bubblehead

    9 14 Отговор

    До коментар #79 от "pecan":

    4 пъту е изменението без да са индексирани цените на имотите.

    ---------------------------------------------------------------------------

    Опа, това е моя грешка. Цените са се учетворили индексирани с инфлацията, не индексирани са 22 пъти нагоре от 50-те до 2000... точно за това става въпрос в първото изречение на линка ти


    ----------------------------------------------------------------------------

    Median home values adjusted for inflation nearly quadrupled over the 60-year period since the first housing census in 1940. The median value of single-family homes in the United States rose from $30,600 in 1940 to $119,600 in 2000, after adjusting for inflation (see graph).
    ----------------------------------------------------------------------------

    И после има нещо интерсно за което говоря именно и аз, че генеравлния trend на имотите е нагоре. Нагоре и това е верно за индексирани и не индексирани цени, с балони и без балони , нагоре! Тия дето очаквате плавно , монотонно и продължително обесценяване на имотите в България ще ядете страшни шамари от икономическата реалност, стрaшни... а пази боже инфлация отгоре на генералния trend... ето за това говоря

    ---------------------------------------------------------------------------
    Median home value increased in each decade of this 60-year period
  • 88 bubblhead

    9 16 Отговор

    До коментар #86 от "до bubblehead":

    Другарю, ти като си много интелигентен , какъв точно point праваш тук "колко бубблехеад е неинтелигентен" ? Само толкова ли? Няма цифри няма разсъждения !? Ха-ха-ха!

    Това което аз правя тук е, че не ми дава сърце да ви оставя веждите на саморазрушителните ви илюзии ... това достатъчно ли е за мотивация? Ако има съвест човек според мен да....
  • 89 ха ха ха

    17 2 Отговор
    86 - ти много правилно е обрисувал вманиачения балон, жалко разбира се че още един българин се погубва с кредити някъде по света но какво да правиш, от лакомия е. Горкия , дано има късмет да продаде нещо в бургаско та да отърве задокеанската си кожа.

    Коментиран от #93

  • 90 bubblehead

    4 16 Отговор
    всички разбраха че си се прекарал с някакво кондо в пустинния град Л.А и то в мексикано квартал

    ------------------------------------------------------------------------------

    Другарю, а представяш ли си това за половин милион долара ако не е кондо и не е в мексикански град ами си е така нормална къща в бял квартал , то тогава дали щеше 1 милион да стигне, а? Тогава колко скъпа е София се пита в задачата с тия апартаменти по 50 000 евро? Ха-ха-ха!
  • 91 nха ха ха

    35 0 Отговор
    Чудите се защо го няма АХХХ, ами той си е на село по празниците а там няма нет. Като се върне в квартирата в София пак ще почне да реди стакмистики....

    Коментиран от #104

  • 92 до bubblehead

    17 18 Отговор
    не, в задачата се пита като не ти е изгодна скъпотията какъв го дириш там ами с тия пари не си купиш разкош на пъпа на Софето.

    Коментиран от #94

  • 93 bubblehead

    7 69 Отговор

    До коментар #89 от "ха ха ха":

    хахо, ами морон си кво да ти кажа друго! Купувам защо както се вижда отдискусията долу в нормална държава ( за където е тръгнала България неминуемо) цените на имотите са нагоре в рамките на един човешки живот 22 пъти или 2200% са това другари!!! Това не е ли достатъчна мотивацдия за купуване!? Не откривайте топлата вода тепърва! ОК , тогава продавайте, продавайте, късайте и фъргайте ама да не тръгнете да вините след 5 години банки или правителство само за смях ще сте... Българина очевидно има биполярно разстроистwо ( освен пълната икономическа неграмотност) и едното голямо залитане в една посока ше доведе до голямо залитане в другата посока, няма каа да се разглежда ситуацуията в момента . 40 % спад на цените на имотите е нечувана кътащарофа особено при читава икономика, това никъде не се случи, никъде!
  • 94 bubblehead

    8 15 Отговор

    До коментар #92 от "до bubblehead":

    Имам ги достатъчно вече за това в момента не купувам. Последно купувах в България миналия август и не съжаляам въпреки че цунамито на веждите ни залива още... Не в София в Бургас, без никави задължения купени с кеш и в никаkйв случаи няма да ги продам точно сега, ама в никакъв ако ме разбираш

    Коментиран от #98

  • 95 до 94

    33 7 Отговор
    еми точно затова ще загубиш, защото иде СРИВ а ти от лакомия още си държиш панела.
  • 96 pecan

    1 11 Отговор
    не разбирам защо говориш за някакви 200 евро.статистиката я прегледах добре.сметни всички разходи по къщата и ще разбереш дали си на печалба
  • 97 glupavnouporit

    15 2 Отговор

    До коментар #83 от "bubblehead":

    Христо Воскресе !
    :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

    “Навремето много посредници направиха голяма грешка, бутайки пазара нагоре. Те си мислеха, че като цените растат постоянно, те ще вземат и по-големи комисиони. Само че в един момент жилищата станаха недостъпни за хората и пазарът блокира. В резултат комисионите изчезнаха и много агенции фалираха”, коментира Страхил Иванов, управител на “Явлена”.

    ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
    Страхил Иванов се е изказал неграмотно , посредниците бутали пазара , хахахахаха.
  • 98 инвеститор

    18 4 Отговор

    До коментар #94 от "bubblehead":

    Ооо великата балонена глава отново ни е удостоила с присъствието си.
    Казвай сега къде да купуваме и колко ще спечелим.
    Някоя нова статистика имаш ли дето никой не я знае и предсказва 5 кратно увеличение на имотите.
    Разбрах че далаверата била в Бургас но няма да продаваме още защото пустите му цени въпреки статистиката не се вдигат и няма далавера.
    Но ще продължаваме да пишем тук защото имаме интерес балъците да повярват и да почнат да купуват.
    Нали на това се градят всички пирамиди.
  • 99 bubblehead

    5 19 Отговор
    Някоя нова статистика имаш ли дето никой не я знае и предсказва 5 кратно увеличение на имотите.

    ------------------------------------------------------------------------------

    Съвсем случайно имам. Да благодарим на пекания ( на зимно слънце) . От неговия link става ясно че в разстояние на 50 години цените номинално в САЩ са се увеличили не 5 пъти а 22 пъти!!! По страшно от това колко може да бъде за чакащите 200 евро/м2 ( каквито цени между другото аз не помня в България да е имало изобщо след 1989 и защо ги чакаме точно днес на разбирам ... да не се окаже че чакате някои влак дето освен че е заминал отдавана от тая гара ами е вече излязъл от употреба и нарязан за скрaб....

    Коментиран от #100

  • 100 turbolover777

    6 19 Отговор

    До коментар #99 от "bubblehead":

    Бабъл ти си пич бате! Единствено не спирам да се възхищавам със какво старание се опитваш да отвориш очите на балъците!?!!! Остави ги да се ровят в калта-там им е мястото!Защо си седнал да им пускаш статистики и т.н. Сега се кефат,НО след години (до 2,или 3),ще ревът и то със сълзи крокодилски! М/у другото поздрави за покупката и бъдете здрави!!!Много щастие ти желая!
    Христос Воскресе!
  • 101 а бе turbolover777

    18 4 Отговор
    шо се бъзикаш с балона той нема те разбере че си праиш майтап с него
  • 102 бай Манол зидаря

    14 4 Отговор
    bubblehead, казваш в Америка е скъпо и тука така щяло да стане. Коя година това бе момче, мойте унуци дали ще са живи. А както някой по-долу те бе питал защо не се върнеш в България като ти е скъпо , пустинно и мексиканско там където си.

    Коментиран от #108

  • 103 АХХХ

    8 4 Отговор
    Христос Воскресе!
    Дано да възкръсне и доверието към живота и към себе си на всички българи!
  • 104 АХХХ

    8 15 Отговор

    До коментар #91 от "nха ха ха":

    Ей, мушморок! Не е „пха-ха”, а е Пасха. Стига рева, тука съм. Нали ви казах да не се привързвате, свиквайте на самостоятелност. Зает съм по празниците, то не е едно – яйца, козунаци, агнета ... всичко внимание иска.
  • 105 до АХХХ

    12 8 Отговор
    Добре си си дошел от село, как изкара, как са животните. Айде търси някоя статистика да ни плеснеш ей тука на да ни открехнеш градските очи по селскому.

    Коментиран от #109

  • 106 bubblehead

    10 9 Отговор
    Аз съм най-тъпото парче.
    Търпя големи загуби и нямам работа - затова вися по цял ден и цяла нощ по форумите и словоблудствам.
    Ако и вие имате панел закупен за 80 000евро а сега е 20 000 - ще ме разберете.
  • 107 пловдив

    19 8 Отговор
    бъбъл 80000 евро едва ли си виждал в окаяния си живот но ако беше щеше да знаеш че в булгаристан валутата винаги е била лев Много маникюристи завършихте унссс с икономически профили и се вживяхте на експерти в имотите въпросъе е но сега какво правите ?
    Пиете студена чешмяна вода STUPID HEAD .
    профуахте пари за нещо неструващо грош и сега можете да се хванете да спечелите пак пари с работа или да чакате циганите да ти вдигнат имотите на 500 000 евро но проблемът е че живееш в буларистан stupid head
    както и това че 99 % от съгражданите ти са с пробити гащи също като теб бъбъл и заплатитеб им правят 80 000 евро точно в 3 живота смешник
  • 108 bubblehead

    7 12 Отговор

    До коментар #102 от "бай Манол зидаря":

    Бай Маноле , викаш никога ама никога и при никакви обстоятелства България няма начин да настигне поне Гърция и Португалия по цени на имотите, а? Инак с тия вежди и аз дори не намирам за реалистично да стигнем Англия, Франция или Испания дори..., но Португалия и Гърция барем!? Ето имаме вече половината туризъм на Гърция ( 7 милиона срещу 14 милиона туристи и вървим нагоре а те надолу...) и винаги сме имали повече индустрия... Що да не стигнем поне Гърция, бе? Питай ги някои стари гърци които още помнят следвоенна Гърция и цените от 50-те години да ти кажат как са се развили събитията като са вървели по тоя път които днес българите вървим...
  • 109 АХХХ

    8 18 Отговор

    До коментар #105 от "до АХХХ":

    Добря заварили, додах си веке. То, селската работа край няма – чуваами добитъка, изкараами го на къра да рупне зилену, обърнаами лозиту и гермята, пък дукъту фтаса кузинака, с булката набучкаами расада на доматиту и камбити, копнаами и кукуруза, хартиса само да засейми бустаня.
    Ама сетне, га са метнааме, бая апнааме – туй пуйки пълнени със зайци, туй шилета с ярета, туй дроб-съръмъ, курбан-чорбъ... Малко ни беши мазян курбаня, ама ко-ши-му-й – курбан. То, какво ли ви разправям, вий нали сте на „диви плодове, горски гъби и някои ядливи корени”... Ха-Ха!

    Шилета вакли, за статистика жадни, наскубал съм ви прясна статистика, ама сдъвкахте ли вече предишната порция? Че в големи дози може да ви разстрои. Я проверете, асимилирахте ли какво значи в Америка за 50 години – 4 пъти реалните цени нагоре (в Калифорния – 6 пъти), а номиналните 22 пъти. То дали е така само в Америка?
    А какво значи, че в БГ две поредни тримесечия цените падат с 2%, обаче в големите градове се вдигат с по толкова? А това в комплект със спряло строителство и растяща икономика? А какво значи, че от над 10 години БВП на България расте между 2 и 3 пъти по-бързо от този на EU (27)? (http://epp.eurostat.ec.europa.eu/)

    За знаещите отговорите, ето и прясната натурална статистика:
    „През януари по данни на НСИ индустриалното производство отчете покачване на годишна база от 10,2%, а общият оборот в промишлеността (вътрешен и външен пазар) регистрира скок от 36 на сто.
    Оборотът на промишлените предприятия на външен пазар скочи с цели 66 на сто през януари спрямо същия месец на 2010.
    Чувствителността на изменението на българския индекс на оборота в промишлеността спрямо този на ЕС-27 е 1,6, като с 95% вероятност регресионният коефициент попада в интервала 1,5-1,7.

    Това означава, че при 10% изменение в оборотите на компаниите от ЕС-27 на годишна база, изменението в индекса на оборотите на българската индустрия ще е средно с 16%.

    Коефициентът на детерминация (R²) e 0,82, което показва, че независимата променлива в уравнението (Индексът на оборота на промишлените компании от ЕС-27) обяснява 82% от измененията в българския индекс, а останалите 18% се дължат на други фактори.”

    И кво викате? Нямаме икономика, нямаме и нищо общо с останалия свят? Отнюд. Само дето те като кихнат (10%), ние и пръдваме (6% отгоре). И защо? Защото освен че сме малки, имаме и да догонваме. Нали се сещате - конвергенция, приближаване, уеднаквяване. Ама то за имотите не важи, а?

    Коментиран от #112

  • 110 Хоме

    1 5 Отговор
    Някой знае ли такава фирма, която предлага 1-2 години наем и след това изплащане на апартамента?

    Коментиран от #111

  • 111 glupavnouporit

    5 4 Отговор

    До коментар #110 от "Хоме":

    Има колкото искаш , но не е редно да им се прави реклама в сайта .Въпросът е дали ти е изгодно ........
  • 112 glupavnouporit

    5 10 Отговор

    До коментар #109 от "АХХХ":

    С непосилна задача си заел , АХХХ.Обясняваш на ограничена аудитория неща , които същата едва ли някога ще проумее .Инак то е доста просто , не се строи а задръстванията са си същите ( по големите градове ) , очевидно е че на даден етап ще има недостиг на имоти ( свестни говорим , свестни ).Със същия ефект се опитах да обясня на банкерка , че дори при 3.2 % лихва за служители , и е неизгодно да си купува панелка .Отказах се , масата не поема .Но то е съвсем в реда на нещата , хората по цял свят не мислят икономически , защо да очакваме че в БГ ще е другояче ???

    Коментиран от #128

  • 113 Ani

    29 3 Отговор
    безподобен Селяндурко АХХХХ
    Смлял си булгаристан ,цени понятия койефициенти всичко ти е една голяма боза в главата
    Я кажи при 1 000 000 ПОСТРОЕН ИМОТЕН БОКЛУК И ОЩЕ ТОЛКОВА В ПРОЦЕС НА ГНИЕНЕ при 99,9999 от народа с заплати до 1200 лв
    При Всички западноевропейци продали де що имат в булгаристан ти и бъбъл хеад видяхте растеж в имоти с
    100 хиляди измамени наши на зелено чакащи на зелени ливади обещани апартаменти
    И по 300 лева да разпродават панелните си и тухлени коптори няма да има повече интерес
    щото до 20 години тук няма да има какво да ядеш в 45 кв м спорно е дали тези 45 квм може да ги наречеш апартаменти въобще
    инвестирай СИ парите в имоти щом смяташ че 5 пъти ще скочат за тези които имаш пий студена вода
    но другите хора с глави на раменете от 2006 година не дават вече жулта пара за мненията имотите защото знаят за
    строителството ви на зелено ,за радиоктивният облъчен цимент,за материали втора ръка , за всички коптори без канализационни мрежи ,без гаражи ,без тераси ,без Елобзавеждане без контакти ,без гледка ,без прозорци в някои случаи и в момента без никаква стойност
    В булгаристан панелните ви и тухлени боклуци ще спаднат до 300 лева
    от 2006 ИМОТИТЕ не са това КОЕТО СА БИЛИ ПРЕДИ
    Имот не се купува като марули той носи само загуби следващите 35 години докато не го изплатиш
    САМО ЗАГУБА НА ПАРИ ,ЛИШЕНИЯ МИЗЕРИЯ И НАКРАЯ НИЩО
    Ти дотогава (35 г )като ти гледам как си вдигнал кръвно да ми обясняваш разпалено че иде 500 % увелияения и сходящи койефициенти имаш висока статистическата вероятност просто да не си тук дотогава .
    Хората с пари инвестират парите в депозити в злато и материали и всичко но не и в имотни боклуци носещи стабилно загуби година след година
    ти можеш да продължиш обаче инвестициите си в имоти вземи и бъбълхед който е умствено на твоята вълна

    Коментиран от #127

  • 114 glupavnouporit

    5 21 Отговор
    Ха ! Ето я и Ани .
    Здравейте , Млада Госпожице , виждам че от валутния пазар сте преминала към комодити пазара !Похвално!Смея да Ви посъветвам нещо ,почерпено от опита и от досега на моя скромност до цитираните от Вас ''хора с пари ''.Търсете подценен пазар , независимо къде - на форекс , дау джоунс , С и П или Футси , хората с пари това правят .Възможно е тозно в този момент да се ослушват и за имоти , златото изглежда твърде високо на графиката
    Бъдете Жива и Здрава !
  • 115 Ani

    11 4 Отговор
    StupidAndPersistent .
    Абе ти инвестирал ли си лев в живота си или просто си чешеш езика на всяко мнение вфорума мерудия? да попитам ?
    Златото било високо ами зависи откаде го гледаш Ступидо .Ако го погледнеш от 35 годишната камбанария на AXXXXXXX имотният анализатор може ще ти се види и прекалено ниско занеш ли ?

    Коментиран от #116

  • 116 glupavnouporit

    5 32 Отговор

    До коментар #115 от "Ani":

    Ани , Ани ......твърде агресивен език , неподходящ за инвеститор от твоята класа. Нали знаеш , едно от първите правила на инвеститора - ''не се поддавай на имоции''
    :)))))))
    Просто споделих как мислят хората с пари , подценени стоки е ключовата дума !
  • 117 до Ани

    8 21 Отговор
    Ани тъпо парче си,да знаеш,не знам какъв ти е проблема,но е сериозно и къде ги видя тези 100000построени и свободни жилища,може би имаш предвид панелките,а.Отностно инвестирал ли си лев,ами гаранция ти не си инвестирала и то в строителство за да знаеш и да си компетентна отностно цените.
  • 118 silvia

    18 4 Отговор
    Привет на всички. Много ми се ще разбиращите толкова много и даващите статиски да дадат обяснение на това: http://www.daft.ie/searchinternational_sale.daft?id=831567. Това е апартамент в Берлин, Германия. Моля да обърнете внимание на цената и състоянието на апартамента. Хайде да не се пишат безумно глупави статиски и да се правят сравнения с европейски държави, в които минималната заплата е 2000 евро, а тук средната е 300-400 евро. Все си мисля, че от българският народ не остана вече нищо за изчеждане. Да се поспрете малко, а ?
  • 119 до silvia

    6 17 Отговор
    За какво изцеждане говориш,като цените на стоките са като тези в Германия,това ,че доходите ни са ниски не значи,че трябва строителите да продават на загуба.Ти наясно ли си какво е да строиш.При панелките трябва да има корекция на цените и то яка,понеже нямат реална себестойност както е при новото строителство,а не да се предлагат по едно време на цени по високи от новопостроените имоти.Това е.

    Коментиран от #120

  • 120 silvia

    22 4 Отговор

    До коментар #119 от "до silvia":

    Привет, знам отлично за какво говоря. Именно ето това твое изречение дава отговор на собственият ти въпрос:) :"За какво изцеждане говориш,като цените на стоките са като тези в Германия,това ,че доходите ни са ниски не значи,че трябва строителите да продават на загуба". От това, което виждам, че си написал за мен изглежда си строител. Та след като цените за клиенти, за каквото и дае са същите каквито са и там, питам защо не се плащат същите заплати тук ( включае за строителите)? По въпроса с панелките съм съгласна, това са отдавна изплатили се жилища и няма как да струват , колкото новото строителство. Тук обаче има един друг много тънък момент, който вече масово хората научиха- панел и ЕПК= реална квадратура, Ново строителство- 70% ЧЖП, останалото общи части. Дори и така погледнато няма как да ми продавате терасата и застроената стая на една и съща цена. По отоношение на това дали имам идея колко струва да строиш- всъщност имам да. В масовичт случай земята в/у която се строи не е платена кеш, а се ползва срещу определено обезщетение в строителството. За София специално максималната цена е строиттелство излиза м/у 300 и 350Е/ кв.м всключае всички разрешителни, такси, актувания, лихви към банки по кредити и т.н./ без значение от квартала, в който се строи/. При една твърде малка част се плащат действителни пари за земята, но те са незначителна част от пазара. Моля да не ми обяснявате кое колко струва, знам го много добре. Само се огледайте за миг около себе си, погледнете я пак тази обява за Германия и ми кажете, че може и тук и там имотите да имат еднакви цени и , че това е нормално!
  • 121 Home

    1 11 Отговор
    Здравейте - до "glupavnouporit". Благодаря за коментара. В момента трябва да направя сериозно решение дали да инвестирам в жилище (с нереално висок кредит и лихва) или да продължа с наема. Кое е по-малкото зло - от една страна очакваният спад на цените на жилища не се случва (дали защото инвеститорите се надяват на по-добри времена или все още банката не ги е притиснала), кредитите са непосилни (банката начислява риск върху имотечен/потребителски кредит не на база на риска за/от получателя, а на база риска от цялата си инвестиционна дейност) и лихвеният процент не отговаря на реалността. От друга страна наема са "инвестиция без възвращаемост" - вярно с по-нисък риск в сравнение с ипотечен кредит, но все пак без възвращаемост.
    Дилема, Дилема.........
    И все пак искам да пробвам с ипотечен, но ми се иска да прегледам всичко възможности на пазара - идеята за 1-2 години наем и след това покупка изглежда на този етап привлекателна и ще съм благодарен ако споделите къде се предлагат такива оферти.
  • 122 до silvia

    5 16 Отговор
    Относно дохода ни питай премиера и финансовият министър.За строителството,грешиш понеже не си включила два важни фактора,а те са местоположение и печалба,понеже строителството е одговорна работа и инвестицията се връща чак след три години,така че бъди по обективна в преценките си занапред и не съди толкова строго.Знаеш ли,че по едно време и труда и материалите бяха по високи от тези в Германия,и тази продукция е вече на пазара,и как искат някой елементи от форема да я получат за 200евр.Да цените бяха много надценени и без кризата щеше да има корекция надолу,но не и под,нали.Отностно общите части,ми то си е логично да бъдат платени и по закон да фигурират в нотариалните актове,понеже държавата трябва да лапа,както наложиха и абсурдният метод за външна топлоизолация,който одавна не се прилага в другите държави.
  • 123 тета Гюра

    8 4 Отговор
    и язи изкам дъ кажа нящу умно, ама ни знам кво
  • 124 Ани

    21 7 Отговор
    Моят език е гресивен ? Абе Stupid ник нейма ти е GLUPAV сам си го избрал :-)
    Сега кой излъга набедените имотни анализатори тук че купувачите дават ама 5 пари за техното мнение и себестойности и тн на който и да било имот .Първата работа като купувам нещо е да изгоня некомпетентният досадник консултант дошъл да ми хвали стоките защо ли защото са пълни олигофрени именно в булгаристан /а в имотният сектор важи с десеторна сила ?
    Корекции приказвате нагоре а е аз не съм наясно нито пук давам пукнат цент за булгаристан
    Само вижте от какви цени изхождате в момента какви са те и ще осъзнаете че реален ппад в боклуците на имотният бранш в булгаристан НЯМА /Това че е продавал на абсолютни олигофрени на 10000000 евро е негов проблем гледайте да не ви вземат и вас за подобни
    Цените не се определят от НАБЕДЕНИТЕ ИМОТНИ КУНСУЛТАНТИ :_) ;-) Смях в залата ПЪЛЕН ЦИРК
    Завсички идиоти Idiots в форума своевременно -напълно излишни сте ще обяснявам не за идиоти
    120 000 $ които купуват 3 bedroom app. Или къщи нма 3 етажа в МАЯМИ
    Смях е че набедените са чули че в булгаристан кризата свършила :-) Ще заплача Радвам се за вас искренно
    Кога свърши ,когато последно взехте мижава заплати до 1200 лефчета ли смешници ?
    А случайно ли изпуснахте че имотите в сащ са с нов спадбе АНАЛИЗАТОРИ а може би сте АНАЛИ -ЗАТОРИ :-)
    Stuped And Persistent а ти занеш ли че си прав че когато сащ кихнат в булгаристан се насират здраво и тече дълго
    Средносрочно 3 до 5 стойте до дупката и чакайте увеличения Кризата ще свърши точно никога защото прехода ви още не е почнал глупчо
    Имате нереформирани вси1ки паразитни системи и затова сте на този хал /Докато БКП паразитните метастази ви гласуват задължителни 20 % ддс ,30 % ДОД ,10 ЗДРАВЕ и орочие и прочие чудеса вие винаги ще сте на дъното и няма да има никакво ама никакво занчение дали ще купите Кубикъл на пъпа на софия все ще сте роби на метастаза наречен БУЛГАРИСТАН
    А ти долу с наема Мамин хиляда пъти ще е за предпочитане да не закупуваш жилище ако искаш ти и жена ти да успеете да вържете 2 та с вноските с 15 % реален лихвен годишно
    ти избери на хампарцумян може ли 4 милиона евро да му е заплатата защото Кредитен продукт в булгаристан с фиксиран лихвен % НЯМА няма и да има скоро
    За инвестиции недей да плещиш като нямаш покрив дори кой се е чул и видял да изчислява покрива над главата си в положителна или отрицателна инвестиция
    Айде много поздави че имам много работа дано
    кадърните анализатори да са вас по дълго
    С тях няма начин да сбъркатте
    Ще ви докарат до отчаяние :-) :-)

    Коментиран от #126

  • 125 до Ани

    6 16 Отговор
    Ани ти си много по зле отколкото изглеждаш.По голяма простачка и ирационално мислеща,вулгарно настроена и мразеща родината си жена не бях срещал.Сигурно и пикаеш права,за да се чувстваш мъж,а може и да си посредата,но не мога да отрека умението ти да използваш устата си като гъз и да сереш с такава ярост.По добре замълчи,понеже до първият ти пост беше смешна,сега вече си жалка.
  • 126 bubblehead

    7 72 Отговор

    До коментар #124 от "Ани":

    Ани ти не си наред. Не ми е ясно как може някои да се побърка на тема колко са скъпи имотите в България , когато сме най-евтината европейска държава и не само европейска ами на където и да погледнеш ... това просто не е сериозно и няма рационално обяснение освен медицинско такова. Такава страст огън и жупел срещу скъпотията на имотите в далеч най-евтината европейска държава!? Затова и се учудвам на хората които ти отговарят. Глей са тия 1 000 000 имотен боклук дето са го построили нашите строители според теб, всъшност е едвам 70 000 за последните 10 години, ако трябва да уважаваме цифрите а не да пишем на едро ( целия сграден фонд на държавата е 3,7 милиона жилища, 1 милион жилища е гигантска цифта...) и тук влизат всички имоти на чужденци по морето които ако сметнеш че са вероятно половината ( от тия 70 000) то ще разбереш че останалата половина разделена между София, Пловдив, Варна и Бургас дори не покрива нуждите породени от вътрешно емнигрантският порок. В 35 000 жилища при средно 2,6 души могат да живеят 15 000 души а само София е нараснала със повече от 100 000 за 10 години ... ГОЛЕМИТЕ БЪЛГАРСКИ ГРАДОВЕ РАСТАТ И СА НУЖНИ ОЩЕ ЖИЛИЩА! Нужни са а до сегашното строитеслтво дори не навакса... ако пък остави досегашното строителство , ами ако погледнем сегашното то е напълно липсващо... следва какво? Следва защото София расте и не случайно , защото има само 3.9% безработица... Къде е катастрофата тука и къде потенциал за последващи спадове и сривове след като вече се случи немислима умопомрачителна катастрофа с 40% спад на цените? Колко има още!?
  • 127 АХХХ

    6 15 Отговор

    До коментар #113 от "Ani":

    Йей-йей (като коЙефициент)! Жистока пърцуца си, Ани! Само се чудя, това твоето късен пубертет ли е, или ранен климактериум ... Като инвестиционна възможност си споменала „материали” – ето това е! Зарежи тия сложни работи – форекс-морекс, инвестирай в козметични материали, че и тях инфлацията ги гризе. С твоя „темперамент”, марковата козметика си е чиста инвестиция – да не се свръчкаш без време.
  • 128 АХХХ

    7 17 Отговор

    До коментар #112 от "glupavnouporit":

    Glupavnouporit, нямам големи амбиции спрямо аудиторията, пиша си така, от любов към спора и към фактите... А е ясно, че резултатът е като да даваш инвестиционни препоръки или факти за жилищния фонд на Анито. Ха-ха! Все пак, и аз се надявам, че има някакъв положителен страничен ефект от тая „дискусия” и за веждите, който те ще осъзнаят друг път. Но поне е сигурно удоволствието от общуването с мислещите хора в този форум.
    Вярно е, че навсякъде, не само в БГ, икономизираното поведение е под въпрос. Обаче тука имаме фрапиращи „специфики”, дето нийде ги няма. Основно са от психологическо естество и далеч надхвърлят обикновената липса на икономическа грамотност. Това си е липса на почва под краката, направо безтегловност. А как се надгражда, като няма основа? Маса народ не се знае кой е, какъв е, откъде идва, къде отива и как да стигне до там. Навсякъде има съизмерване с другите и завист, но обикновено те са двигател за развитие – „и аз искам като него, и аз мога, даже по-добре”... На нас и завистта ни деструктивна, опустошителна сила. Вярно е, че соца ни изтръгна насила от нормалния ход на битието ни, но не е ли време да влезем пак в крачка? Все пак не беше само до нас. Но как да стане, ако не се отървем от тая подозрителност към живота и от тая себеомраза?!
  • 129 до AXXX

    4 16 Отговор
    Предлагам да ваведем официално в тези форуми еденица за простотия,един ан,два ана и т.н.и ще е по добре от плюсовете и миносите които си цвъкаме в момента и всичко това в чест на Ани.Предложението ми е и към двата лагера.
  • 130 наемодател

    16 5 Отговор
    Да, става изгодно да наемеш едно жилище в супер състояние, да го съсипеш и да си потърсиш следващо, а наемодателя да духа супата.като разбира се оставиш и някой и друг дълг
  • 131 Владимир Йосифов

    10 1 Отговор
    causes.com

    Моля Ви, кажете : "ДА, Нужен е Закон за отношенията между наемодател и наемател" !
    Законът ще регулира правата и задълженията на наемател и наемодател и ще гарантира бърза справедливост от институциите в България
    ЗЗД не посочва ясно и категорично правата и задълженията на страните по договора за наем.
    Законът за задълженията и договорите не гарантира бърза намеса от Съда, Полицията, Общината, Общото събрание на Етажната собственост в наша защита .
    Необходим е Закон, който да гарантира нашите права, съобразно на задълженията ни !
    Идват избори 2011.
    Добре е да гласуваме за тези, които обещаят да създадат Закон за наемните отношения, както е в Европа.
    Ако изпуснем изборите наесен ще трябва да чакаме още 2 години .
    Парламентът не може да намали цените на горивото или храните.

    Депутати и Правителството са длъжни да осигурят Закон за наемните отношения, който да определя справедливо правата изадълженията на наемателите и наемодателите в България.

    Вижте френският закон от 6 юли 1989 -та година !
    http://www.legifrance.gouv.fr
  • 132 наблюдател

    21 6 Отговор
    Не зная какво е общото мнение на форумния електорат, но според мен тази "Ани" ги навря на кучето в ауспуха на АХХХ, bubblehead и glupavnouporit. Как така една жена успя да им смъкне гарда не разбрах.
  • 133 До наблюдател

    6 15 Отговор
    Ще ти одговоря.С ГЛУПОСТА СИ И НЕКОМПЕТЕНТНОСТТА СИ И ТО НА ЖЕНА,КОЯТО ИСКАШЕ ДА КАЖЕ НЕЩО ,НО НЕ РАЗБРАХ КАКВО,ОЩЕ ПОВЕЧЕ И ТЯ НЕ ЗНАЕШЕ КАКВО ТОЧНО ИСКАШЕ ДА КАЖЕ.ДОВОЛЕН ЛИ СИ.САМО РАЗБРАХ,ЧЕ ЖИВЕЕМЕ В БУЛГАРИСТАН СТРАНА ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯТ СЪЮЗ.ТИ ПОДКРЕПЯШ ЛИ Я,ПОНЕЖЕ МИ СЕ СТРУВАШ ИНТЕЛЕГЕНТЕН ЧОВЕК,ПРОСТО ПИТАМ.
  • 134 nov

    3 4 Отговор
    Хайде сега кажете един комплекс в София, където те пускат да си поживееш под наем 1-2 години и после да имаш възможност да го купиш?
  • 135 david

    8 3 Отговор
    Само балонестата глава и ахкащия останаха тъжни да се миткат из форума. В просъници сънуват кошмари как черновежди субекти препикават табелите "FOR SALE" на олюпените вече мазилки на новопостроените им сгради и пълчища ЧСИ-та дърпащи ги за панталоните ...
  • 136 приятел техен

    5 9 Отговор
    Като гледам освен тях и всички цървули мечтаещи за жилища без пари ако може,са тук.Да ама не може.david ти от тях ли си или просто наминаваш и си решил да пишеш нещо компетентно,или убиваш времето,а може би времето убива теб,а.

    Коментиран от #140

  • 137 aaa

    28 3 Отговор
    Браво Ани, еваларка ! Как им сипа с голямата лъжица на АХХХ и бублето !!! 15 мнения изписаха дежурните драскачи след това
  • 138 КОНСА

    3 7 Отговор
    АНИ N1
  • 139 просТ народ.

    6 6 Отговор
    На какво се радваш,на простотията на Ани,така е ще пиша,но простотията няма как да я опиша понеже е необхватна и излиза извън границите на както каза Ани,Булгаристан и понеже недвузначно писах,за това то се замислете къде живеете и при положение,че сме в европейският съюз и имаме възможности да се реализираме навсякъде,то вие плюещи и злобеещи защо не се възползвате от това си право?Одговор.Понеже сте неспособни да го направите и все някой ви е виновен за собственната ви нещастна съдба и ви е по лесно да си мислите,че ви е длъжен някой да ви подари апартамент,отколкото да си го платите,нали.До 137,138 по скалата на Ани-10ана.
  • 140 АХХХ

    5 13 Отговор

    До коментар #136 от "приятел техен":

    „убиваш времето, а може би времето убива теб, а”
    .........................................

    А „времето е пари”, приятелю.

    „Според последните данни на БНБ за февруари ефективната годишна лихва по срочни депозити в левове средно за пазара е била 5.62%, а за евро - 4.84%.

    Има месеци, през които 10-11 банки едновременно коригират надолу лихвените си нива по депозити.”

    „За последните 12 месеца (март 2011 г. спрямо март 2010 г.) инфлацията в страната е 5.6%, обявиха от НСИ”.

    Времето е пари, но дали изгубени или спечелени, зависи от сайбията на времето. Ха-ха!
  • 141 БАЛКАН-БУРКАН Bank

    12 2 Отговор
    Абе глупчо, лихвите по които имам депозити са следните:
    6.50% за USD
    7.50% за ЕUR
    8.25% за BGN
    което ми носи повече от 10,000 лефа годишно без проблем да се разправям с наематели, които не си плащат редовно наема
    Еx, това НЯМА ДА Е ВЕЧНО !!!
    но засега съм доволен
  • 142 до 140 големият и единствен за сега AXXX

    4 8 Отговор
    Така е приятелю и за това много хора ги убива времето по тези форуми,понеже не могат да ги изкарват,парите де.
  • 143 Иванов

    33 3 Отговор
    Наистина Ани е права, няма никакво бъдеще в една държава без производство с намаляваща раждаемост и нарастваща циганизация. Много се притеснявам че скоро не само че жилищата ще бъдат в огромен излишек а и ще спре купуването им поради нерентабилност. Това е стока която не е оборотна и търпиш редица загуби от притежанието и. В цял свят интелигентните хора живеят под наем и нямат никакви грижи само тука Ганьо е решил да се доказва като собственик разбишли. Плаща цял куп пари за бетонна палатка тип панел или за шарена кичарка самосрутваща се на петата година. Народа постепенно узрява и започва да придобива Европейски вид, т.е живее под наем без грижи и е мобилен. Днеска София утре Ст.Загора а други ден - в чужбина при белите хора. Ай със здраве на тия тримата марсианци охо боховци и брат им "незнаещ" който продължава да вмирисва форума ама го е срам да си пише ника щот преди време някой го навря на място.
  • 144 До иванов.

    8 7 Отговор
    На запад живеят под наем предимно младежите които са напуснали родният си дом и живеят ергенски живот,като се задомят почват да мислят за истински дом и пускат корени,тази тенденция е и у нас и се засилва.Всяко семейство иска собствен дом и да го обзаведе по свой вкус.Всички които са живяли под наем,ще признаят условията в които се предлагат апартаментите до 400лв.няма смисъл да коментираме луксозните,понеже не са по джоба на масовият наемател и повярвай ми никой не ме е навирал никъде,понеже пак ми повярвай стъпил съм здраво на земята и съм оптимист.Отностно Ани казах си мнението и начина ни на изразяване не трябва да е такъв.Повярвай готов съм на дебат с всеки и доста от опонентите ги уважавам,но само в рамките на добрият тон,иначе нещата излизат извън контрол,а повярвай ми предизвикат ли ме и видя ли простотия я мачкам и не ми дреме,ама хич какво ще си помислиш.Това е.
  • 145 До всички.

    8 10 Отговор
    Ех скъпи ако този дом беше наш как щяхме да си го подредим само, и обзаведем......Познати ли са ви тези реплики,а,скъпи наематели.Приятни сънища и лека нощ,идва края на месеца и не закъснявайте с наема,понеже ще ви изритат навън,понеже не сте СОБСТВЕННИЦИ НА ИМОТА,А НАЕМАТЕЛИ,и така до другия месец,а като останете без работа,отивате на село или гастарбайтери в европа и света.

    Коментиран от #157

  • 146 Забравих

    8 7 Отговор
    Депозита който сте оставили, колкото и да ви е гадно винаги остава за брокера и хазяина,дори като ви изритат от квартирата и така до следващият път,всичко се повтаря,наистина е кофти признавам и ви съчуствам,но не мога да ви помогна.
  • 147 П.С.до иванов

    2 6 Отговор
    Кой е Марсианеца,а иванов.Наемателя или хазяина,а?Или борещото се за малко щастие обособяващо се в желанието за собствен дом,средно статистическо,живеещо под наем Българско семейство.
  • 148 до 144 -147 "незнаещ"

    11 1 Отговор
    хюмчо, можеш ли да обясниш защо трябва да цвъкаш по няколко поста с една и съща тематика. Това те успокоява явно, но в края на месеца идва ЧСИ и ще ти вземе хапартаментчето. А паричките дето си плащал до сега остават за тоя дето духа а не за тоя дето го издуха. Кредита е за неграмотните селяни докато се усетят че са изклатени, ти най-добре това го знаеш.
  • 149 Нина

    14 5 Отговор
    Прав сте №148, всеки пети кредит в тая загиваща страна е необслужваем, банките държат конфискувани над 40 000 апартамента и цифрата расте с по 180 нови отнети имота ежедневно. Мои познати които се подлъгаха да теглят кредит и мъжа остана без работа сега се върнаха на топло и сигурно при родителите и още не могат да преглътнат трийсете хиляди евро първоначална вноска за апартамента която изгоря след като банката им отне имота. А други мои познати емигрираха и сега банката ги издирва и запорира сметки на техни поръчители. Да не казвам и за една съседка която хвана рак от проблемите с необслужваемия и кредит и наближаващото отнемане на имота и. Така че кредит само ако сте заставени на сила с риск за живота ви. Кредит теглят само селяните и бозайнизите с мляко на уста от УНСС.
  • 150 Браво

    15 2 Отговор
    Браво Нина , много точно сте го описали, тука във форума има един и същи несретник който е излъган да тегли кредит и строи имот в Малинова долина и сега го чака инквизиция, затова пуска през две минути постове с уговорки да купуваме имоти. Тоя терикат защо не купува като е толкова изгодно ами кара нас ?! Смешник.
  • 151 емигрант

    17 5 Отговор
    никога повече кредит, никога повече имот в циганизиращата се клоака, истината е в чужбина в белите държави с уредения живот. Хора, повярвайте в себе си и напуснете тая пародия, навън живота е хиляди пъти по уреден и по-лесен. Оставете мутрите да се прецакват и надлъгват едни други и да си продават имотите сами на себе си.

    Коментиран от #156

  • 152 Информация

    4 4 Отговор
    Не се притеснявай за мен,имам къща в Грна баня и съм я построил сам,нямам кредити и не се притеснявам,ама въобще.Боря се с простотията и селянията във всичките и форми.Отностно това да се правите на врачки е смешно понеже стиловете на написаните постове си личат и от това,че не приемате фактите няма да ви стане по добре,а напротив ще се мъчите и от постовете си личи болката която ви е обзела и започвате да форстрирате.Нина,отностно кредитите,че то по цял свят има проблеми,все пак е криза нали,какво се учудваш толкова.
  • 153 до емигрант

    5 9 Отговор
    Ами замини бе несретник,какво те спира,а.Да не мислиш,че там нещата са по розави.Меркел се е заканила на всички от набор 1969 пенсиите да са 400евр.и социален дом.И там на държавата и е писнало да дондурка некадърници,такъв какъвто си ти и в това не се съмнявам.

    Коментиран от #190

  • 154 до 148

    1 3 Отговор
    Варна искренно се надявам този пост да не си ти понеже се бяхме разбрали вече по въпроса и да не започваме с глупостите пак,нали.
  • 155 Последно

    15 6 Отговор
    И от тука нататъка си налягайте парцалите и се борете,не си търсете извинение за скапаният живот който водите.Кризи е имало и ще има,но духа на Българина не е това което предсавяте вие.На бабите и дядовците ни през втората световна война да не им е било по лесно,а.Живота е еднакъв за всички просто всеки го живее различно и от това дали човек ще успее зависи само от него и решенията които взема.Мразя индивидите които плюят Държавата си и ще ги мачкам.Обещах на АХХХ да го подкрепям когато мога и ще го правя,понеже е интелигентен човек и той като мен се бори с простотията и селянията тук.ГОСПОД ЗДРАВЕ И КЪСМЕТ ДА ДАВА НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ,ТУКА И ЗАД ГРАНИЦА.И се надявам най после да изкорениме робското мислене у нас,за да живееме по дабре и да не се мразиме.Това е послание и се надявам да го разберете най после.

    Коментиран от #180

  • 156 хайде

    22 4 Отговор

    До коментар #151 от "емигрант":

    Много си прав!!!Кредит-никога!!!Истината е навън,но не всеки може.Бягайте от тази скапана държава!!!
  • 157 емигрант7

    10 3 Отговор

    До коментар #145 от "До всички.":

    Защо си мислиш,че ако си изтеглил ипотечен кредит и не можеш да го плащаш ще ти се случи нещо по-различно?!?Само,че ако си наемател си тръгваш и това е,а в другия случай дължиш много пари,нямаш апартамент и си задълго клиент на някой бесен ЧСИ.
  • 158 до 157

    5 2 Отговор
    Зависи за какво се бориш,както обясних по надолу,ако водиш ергенски живот,наема е за предпочитане.При нас практиката за отдаване на апартаменти под наем е под всяка норма и критика.Условията са повече от незадоволителни,предлагат се куптори ,без необходимите удобства.При сегашните цени на жилищата е изгодно да се тегли кредит,проблема е че банките са предпазливи и не отпускат така лесно.Румъния и Турция имат преференции вече за млади семейства които купуват първо жилище и у нас трябва да се наложи тази практика,защото е трудно на младите да се реализират и това е факт.Варна почти съм сигурен,че си ти с тези постове.Защо мисля така,понеже си подстрекател и от поста на Ани та до Нина все подскачаш и понеже не даваш мнение сам,а заставаш зад чуждите и те яде кой стои зад всичките коментари от моя страна.Предлагам ти,излез на светло и води дебати като мъж.Доказах ти вече,че с глупави изказвания от твоя страна,ще те мачкам.Радвам се да има опозиция,понеже в спора се ражда истината,така ,че не се крий ,ами излез,понеже колкото и да се криеш,съм достатачно интелигентен да разпознавам твоите постове.Разбра ли ме.

    Коментиран от #179

  • 159 различен

    16 5 Отговор
    до 155,157.Пич държавата е за мразене.За последните 20 години тя само ни взимаше,на всекиго нещо различно.Виж Родината е за обичане,по прекрасна от нея няма.Аз също не одобрявам емиграцията-значи,че си се предал,но ги разбирам емигрантите-не са го направили от хубаво.За кредитите?Ако е за някакъв бизнес да.Ако е за жилище още е рано.Колкото и да не им е приятно на някои хора жилищата все още ще падат.Няма икономически причини да не е така.
  • 160 до различен

    9 5 Отговор
    Не си прав,все повече оферти се изтеглят от пазара ,атрактивните имоти ще си държат цената,панелките са жилищата които ще падат,понеже нямат реална себестойност и е глупаво да се сравняват с новите.Отностно чужбина,повярвай ми,наистина нещата не са розови,безработицата е голяма навсякъде,кризата е световна,не локална и много хора заминават и след това се връщат разочаровани.
  • 161 различен

    7 1 Отговор
    И ти не си прав.София и Варна не са България.Бизнесът ми е такъв,че често обикалям Българя.Това което виждам е изчезвашти села,градове с затихващи функции,построени и неотварящи или полупразни молове.Празни магазини на наи-търговските улици,затворени и фалирали складове,огромна между фирмена задлъжнялост и т.н.От друга страна се виждат само правителства неинтересуващи се от среден и дребен бизнес-а те са гръбнака на всяка нормална държава.Виждам източване на свободните парични ресурси от Българя и правителство, което смята да увеличи минималните заплати с парите от глоби на фирми и т.н.Явно всеки град си има особеностите на неговият имотен пазар.Може би и това е причината за яростните сблъсаци и непримиримости на пишещите тук.Така,че всеки сам трябва да си вземе решението и сам да си носи и кръста и короната.
  • 162 Пазар

    4 1 Отговор
    Прищяло им се на брокерите всяка пролет наемателите да си сменят жилищата.
  • 163 до различен

    9 4 Отговор
    Така е но са двете столици на България и всичко търси препитание тук,по селата одавна няма живот и бъдеще,още повече за младите,но това не значи,че като селяните са дошли в града,строителите и предприемачите са длъжни,или друг да им подарява каквото и да било.Продали нивата за 10000лв.и натискат за толкова да си купят апартамент,да ама не.Отностно дребният бизнес не си прав,понеже той винаги си е бил дребен и се е справял,дори по време на криза,там печалбите никога не са били големи,виж за производството си прав и е така държавата обаче не е длъжна за нищо,всеки наистина сам трябва да си носи кръста.Помниш какво е казал Кенеди в САЩ,за държавата,нали.Отностно кредитите,пак вината си е в хората.Българина в по голямата си част е икономически инвалид и не знае да пести.Имам работници при мене които изтеглиха кредити по 10000лв.и знаеш ли за какъв кратък период ги изядоха и изпиха,да ги пита човек и да им се начуди на акъла и ще ги изплащат 7години,а ги изпраскаха за по малко от 3,4месеца,единият даже си купи Мерцедес на саро за8000лв.за да се хвали по провинцията като се прибира събота и неделя,и сега му е трудно да го подържа,за какво си говориме въобще,80%от българите нямат култура на потреблението и разхищават безцелно,и после я Държавата,я Банката са им виновни.Дтидете в Швеицария да видите за какво става въпрос,а ние ги мислиме за луди.И в библията го пише,че ще бъде дадено на този който умее да цени и пести.Това е,на Ганьо колкото и да му даваш все няма да му стигне и накрая ще те обвини тебе за това,че си му дал.Манталитет,какво да правиш.
  • 164 различен

    4 1 Отговор
    Пак не си прав.;държавата не е длъжна на никои;Ти данъци плащаш ли-плащаш.Щом като и плащаш и тя трябва ,ако не ти помага ,то поне да не ти пречи.Къде са законите в тази страна?За 20 години промяна в някои закони по 70-85 пъти.А в Англия се съдят по закони от 1765г./няма грешка/.Ако на селяните им бяха дадени същите условия,като на западно европеиските им събратя ,дали щяха да търсят препитание в София?Строители и предприемачи-кои станаха?Отговори си сам?По отношение на кредитите съм съгласен.Там всеки си отговаря-но и банките се гаврят с кредитоискателите.Единствените печеливши за миналата година и то с милиарди са банките.А работниците и преди и сега са си все същите-лошото е ,че по кадърните избягаха от България.По отношение на дребния бизнес тотално не си прав.В нормалните държави тои е гръбнака на икономиката и формира до 80% от БВП.А в България работодател стана мръсна дума и единственият закон, които все още не е приет е ЗАКОН ЗА ЗАЩИТА НА РАБОТОДАТЕЛЯ.
  • 165 до различен

    4 1 Отговор
    Не сме богата Държава,и за парите които имаме се сравяме добре,забравяш нещи много важно,че СМЕ ВЪВ ВАЛУТЕН БОРД,даваш ли си сметка колко вързани са рацете на Държавата ни,нито може да печати пари нито може да ги харчи както и се иска и така докато не приемем еврото и това бреме валутният борд не падне от плещите ни,и аз не одобрявам много действия на правителството,но ни изтеглят от икономическата криза и то по добре от Гърците,виж там какво става,важно е кой как ще излезе накрая,нали.Стягане на колана му е майката и налягане на парцалите и яко бачкане,останалото са празни приказки.Радвам се на дебата ти,и си пример за това как да говорим и пишем.Успех.

    Коментиран от #170

  • 166 Стар Емигрант

    6 4 Отговор
    Абе, кво ги агитираш тези нещастници, които ни прогониха едно време, за да ни вземат имотите,
    а сега реват, че няма кво да ядат, - остави ги...
    ДА СИ ДУХАТ СУПАТА
    или ако ИМАТ ХЪС...
    ДА ГРАБНАТ ПУШКИТЕ И ДА СЕ РАЗПРАВЯТ С МУТРЕНСКАТА ПАСМИНА, КОЯТО ОКРАДЕ ВСИЧКО
  • 167 до 166

    5 6 Отговор
    Варна пак ли ти бе.....не се научи да седиш мирен.За едно си прав,нека който иска да се пробва,даже и в Ирландия при теб,може и да помогнеш на някой друг нашенец,па да си полезен и ти с нещо.
  • 168 до varna пак

    20 1 Отговор
    Сигурен съм,че бачкаш здраво в Ирландия,понеже няма как и там нещата не са надобре,и в това е истината здраво бачкане и усаваршенстване и само тогава може да има успех.Сигурен съм,че имаш пречина да си заминал и дори да си загубил тук,не забравяй корените си понеже това е важно и ти пожелавам жив и здрав да се върнеш в родината си и БОГАТ.

    Коментиран от #169

  • 169 bubblehead

    5 7 Отговор

    До коментар #168 от "до varna пак":

    варна никъде не е ходил . Тоя си стои в Аксаково при мама и тати, като Пешо куция спермодозоид седнал тъжно на едно пънче и подпрял глава с ръце за да почине по пътя на своята голгота и от там ни залива с мъдрост на търкалета и квадрати и кубове...
  • 170 bubblehead

    8 4 Отговор

    До коментар #165 от "до различен":

    до дискутиращия с различен, добре дошъл в клуба. Единственото което не ми харесва е че пишеш от различни никове... Добре е хората които чувстваме мисия да се борим със класическия хленч на нашенеца e да имаме лице ( до колкото е възможно на интернет форум) инак се принизяваме до тая безгръбначна, анонимна, хлъзгава и лицемерна сган която ни замеря с епитети за Абсурдистан , кенефа България и тнт ...
  • 171 до bubblehead

    5 5 Отговор
    По думите ще ме познаеш,приятелю.Навремето като пишех от един ник и разказвах приказки и раздавах мъдрост,дали ме разбра някой,а.Сега ми е по лесно да одговарям по дадена тема и да водя дебати,а където е необходимо да мачкам.Това е.
  • 172 мнение

    23 5 Отговор
    С две думи живейте си под наем по изгодно е.Който вземе заем става роб за цял живот.
    Ако някой ден на строителите им дойде акъла и осъзнаят че 200 % печалба не е задължителна и си нормализират цените може и да се купи нещо.
  • 173 до мнение

    5 13 Отговор
    200% печалба отдавна няма в строителството.

    Коментиран от #174

  • 174 :)

    23 4 Отговор

    До коментар #173 от "до мнение":

    Има и още как. При себестойност 300 евро се мъчат да ти продават на 900.Сметни колко процента са това.
  • 175 Гъзибаров

    11 1 Отговор
    Проблема е и в това,че много собственици на парцели живеят в миналото и искат големи обезщетения,които днес са невъзможни.
  • 176 ?

    9 10 Отговор
    Как изчисли тази сума,обясни ми по подробно,или си чул отнякъде.Заблудата е масова повярвай ми,имам много приятели строители.Единственно може да се получи твойта сметка,при положение ,че парцела на който строиш ти е подарък и строиш за себе си,понеже не плащаш данаци при продажбата и пак няма да се получи тази сума,а ще е повече.

    Коментиран от #178, #181

  • 177 различен

    8 0 Отговор
    До 165.Благодаря ти за добрите думи.Тук рядко някои ще каже нещо добро за друг.За якото бачкане съм абсолютно съгласен,но другите не го разбират това.По отношение на правителството-много съм отрицателно настроен,но това вече е друга тема.
  • 178 видял

    9 7 Отговор

    До коментар #176 от "?":

    Не съм я изчислявал аз,имам приятели които се занимават със строителство и счетоводство.
    В повечето случаи разхода не надхвърля 300 евро на м2 с включено място.Някои от тях си купиха дори апартаменти в сградите които строиха на стойност около 400 евро на м2.
    Просто строителя им ги даде с около 20% печалба.
    Така че си правете сметките колко печелят от другите купувачи.
  • 179 емигрант7

    10 2 Отговор

    До коментар #158 от "до 157":

    Не съм имигрант,но много бих искал!!!Бъркаш,не съм някой от тези които споменаваш.
  • 180 АХХХ

    19 5 Отговор

    До коментар #155 от "Последно":

    Благодаря ти, сещам се кой си - ти си от "светлите", мислещи и добри хора в този форум, от каквито той определено има нужда. Радвам се, че пак се включваш срещу оглушителния магарешки рев!
  • 181 АХХХ

    21 6 Отговор

    До коментар #176 от "?":

    „Към момента чисто строителната себестойност на жилищна сграда със средни по качество довършителни работи в общи части, фасада, асансьори и инсталации, и ниво на завършеност в апартаментите „шпакловка и замазка” е между 320 и 350 евро на кв. м разгъната застроена площ (РЗП) без ДДС. Отделно трябва да се вземе предвид цената на парцела, проектиране, данъци и такси и други свързани със строителството разходи. Общата проектна себестойност зависи силно от покупната цена на земята, която в много случаи от преди кризата достигаше до над 400 евро на на кв. м. достижимо РЗП.”
    http://www.investor.bg/news/article/112838/114.html

    А печалбата на производителя, продавача, инвеститора, строителя... не е работа на купувача. Неговата работа е да прецени дали ИСКА и МОЖЕ да купи стоката, услугата, имота.
  • 182 До емигрант7

    23 1 Отговор
    Ами извинявай тогава и ако толкова ти се иска твое право е да пробваш и да заминеш,човек никока не знае,но не мрази Родината си.Трудностите са навсякъде.Светът е вече интерактивен,интернет ти дава предимство което ние нямахме когато стартирахме в бизнеса.Сега е лесно и в същото време трудно,понеже както писах по назад кризата е световна и безработицата е голяма,още повече,че където и да идеш борбата ти ще е с други емигранти наложили се вече.Държавите с най добър статут в момента са зад океана Канада,Австралия,Нова зеландия.От европейските са Швейцария,но там е трудно,Финландия,Австрия.Не се лъжи да ходиш в Испания,Гърция,Англия не ,че е зле там,но трудно ще се реализираш,Ирландия,Варна ще ме извиняваш,Франция,Германия и там е трудно.
  • 183 до видял

    18 3 Отговор
    Виждам,че си упорит,но пак ти казвам,а и го виждам вече работиш по слухове.На един завършен имот,никога цената не може да му е една и съща,това което ти написа АХХХ е вярно,но пропусна да ти каже,че цената може и да е по скъпа,при луксозните изпълнения,разбери го,а твоя човек може и да купил за тези пари но къде и какво?
  • 184 Строител

    22 18 Отговор
    Абе смешници,кой малоумен инвеститор ще похарчи 400 евро/кв.м.бе?Съвсем скоро дадох оферта за груб строеж 120 евро с ДДС и инвеститора каза,че му е скъпо.За какви 400 евро,та чак и без ДДС говорите бе охлюви?!!!!!
  • 185 До строител.

    20 4 Отговор
    Смени си ника мой човек,защото си толкова строител колкото папата е будист.И като се изказваш внимавай с тона.Отностно грубият строеж,това е най евтината част от строителството и много хора клякат точно до там.Довършителните работи за това са довършителни,понеже те довършват.
  • 186 До184

    16 7 Отговор
    Чакай,чакай сега разбрах,може и наистина да си строител,но не си от големите,нали и се бориш с конкуренцията и то яко,за което те уважавам,ако е така,понеже е трудно в бранша и малките изпитват най големи затруднения,но има разлика да построиш къща с ивичен фундамент и това кооперация с подземни гаражи,нали.
  • 187 varana

    3 20 Отговор
    do vsichki v foruma,v momenta sam v hirar na pochivka, kato se varna vav varna shte natrija nosa na vsichki toma neverni.
  • 188 До СМЕШНИКА с №185

    8 17 Отговор
    Смешко,в момента строим 5000 РЗП.След грубия строеж ВиК излиза 25000лв.,топлоизолацията е 30 лв/кв.м.,замазките 8 лв.,мазилките са също на смешно ниска цена,общите части са "ЛУКСОЗНИ' и китайския полиран гранит е 60лв. метъра с монтажа,дограмата е 70000лв.(без интериорните и блиндирани врати,които са жълти стотинки).Включи и всички такси и разрешителни,сложи и 20% непредвидени разходи,раздели го на РЗП и смятай(шпакловка и замазка).СМЕШНИК.
  • 189 До 186

    7 13 Отговор
    Приятел,една къща 300 кв. РЗП с ивичен фундамент ще стане в рамките на един сезон и ще ти струва не повече от 50000 евро.Ти решаваш колко ще ти струва например банята.Само банята може да ти струва 10000 или 20000 евро.....може и под 1000 да е.Ти решаваш за камини,климатици,термопомпи или островен фотоволтаик.Всичко е въпрос на преценка и възможности,но един разумен строеж няма да е повече от 50000 евро.Проблема е парцела.
  • 190 един глупак

    12 13 Отговор

    До коментар #153 от "до емигрант":

    Много е хубаво в България!!!Най-много обичам да ми намалят заплатата,да ми забавят заплатата,да взимам макс.600 лв.,да ме съкращават и т.н.Ех,защо не избягах навремето от тази скапана страна...
  • 191 До 188

    19 14 Отговор
    Повярвах ти,само не знам дали ти си вярваш.Смешник си ти,понеже си и лъжец.Нека ти кажа нещо,една сутрин след поредният ти ден на строежа след като са те изритали с колегите,си решил да станеш предприемач,от работник на претприемач.Тръгнал си да обикаляш с бригадата от врата на врата и да предлагаш услуги,нали.Твоят начин на вземане на пари е три вида,в кеш ,брой и на ръка и ако може напред и то 20%,ама вече не може.Не те обидих и не се засягам понеже елементи като теб изобщо не могат да ме засегнат.По какво разбрах,че си обикновен работник,па било то и майстор?Еми ще ти кажа,по две неща.Първо комплексарското ти поведение и второ понеже имам приятели,истински строители за които ти може и да си работил и да са ти плащали надница,никога тези хора няма да се изкажат като теб,понеже те са много над нивото на един работник,а както е известно от сроителя работник по голям простак е само моряка,но по тази тема може да се спори.Толкова си елементарен,че няма докъде и прозираш отвсякъде с глупавите ти коментари,разбираш ли ме сега,а.Въпрос?И в коя част от тези 5000м2.точно работиш и като кофражист или арматурист,любопитен съм.
  • 192 До СМЕШНИКА с №185

    13 17 Отговор
    Смешко,защо не казваш някакви цени бе "НЕ ПРОСТАК".Като ти гледам писанията най-вероятно си бакшиш.По-големи тъпанари от вас няма.Дай да видя цени бе помиярче.Ха,ха,ха нещастно таксиджийче.
  • 193 до 192

    16 17 Отговор
    Че нали ги даде вече,бе заблуден,груб строеж 130евр.м2,после изведъж се оказва завършена къща 300м2.166евр.м2.Както ти казах,ти си толкова строител колкото папата е будист,но той поне приема религията,а ти си без работа и само може да сънуваш за обект 5000м2.нали псевдо строителю.Давай си оферти колкото искаш,и си вярвай,пък простите хора те четат и ти вярват,тука публика колкото искаш и си значим с твоите писания,на обекта кой ти обръща внимание,нали.Мисля и аз да не го правя вече.Всеки има право да си въобразява.
  • 194 до 192

    19 22 Отговор
    Чети бе специалист,професионалистите какво мислят по въпроса.

    Интервю с:
    Е. Василев: Към края на 2011 може да се усети недостиг на готови жилища.........

    - Каква е средната себестойност на строителството в София в момента? Как се промени тя в процентно изражение в периода след кризата?

    За инвеститорите е трудно да се съгласят, че кризата в сектора вече е отминала. Банково корпоративно финансиране за развитие на жилищни и административни проекти на практика е все още налично само по рекламите, с изключение на минимален брой малокалибрени единични случаи. Това рефлектира върху строителните компании и техните доставчици (т.е. все още минимален брой нови поръчки), което от своя страна държи цените на строителство на нивата от последните 2 години.

    Към момента чисто строителната себестойност на жилищна сграда със средни по качество довършителни работи в общи части, фасада, асансьори и инсталации, и ниво на завършеност в апартаментите „шпакловка и замазка” е между 320 и 350 евро на кв. м разгъната застроена площ (РЗП) без ДДС. Отделно трябва да се вземе предвид цената на парцела, проектиране, данъци и такси и други свързани със строителството разходи. Общата проектна себестойност зависи силно от покупната цена на земята, която в много случаи от преди кризата достигаше до над 400 евро на на кв. м достижимо РЗП.
    Цялата статия може да прочетете на http://www.investor.bg/news/article/112838/114.htmll
    Може за теб черното да е бяло и 1+1=3,но фактите са такива.
  • 195 До СМЕШНИКА с №185

    24 19 Отговор
    Какво ме интересуват смешниците като Е. Василев и таксиметровите бакшиши като теб!!!Вие просто сте смешни и жалки.Смятай ако можеш бе малоумник.Ха,ха,ха.Къде ги сънува тия 350 евро без ДДС тоя палячо бе?!!!И той като един друг малоумник,който каза,че качествените строежи били между 800 и 900 евро като себестойност.Ха,ха,ха,ама наистина сте много смешни и жалки.
  • 196 До 195

    19 23 Отговор
    Е ти си най голямият капацитет в България,разбрах го най после,и междудругото бакшиш е бил дядо ти на село с каруцата откъдето не се съмнявам вече,че си.
  • 197 До СМЕШНИКА с №192

    23 22 Отговор
    С един кубик бетон за 100 лв. се покриват близо 6 кв.м.Сложи и арматура 3 лв. на метър(+колоните) и надниците на бачкачите(колкото си щедър) и смятай.Прибави и наема за кофражните платна и шпризите и пак смятай....ха,ха,ха,наядахте го и сега ревете.Помиярчета.
  • 198 до 197

    24 26 Отговор
    Какво по точно,че не разбрах сме наяли бе голтак смотан,и другият път не се прави на математик,а се научи да четеш и да разбираш,правилно някой неща.Грубият строеж е най евтината и в същото време най отговорна част от строителството.В началото на дебатите ви писах,че цената не може да се определя,както вие се опитвате да определите и смятате,понеже факторите са много повече,от сравненията които давате.По тази логика има хора които с материали от тук там и приятели вдигат вили за без пари.НАЯСНО ЛИ СТЕ КАКВО Е ОБЕКТ ТРЕТА КАТЕГОРИЯ И ВСИЧКО СВЪРЗАНО С ИЗГРАЖАДАНЕТО МУ ОТ А ДА Я.Естественно,че не понеже сте посредствени и колкото и да пишете все по посредственни ще ставате.Това е.
  • 199 До 198

    23 26 Отговор
    Ти явно си кретен.Връщай се веднага в лудницата,че си опасен за околните.Грубия строеж бил най-евтин!!!!!Знаеш ли колко е само изкопа и пилотите ако се налага да се поставят бе СМЕШЕН ТАКСИДЖИЯ?!!!
  • 200 До 199

    21 28 Отговор
    Прав си кучи гъз,както кажеш,нали си най информирания цървул и компетентен на всичкото отгоре олигофрен,псевдо строител,предприемач във форума.Честит ти празник бе идиот,днес е ден на труда.Забравих ти си безработен понеже са те съкратили от някой обект,нали и за това лаеш толкова и как изведнъж обърна нещата бе фурнаджия смотан и почна да използваш сложни думи като пилот от строителството,пък и скъпи,нали беше евтино,а.
  • 201 до 199

    23 27 Отговор
    ПОВТАРЯМ ТАКСИДЖИЯ Е БИЛ ДЯДОТО И БАЩА ТИ НА СЕЛО С КАРУЦАТА ,ОТ КЪДЕТО АМА ВЪОБЩЕ И ЗА МИГ ВЕЧЕ НЕ СЕ СЪМНЯВАМ,ЧЕ СИ,СЕЛСКИ ГЪЗ.
  • 202 До 199

    24 31 Отговор
    За да не продължаваме с глупостите повече ще ти кажа още нещо и с това ще приключа и без това безмисленият дебат с теб,понеже е под нивото ми да слизам на твоето.Така е себестойността на един средно статистически завършен обект 2500-5000м2 е 160евр-м2 не 400 или 500,построява се за три месеца и се издава,а не две години и най интересното е,че е много лесно да строиш и да го организираш,по думите ти шега работа,нали.Айде спи сега спокойно.

    Коментиран от #206

  • 203 До 199

    24 31 Отговор
    Забравих и още нещо.Кучето е месар също понеже цял ден виси пред месарницата,не че има значение към темата,ама да го знаеш, или и с това не си съгласен,а.
  • 204 До 199

    22 32 Отговор
    И още нещо,вече почти ме убеди че Папата е Будист под прекритие във Ватикана,нещо като агент,в живота нищо не се знае,а ти може и да си строител ,вярвям ти,наистина.
  • 205 До 199

    23 33 Отговор
    Сетих се да те питам и още нещо.След като си толкова велик строител,защо не стана и инвеститор,понеже си се блъскал толкова по строежите и знаеш толкова много неща от бранша,та да построиш евтини апартаменти за хората ,да сбъднеш мечта им за 200е.м2,а?При тези ниски цени които спрягаш,ще си нещо като Робин Худ в строителството,нали,ще пишат навсякъде за теб и ще си известен.
  • 206 Доньо Донев

    35 12 Отговор

    До коментар #202 от "До 199":

    То ти падна толкова ниско след тази серия от коментари,че няма смисъл да пишеш повече.По-добре замълчи.
  • 207 до 206

    11 37 Отговор
    Ясно е ,ти си строителя.Така е и така ще бъде,понеже няма разумно обяснение на форстрацията ти,и както ти писах по назад,твоите постове са обратно пропорционални на действителноста в строителството и инвестициите.И на мене ми се иска всичко да е евтино,но реалноста е друга и смазва всичко понеже живота е такъв и трудностите са навсякъде.Нямаше нужда от всичко това,но ти или вие,вече не знам със сигурност,с глупавите ви постове и определено некомпетентните ви расъждения,потплатени с излишна припряност,доведохте нещата до тук.Казах ти,че като ме предизвикваш,това ще е крайният резултат,дори и на пред,понеже най мразя невежеството,простотията и селянията,мачкам ги,но винаги съм отворен към дискусии,без излишните обиди ,понеже както каза мога да слезна и по надолу даже,и не ми дреме какво си мислиш.Разбра ли ме сега,а.За разлика от АХХХ,аз съм по брутален в дебатите,където трябва и ако не ви изнася,ми ходете си на село от където не се съмнявам че сте,и това,че се чуствате прецакани,си е ваш проблем,не мой.ВСЯКА ЖАБА ДА СИ ЗНАЕ ПЛАНИНАТА,НАЛИ.

    Коментиран от #208

  • 208 Доньо Донев

    37 9 Отговор

    До коментар #207 от "до 206":

    Не,аз не съм строителя,но пък ти продължаваш да падаш ;)
  • 209 До 208

    14 46 Отговор
    Като гледам резултатите......пък нали ти казах вече,не ми дреме,просто си имай едно наум за напред как ще водиш дебати и не само ти,а и всички опоненти.По стила ще ме познаете.Иначе по природа съм спокоен и не мисля лошото на никой отворен съм за спокойни дебати и напротив винаги съм казвал,Господ здраве и късмет да дава на всички Българи както у нас така и по света,понеже съм християнин и един от малкото националисти и много мразя когато обиждат родината ни разни измекяри ,паразити нереализирали се и недоразвили се,средно или полуинтелигентни ,идиоти по тези форуми.
  • 210 до долния

    36 11 Отговор
    какво ни занимаваш със себе си бе охлюв, аре бегай на околовръстното ипотекар задръстен.
  • 211 210

    11 36 Отговор
    Ако стигна до там,повярвай ще работиш за мен и ще ми плащаш процент,понеже нямаш акъл за пет стотинки,разбра ли ме,и точно от такива като теб,залуханяци паразити,не може да има прогрес,малумник.
  • 212 до 211 "незнаещ"

    38 10 Отговор
    от ебан гъз акъл не искам
  • 213 212

    11 35 Отговор
    Изобщо не ти давам акъл бе,олигофрен,ти нямаш такъв не го ли разбра,одговарям ти какво ще стане с теб,ако стигна до там,че да работя на магистралата,просто е ,понеже освен,че нямаш акъл за две вече стотинки,от поста ти личи,че си и нереалиизирал се в живота си гей и ще ти помогна да станеш завършен.Разбра ли ме сега бе,безмозачен идиот.Мога да ти пиша от тук до нова година и няма да ми омръзне,понеже ми доставя удоволсвие да мачкам олигофрени като теб,а и се забавлявам също,не го ли разбра вече.
  • 214 незнаещ

    10 14 Отговор
    Дори вече не ме е срам да се крия, няма смисъл, казвал съм го преди ще го кажа и сега КРЕДИТ СЕ ВРЪЩА НАЕМ НИКОГА! И въобще не ми пука че ме обиждате за дето съм с лява резбра, аз съм отворен за всяка любов била тя между един пол или многополова, вие олигофрени не знаете какво е да се гушкаш в дългите зимни нощи с любимия човек и да усещаш сладка болка в задника докато навън вали... Какво ви се обяснявам бе цървулии, никога няма да ме върнете пак на село аз ще ви тъпча и ще продължавам да ви обяснявам че сте тъпи и некадърници дето един имот не можете да си купите, а до оня дето ме разкри че съм с обратна ориентация ще кажа мухльооо, ти нищо не разбираш мръсен долен цървул, разбра ли бе, разбра ли ме вече.
  • 215 До 214

    6 31 Отговор
    Освен олигофрен,по някакъв твой си извратен начин си бил и поет.Хубаво е,че реши да споделиш живота си с нас,така вече ама изобщо не оставаш съмнение кой си.В крайна сметка,подозренията ми за теб се патвърдиха,единственната грешка от моя страна,която допуснах е,че си завършен,а не незавършен,но е човешко да се греши,нали.
  • 216 ха ха ха

    31 7 Отговор
    лудото кредитно инспекторче дето се фака с шефа си и дето се е набутало със строеж в малиновото тресавище пак се появи. Е след това ти осиране вече няма какво да се каже. Наистина по стила ти те познаваме, гейтак!
  • 217 Надя

    32 5 Отговор
    Брей тука станало интересно, наистина този с обратната резба - "Незнаещ" ми липсваше, само не знам защо така натрапчиво се хвали че е женствен. Аз като жена не бих приела такъв полумъж за мой приятел. Както и да е избора си е негов.
  • 218 216

    6 26 Отговор
    Така е,но грешиш пак малумнико от село.Провокирах те за да може всички да видят лицето на селянина простак в твое лице,дошъл в града и се прави на велик,да ама не,ти цървуле никога,ама никога няма да станеш нещо повече от един обикновен цървул,понеже......ами просто е,нямаш акъл.Айде лека нощ,оставям те с глупоста си да се мъчиш.
  • 219 до Надя

    10 14 Отговор
    Кучко ти какво разбираш от естествени сексуални нужди, от къде знаеш че аз го правя с шефа си само от користни цели. Това е любов която ти не разбираш, повечето велики умове са били с нежни души и това ги прави велики. Гледай си работата селянка от село дошла в града и купувай имоти за да не се върнеш пак там. Оставам те с глупостите си да се мъчеш. Колко по умен съм от вас.
  • 220 ха ха ха

    28 6 Отговор
    айдеее, тоя съвсем изкрейзи.
  • 221 Еха

    8 26 Отговор
    219,217,216,214,212-това е един и същи човек......с много,ама много болен мозък и проблеми с плащането на наема и за това е изтрещял.Горкото говедо,чака го пак селски живот и то много скоро.
  • 222 до 214 и другите му постове

    29 8 Отговор
    "незнаещ", обясни ни молим те само едно, какво те кара да се гордееш че си педераЗ ?! Какво толкова хубаво виждаш в това някой да те обладава отзад докато си с облечен прашки, пухчета в розово и перука ?! Това че явно си депресант и с хиляди психически проблеми ни е ясно, ясно е и че си загубил от кризата с имотите, но кое те прави горд педал?! Не разбирам, а вие приятели от форума ?! Наде, срам ме е че съм мъж при наличието на такива травестити сбърканяци.
  • 223 222

    7 21 Отговор
    Еми ако се срешнеме на живо,ще разбереш и то много болезнено,нали бе варна,хлъзгаво копеле интригант смачкан.Мислиш се за много умен като ме провокираш и понеже преди разкрих някой неща за теб се опитваш да си го върнеш,но си жалак в ролите си,понеже си елементарен и повярвай ако е истина това за дядо ти ще разбера и кой си.Разбра ли ме.
  • 224 Надя

    14 2 Отговор
    "незнаещ", едва ли ще го срещнете на varna защото доколкото си спомням от постовете му той е нормален и не ходи по нощите на околовръстното или на лъвов мост. Едва ли се преоблича като жена да търси клиенти по централна гара като теб, селянчето павликенско заселило се тук в София след оная боза УНСС.
  • 225 До всички

    3 12 Отговор
    Надя,варна,хахаха,незнаещ, и др.са един и същ капут въплащение на педерасизма в нашата страна.Варна този номер с триенето на регисрите за да слагаш плюсове е жалък,разбери го.Оставям те с раздвоената ти личност и другите ти аз,понеже си нищожество и то жалко.

    Коментиран от #230

  • 226 Давид

    17 0 Отговор
    леле какво е станало тукаааа !
  • 227 Строител

    13 3 Отговор
    Лелееее,написах един пост,появи се един помияр и запали форума.Ама тук не е за гладиоли като теб бе таксиджийче.Наяде ли го?.....Наяде го.Помиярче.
  • 228 До 227

    2 16 Отговор
    Псевдо строител не строител,на село къщите не се броят понеже не са и пета категория и като си толкова отворен,ще чакам да дадеш оферта за 200евр.м2.за да купя няколко жилища от теб,та да докажеш колко е евтино у нас.И знаеш за такситата,да не се повтарям,нали,но не можеш понеже си надя,доньо,хахаха и др боклуци въплащение на педерасизма в България и понеже няма какво повече да си кажем с теб то запази кухите си коментари,излишно е,понеже това не е дебат,а и ти първи започна с обидите и не можеш да се спреш,понеже когато няма какво да кажеш смисленно по дадена тема започваш да форстрираш и да налагаш тъпи расъждения подплатени с нестойностни сметки.ПОВТАРЯМ ЦЕНАТА НА ЗАВЪРШЕН ИМОТ ТРЕТА КАТЕГОРИЯ,НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ЕДНА И СЪЩА,ПОНЕЖЕ ЗАВИСИ ОТ МНОГО ФАКТОРИ.

    Коментиран от #234

  • 229 до долното "незнаещ"

    17 2 Отговор
    Както и да я въртиш си се осрал много яко и народа ти се смее на лапешкия и хюмнешки акъл, припряно първеню вкусило от лесните печалби и гризнало неочаквано за него дръвцето точно когато живота му се бе осладил. Такива като теб нямат бъдеще момче / или момиче ако предпочиташ/ защото не си научен на труд а на лесни пари на база щастлива случайност. Колкото по-рано го разбереш това, толкова по-добре за теб. А , и нещо друго, откажи се от хомосексуализма бе момче, не е здравословно, питай някой доктор. Ще си изсипеш червата някъде.
  • 230 varna

    11 2 Отговор

    До коментар #225 от "До всички":

    хайде да си измислиш ник, за да мога да те раскъсам на форума в някои от бъдещите дискусии.
    ето едно предложение; неудачника.
    а ако нямаш работа ( кои ще те наеме тебе ) може и да ме намериш, само че трябва да си много здрав психически, защото аз сравнение с теб съм много напред, направо ще се почустваш жалък.
  • 231 230

    2 6 Отговор
    С какво по точно ще ме разкъсаш бе долна изцепка,с тъпите ти превъплащения които правиш ли,нали се разбрахме бе и не разбираш ли колко си зле,понеже ти казах истината и за това правиш всичко това,но безпочвенно,стреляш на посоки и форстрираш,понеже нямаш информация за мен .Добре,така да е,но запомни това е форум,а не поле за лична изява ,хората не са длъжни да четат простотиите ни.Не знам какъв ти е проблема и не ме интересува,но освем да разкъсаш собственната си лицемерна душа,друго няма да постигнеш.Наистина си долна изцепка на рода си.Казах ти,освем с интриги с друго не можеш да блеснеш,неспособен си и на най елементарен дебат.По едно време повярвах,че може и да си в Ирландия,но сега и аз мисля,че си в Аксаково,изпил и изял имотите на дядо ти и за това те боли,нали.Кой е неудачника?

    Коментиран от #243

  • 232 До варна

    3 6 Отговор
    Ще ти подскажа малко.Баба ми е от Варна,набор 1969съм и брат ми който е от Варна и живее там,работи за ТИМ и е бивш спортист,завършил свободна и класическа борба,за твое сажаление съм с черен колан именно от школата по кйокушинкай но не Варненската а Софийската и тренирам повече от 23г. и съм участвал в много съзтезания.От варненската школа съм в много добри приятелски отношения с повечето стари спортисти от каратето,като приятел и то добър и колега на брат ми е Зъба.Глупаво е да си помислям,какво може да се случи ако те намеря във Варна,понеже не си ми враг до такава степен та да искам да те нараня,понеже не съм в този форум точно за това.Искам да водя дебати и интелигентни спорове по дадена тема,понеже повтарям,в спора се ражда истината.Отностно психиката ти грешиш,ама много,понеже си лабилен и го доказваш с тези раздвоения.Запомни,ние не сме врагове в истинският смисъл на думата,а опоненти по дадена тема и не прекалявай и не се изживявай толкова,а и всички останали тук.
  • 233 до долното

    6 1 Отговор
    Върви напиши книга за себе си самовлюбеното но не давай акъл по икономически тематики. Там за борческата категория ти е мястото, глава в глава.
  • 234 Доньо Донев

    5 1 Отговор

    До коментар #228 от "До 227":

    Ти май отказваш да повярваш,че в този форум повече от един човек ти се смее на глупостите.Относно последните ти две изказвания-ЗА БОГА ЧОВЕЧЕ,СПРИ ДА ПИШЕШ!
  • 235 233

    2 5 Отговор
    И какво сега,темата ще я превърнем в чат,така ли.Що не прочетеш безмисленните глупости от начало до край и разбереш простотията която те е налегнала,ама яко.Какъв ти е проблем,освем имотите които си профукал,за това ли е цялата ти лицемерна злоба към всички или просто това което казваш за другите,че са,са жалко описание на собственният ти живот и искаш всички да са като теб и понеже никой не ти обръща необходимото внимание в реалният живот и за това го търсиш във виртуалният,по този начин.Спри да се измъчваш.Когато те предизвиках да водиме дебати като жъж с мъж,ти направи точно обратното и се криеш даже и зад женски имена и спамиш яко,и в това е проблема ти,разбери го.
  • 236 до Доньо Донев

    3 6 Отговор
    Така е докато има хора с раздвоена психика и мъже представящи се за жени.Всеки пост е анонимен нали и никой не знае кой е другият,по тази логика след малко мога да давам мнение като Доньо Донев и после всеки друг.Къде е истината.Да сме коректни и не се обиждаме и изпадаме в крайности и да се придържаме към темата,понеже тази игра освем безмисленна е и глупава.Защо?Ами просто е никой не печели,това е форум и важното е да водиме дискусии.
  • 237 Доньо Донев

    1 6 Отговор
    Прав си съгласен съм и съм за..
  • 238 varna

    1 6 Отговор
    Ще злобея понеже съм гаднярче малко
  • 239 строител

    1 7 Отговор
    Може и да съм варна,не знам или строител,объркан съм.
  • 240 това е

    1 5 Отговор
    Всеки може да е другият,не го забравяите за напред.Грешка е.
  • 241 айдее

    6 0 Отговор
    тоя съвсем изтрещя
  • 242 различен

    7 0 Отговор
    Не съм се смял така много отдавна.Благодаря ви.
  • 243 varna

    8 0 Отговор

    До коментар #231 от "230":

    не знам дали си същия, защото нямаш ник, но мисля че със теб заровихме томахавките.
    не знам какво предизвика този твои постове, но със сигурност не е от нещо което аз сам написал,аз държа на думата си дори и в анонимен форум.
    а иначе разбрах, че си младо момче и ти е простено да се палиш бързо.
  • 244 до варна

    1 9 Отговор
    Малумноста на някой хора е безкрайна,и в това число си и ти,на всеки коментар мога да те излагам за напред,понеже с това раздвоение което правиш сам си го просиш и цвъкаш постове с други имена и обичаш да злепоставяш с глупави коментари.НЯМА ДА ИМА ПРОШКА ЗА ТЕБ,И ПОВЯРВАЙ НЯМА ДА ТЕ ОСТАВЯ ОТ ТУК НАТАТЪК ПОНЕЖЕ ЗНАМ ВСИЧКИТЕ ТИ ПРЕВЪПЛАЩЕНИЯ И ЩЕ ГИ ИЗПОЛЗВАМ СРЕЩУ ТЕБ.ИМАШЕ ШАНС ДА ПРИЕМЕШ ПОМИРЕНИЕТО НО ГО ИЗПУСНА ,СЕГА ЩЕ СЪМ ТВОЯТА МРАЧНА СЯНКА И ЩЕ ТЕ ТЪПЧА ЯКО.РАЗБРА ЛИ МЕ НЕДОНОСЕН ХЮМ НЕЩАСТЕН.
  • 245 лекар

    20 1 Отговор
    Тук май имам пациент! Момче, диазепама да го вземаш ЕЖЕДНЕВНО!
  • 246 silvia

    7 2 Отговор
    Привет на всички. Рядко сядам да чета, понеже си имам доста ангажименти. Не знам и не ме интересува кой кой е и какъв е . От 150 коментара насам обаче не видях нощо смислено по темата, а само някакви междуличностни конфликти, които да ме прощават всички спорещи на тема кой гей и кой какъв ама не им е тук мястото. Моля да се водят дебати и дискусии по темите, които се побликуват, другото е излишно. МОЛЯ!
  • 247 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 248 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 249 Този коментар е премахнат от модератор.