Last news in Fakti

26 Април, 2011 14:58 9 914 81

Къде да си купим жилище?

  • жилища-
  • местоположение-
  • фактори-
  • център-
  • квартали-
  • предимства-
  • недостатъци

Покупката на апартамент е важна стъпка в живота на всеки човек, не само защото става дума за крупна инвестиция, но и защото домът е мястото предназначено за активна почивка. То трябва да е на комуникативно, но в същото време и тихо място, да отговоря на определени изисквания, които да подобрят начина ни на живот.

На практика две са възможностите, между които може да избираме – в центъра на града или в покрайнините. Доскоро без да се замислят повечето хора биха избрали централната градска част. Там всичко е на „една ръка разстояние” – администрация, места за развлечения, културни центрове, бързо може да се стигне от едно място до друго без превозно средство. Жилищата са скъпи, но цената им ще расте, заради локацията и от тази гледна точка подобна покупка е и добра инвестиция. Ако не се продаде, то поне ще се отдава под наем.
Дали обаче плюсовете са повече от минусите? Един от най-големите недостатъци да живеете в центъра е шумът. Ако купите жилище на бул. „Дондуков” или площад „Славейков” например, със сигурност ще научите наизуст разписанието на трамваите. Ако искате да бършете прах от телевизора, масата и нощното шкафче не един път в седмицата, а един път на ден, то трябва да си купите „луксозен” апартамент на най-комуникативното място в столицата – Орлов мост. Няма фирма за дограма, която да ви гарантира изолация от шум и прах на това място в София.

Друг минус на повечето имоти в центъра е тяхното състояние. Често се налага извършването на основен ремонт, който включва и подмяната на ВиК инсталацията, тъй като тръбите не са сменяни повече от 50 години, запушени са и дебитът на вода е много слаб. Те обаче са вкопани в стените и подмяната им е свързана с измазване на цялото помещение, а това оскъпява ремонта. Напоследък особено актуален стана проблемът с паркирането. Липсата на паркомясто или гараж е причина да не бъдат реализирани не една или две сделки. Затова и някои гаражи се оказаха толкова ценни, че стойността им достигна почти колкото гарсониера в краен столичен квартал.

Къде да си търсим жилище при положение, че и централната градска част вече не може да предложат качествени имоти? „Колкото по-далеч от център, толкова по-добре” е максимата, към която е добре да се придържат повечето кандидат купувачи. Разположените далеч от центъра, но с добра инфраструктура (булеварди, които свързват квартала с центъра на града, наличие на метро) райони са най-доброто място за придобиване на имот. Там шумът е значително по-малко, не е нужно да чистите всеки ден. Няма да ви се налага да обикаляте 15-20 минути в квартала, за да търсите място за паркиране. Ако купувате стар имот то има отредено пред блока място, където да оставите колата си. При новото строителство също са предвидени ако не гаражи, то задължително паркоместа. Висок процент от имотите ново строителство са обособени в затворени комплекси, което е допълнителна гаранция за вашата сигурност. От една страна по-трудно ще станете жертва на крадци, а от друга детето ви ще е в по-голяма безопасност. Голям плюс на подобни комплекси е, че общите им части се поддържат от компании за последващо обслужване. Това спестява много време и най-вече нерви на собствениците и в същото време имотът е в добро състояние и при наличие на проблем, той се отстранява своевременно.

Не на последно място причина купувачите да се насочат към периферията на града е преместването на офисите на много компании от центъра към съседни на него квартали. Така например една от телекомуникационните компании се премести от централната столична улица „Гурко” на бул. „Цариградско шосе”. Водещи чуждестранни фирми също предпочитат техните представителства да са извън централната част на София.

Така че мотото „най-добрият имот е центъра” като че ли вече не е много вярно. Кризата промени начина на мислене на клиентите и техните изисквания. Взискателността им се повиши и като че ли имоти, които са извън централната градска част повече отговарят на техните представи за дом.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 glupavnouporit

    13 9 Отговор
    Предлагам всички да последваме съветите на Ани , да купуваме злато и да приключва темата
    :))))))))
  • 2 Ицо

    19 3 Отговор
    Съгласен съм с написаното в статията и на практика го приложихме при покупката на апартамент за сина ми през лятото на м. г. Купихме голям ЕПК апартамент 115 кв. м. в Слатина (която е един от най-близките квартали до центъра), който е на тихо място, има места за паркиране, като платихме малко над 600 евро за кв.м!!!
  • 3 da

    17 3 Отговор
    най-после някой да се осмели да каже истината за центъра. За да си в центъра ти трябват много пари не само за имота, ами за да го поддържаш. Проблемите при поддържането са големи.
    1. Паркет. Повечето имоти са с естествен дървен паркет. Пренареждането му е невъзомжно, защото старите майстори си отидоха и днес не може да се намери такъв.
    2. Възстановяване на фрески. Не е възможно, поради причината по-горе.
    3. Височина - помещенията са високи не по 2.20 м или 2.80, а 3.10 метра.
    Така че центърът не е евтина работа.
  • 4 Къде да си купим жилище?

    31 13 Отговор
    Кратко и ясно - НИКЪДЕ. Истината е в НАЕМА.
  • 5 bubblehead

    16 17 Отговор
    Как къде? Единствено и само във Варна.... ха-ха-ха

    Коментиран от #8

  • 6 трезво мислещ

    21 9 Отговор
    Абе най добре да си вземем жилище на Марс те още марсианците не са прихванали балонената болет.В крайна сметка пък и марсианския имотен пазар още не е разработен трябва да изпреварим наште спекуланти,че да се уредим в добра локация на тънки пари с панорамен изглед към земното кълбо :):):):).Те непосредствено след първите наченки за разработване на имотния пазар на Марс ша дойдат и моладжиите и хотеладжиите и няма да има скука ще почнем пак да гледаме само бетонни площадки.Ще си вземем и малко шаран-ия от планетата земя и за да не им е скучно ша привлечем и малко пишман брокерчета.Накрая марсианците няма да издържат и ще вземат да ни затрият и цялата простотия ще свърши а приятеля glavnouporit и приятелчетата евреи няма да могат да си реализират златото и пак у канало.Та така приятели ежте,пийте и се веселете ,че туй остава ша го ударим на цигания.Моля не съдете написаното защото за всички които останем в България крайна гара ще е лудницата,поне още докато не сме полудели да се посмеем на себе си с ирония.P.S:Ей драскачи пробудете се хората за едно парче хляб почнаха да просят,лично съм ставал свидетел как хората гледат стрдалчески и загубили всякаква вяра и се молят за трохата а вие за локации и изгледи говорите.
  • 7 bubblehead

    12 27 Отговор
    Трезвомислещ.... само ако знаеш колко не ти е на място името. Чиста пияна вежда си мой човек... ха-ха-ха. Това последното дето си написал в послеписа е образец , абсолюттен шедьовър на мисловната безпътица на нашенеца, ода на веждите звучаща в света където химна е одата на радоста... ха-ха-ха

    Коментиран от #17, #18

  • 8 Помориец

    7 18 Отговор

    До коментар #5 от "bubblehead":

    Варна или Бургас - най-добрите места за живеене!

    Коментиран от #9

  • 9 Nat

    12 23 Отговор

    До коментар #8 от "Помориец":

    RUSSE e naistina nai-dobrijat grad v BG!
  • 10 Казах...

    42 11 Отговор
    никъде и това е последното ми решение. На тия цени НЕ КУПУВАМ !

    Коментиран от #20

  • 11 манипулация

    15 3 Отговор
    Да бяхте казали направо кой е този комплекс-затворен тип в който да отидем веднага да си купим имот, не да сучете и виете че в покрайнините било по добре.Статията обслужва даден интерес -again. Всеки да си купува или некупува където си иска и където ще му е подходящо или да живее под наем-нали това било най-голямата далавера......според някои

    Коментиран от #16

  • 12 Иванов

    17 2 Отговор
    Най-добре във виличка с изглед към природата.
  • 13 Диалекта....нта

    13 30 Отговор
    Живея в центъра на София от 50г и смея да твърдя,че никога не бих сменил апартамента си.
    Подобни аргументи в статията едва ли ще засилят интерес за покупка на презастроени с жилища /БЕЗ ИНФРАСТРУКТОРА ЛОКАЦИИ И ЖИТЕЛИ С НЕЯСЕН ПРОИЗХОД/квартали.
    По мои лични наблюдения дори собственици на къщи и апартаменти в Бояна Драгалевци и Симеоново се преориентираха към центъра на града.
    Не коментирам квартали като Младост и Люлин,защото панелното строителство -НЕ ПОДЛЕЖИ НА ОБСЪЖДАНЕ!
  • 14 david

    10 0 Отговор
    //d i r . b g//

    Проблемите с кредитите избягаха от фирмите към ипотеките
    - 27 Април 2011, 15:20

    Спада дялът на проблемните кредити на предприятията – сочат най-новите данни на БНБ, предаде Дарик Финанс. Ако през февруари лошите и преструктурираните кредити на нефинансовите предприятия бяха 4.622 млрд. лв., то през март лошите им кредити вече са на стойност 4.573 млн. лв., или има спад от близо 50 млн. лв. в тази категория.

    Като дял от общото, лошите кредити за предприятията са 20.29% /с приспадане на овърдрафта/, при 20.52% месец по-рано. През март 2010 г. проблемните кредити на предприятията бяха 12.18%.

    На годишна база, отпуснатите на предприятията кредити са нараснали с точно 4% през март. Ако в това число се включи и овърдрафтът, ръстът възлиза на 3%, до 31.66 млрд. лв.

    Продължава обаче ръстът на лошите потребителски кредити: от 1.312 млрд. лв. през февруари до 1.336 млрд. лв. през март, или 24 млн. лв. увеличение само за месец.

    При ипотеките ръстът на проблемните кредити е даже още по-голям, до 1.481 млрд. лв. след 1.422 млрд. лв. месец по-рано, или 59 млн. лв. прираст.

    Това развитие потвърждава оценката на проблема „проблемни кредити“, която DarikFinance.bg постави през есента на миналата година: българските банки може и да са сред най-капитализираните в света, но плащането на кредитите се превръща в тежко бреме за неподготвените домакинства и следствието от това ще е още дълго време потиснато потребление.

    Ако сред фирмените заеми вече се наблюдава известно „разчистване“, при което банките или обезценяват активите си, или се съгласяват на преструктуриране, или в най-добрия случай фирмите си стъпват на краката и успяват да върнат задълженията си -

    То при домакинствата нещата са значително по-мрачни, с потиснат ръст на тегленото на нови кредити и продължаващи затруднения по изплащането им.

    Общо през март 2011 г. като проблемни според БНБ са кредити на стойност 7.596 млрд. лв. Месец по-рано проблемните кредити бяха 7.557 млрд. лв. Година по-рано 4.915 млрд. лв. Или през март прирастът на проблемните кредити на годишна база е почти 55%, а на месечна 0.5%.

    Все пак трябва да се отбележи, че свиването на проблемните кредити за предприятията и забавянето на прираста на общо проблемните кредити са много позитивни сигнали за българката финансова система.
  • 15 david

    16 7 Отговор
    Само балонестата глава и ахкащия останаха тъжни да се миткат из форума. В просъници сънуват кошмари как черновежди субекти препикават табелите "FOR SALE" на олюпените вече мазилки на новопостроените им сгради и пълчища ЧСИ-та дърпащи ги за панталоните ...
  • 16 glupavnouporit

    12 14 Отговор

    До коментар #11 от "манипулация":

    Я как се сещаш .Затворените комплекси по дефолт са с най лошите локации .Или до околМръсното , или под далекопровода ( Макси , Перлите ), или насред полето .Но понеже са за турбогъзари , са пълни .
    Трагикомедия !
  • 17 трезво мислещ

    15 6 Отговор

    До коментар #7 от "bubblehead":

    Ти братко знаеш ли колко е весел живота в Абсурдистан(България),всеки божи ден ставаш свидетел на още един абсурд.Доколкото до теб заради такива балонизирани натури кат теб не България а света е в този хал а като дойдем на ника ми,всеки има право на собствено мнение и не всеки път е пряко обвързано с ника му.Та тъй аркадаш и да ми плюеш постовете с другарите си и да не ги плюеш суровата действителност не е тази която си я представяш след една ганджа(джоинт) а тази в която попадаш след като излезеш от то състояние.За алкохола съжалявам,че ще те разочаровам но имам заболяване при което след употреба на алкохол се обостря и затова не пия what a shame friend.Поздрави целия плювалчески комсомолски фронт,насерете поста ми белким ви олекне но поспри малко стимулантите за настроение ако не те е страх ,че ще навлезеш в депресия разбирасе.

    Коментиран от #23

  • 18 BOSS

    4 7 Отговор

    До коментар #7 от "bubblehead":

    Я, се разкари на малко на околовръстното бе МОРОН, че
    СЛОНЪТ ТЕ ЧАКА ДА ТИ ГО НАПОМПИ !!!
  • 19 varna

    9 8 Отговор
    разбира се само в чужбина, и само ако някои ви извива ръцете във варна.
  • 20 Ашколсун

    5 2 Отговор

    До коментар #10 от "Казах...":

    Ашколсун
    Машалла
  • 21 АХХХ

    15 0 Отговор
    "Хубаво е само там, където нас ни няма".
  • 22 bubblehead

    11 4 Отговор
    Тревата е винаги по-зелена от другата страна на оградата?
    Гроздето е винаги зелено когато е високо?
    Съветския слон най-големия слон на планетата?
    ха-ха-ха!
  • 23 bubblehead

    18 4 Отговор

    До коментар #17 от "трезво мислещ":

    Ти братко знаеш ли колко е весел живота в Абсурдистан(България),всеки божи ден ставаш свидетел на още един абсурд.
    -----------------------------------------------------------------------------

    Класически хленч, мой човек! Всичко знам за "Абсурдистан" ама знам и за останалия свят доста... Преди да нахвърляш безумни епитети пробвай как ще ти хареса Африка ( държавата оставям по твой избор, включително и южна Африка) , пробвай и Латинска Америка , като почнеш от Мексико надолу всичко по втои избор отново или пък пробвай югоизточна Азия - Виетнам, Лаос , Тайланд, Индонезия, Камбоджа, Непал (вкличително Тайван, Хонк Конг И Сингапур Южна Корея, Япония, най-малкото защото са главозамайвасхто скъпи за нашия с стървулите..). Пробвай и която искаш държава от арабския свят по твой избор отново с петрол или без.... Пробвай и отличниците в Азия - Китай и Индия ... изобщо пробвай 3/4 от тоя свят ( в които живеят към 6 милиарда по-бедни от нас) и тогава ела да ми ревеш пак колко е зле в Абсурдистан и дали да му сменяме името. Море как ви тярбва една бригада на ориза във Виетнам на ревльовците, море!
  • 24 цитат

    16 12 Отговор
    Ръст тази година - тези оптимисти не свършват. След балон има два изхода за обръщане на низходящия тренд. Единия е капитулация - продажба на пожар и брутален срив на цените при високи обеми. това тук не се е случило и едва ли и ще се случи.
    И втория - дългосрочна депресия в цените без сериозни спадове но и без растеж. Като целта е инфлацията и вдигането на доходите да намалят реалните цени - т.е. тези измерени в покупателна способност. В крайна сметка резултата и в двата варианта е един и същ срив на цените до там до където стават реални а най-вероятно и доста под това ниво. Само където при първия вариант пазара се разчиства за година две, а във втория може да продължи десетилетия.

    В момента най-доброто което може да направи човек е да гледа сеир от страни. Взима си под наем 100 квардата в центъра за 400 -450 евро и се да се чуди на тези дето плащат по 800 за ипотека за двустайна панелка.

    Коментиран от #25

  • 25 такова "НАЦИТАТВАНЕ" те чака ;)"

    18 15 Отговор

    До коментар #24 от "цитат":

    тъжно е някой да е с промит мозък и да вярва в чудеса , много е тъжно.

    като ти чета терминологията (тренд,депресия,покупателна способност) , явно са те отгледали в някой инкубатор за умници от сорта ВИИ "Крал Мас ;)" , днешно УНСС !

    познавам хора с по ТРИ висши образования които са пълни глупаци , при това образовани и дипломирани !

    Теорията и практиката са диаметрално противоположни философски категории - едното служи за въвеждане в заблуда а другото - за събиране на парите.
    ----------
    рекламата е наука (в случая УНСС - купил си образование , но е спечелил даскала) , докато Маркетингът е ИЗКУСТВО - ти си ДАСКАЛА и прибираш парата ;)
    -------
    сеирът,който гледаш свърши,иде време за обратния сеир-при който ще гледаш с влажен и умоляващ поглед ...хазяите ;)
  • 26 КЪЩИ

    27 1 Отговор
    Най добре се живее в къща в покрайнините на града. Там всеки си е самостоятелен, със собствен двор и собствено пространство, има къде да излезнат да поиграят децата му в двора, винаги има къде да паркира колата си, не се занимава с блокови проблеми, като събиране на пари, развален асансьор, протекъл покрив, силна музика и тропане и т.н. По здравословно се живее в къща, няма шум и прах и изгорели газове от автомобили. Може да се гледа куче или котка, може да си засади в двора екологични зеленчуци, а не като магазинските пълни с нитрати или генно-модифицирани., ако има пари и басеин може да си направи. Разликите в полза на къщите са големи. При желание може да се живее и в двуфамилна къща, което пак е много по-добър варянт за две семейства отколкото в блок.

    Коментиран от #44

  • 27 даже са по-евтини

    23 8 Отговор
    на квадрат от апартаментите + собствено пространство , но ние живеем на стада , не самостоятелно , трябва самостоятелен начин на мислене
    ---
    апартаментът предлага други екстри:

    - тераса - можеш да плюеш и да си хвърляш боклука през нея

    - тънки преградни стени-можеш да слушаш когато комшията чука жена си и да участвеш безплатно в групов виртуален секс
  • 28 наблюдател

    19 2 Отговор
    Има някои тарикати се усетиха и си продават апартаментите в центъра и си купуват апартаменти в кварталите или къщи. Центъра наистина е много мръсен, шумен, няма къде да се паркират коли, да играят деца, стари сгради с малко останъл живот, задръствания, вредните газове от автомобилите са в изобилие.

    Коментиран от #29

  • 29 USA

    25 3 Отговор

    До коментар #28 от "наблюдател":

    Аз живея в Щатите и мога да допълня, че тук богатите и средната класа живеят в къщи в различни части на града, а бедните живеят под наем на места в близост до центъра и даунтауна където има удобен транспорт, магазини или работното им място, защото нямат много от тях и коли за да се придвижват. Т.е въпрос на време е и в България да им светне кое е по-стойностното.

    Коментиран от #32

  • 30 Александра

    4 20 Отговор
    Не знам за Вас ,но аз живея в къща и искам да Ви кажа ,е това не е за всеки.Ако не можеш да си я позволиш просто си купи апартамент в който и покрива и тръбите и стълбището са общи и няма да ти се налага да даваш много пари за ремонти.От друга страна да ги питам как ще отидат до Пирогов ,ако детето си е счупило крак и тате е изпил междувременно една ракия ,а мама няма книжка или и е развалена колата.Това не е за всеки искам да кажа

    Коментиран от #31

  • 31 USA

    18 1 Отговор

    До коментар #30 от "Александра":

    Александра , как според теб хората които живеят в къщи в САЩ ходят до болница, при положението, че техните градове са много по-голями от София, разположени са на огромна територия, все едно да отидеш до Пловдив е разстоянието от единия край до другия на града? София е много сбит и къс град заради многото блокове и дори е на по-малка площ от само на един квартал в САЩ. А между другото ще ти кажа, че дори много българи живеещи в Щатите ходят на доктор и на зъболекар в България, защото им е много по-евтино. В Сащ и тате и мама карат кола и има и линейки ако можеш да си ги позволиш. Ако не можеш сама да си поправиш къщата, тогава продай я и иди в блок, там и да се развали нещо никой не го поправя, така, че и ти няма да даваш пари, но още като влезеш във входа ще те хване гнус от миризмата и мръсотията. Ще бъдеш почти, като на студентско общежитие.
  • 32 bubblehead

    16 14 Отговор

    До коментар #29 от "USA":

    САЩ, разбирам те какво си написал защото и аз живея в в САЩ , но България не е в Америка и няма как да прилича на нея. Нито бензина е на тая цена, има акциз върху кубатурата на двигателя което ги ускъпява и така е трудно да се пръкнат далечни събурбани и да се разлеят градовете по 100 км от край до край... В България ще стане като в Европа в центръра на големите градове е умопомтачително скъпо и живеят богатите и свястните хора (тия предимно под наем, не защото са чакали 200евро/м2 и не са дочакали ами защото е невъзможно да купиш при 10 000/евро/м2, независимо каква професия имаш...) защото там е всичко и това е верно за огромните Лондон, Париж и Москва и за малките Виена, Копенхаген и Осло, а в периферията са етнически гета. В Америка е обратно в центъра е гето ( ела да го видиш моя ЛА няма да чуеш английски цял ден да бродиш из даунтаун) а в събурбаните се живее прилично. И въпреки че в стентъра е мръсно, шумно и престъпно гето не е евтино ( нито пък е ветино в приличните съсбърбани). В Америка е евтино в далечните събурбани без перспектива, които също са етнически гета... абе сложно е за обяснение на някои в България дето си мисли че 200 евро/м2 е нормалната цена... ха-ха-ха

    Коментиран от #34

  • 33 Петела

    7 2 Отговор
    А ЗАЩО ИДВАТЕ В ГОЛЕМИТЕ ГРАДОВЕ И ПРИВЕТСТВАТЕ ЖИВОТА СИ ПОД НАЕМ? МОЖЕ БИ СТЕ МНОГО ХИТРИ И МЪРЗЕЛИВИ,ЗА ДА НАПУСНЕТЕ РОДНИТЕ СИ МЕСТА ,КЪДЕТО ТРЯБВА ДА СЕ ЗАНИМАВАТЕ СЪС СЕЛСКО СТОПАНСТВО И ЖИВОТНОВЪДСТВО!
    ЖИВЕЙТЕ СИ ПОД НАЕМ И ЧАКАЙТЕ В РАЗКРАЧЕНА ПОЗА,НЯКОЙ ДА ВИ ПОДАРИ -МЕЗОНЕТ В ЦЕНТЪРА С БОНУС-БЛИЗАЛКА!!!
    ВИЕ МРАЗИТЕ ГОЛЕМИЯ ГРАД-ПОВЕЧЕ ОТ ГЕНЕТИЧНИЯ СИ ПРОИЗХОД.
  • 34 USA

    20 4 Отговор

    До коментар #32 от "bubblehead":

    Аз лично бих живял в къща, а не в апартамент в центъра в България. Бръмнала ми е главата от проблеми и дълги пътувания в щатите и бих желал спокойствие. В българските градове разстоянията са много къси от край до край. Наистина някои българи не могат да осъзнаят световните ценности и хубавите страни на България. Долара е слаб сега и не е в моя полза, но явно си давам сметка, че цените на имотите не могат да падат , а с отминаването на кризата цените ще се вдигнат. 200 долара/кв.м. не е никак сериозно. Би било хубаво , но не е реално. Но ако е много евтино ще има и ниско качество хора и пак няма да е хубаво. Така, че истината е човек да намери начин да изкарва повече пари, а не да се надява да паднат цените.

    Коментиран от #37

  • 35 do bubblehead

    21 23 Отговор
    Лондон, Париж и Москва и за малките Виена, Копенхаген и Осло - глава май си чувал тези градове само в часовете по география.А за България и тези 200 евро на квадрат са много. И това, че живееш в САЩ го разправяй на баламите който купуваха по 1500 евро кравдрата.
  • 36 varna

    19 10 Отговор
    vav momenta sam v BG, tragedijata e palna.
    savetvam vseki koito iska da ima pone njakakav jivot da emigrira dnes, ne utre dnes.
    jivota e mnogo kratak za da go propiljavash v mizerija.
    ze tezi koito me razbraha uspeh, za drugite gospod da vi e na pomosht.

    Коментиран от #38

  • 37 bubblehead

    15 2 Отговор

    До коментар #34 от "USA":

    И аз бих живял в къща и в Америка ( това и правя в момента купувам къща в близък ЛА събурбан) и в България , но е въпрос какво можеш да си позволиш и какъв е жилищния фонд на место... например можеш ли да живееш в центъра на Париж в къща или на село в апартамент? Ами няма такова нещо. ха-ха-ха! Тука се получава весело но в моя събурбан също няма апартаменти почти, ама тя си е такава Америка, че на някои места даже мирише и на оборска тор... ха-ха

    Коментиран от #39

  • 38 АХХХ

    14 7 Отговор

    До коментар #36 от "varna":

    Отиди поне да видиш най-старото злато в света - във Варна е!
  • 39 Калифорниец

    13 9 Отговор

    До коментар #37 от "bubblehead":

    Я иди си купи един хубав КАПYТ за парите дето си ги стиснал, щото слона може да те зарази
    като те помпи на околовръстното... ега си серсема щял да си купува къща в ЛА...
    ми то се искат $750,000 бе МОРОН, коя US банка ще ги даде на такъв цървул и тo с рунтави черни вежди ...
    Му-ха-ха-хах АХХХХ... Я му го нацепи на този олигофрен та да се пръсне и белким се пръждоса най-сетне от тоя форум, да не се подиграва със хората в БГ
  • 40 ИРАКЛИ

    5 15 Отговор
    До коментар № 5
    Да.....,БАЛОННА ГЛАВА,остана един прекрасен град за живеене
    и това е ВАРНА.
    ПЕТЕЛА е малко по-краен,но и той кълве жито...за да оцелее.
  • 41 до ИРАКЛИ

    24 3 Отговор
    За прекрасността на Варна говориш на база спомените от лятото предполагам, а зимата ?! Кал дупки мръсотия, липса на място и за коли и за пешоходци, цигани....да изброявам ли.

    Коментиран от #45

  • 42 varna

    1 3 Отговор
    v momenta sam na pochivka v hisar, kato se varna shte natrija nosa na vsichki toma neverni.
  • 43 ее

    3 0 Отговор
    остава и да си повярвате
  • 44 противник на къщите

    12 22 Отговор

    До коментар #26 от "КЪЩИ":

    Явно не си живял в къша, а си я виждал само в мечтите си. Проблемите с комшиите съвсем не са по-малки от тези в панелния блок. Манталитета е същия, че дори и с по-лош привкус на селяния - оградата на комшията била навлязла в твоя пярцел, освен това тя /оградата / правила сянка на твоя лук и ряпа /ако ти харесва повече - на твоя райграс и декоративни храсти/. Свободно време - никакво. Спукваш се от работа по двора и по поддръжка на къщата - покрив, ограда, и още хиляда работи, които в апартамента дори и не можеш да измислиш.
    Децата ти пътуват до най-близкото нормално у-ще, което е на 15-20 км. Но дори и да е на 10 км., пак имате сборен пункт някъде в цивилизованата част на града за де се изчаквате по час час и половина и след това да се изнесете до заветната си мечта само за едно преспиване.
    Ако си стар ерген или мома, може и да ти хареса този начин на живот, но пък то тогава и до града защо да пътуваш, а да не станеш скотовъд?
  • 45 всичко което не е на МОРЕ е провинция

    2 10 Отговор

    До коментар #41 от "до ИРАКЛИ":

    Ти събери малко парици, че май скоро не си напускал селото. Стува ми се че на море не си ходил последните 20 години. Варна и Бургас са хубави, големи и добре уредени градове, много по-чисти от селото ти, а и циганите за които говориш са по-малко и по-малко нагли от тези в твоето /големо/ село.
  • 46 до 45

    10 4 Отговор
    за мръсния Варна ли говориш че е хубаво бе шфестеричок, явно по-на запад от Аксаково и любимата ти Девня не си стъпвал. А морето ви мирише и плуват лайна.
  • 47 ИРАКЛИ

    3 5 Отговор
    До коментар №45
    Аз съм ИРАКЛИ,ти кой си?...знаешли кой дава мнение,без да
    афишира личноста си.......малката гадна мижитурка,ТИ и в
    селото или в гръцката махала да живееш в ВАРНА си една.....
    БАЛОННА ГЛАВА изчаквам търпеливо твоето компететно мнение.
  • 48 PONICKA

    5 9 Отговор
    NEKA DA DAVAT SAVETI I PRAVQT KOMENTARII XORA KOITO `PONE ZA MALKO SA JIVELI V CUJBINA.OMRAZNA MI DA SLYSHAM XORA BEZ GRAM PREDSTAVA ZANISHTO,KATO-NA SELO MOJESH DA SI GLEDASH ZELENCYCI¡¡¡XORATA V POKRAININITE NA GRADOVETE NE GLEDAT ZELENCYCI A ZASQVAT TREVA-ZELENA I OKOSENA,IMAT BASEIN I BARBEKQ.ZELENCYCITE GI GLEDAT TEZI KOITO NIKOGA NE SA SI PODAVALO NOSA NAVAN OT SELO ILI NEGRITE KATO V almeriQ

    Коментиран от #50

  • 49 Шломо

    4 6 Отговор
    поницооо, много си тъпа моето момиче. Интересното е че който приказва така после по неговата глава. да не стане един ден да садиш моркови и да ги продаваш на околовръстното
  • 50 varna

    5 3 Отговор

    До коментар #48 от "PONICKA":

    малко си в грешка, в западна европа тези които се занимават с земеделие карат най скъпите джипове, носят маркови дрехи а в града ходят да си почиват в 5 ***** хотели.
    поне така е в западна европа, за америка незнам.
    в бъдеще фермерите ще са новите - петролни шейкове.
  • 51 varna

    1 3 Отговор
    И аз съм от село,не съм от варна и си мечтая да карам джип,но нямам пари,понеже изпих и профуках имотите на дядо ми.Сега ми е трудно понеже съм несретник,но ще се оправя някак си.Тука пиша понеже в реалният живот съм незначителна мижитурка изцепка долна на рода ми,срам ме е но това е положението,духам супата.Както казват по гърция,един скилю съм и гагаузин пропаднал.
  • 52 ха ха ха

    2 5 Отговор
    Варна откачи ли бе мой човек,какви ги пишеш,нали беше в Ирландия.
  • 53 @

    3 6 Отговор
    Хюмнето се е хумнал нещо,плюс това от предишна тема разбрах,че мами с плюсовете и минусите и се представя с други никове,даже и на жени понеже много му се иска да е жена.
  • 54 varna

    3 5 Отговор
    Пак ли ти.Не съм от село от варна съм и съм в Ирландия.
  • 55 @

    2 7 Отговор
    Повярвах ти,хюмчо,да знаеш.Ще те чакам на околовръсното,нали се сещаш,хюмне.НЯМА ДА ИМАМ МИЛОСТ КЪМ ТЕБ ОТ ТУК НАТАТЪКА,РАЗБРА ЛИ МЕ,КЪДЕТО СИ ТИ ТАМ И ЩЕ СЪМ АЗ.
  • 56 varna

    6 3 Отговор
    виждам, че много хора се опитват да ме копират, но както е казал версаче - хубаво е да те копират, значи това което пиша наистина предизвиква реакция, дори да е отрицателна пак е реакциа.
  • 57 Барбара

    8 3 Отговор
    колко злобни мъже има тук. ммм
  • 58 Надя

    6 1 Отговор
    Горкото моче "незнаещ" съвсем е отървал коня. Какви ли неприятности му са се случили в мизерното животче че така се е озлобил. Мъж да бъде толкоз сприхав ще рече че женските хормони в него надделяват, т.е.....Интересно ми е обаче каква трагедия го е сполетяла с "бизнес начинанието" му че толкова много злобее и се държи тотално неадекватно,с балканско-цървулски привкуз. Понеже все пак сме хора, моля "момчето" нека сподели проблемите си на всеослушание за да му помогнем. Много сме и все нещо ще измислим. Дори да го преследват банки за ипотеки, дори да е кредитен инспектор и заплатата му да зависи от отпуснатите кредити - нека каже. Кажи си Иване, ще се помъчим да те разберем.
  • 59 varna

    0 9 Отговор
    Хюмне съм варненско.Да ви разкажа за моя живот.Прецаках имотите на дядо ми,понеже съм некадърник нещастен и некомпетентен и не съм от варна,от село съм,и се представям с различни имена даже женски,надя съм аз понеже съм безполов гей.Мечтая си да отида в Ирландия.Правя измами като маниполирам резултатите с плюсовете и минусите чрез програма за изчистване на интернет браузара.МОШЕНИК ДОЛЕН И ИНТРИГАНТ СЪМ И ГАГАУЗИН.
  • 60 до 59 "незнаещ"

    8 0 Отговор
    лудите не знаят че са луди, те си мислят че другите не ги разбират. Ти няма да разбереш колко си зле, няма как да го осмислиш.
  • 61 Надя

    0 7 Отговор
    Варна не се вързвай бе понеже сме едно цяло,мъж и жена в едно и се разбираме чудесно,завършени сме.Аз ще пиша вместо теб, объркана съм ,с теб сме едно,нали.
  • 62 ха ха ха

    0 7 Отговор
    Абе варна ти си бил голям гей бе момче,и как така прецака имотите на дядо ти,хазарт ли.ЕЕЕЕ....ИДИОТЕ НЕЩАСТЕН,НЕКА ЗНАЯТ ВСИЧКИ,ВАРНА Е НАЙ ПРЕЦАКАНОТО ХЮМНЕ ВЪВ ФОРУМА И ЖИВЕЕ НА СЕЛО И Е ЗЛОБНО ЧОВЕЧЕ,НЕДОКЛАТЕНО И РАБОТИ НА МАГИСТРАЛАТА.
  • 63 59 не е "незнаещ"

    0 6 Отговор
    Аз не говоря така, това е варненското хюмне не съм аз. Видя ли бе цървул, видя ли че хората ти се смеят некадърник нещастен и некомпетентен цървул НЯМА ДА ИМАМ МИЛОСТ КЪМ ТЕБ ОТ ТУК НАТАТЪКА,РАЗБРА ЛИ МЕ,КЪДЕТО СИ ТИ ТАМ И ЩЕ СЪМ АЗ.
  • 64 незнаещ

    19 7 Отговор
    Стига мачкахте хюмнето,защо е тази злоба,на всеки може да му се случи да продаде имотите на дядо си и да ги изпиие и да стигне до магистралата.Знам го Варна понеже сме приятели двамата и го разбирам.На магистралата служебното му име е Надя,не е лошо моомче,а и все нещо трябва да работи,криза е.
  • 65 .............

    0 6 Отговор
    имам черен колан и бати познава Цоко Боко и Тиквоко и ако им кажа ще ве спукат от бой , имам черен колан и то купен от Капълъчарши не от плодзеленчук, варна няма да имам милост към теб , ах ако ми паднеш ....ИДИОТЕ НЕЩАСТЕН,НЕКА ЗНАЯТ ВСИЧКИ,ВАРНА Е НАЙ ПРЕЦАКАНОТО ХЮМНЕ ВЪВ ФОРУМА И ЖИВЕЕ НА СЕЛО И Е ЗЛОБНО ЧОВЕЧЕ,НЕДОКЛАТЕНО И РАБОТИ НА МАГИСТРАЛАТА а аз съм добре, много съм добре, много съм добре.................много съм добре ............много съм .........ох..........влезе ми...
  • 66 @

    0 9 Отговор
    Педал некадърен,там ли си,на магистралата,ще мина за процента да знаеш,скоро.Айде до нови срещи,педалче.
  • 67 до varna.

    0 9 Отговор
    Сам ли си говориш вече.Не.Скоро ще го правиш,обещавам.И ще премахна профила ти от тези форуми,некадърник смотан.
  • 68 @

    1 8 Отговор
    Открих сайта на варна,за всички,www.hymne.varna.bg.Одговаря и като Надя,да не се учудите ако чуете мъжки глас по телефона,но внимавайте,понеже е инригант и това е женската част от него,но не се заблуждавайте от това.
  • 69 @

    1 9 Отговор
    Вече ми писна да си говоря сам, защо не ме опонираш бе varna, не ти стиска а ИДИОТ НЕЩАСТЕН,НЕКА ЗНАЯТ ВСИЧКИ,КОЙ Е НАЙ ПРЕЦАКАНОТО ХЮМНЕ ВЪВ ФОРУМА И ЖИВЕЕ НА СЕЛО И Е ЗЛОБНО ЧОВЕЧЕ,НЕДОКЛАТЕНО И РАБОТИ НА МАГИСТРАЛАТА
  • 70 ИРАКЛИ

    5 3 Отговор
    Колеги коментатори,настоящия форум е "Къде да си купим
    жилище".ДОСТАТЪЧНО ОБИДИ СИ НАНЕСОХТЕ,дайте да се
    акцентрираме за конкретни съвети по форума!
  • 71 страничен наблюдател

    1 5 Отговор
    varna е превъртял яко.защо не се придържяте към темата бе каква е тази война.
  • 72 до 70

    1 5 Отговор
    На varna не му трябва жилище,а психиатър,здравно заведение.Задника се мисли за по умен от всички нас,понеже е осъзнал силата на анонимноста на този форум и злоупотребява.Крие се зад няколко ника,нали бе варна,хюмне нещастно.Понеже е прецакан и деградирала личност,намерил е плоле за изява и си мисли само с птичият си комарджийски мозък,че може да маниполира по този начин нещата и след като му казах няколко истини за скапаният му живот,тъпото копеле хюмне нещастно насрано,вместо да си вземе поука,започна да се превъплащава,както го е правил и преди това и с измама променя гласуванията на всичките си опуненти,даже и не се свени да използва и женски имена.Е,колега кажи ми как да водя дебат с такъв олигофрен,безполово неорентиран и от всякъде прецакан боклук.Колко свестни хора с възгледи прецаква и на това ще сложа край,АЗ.Нарвемето бъбъл направи изказване,че варна не е в Ирландия,а в Аксаково и аз не му повярвах,понеже си мислех ,че след като е прецакало нещастното копеле по най бруталният и расипен начин имотите на дядо си е заминал зад граница да търси късмет там и му съчуствах.Е бъбъл братко,не само се оказа прав,но и по далаче стигам,понеже нещастният гей варна си седи в някое варненско село самотно комплексиран и сипе безмислени обиди и подигравателни коментари към можещите и знаещите.ВАРНА,ЩЕ ТЕ ИЗРИТАМ ОТ ТУК,ПОНЕЖЕ СИ НЕЩАСТНИК НЕЗНАЧИТЕЛЕН И НЯКАК СИ ПО ЖЕНСКИ ИНТРИГАНТ,ЗАПОМНИ ГО ДОБРЕ,ПРЕДОПРЕДИХ ТЕ ПРЕДИ НЯМА МИЛОСТ ОТ ТУК НАНАТЪК ЗА ТЕБ.

    Коментиран от #73

  • 73 varna

    7 2 Отговор

    До коментар #72 от "до 70":

    момче, трябва ти спешно медицинска помощ като психиятър,или вече си там.
    не знаех че са толкова напред в БГ да осигоряват достъп до интернет на болните, можеби е някакъв експеримент.
    не аз съм твоя проблем а това, че не си вземаш редовно хапчетата.
    само да ти напомня, че това е форум за имоти и ако нямаш такива или нямаш намерение да се здобиеш с един по добре пиши в някои форум на 12-13 годишни, защото това е твоята възраст, след като както ти каза, баба ти е 69-ти набор а пък може и да си циганче, в което няма нищо лошо.
    повече няма да се занимавам с теб, пиши си глупостите и обидите не ми пречиш, все пак живеем в свободно общество и всеки може да каже това което мисли.
  • 74 до varna

    5 29 Отговор
    Появи ли се,е нека да ти кажа нещо,като си толкова отворен боклук,ти си този който превръщаш форума в цирк и повярвай ми няма да те оставя да го правиш и за напрад.Каквото и да казваш думите ти нямат стойност,понеже с глупавите ти превъплащения няма да пастигнеш резултати,защото нямаш интелект,измисляш чужди никове и провокираш.Това не е начина да водиш дебат и нека хората да знаят тук,понеже използваш двуличните ти методи и срещу тях.Бъди мъж,боклук такъв или поне използвай мъжката част в тебе и спри да се подиграваш с постовете на другите.Засекъл съм ти поне 7 превъплащения няколко от тях са на жени,което най много ме одвращава в теб.Тука е свободна зона всеки да изказва мнение,запамни го и понеже знам вече как действа долната ти психика,ще те следя педалче и ще те мачкам и за напред.РАЗБРА ЛИ.

    Коментиран от #76

  • 75 Нина

    10 0 Отговор
    Естествено където е чисто. Най-важно е здраветo. ЧИCТ ВЪЗДУХ.......................
  • 76 Доньо Донев

    7 3 Отговор

    До коментар #74 от "до varna":

    Абе ти и тук ли всичко си омазал?Няколко човека ти го казаха-Спри да пишеш и се лекувай СПЕШНО.
  • 77 Митко

    8 1 Отговор
    Лекувай се ти. Човека е прав. Разбира се, че нормалните хора не се тъпчат в центъра на мръсотията , а предпочитат да живеят еко.............
  • 78 elka

    2 6 Отговор
    molia kupuvaite,ne se karaite,tam za kadeto imate pari i ne tarsete evtinoto,za6toto to izliza nai-skapo.Osven tova kakvoto i da kupite dnes e dobre doshlo za vashite hora utre:)

    Коментиран от #79

  • 79 MM

    9 5 Отговор

    До коментар #78 от "elka":

    Господа инвеститори,брокери,банкери и всякакви други балони,Вие сте виновни за нещастието на много хора.Вие продължавате да пиете кръвчицата на изстрадалия народец.Нещата няма да се оправят.Демографските процеси са еднопосочни и необратими.Етническата структура на населението ще има съвсем други измерения.Сигурно вече се досещате че бизнесецът Ви тук е още 15-20 години.Всичките Ви анализи и прогнози за ръстове и цъфтежи са прекрасно нещо, лошото обаче е че нямат нищо общо с реалността.
  • 80 TERTE

    8 3 Отговор
    СОФИЯНЦИ, ЖИВЕЙТЕ ЕКО, ВЪРНЕТЕ СЕ НА СЕЛО, ТАМ Е НАЙ-ЕВТИНО И ВЪЗДУХА Е НАЙ-ЧИСТ И ИМА РАБОТА КОЛКОТО ИСКАШ.
  • 81 Пазар

    4 1 Отговор
    НИКЪДЕ! Защо? Защото:
    1. Лихвите са ужасно високи.
    2. Цените все още високи.
    3. Инфраструктурата - ужасна.