Last news in Fakti

4 Май, 2011 09:05 18 589 243

Продай бързо

  • търг-
  • частен-
  • продажба-
  • изгода-
  • публична продан

Как да продам по-бързо имота си? С всеки изминал месец все повече българи си задават този въпрос. Макар някои анализатори да смятат, че кризата си отива, на практика май нещата стоят по друг начин. Безработицата не намалява, заплатите не се увеличават и много българи търсят изход в продажбата на жилището си, покупката на по-малко такова и планират да живеят с разликата. Много малък процент обаче успяват да си продадат имота въобще, а като се прибави и факторът “цена”, мисията е почти невъзможна. Невъзможна е, защото както и преди кризата, и днес се иска много над пазарната стойност. Така имотите стоят с месеци, да не кажем че и над година на пазара и не могат да си намерят купувач.

Единият вариант, за реализирането на сделка, е като се понижи офертната цена. Тук проблемът е, че много трудно може собственикът да бъде накаран да я коригира. Кризата не успя да ни научи да продаваме стоката си за толкова, колкото струва в действителност, и част от собствениците продължават да формираме цената съобразявайки се с това колко пари им трябват, за да покрият нуждите си, а не колко струва в действителност имотът.

Това е и причината за трудното налагане на българския имотен пазар на един друг начин на продажба, който е много ефективен в редица западни държави, а именно - продажбата на търг. “Самата дума “търг” се свързва с нещо лошо, спекулативно, нечестно”, обясняват малкото компании, които предлагат тази услуга у нас. Тя тепърва прохожда на българския пазар, макар някои фирми да се опитват да наложат този вид покупко-продажба повече от година. Проблемът, според тях е, че през последните две години и половина чрез търг (публична продан) се продават основно имоти, чийто собственици са кредитополучатели, които не могат да обслужват заемите си. Разликата между двата вида търг е много голяма. При едните тя се реализира доброволно, а при другите - принудително.

Продажбата чрез частен търг почти по нищо не се различава от стандартната сделка. Две са изискванията, които собственик решил да продава по този начин, трябва да спази. Първото е, че той сключва договор само с една компания, която се задължава да продаде жилището, къщата или парцела му и по никакъв начин не може да бъде приложена практиката да се оферира от няколко агенции. Другото условие е да се посочи цена адекватна на пазарните условия. “Цената се определя от независим оценител. Ако посочената от него сума по никакъв начин не кореспондира с желанието на клиента, не се стига до подписване на договор за продажба на имота чрез търг”, обясняват специалисти. Много е трудно да се убеди собственикът, че цената, от която започва търга е по-ниска от пазарната, с цел да се достигне пазарната. Практиката досега обаче е показала, че в края на търга почти се достига исканата от продавача сума, която той с месеци не е успял да получи, продавайки имота по стандартния начин. Ако двустайно жилище се е оферирало половин година на свободния пазар на цена 50 000 EUR и до сделка не се е стигнало, то при търга може да се започне от 43 000 EUR например, и да се сключи сделка на ниво от 48 000 EUR. “В крайна сметка много от собствениците остават доволни от достигнатата сума, но основният проблем е да бъдат убедени в това, че чрез частният търг могат да продадат имота си много по-бързо и най-важното - на много изгодна цена, особено за период на криза”, обясняват специалисти.

Подробна информация за частните търгове, както и мнение на специалисти по темата може да прочетете в новия брой на сп. „Имотът".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 glupavnouporit

    23 7 Отговор
    Абе кой нормален човек си купува имот от търг в България ?
    :)))))))))

    Коментиран от #2

  • 2 qwe

    10 9 Отговор

    До коментар #1 от "glupavnouporit":

    Еми тези, които разбират за какво става дума и поне малко могат да мислят!

    Коментиран от #3

  • 3 Еми....оправи Първо правописа

    9 23 Отговор

    До коментар #2 от "qwe":

    пък после коментирай ;)

    имот на търг - имот с ПРОБЛЕМИ , остновно със собствеността !
    -------------
    ЧСИ е като Нотариусът - НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ , има празноти в закона и койт оима излишни пари - да ходи на търг !!!
    НА търг освен това има само боклуци - който не вярва-ще се увери
  • 4 тези частни търгове са пълна порнография

    1 5 Отговор
    всеки гледа да вземе комисионната, пък купувача-да го духа след 6 месеца , като се изяснят нещата.
    ---------
    на един от т.н. сайтовe/търгове са проведени вече цели 4 (ЧЕТИРИ) търга , ръстът е 100 % защото миналата година бяха проведени ДВА търга !
    -----------
    ПРИ ЧСИ няма сигурност,за тези ............. да не говорим !
  • 5 qwe

    18 3 Отговор
    При частните търгове няма частни съдебни изпълнители. ЧСИ са при публичните търгове. Не бъркайте двете неща.

    Коментиран от #7

  • 6 Цените са много високи

    29 5 Отговор
    Цените са много високи за нашия пазар и за занемарените жилища ,които се предлагат.Да не забравяме,че средната заплата тук е само 680лв, а имотите в ЕВРО.
  • 7 МИСЛИ , НЕ ГОВОРИ

    8 22 Отговор

    До коментар #5 от "qwe":

    ако не знаеш - мълчи !
    ----------
    ТЪРГОВЕТЕ СА ДВА ВИДА :

    от ЧСИ
    от некакви ентусиасти , ПЛАТИЛИ НАСТОЯЩАТА ПУБЛИКАЦИЯ !!!
    -----------
    идеше реч за това ,че няма гаранция при ЧСИ , да не говорим за останалите "организатори"
    -------------
    НИКОЙ НИКЪДЕ НЕ ТВЪРДИ НАПИСАНОТО ОТ ТЕБ , ЧЕТИ , МИСЛИ fjeuh
  • 8 мда

    18 4 Отговор
    Коментари 3, 4 и 7 са на някакъв, който не знае къде се намира. Частните търгове тепърва ще навлизат на пазара. А частните съдебни изпълнители не ги бъркайте в играта.

    Коментиран от #9

  • 9 ти не си в час

    2 18 Отговор

    До коментар #8 от "мда":

    прочети какво ти е писал , помоли някой да ти го обясни!
    колкото до тези търгове-и аз мисля че са вятър работа - мина им времето преди да дойде
    -------
    щом ти стиска-купувай.......и си гласувай с (+) навсякъде,да се кефиш ;)
  • 10 causa perduta са тези търгове

    10 4 Отговор
    много пушек и мъгла и нулева ефективност.

    може някога да тръгнат, но първо трябва да тръгнат публичинте продажби от страна на банките , но те изобщо не мислят да го правят и няма да го направят.
    няма лошо някой да се опитва , но щом при толкова много реклама и не става-работата е ясна.
  • 11 Quote

    27 5 Отговор
    Търговете са си търгове, но статията засяга макар и повърностно въпроса за ниската бизнес култура на българиана. Много хора не разбраха, че при труден пазар, факторът време е много по-важен от факторът цена. Ако си продал преди една година, макар и с отстъпка, си много по-добре от този, който продава сега дори и на офертната си цена (което е почти невъзможно) Това се нарича пропуснати ползи и хората водят дела за това. Но срещу себе ли се ще водят дела нашите пишман "инвеститори".

    Коментиран от #12

  • 12 Не само Ниска бизнескултура

    18 14 Отговор

    До коментар #11 от "Quote":

    българинът няма НИКАКВА култура.
    както казваше проф.Нийл Фъргюсън - водещ на филма "възходът на парите" - "Хората са стадо говеда" .............така че не си съвсем основателен за тези търгове.
    -----
    Говедото тръгва и се спира насилствено - както когато купува така и когато продава.

    Психологията е катализатор/спирачка на пазара..
    ако чакаш поскъпване-дали няма да купуваш -ти вярваш само на себе си и на околните говеда , които купуват

    ако чакаш евтино-дали ще купуваш - ти пак вярваш........само на себе си и на околните говеда , които НЕ купуват
    -------------
    преди да се смени сентимента Пазарите спят....вече се работи усилено за смяната му пак в посока НАГОРЕ

    говедата които купуваха през 2006 спечелиха а тези през 2008 изгубиха
    говедата които купуват сега ще спечелят а тези през 20102 - ЩЕ изгубят
    -----------
    това не съм го измислила аз - действа отпреди Христа

    http://profit.bg/news.php?id=67659

    Коментиран от #13

  • 13 glupavnouporit

    8 31 Отговор

    До коментар #12 от "Не само Ниска бизнескултура":

    Точно и ясно .Масова психология !
    Между другото , тези дето са ти сложили минусите са същите говеда прости :))))))
  • 14 По-важното е че...

    9 32 Отговор
    Се плаща много висок комисион на посредника осъществил запознанството между продавач и купувач.На практика това е агенция за запознанства.Ето върху това трябва да се съсредоточите че ако брокера иска да спечели пари трябва първо да си плати на купувача или на продавача за да се ангажира към тях като откупи правата да ги представлява и с тази сума да се ангажира към клиента си да свърши работата в срок и качествено,като на края получи своя комисион.Ако не успее със срока и качеството губи парите с които е откупил правата за представляване на клиента си.Така се гради доверие към брокера -- когато и той е вложил свои средства за да спечели пари от сделката.Иначе сегашното брокерстване представлява "високо компетентно" искане на 2% за осъщественото запознанство.Ама много работят тези трудолюбиви брокери бе!Иначе цената на жилище от 50000евро няма никаква връзка със заплата от 600лева.Така както работодателят не желае да плаща повече от тези 600лева заплата така и собственика не желае да продаде на безценица.Същото е и със строителните предприемачи ... нищо не може да ги застави да понижат цените,точно така както е в статията.Ако можеше на търг да се постигне желаната цена от продавача то и строителите щяха да разпродават на търг за да си получат желаната цена.Но нещо не стават така нещата с търговете.
  • 15 незнаещ

    14 14 Отговор
    големият хит сега за измамата с имот е ЧСИ, проблемен имот с нередовни документи или друга нередност се ипотекира нарочно в Банка, на вторият месец Купувача спира да плаща вноските и на 6 месец апартамента е на публична продан. На публичната продан го продават, банката си взима парите, измамника вече си ги е взел от банката под формата на кредит за закупуването му у, ЧСИ си взима тлъстата комисионна и накрая го изяжда новият СОБСТВЕНИК, който се събирал цял живот и който си е мислил, че като го купи от ЧСИ всичко му е гарантирано и имота е изряден. Един въпрос за размисъл на бъдещите КУПУВАЧИ от публична продан: ЗАЩО ЧСИ НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ПРЕД КУПУВАЧА ЗА ИЗТИНОССТА НА ДОКУМЕНТИТЕ НА ОБЯВЕНИЯТ ИМОТ ? - И това е ПО ЗАКОН.

    КРЕДИТ СЕ ВРЪЩА, НО НАЕМ НИКОГА

    Коментиран от #17

  • 16 bubblehead

    12 13 Отговор
    Говеда има много и навсякъде по света, но такова антипазарно поведение никъде ... Продавачите в нормални страни си изтеглят имотите и стискат зъби при 40% спад защото това е нечувана катастрофа от където няма по надолу. Това е особенно верно за държава като България с читава и конкурента икономика, която дори веждите не са способни да разруша. Просто казано продавачи няма, защото както се казва на английски което пада се и качва - What comes down, must go up. Когато цените са паднали със цели 40% е време за купуване . И освен че продавачи на пазара няма то и купувачите купуват защото те също знаят че, What comes down, must goes up. Точно това предизвиква пресичането на кривите на предлагане и търсене от основите на икономиката.... Това е саморегулирсахртат функция на пазарната икономика. Отново и иначе казано време е за купуване когато цените са надолу с 40%. Никъде и нукога цените не падат така брутално и без последващх силен отскок от дъното. Примера е Естония цените паднаха с около 45% от пика и сега са нагоре вече от дъното с 20% ... Ако говедата го разбират това щеше вече и да се тръгне бясно в другата посока.В България всичко е бясно само посоката не е ясна винаги. В България обаче преобладащия вид е на диваци които смятат че след спада от 40%, идва друг спад от още 40% и чак след това се свършва след последващия срив...

    Коментиран от #22

  • 17 знаещ

    46 4 Отговор

    До коментар #15 от "незнаещ":

    Нещо друга песен запя!!!За ЧСИ-та почна да говориш... Работата намирисва?!?Нали кредит се връщаше...???А по закон ЧСИ има право на всичко,а ти НЕ!!!За разлика от хазаина...
  • 18 bubblehead

    9 20 Отговор
    Безработицата не намалява, заплатите не се увеличават и много българи търсят изход в продажбата на жилището си, покупката на по-малко такова и планират да живеят с разликата.
    ----------------------------------------------------------------------------


    Начи не се сдържам да коментирам тая глупост. В България около кризата се създаде цяла митология от от фалшиви представи , икономически страхотии пропелвани от опозиционни политици и безморални журналисти (в други случаи просто безмозъчни) и отекващи емоционално в измъчените души на нашите вежди. Тая митология избуя на почвата на пълно неуважение към фактите. Как е възможно това няма добро обяснение. А фактите са такива че в България кризата е само мнима в главите на необразовабния лесно плашлив народ които не познава голямата картина какво всъшност представлява света ( колко е богат или пък беден) и също няма и бегла предства когато хората по света имат криза какво всъшност имат предвид. Отново опреснение на фактите. Безработицата в България се увеличи от около 5% през 2008 на окол 10% днес, но това е ниво само е около средното за Европа и далеч по-никсо от на фалиралите държави като испанските 20.7% (официална безработица в Испания, другари!), ирланските 15% или дори грътските 12% ... Тия наши 10% са нивото на което бяхме през 2005 , толкова , тоест погледнато назад от 2005 година имаме все още по-ниска безработица, като например при Костовото правителство тя беше повече от 20%.... каквато и да е безработицата в България средно то тея е във София в момента към 3.9% ( може би най-ниското ниво за европейска столица) , Варна и Бургас по 8% ... а имотните пазари са строго локални , за купувачите (и продавачите ) в София има значение само състоянието на местаната икономика -предимно заплати и безработица. В Варна и Бургас също но там е друг пазар, който е много слабо повклиян от пазара в София и обратно влияе му слабо. Състоянието на заплатите в България е също мит. Заплатите никога не са намаляли , не знам как да го кажа това вече. ЗАПЛАТИТЕ В БЪЛГАРИЯ НИКОГА НЕ СА НАЛЯВАЛИ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 10 ГОДИНИ. Никога!!! Ако се погледне ( ама не през вежди ами просто така цифрите каквито са) на статистиката на НСИ само за периода на криза 2009 и 2010 година заплатите са нагоре със комулативно 22%, тоест всяко от тия кризисни години нагоре по около 10% . Не веднъж съм ги публикувал тия цифри. Като заключеие в България трябва повече уважение към фактите а те не са такива каквито ги представя началото на статията и оттам изводите и са боклук. За такива статии по нормалния свят уволняват журналисти...
  • 19 трезво мислещ

    19 8 Отговор
    Истината е следната:реалната пазарна цена е тази цена която купувача реши да даде на продавача а не която продавача иска да вземе.Жалко,че много мижетурки(разбирай дребни строителни предприемачи) с някой друг лев се подведоха по хорото с недвижимост които го разиграха разни кръгове които искаха чрез баснословни имотни сделки да си изперат парите и успяха,а кво стана с мижетурките останаха да продават на реалния а не на изкуствения пазар и то пазар който за жилищна площ не ще да брои повече от 300-350евро на кв.м.Сега мижетурките не могат да разберат още,че тези жилищни инвестиционни фондове купуваха имоти избирателно и едното и другото си бяха на едни и същи лица(перални) и ква стана после тя,еми взеха та се изпариха тези инвестицонни фондове яко дим след като управлението на имотното им портфолио остана на поставени лица,а мижетурките да се надяват,че посред зима ще стане лято.Един акъл от мен на всички които са с толкова имоти в ръкава,че се чудят кво да ги правят да ги изкарат,защото докато чакат отново да ги огрее слънцето цените хем ще са по ниски хем ще са ги спукали от данъци,които непрекъснато растат и на всичкото отгоре ще се надпреварват с ЧСИ,банки,лихвари кой от кого по добра цена ще даде.И накрая оня дето все опяваше клуб 250евро кв.м.,ще стане неговата кат лъжливото овчарче,сиреч ще вземе да предизвика съдбата и тогава ще падне сеира.
  • 20 gloub

    12 16 Отговор
    Ste govorim kraja na tazi godina,rast 5% na imotite
  • 21 АХХХ

    12 18 Отговор
    Тука някой е писал статия докато си е бъркал в носа и ни предлага съдържимото му. Идеята да си продадеш жилището и да го изядеш, предсавена като прийом за оцеляване в Страшната Криза, не подлежи на коментар!
    Изобщо, натрапва се въпросът като защо е пръцната тази статия.
    Абе, да не би да се изостря конкуренцията между агенциите за продавачи? Какво стана с братската взаимопомощ и сътрудничество за оцеляване в Кризата? Какво четем тука за рекламирания метод на продажба чрез търг: „той (продавачът) сключва договор само с една компания ... и по никакъв начин не може да бъде приложена практиката да се оферира от няколко агенции”. И за награда обещават „постигане на желаната от продавача цена”. Предлагането май отънява прогресивно ...
  • 22 varna

    22 18 Отговор

    До коментар #16 от "bubblehead":

    Продавачите в нормални страни си изтеглят имотите и стискат зъби при 40%
    абе ти сериозно ли ги говориш тези глупости, ти които пише от америка, където къщи които струваха 350 000 долара се продажаха на търг за 50-75 000 на които има cash.
    хаиде пак си помисли и се поправи, и тук в западна евопа ги име вече, за хора с cash цените са много ниски.

    Коментиран от #23

  • 23 bubblehead

    9 17 Отговор

    До коментар #22 от "varna":

    Варна отново да не се объркаш ти си морон. Такова падане от $350 000 на $50 000 в Америка няма ( и никъде по света няма и никога не е имало в предишни цикли). На местата където цените бяха по $350 000 сега са по $250 000. Толкоз 30% спад. Това не е София където диваците късат и хвърлят единствения си апартамент на половин цена... Тук продавачите просто се отказват от продажба защото парите от продажбата не вършат работа ако са наполовина. Не вършат работа да си върнеш дълговете , да си покриеш ипотеката и ако имаш работа стоиш и стискаш със зъби докато не се обърне пазара. А пазара се обръща, защо има генерален trend на имотния пазар които е около 100% увеличение на цените за 10 години. Това може да го запишете веждите като златно правило - за 10 години - 100%. Пазара се обръща захтото в такъв момент продавачите отказват да продават а купувачите усещат че изтърват тренда или трена ако щеш. Ха-ха-ха! Дъното в Америка беше през Април 2009 от тогава насам се качваха цените ( при всичките икономичски проблеми и безпътица в Америка) и съвсем напоследък леко падат но цени от 2009 няма да видим. Пика беше през 2006-2007. Където аз купувам къща е още по-зле цените бяха през 2006 по $650 000 сега са по $520 000. ( тука говорим къща която е не е в добро състояние и иска ремонт за $50 000 ) Това е цялото намаление в Америка. Най-голяма е далаверата в Лас Вегас цените са надолу с около 50% , но там проблема е несъизмерим с българския просто няма от къде да ги сравниш. В Лас Вегас презастрояването взе библейски размери ( докато в София новите жилища не стигат дори за новодошлите софиянци) . В Лас Вегас има отвратителен климат ( докато в България единстенив мотив на англичаните да идват е времето) и ако нямаш друга изключитена причянa да живееш точно там бягай далеч, тоест няма ли работа опустява ... А в Лас Вегас в момента има една упорита безработица от 15% ( не като София 3.9%) която не мърда ни нагоре ни надолу вече 4-та година ... с хващаш ли разликите?
  • 24 bubblehead

    7 18 Отговор
    Другари за тия които сте със животрептящ интерес към катастрофата в Америка обърнете внимание на тая къща намира се в близко до мен мексиканско гето продадена през март 2011 за $205 000 и отново май е за продажба за $350 000!? Няма майтап такава катастрофа е.

    http://www.redfin.com/CA/Torrance/20802-Brody-Ave-90502/home/7647475
  • 25 Пазар/лък

    12 9 Отговор
    Прочетете книгата на Доналд Тръмп,описал е как баща му забагатява по времето на първата имотна криза в щатите и какво става с хората които продавот имотите си на безценица след това.Парите се обезценяват,цените на всичко се вдига,имотите падали.....кяде е логиката.Може би в глупавото мислене на някой анализатори тук и докато чакат,току-виж изпуснали влака.
  • 26 quote

    22 5 Отговор
    Ако искаш да продаваш се стараеш колкото се може по-бързо да стигнеш до сделка. Никой не е казал, че трябва да продадеш на безценица, но факторът време на този толкова труден пазар е много важен. Ако не искаш и не се налага - прибираш си офертата. Никой не може да те застави. Но си помисли за всички умници, които си оттеглиха офертите миналата година и сега с ужас разбират, че са загубили около 10%. А инфлацията е изяла допълнително още 6-7%.
  • 27 Хазяин.

    17 12 Отговор
    По време на криза,най разумното което собственика решил да продаде имота си и не може поради ниските цени на пазара,е да го даде под наем и да чака по добри времена,а такива се задават.Всяка чудо за три дни,три седмици,три месеца или три години.Парвите три минаха,та2011 изтича третата година от началото на кризата,после ходете казвайте ,че народните поговорки не били вярни.
  • 28 до 26

    13 11 Отговор
    Тя инфлацията изяжда и парите,даже по бързо, на тези които ги стискат и чакат.Имота е стока с променлива стойност,така е,но по време на криза не се продава и историята го е доказала,така и забогатява бащата на Доналд Тръмп.Първи принцип на спекуланта :Купувай когато е евтино продавай когато е скъпо.Защо ли банките задържат атрактивните имоти и пускат само неатрактивните.Колелото се завъртя и превъртя вече , скоро нещата ще са ясни,но не за всички,понеже някой докато анализират,други купуват.

    Коментиран от #30

  • 29 Допълнение към 28

    11 5 Отговор
    Трети харчат парите безцелно и ги прахосват,вместо да инвестират.
  • 30 инфлацията изяжда и парите

    20 3 Отговор

    До коментар #28 от "до 26":

    Не и ако са в оборот - точно обратното. Дори и депозит ти гарантира по-добра позиция при падащи цени.
  • 31 до 30

    10 5 Отговор
    Така е,но там е проблема,че не са в оборот и повечето ги държат на депозит и там умират.И без кризата,цените на имотите щяха да паднат,понеже бяха нереално високи,но от тези позиции някой да чакат 20-30% поевтиняване е несериозно.Излиза,че за периода от началото на кризата до края на 2011 -70%-80%,ееее...къде е логиката,че не я виждам.Варна ако си ти с тези коментари,радвам се,че можеш да водиш дебат,без да обиждаш и да се подиграваш.
  • 32 АХХХ

    15 18 Отговор
    Напоследък в дискусията често се спряга „факторът време”. Неуместно е точно той да се използва като аргумент за продаване на имоти при спаднали цени с 40% след 3 години „криза” и при категорични (и вече достатъчно продължителни) индикации, че цялата икономика върви нагоре и ще продължи да го прави. България е трета по най-бърз ръст на БВП сред 27-те страни от ЕС в края на 2010. „Икономическото възстановяване на България ще се ускори през тази и следващата година, като очакваният ръст за 2011 г. е 3,6%, а за 2012 г. - 4,1%”. Няма такъв филм – икономиката нагоре, пазарът на имоти – под морското равнище, още по-малко в развиваща се икономика, член на ЕС. Леко повдигане на веждите е достатъчно, за да се съзрат ясните сигнали от самия имотен пазар – стабилизиране от поне 6 месеца. Търкалянето по дерето надолу свърши, драги вежди. „Факторът време” си каза думата за „кризата” и тепърва предстои да говори. И въпреки че не искате да знаете, и аз ще го повторя - суровите факти говорят, че в дългосрочен план „факторът време” работи само в една посока върху цените на имотите. Сещате ли се защо? Марк Твен е синтезирал идеално причината: „Купувайте земя, момчета, вече не я произвеждат”!
  • 33 vlp

    10 10 Отговор
    Варна,този коментар е специялно за теб с истинският ми ник от преди.Знанието и действието винаги са вървяли ръка за ръка,поотделно те са безполезни.Групировката ТИМ така беше създадена и сега е най-силният икономически холдинг в Държавата и е доказателство,че целта оправдава средствата.За това уважавам коментарите на АХХХ,понеже от анализаторска гледна точка са много над средното ниво,под което сме ние останалите и ни предоставя информацията наготово,което си е подарък.Много съм се чудил защо хаби интелекта си напразно,но го разбирам и се радвам,че е тук,защото той определено има знания,действията зависят от нас.

    Коментиран от #34, #37

  • 34 quote

    22 6 Отговор

    До коментар #33 от "vlp":

    Не съм Варна. Знам, че човекът зад ника АХХХ е интелигентен. Аз не се чудя "защо хаби интелекта си напразно", но в случая наистина е напразно. Просто не е прав, и изказванията му всъщност са част от проблема, макар и малка.
  • 35 vlp

    12 9 Отговор
    Въпрос на кледна точка и отностно коментара ти,че който иска да продава си прав,всеки според нуждите му в момента,но който продаде и не завърти парите на момента,не само няма да има пари,ще му е трудно и да си купи имот след това,ако му е бил единствен.„ и ще усети болката от това да живее под наем.

    Коментиран от #36

  • 36 quote

    21 3 Отговор

    До коментар #35 от "vlp":

    Аз не познавам никой, който продава единствения си имот. Познавам доста, които преди 2-3 години подхождаха към имотите като събиране на колекция, без да отчитат тяхната практическа целесъобразност, и в крайна сметка загробиха много пари, най-вече чужди.
  • 37 АХХХ

    24 10 Отговор

    До коментар #33 от "vlp":

    Vlp, здрасти! Мерси за хвалбите, малко са прекалени, но можеш да продължаваш в същия дух, ха-ха-ха! Казах ти, че те разпознавам като пишеш, но така със стария ти ник е по-добре. А за писането тука, не го смятам за изгубено време – доставя ми удаволствие, най-вече заради общуването със стойностните хора, които се намират тук, освен „веждите”. Доколкото усещам, мотивацията ми за писане е същата, като вашата – в полза на фактите. Мисля, че тези пишещи тук, които са с акъла си (няма да ги изброявам, те си личат), имат и съвсем прилична икономическа подготовка или поне достатъчен пазарен опит и имат какво да кажат в полза на истината за ситуацията в българската (и не само) икономика и за пазара на НИ в частност. Звучи малко претенциозно, но както се изрази и bubblehead, наистина пишем с усещането за мисия и с може би наивната убеденост, че гласът на разума трябва да се чува, за да дава импулс на обудалената „публика” поне да се замисли, да не се дава на цунамито от негативизъм, връхлитащо ежедневно от медиите, да се научи как да проверява кое лъжа, кое истина, и дай Боже, да има шанс да осъзнае, че „най-важното е невидимо за очите, то се усеща само със сърцето” - като например чувството за принадлежност към родината си... Такива работи.
  • 38 vlp

    20 8 Отговор
    Не е точно колесционерство,просто много хора допуснаха грешка,за това принципа на спекуланта е важен,но не всеки може да го прилага добре.Момента е важен,и малко са тези които го усещат.Спекулантите надуха цените,направиха печалби и се дръпнаха от пазара,тези които знаят и могат на време,останалите които ги последваха са затворилите пари,другите са купили с кредити и изпитват затруднения в момента,именно последните ги попари кризата най много,но след дъжд изгрява слънце и който е издържал той и ще спечели.
  • 39 vlp до АХХХ

    14 7 Отговор
    Така и трябва да направим този така да се каже форум чист от обидите на недоброжелателните.Тук сме се събрали да изказваме мисли и мнения и както го доказахме с варна,нещата винаги могат да излязат от контрол,но от това никой няма да спачели,просто хвърленни емоции на вятара,нали варна.Най важното е добрият тон в една дискусия и уважение към опонента,в спора се ражда истината.В спорта именно най добри приятели ми станаха моите противници ,защото съм се учил от грешките си чрез тях.Подготовката и тренировката е едно,докато на арената е друго,лице в лице.Така е и в живота.
  • 40 външен

    16 1 Отговор
    Цялата с-ма по която работи този пазар е доста, бих казал, "интересна". Статията добре описва процеса на формиране на цената, нямащ нищо общо с ниво на доходи на населението, потенциален наем за зоната в която се намира, ниво на уреденост на имота и взаимодействие с околните, т.н. Методите на продажба не мисля че си заслужават чак такова внимание. Дали на търг започвайки от ниска цена или в пряко договаряне започвайки от висока цена механизма е подобен. И в двата случая се стига до "как се определя цената от която се започва?". Тук г-дата и г-жите професионалисти (определяйки се сами като такива най вече на база времето искарали в имотния бранш - странен критерий, но "без коментар". Такива неща като "успешни" продажби, като много внимателно трябва да се подходи с думата успешни, която е свързана най вече с доколко клиентите са били доволни от услугите и крайния резултат, препоръки и т.н. са все още само научна фантастика) би трябвало да могат адекватно да обяснят на клиентите си(независимо дали продават или купуват) защо един имот трябва да се купи или продаде на дадена цена с една сериозна обосновка включващи гореизброените ф-ри които така или иначе все още не залягат все още при подобен вид дебати най вече защото нямат значение при определянето на цената. Нали все пак целта е накрая да има сделка (цел на всички страни участващи в процеса) и то тази сделка да е в най-близкия възможен вариант на WIN-WIN ситуация. Разбира се няма да обсъждам ситуации в които продавача е притиснат от обстоятелствата, но дори в този случай вярвам че евентуална продажба на имота дори на занижена цена би била по изгодна от процедура при съдия изпълнител и съсипано кредитно досие за цял живот (въпрос на приоритети както лични, така и на институии и държава)
    Още по интересно е как се развиват едни евентуални преговори за покупка. Когато човек види обява, обажда се и в крайна сметка отиде на оглед го посрещат с "Добър ден - 3%!". Не се сещам в кой друг сектор търговеца/препродавача, в случая брокер, посреща потенциален клиент, за който не е направил абсолютно нищо, обадил се на негова обява с искане за комисион. Разбирам да си клиент на въпросната агенция/брокер, да ти търсят апартамент, да те водят и т.н., но не разбирам като обяснят как не е оценен труда им, ако не е публикувана обява нямало да има сделка (нали за това се взима 3% от продавача - да продадеш), колко били неуредени документите (отново на продавача от който се взима комисион) и т.н. В заключение бих казал че в общия случай нивото на фирмите опериращи на пазара, техния персонал, качество на услугите и т.н. зависят в много голяма степен от два основни ф-ра:
    - от нивото на клиентите/контрагентите. Тук няма какво да коментирам.
    - от нивото на големите играчи на съответния пазар. След като професионалния подход липсва при големите или по скоро разпознаваемите агенции на пазара, какво да кажем за всички останали. Дори да има изключение както е казал народа "една лястовица пролет не прави"
    Темата е доста дълга но за сега толкоз.
  • 41 ИНВЕСТИТОР

    29 30 Отговор
    Който продаде сега и евтино ще загуби ЯКО!!! Аз и по време на кризата съм имал продажби, но на цена, която ме е устройвала. Идвали са при мен разни тарикати с малко кеш, даже прескачат и брокерите и са се пробвали за по-евтино. Такива боклуци веднага ги разкарвам, защото не можеш на краставичар, краставици да продаваш. Световна практика е след криза цените на стоките и услугите да вървят нагоре и ние няма да сме изключение. След, като цените у нас на горивото, мобилните оператори, храните и т.н. са на и над световно ниво, то и цените на жилищата да гонят тези на развития свят. Тези , които изпуснаха да си купят жилище по-време на кризата ще си купят после на по-високи цени или ще трябва да чакат следващата криза, ако не за тях, то за внуците си да купят.
  • 42 САЩ

    27 15 Отговор
    Американската мечта е да имаш къща! Там семействата са щастливи, дори когато съберат пари за първоначалната вноска за къща. Тези къщи ги изплащат по 30 години след това и дори не малко семейства ги загубват, но хората се борят. Тук в България някои кандидат- купувачи си мислят, че жилищата трябва да са достъпни едва ли не за всеки. Всяко нещо си има цена и затова продавачите си искат цената. Проблема на купувачите е не в кеша , а в количеството му. Като съберат необходимата сума, то тогава да търсят да купуват. Никой продавач не е закъсал за сума, която е част от стойността на имота, за да си купи ядане. Цената на имота е толкова, на колкото продавача е съгласен да продаде имота си!!!
  • 43 продавач

    18 17 Отговор
    Продавам имот за 120 000€.Искам да си купя нов джип , който струва 100 000€, но за имота, който продавам ми дават 90 000€ и не ми достигат 10 000. Аз им казах на дилърите , че цените на джиповете им са високи, но те не ми намалиха цената на джипа и въобще не ги интересуваше, че продавача не ми дава 100 000€. Значи дилърите на автомобили са лоши за това, че продавачите на имоти продават скъпо, защото цените на джиповете са високи!!!

    Коментиран от #50

  • 44 varna

    36 32 Отговор
    до всички с розови вежди, а бе вие къде живеете не виждате ли огромната мизерия която е обвхванала това място наречено българия.
    от две седмици съм тук и не мога да чакам да се махна.
    ти бе балоне, ти приятели (какъжто си запекан сигурно нямаш)роднини в бг нямяш ли,питаи ги тях те наи добре ще ти кажат какво е положението.
    аз имам, и те ми казват не се връщаи, тук бъдеще няма.
    дезата всияки се готвят да учат в чужбина всички приятели ме питат за работа и искат да се махат.
    за AXXXX съм сигурен че му плащат от някоя партиина централа, да сипе в форума розови стъкмистики, сигурно се чустжа много неприятно, след като и тои самия знае, че това което пише в повечето случаи си е чиста лъжа и измама.
    много бих искал хората бг да могат да направят своя избор без да бъдат маниполирани от такива продавачи на розови сънища, но уви нищо в бг не е нормално, и не се случва без влиянието на някои с власт.
    аз лично ще продажам и дим да ме няма, нека тези с розовите вежди си купуват и продават имоти между себеси, имоти които не стават за хора, без инфраструктура с изтормозени, озлобени и състарени съседи.
    с бюрокрация създадена да тъпчи гражданите и да им създава проблеми не решения.
    не виждам смисъл повече да продължавам, по лошо става в тава място наречено бг.

    Коментиран от #49

  • 45 до 41

    8 8 Отговор
    мноо си зуе и най вероятно си хюма "незнаещ+vlp дето доскоро го беше срам да се пуска с ника с който бе осран повсевместно.
  • 46 и още

    10 2 Отговор
    слугинския ти характер може единствено да се прекланя пред тези които са част от проблема а не неговото решение. Ти си типичен пример за заболял човек от стокхолмски синдром
  • 47 Извод

    30 6 Отговор
    Важното е че колкото и да се напъвате продавачите, цените ще продължат да падат поради причини независещи от вас и вашите драсканици, желания, мечти.
  • 48 до Сащ

    14 6 Отговор
    Вижте какво пише САЩ.
    "Цената на имота е толкова, на колкото продавача е съгласен да продаде имота си!!!"
    Бре мама му деба. А аз си мислех, че имам право да не купя. Сащ дай да се видиме и да купувам по-бързо. Задължен съм ти все пак.
  • 49 АХХХ

    11 14 Отговор

    До коментар #44 от "varna":

    „аз лично ще продажам и дим да ме няма”

    И къде, викаш, отиваш? В Ирландия? Или зад нея? Ха-ха! Или не продаваш, че няма какво, ами искаш да купуваш, пък няма с какво? С реване във форума няма да ти свалят цените, друг е начинът да си надвиеш над масрафа: „Трудът ни избавя от трите злини - скуката, порока и бедността.“ Волтер

    П.П. Нали вече казах – плащат ми по 200 евро на квадратен сантиметър, но вече настоявам за индексация, че инфлацията расте. Ха-ха!
  • 50 Обяснение

    23 4 Отговор

    До коментар #43 от "продавач":

    Джипа има кой да го купи, а апартаментът ти не. Това обяснява нещата.
  • 51 КУПУВАЙ БЪРЗО

    9 45 Отговор
    ПО ЧИСТО ГЕО-СТАЦИОНАРНИ ПРИЧИНИ ЦЕНИТЕ НА ИМОТИТЕ В БЪЛГАРИЯ /ДО-8-10 години/ ЩЕ ПРИДОБИЯТ КОЛОСАЛНИ РАЗМЕРИ.
    ПРИРОДНИТЕ КАТАКЛИЗМИ ПО СВЕТА ЩЕ НАКАРАТ МНОГО ХОРА ОТ ТЕЗИ РАЙОНИ ДА ПОТЪРСЯТ СПАСЕНИЕ В ЗАЩИТЕНАТА ОТ ГОСПОД-БОГ БЪЛГАРИЯ!!!!!!!!!
    ЗАПОМНЕТЕ ТОВА!
  • 52 ИРАКЛИ

    24 6 Отговор
    Яасно,трябва да се изчака!!За тези на които им се пече
    яйце на дупето и трябва да продават,ами да продават.Чрез
    търгове ли или друга подходяща форма,нека си продават.
    Явно НИЕ всички учасници/коментатори/във ворумите,като
    типичния БАЙ ГАНЬО,въртим,сучем с едничката цел-за келепира.
    Във цялата тази история един се прави на умен,друг на луд
    и т. н.,а целта е пак "келепира"
    Въглените някъде неса угаснали,те се предават в поколенията
    Около 9.09.1944 г.бяха отрязани главите на много богати и
    икономически будни хора.Парите преминаха в други хора.
    През 1989 г.не падна една глава,наистина много нежно!!
    парите "на хората"останаха в същите вече"господа"
    Осетете се малко бре,товаго знаят вече и децата в БРЮКСЕЛ.
  • 53 ИРАКЛИ

    17 15 Отговор
    P.S. Афиширате се из Европата и тук там по света за лъвове,
    а те Ви знаят,че сте охлюви.
  • 54 vlp до варна

    196 15 Отговор
    Колкото и да се напъваш само ще се насереш пак,разбираш ли ме,и ако си следил миналата година коментарите ми от този ник,ще знаеш много неща за мен,както аз знам всичко за тебе вече.
  • 55 Извод

    29 7 Отговор
    Кучетата си лаят, цените падат.
  • 56 vlp до извод

    6 12 Отговор
    Всеки има право да си въобразява.Весели празници на всички.
  • 57 различен

    23 4 Отговор
    За съжаление varna е прав за повечето неща.
  • 58 ало, vlp

    12 5 Отговор
    Замърсяваш форума с детските ти бръщолевения. Ако обичаш коментирай по темата а не пръскай изпражнения
  • 59 vlp

    6 9 Отговор
    Е нали това направих по надолу.Не мога да разбера точно на какво те е яд и май усещам,че пак започваш да се превъплащаваш безцелно и да ме предизвикваш,но тази игра сме я играли и ти казах какво мисля по въпроса,така че занапред,ти се концентрирай върху темета,че като гледам и чете нищо смисленно не си казал до сега.
  • 60 клуб 200 евро

    22 4 Отговор
    До 55 Прав си,със или без кучетата цените падат!ВАРНА,губиш си времето с разни малебиджии!Явно имат някое имотче за продаване,затова вадят вода от девет кладенеца,не че не знаят какво е положението в Булгаристан!Колкото до статията,мисля ,че е обективна-за съжаление не устройва продавачите,много съжалявам...
  • 61 Яснооооо

    5 13 Отговор
    Варна пак започна сам да задава въпроси и да си одговаря.Осавам те със себе си момче или момиче,къде е надя днес.Търговец съм не съм строител и нямам имоти за продаване и отивам да си изкарам един чудесен празник.Още веднъж весели празници на всички.
  • 62 до 61

    10 7 Отговор
    бе върви на майната си ако щеш какво ни занимаваш със себе си
  • 63 bubblehead

    24 7 Отговор
    По голяма глупост не съм чувал да продадеш имот и да купиш джип. Разбирам иронията и пойнта разбирам, но съм сигурен че в някои празни кратуни такава сделка изглежда добра. За такава сделка обаче народа има поговорка "кон за кокошка" . Едното е недвижима собственост и затова е тук и ще бъде тук и след години ( поне земята му) и затова има инвестиционна стойност . Докато другото е движима собственост, движима но само в ограничен период на време докато не му паднат гумите , например след 10 години или не излезе новия модел ( които отново всички трянва да имаме...) или просто не го размажем в някои стълб. Размяната имот за кола е кон за кокошка и отново такава глупост не съм чувал от писането ми по американски блогове за имоти . А на американските блогови има всичко - говеда, овце, магарета, безмозъчни организми , едноклетъчни ... но такава глупост няма.

    Коментиран от #64

  • 64 Глобал

    9 11 Отговор

    До коментар #63 от "bubblehead":

    В България наистина, цените на горивата е много по-висока от тези в САЩ, и мобилните оператори си продават скъпо услугите, храните скочиха и много други стоки и услуги, само цените на жилищата са още ниски, но и това скоро ще се промени. Инфлацията яде лихвите по депозитите в банките, парите на депозитарите като количество разстат, но като стойност намаляват. Почти редовно се разбиват сейфове в банкови клонове, при последното разбиване преди няколко дни на денонощен трезор са ограбени от кутий 20 милиона €вро е много ценности. А сега кое е по добре ??? Да изгорят парите в банка от инфлацията или да бъдат откраднати от сейф или да се купи имот??? Както казваш като се продаде имот и се купи кола е като замяна на кон за кокошка. Но някои купувачи имат кокошкарска психика и те претендират, че това е нормално. Старите хора казват, че имот не се продава и имат много право. Това е най стойностнота стока. Продавача № 43 е прав да иронизира мераците на купувачите за по-ниска цена!

    Коментиран от #65

  • 65 bubblehead

    9 8 Отговор

    До коментар #64 от "Глобал":

    В България наистина, цените на горивата е много по-висока от тези в САЩ, и мобилните оператори си продават скъпо услугите, храните скочиха и много други стоки и услуги, само цените на жилищата са още ниски, но и това скоро ще се промени.
    -----------------------------------------------------------------------------------


    Global, съгласен. Само че не изпадайте в тая плоскост на разсъждения колко е по-скъпа България от САЩ ( или пък ако щеш която и да е европейска държава с които е по наред да се сравняваме). Ценовото ниво в България на стоките от първа необходимост - храни и дрехи е около 60% от развития свят, услугите са на около 30% и се получава някакво средно около 50% е по-евтино в България. Това е най-малкото верно защо по развития свят наема на една квартира е поне 1000 евро или долара, което е най-големия разход в живота на всеки човек. Тия приказки колко е скъпа България не издържат най-елементарна критика, например съпостявне на наемите... Ако не плащаш наем , плащаш ипотека която е още по- скъпа, заради предимството да си правото си да си боядисаш стените пембяно... ( Аз в момента минавам от наем $1400 на ипотека $3300. ) На Америка не и завиждайте на евтиния бензин. То е заради липсата на акзис, което е безотговорно насърчаване на консумацията. Целта на акциза в Европа е да възпира безграничната консумация и да прави икономиките енергоефективни. Американската не е такава и затова е най-зависима от цената на петрола. Най-зависима и има да пати в тоя свят на свършвашия петрол, или поне на поскъпващия. При $110 на барел казват че американската икономика забуксува вече а идват и по-високи цени по мое скромно мнение... Това е дълга тема и доста интересна как се е стигнало до там в Америка, може и за това да си поговорим някой ден, когато се разведри обстановката тука , например се види новия trend при имотите по-ясно дори изпод веждите...

    Коментиран от #68

  • 66 Californian

    26 4 Отговор
    Глупчо, Бъбъл. Вместо да тъпееш по форумите, да беше продал поне един от имотите, които претендираш че имаш (поне до днес доларът беше много нисък) да си направиш един хубав даунпеймънт, и вместо 3К да плащаш 2, да облекчиш себе си и семейството. Дано имаш поне 6К after taxes, защото иначе не те виждам. Аз я почнах тая игра преди 10 години, но вече съм done. Глупаво парче си. Май те видях миналата седмица на редондо.

    Коментиран от #67

  • 67 bubblehead

    3 16 Отговор

    До коментар #66 от "Californian":

    Умник, долара е висок, много висок още. ха-ха. Цените преди 10 години не бяха по-ниски от сегашните ако сложиш инфлацията в сметките. Аз смътам да съм доне за по-кратко оти имам имоти в България които ще поскъпват а българските реднеци дето е чешехте по врата на моето купуване в България днес колко ви са по-скъпи къщите и перепективата им каква е? Моити коптори в България все още са поскъпи от времето когато ги купувах ( когато и ти си купувал калифорнийския кокошарник) два пъти. Апропо твоя кокошарник по-скъп ли е два пъти днес!? Честит то синко де майо!

    Коментиран от #69

  • 68 Глобал

    8 1 Отговор

    До коментар #65 от "bubblehead":

    САЩ, наистина са най-големия потребител на петрол, а сега вече и Индия и Китай. Но в САЩ освен милионите латиноси, черни и други обикновени хора, работят и най-големите мозъци на света. Ако погледнеш в Гугъла ще видиш какъв страхотен електромобил Тесла са направили американците. Показателите са перфектни, както и формата и. Иначе знаеш и Щатите и България си имат своите предимства и недостатъци. Виждам, че има много българи, които не знаят да ценят България, но много от тях не са живяли и в чужбина. Ти си се хванал на много сериозна ипотека, дано да имаш късмет.
  • 69 Californian

    11 4 Отговор

    До коментар #67 от "bubblehead":

    Silly, 200K СФ Valley 2000-та, 450К 2010 -та - closed. Transfer in euro, long term lease for 15hds a month. Rазбирам те, защото и аз съм минал донякъде по твоя път, но си dumbass. Хайде бачкай си там и не се занимавай с глупости.
  • 70 bubblehead

    8 15 Отговор
    Какъв Сан Фернандо Вали бе идиот!? Ха-ха-ха! Що не ме пратиш по разпределение в Палмдеил или Хемет ( познавам шемети и от там) че е още по-евтино .... Америка се напълни с български диваци които не разбират Америка и не разбират и България , но самия факт на пребиваването им в някое клатифорнийско гето им дава самочувствие да дават съвети.... Това което аз го купувам за към 500К ( няма да си кажа цената щото ще разберете и адреса, за да запазя малка дистанция от долната ви сган...) преди 10 години беше 350К това е нормалния trend на цените, които говорих преди ден два. Днешните 500К са тия същите 300К от преди 10 години.... Това което ме караше да не купувам беше че ситуасията съвсем съвсем не беше нормална преди 10 години. Дъното на предния балон в САЩ беше 97 и веднага още от тогава се надуваше тоя балон днешния и вече през 2002-3 се чуваха първите гласове че се е надул страшен балон, Фед свалиха още лихвите ( когато трябваше да ги вдигнат) и балоне стане библейски и патетичен. Страшен балон означава че и спукването му ще е страшно, тоест страшно падане на цените. Тоест ако ти не си купил преди 10 ами например преди 8 години си чист гол шаран. Ако си купил през 2006 ( и такива български морони познавам) си чиста ту рук или несяцатен речен клен ( това последното за хората незапознати с чуконтаджиската терминология)... Спукването не беше страшно защото просто проблема беше изключително сериозен и държавата не можеше да си позволи да изтурве контрол на нещата... Затова подпряха всички големи структурни банки с беилоути ( за 2 трлилиона долара) и банките се почвставаха сигурни. А банкиите не свалят цените ако нямат никакъв ама nikaky друг избор). Нещо такова се случило при предния балон ( банките да нямат избор и да свалят цените) но не стана сега... Затова шараните дето купувахте 2002-3 можете да се считате само късметлии но не и умни... тука разликата е огромна между хитра лисица и щастлив шаран. Умните са найказаните. Това е което му казават морален хазард, когато накажеш отговорните, предвидливите и умните. И за това при следващия балон той вероятно ще е опустошителен ... Опустошителен , но аз до тогава трябва да съм купил къща и искам влеза вътре и да пусна телевизора да наблюдавам катацрофата , сигурен съм че ще се телеваизва...
  • 71 Nabludatel

    7 16 Отговор
    Тази статия е пълна глупост - неприложима към БГ-условията. Хората на Запад си правят търгове, но и днес/в уж кризата/ цените за добрите имоти почват от 5000евро/кв.м.

    Истината е - продавайте само в КРАЕН случай!
  • 72 различен

    15 3 Отговор
    Момчета,с риск да ви обидя,ще ви кажа,че нищо не разбирате от търговия.Имот се продава винаги ако;1/за същите пари можете да купите друг по голям и по добър/във всяко отношение/.Много често излизат такива възможности.2/Ако има къде да вложите парите и да ги завъртите бързо/ако може няколко пъти е още по добре/.3/В стока с по дълъг срок на годност,която не си губи стоиността,а само и се качва цената.Разбира се трябва да имате и разработен пазар за нея. Сигурно има и други варианти,но в момента не се сещам за тях.На времето баща ми /бог да го прости/казваше-Покупко-продажбите краи нямат,стига да знаеш кога.
  • 73 Извод

    28 4 Отговор
    Кучетата си лаят, цените падат.
  • 74 извод2

    5 22 Отговор
    На петрола и златото.Имотите,ще поскъпват!
  • 75 различен

    20 5 Отговор
    Само в мечтите ти.Може и да поскъпнат,но не при това правителство и това състояние на България.
  • 76 тест за идиоти

    2 0 Отговор
    Намерете десете разлики.
  • 77 тест за идиоти

    1 0 Отговор
    Намерете десете разлики.
  • 78 тест за идиоти

    1 0 Отговор
    Намерете десете разлики
  • 79 тест за идиоти

    1 0 Отговор
    Намерете десете разлики
  • 80 на кое ще пада цената?

    13 6 Отговор
    Намерете десете разлики от двете картинки?Наградата е сладолед на клечка,с шоколадова глазура,за първият познал идиот.
  • 81 различен

    9 0 Отговор
    Не се притесняваи.Разбрахме че си идиот,щом си правиш такива тестове.И ние можем да те наградим- с усмивка пред строя и пет минути домашно мислене,белким ти просветне пред очите.
  • 82 Sony

    3 1 Отговор
    Търся дапродам или заменя земеделска земя в Румъния за земя в България.
  • 83 Извод 3

    21 1 Отговор
    И без търгове цените падат.
  • 84 Та на кое ще пада цената?

    9 15 Отговор
    Не разбрах,по точно на кое ще пада цената?За златото,петрола е факт.Панелките,то се знае.Новото строителство намалява.Земята е скъпа.Когато фактите говорят и боговете мълчат.
  • 85 различен

    21 6 Отговор
    Не разбрах само кои са боговете,че да мълчат.Аз не съм и за това не мълча.Безработица-20%,просрочени банкови заеми 19,7%,вътрешно-фирмена задлъжнялост милиарди.Даже и самата държава дължи на фирмите стотици милиони,ако не имилиарди.Висока инфлация,намаляваща покупателна способност на населението,засилена емиграция,застаряваща нация,увеличаване на циганите и циганизацията в държавата и т.н..Та кое те кара да си мислиш че имотите ще поскъпват?Мечтите са безплатни-просто бъди мъж и си признаи ,че си се набутал с нъкои имот,примири се със загубата и продължи напред.
  • 86 Дооообре.

    5 7 Отговор
    Дооообре.Както кажеш,статистиката ти е грешна,явно много ти се иска да е така.Не ми одговори за десете разлики м/у картинките,понеже виждам,че си най знаещият сещаш се какво,тук.Намери ли ги?
  • 87 различен

    13 4 Отговор
    Неми се иска да е така.Мъчно ми е за държавата и за хората живеещи в нея.По важното е ,че разбрах-това на снимката е което си построил,или купил и не можеш да продадеш ,за колкото ти се иска,банките ти дишат във вратът,а клиенти няма.Разбирам защо толкова се пениш.А другите не пишат и коментират сега,защото софиянци и гражданята си отидоха по родните места.На всички ЧЕСТИТ ПРАЗНИК.
  • 88 Правилният одговор.

    8 2 Отговор
    Разликите са повече от десет.Това важи и за цената.Никой не печели,съжалявам,няма награда за неудачниците в този живот,само болка и страдание занапред.
  • 89 Честит и на теб.

    4 0 Отговор
    Пак грешиш,не позна.Това е действителността и тя смазва и е логично да има разлика.Повече добро настроение и хубави моменти за напред ти пожелавам.Без лоши чувства.
  • 90 различен

    16 1 Отговор
    Деиствителността ми е много ясна.Работя и се развивам добре,така че не съм смазан.Лошото е ,че като предскажа нещо и то става.Без лоши чувства и към теб.
  • 91 Иван

    6 27 Отговор
    Сега е момента да се купува и се инвестира в имоти.
  • 92 Петров

    2 22 Отговор
    И яз така мисля. След време ще е изгодно да се продава.
  • 93 различен

    26 4 Отговор
    Трябвало е досега да продавате,както и сега ,ако намерите на кого.А след година ,ако сме стигнали дъното да купувате.
  • 94 БЪЛГАРИН

    10 21 Отговор
    До номер44 Варна- ти си продай имота и изчезвай от България, а пък аз ще ти го купя и ще остана тук.

    Коментиран от #96

  • 95 мм

    29 7 Отговор
    Господа инвеститори,брокери,банкери и всякакви други балони,Вие сте виновни за нещастието на много хора.Вие продължавате да пиете кръвчицата на изстрадалия народец.Нещата няма да се оправят.Демографските процеси са еднопосочни и необратими.Етническата структура на населението ще има съвсем други измерения.Сигурно вече се досещате че бизнесецът Ви тук е още 15-20 години.Всичките Ви анализи и прогнози за ръстове и цъфтежи са прекрасно нещо, лошото обаче е че нямат нищо общо с реалността.
  • 96 varna

    22 35 Отговор

    До коментар #94 от "БЪЛГАРИН":

    вече имам куповач, но ти си купи, имоти с лопата да ги ринеш.
    но знаи че скоро ще си в червената книга на цигания, като БЪЛГАРИН.
    а сега честит празник, и да не забравиш като истински българин да се налееш до козирката с ракия, да се тупаш в гърдите, колко сме по умни, красиви, хитри и работливи от другите.
    ха ха хубава работа ама българска работа,трагедия българска.

    Коментиран от #107

  • 97 10те разики

    18 5 Отговор
    1. Второто е паметник на българския предприемач, а не жилищна сграда. Просто никой не живее и скоро няма да живее там ;)
    2. Второто отразява по-голяма част от слънчевите лъчи (по-лъскаво е)
    Други разлики не виждам :lol
  • 98 ВЕСЕЛ

    27 1 Отговор
    Радвам се че онова брокерче "незнаещ" , vlp, АХХХ и тем подобни никове дето използва си е отишъл на село та форума е спокоен. Гледайте какво става като се върне дивата селяния.
  • 99 Оптимист

    39 3 Отговор
    Ходили ли сте скоро в нов Софийски или в друг голям град новопостроен квартал. Оставете настрана недостроените жилища. Дори и в тези с акт 16 са 50% празни. Къде в друг голям европейски или американски град сте виждали такива "призрачни" картинки. Когато тези призрачни квартали се напълнят с млади семейства и деца, тогава може да очаквате някакъв ръст на цените. По-разбираема прогноза от тази - здраве му кажи.
  • 100 bubblehead

    24 6 Отговор
    Бъбъле, искам нещо да споделя с теб ама без да се обиждаш. За българските ти имоти виждам че тайно се надяваш нещата да се подобрят, да поскъпне цената им и така да изплатиш ипотеката в ЛА. Дано имаш късмет , но много неща от родната действителност вече не ти е ясна. Ти виждаш нещата такива каквито искаш да ги видиш. С всеки е така, това е нормално човешко състояние, всеки иска с минимално съпротивление да му вървят нещата. Та приятелския съвет, направи си една лоша перспектива за имотите в БГ, примерно с още 30 - 50% надолу, а също не вярвай че в УСА - то сте стигнали дъното. Сега си купил за 570К примерно, ами ако догодина е с 10% надолу? А след още една година ако въобще нарснания от годините надуване пазар се пръцне и нещата дойдат там от където са тръгнали преди първото изкуствено повишение / Тръмповци и Соросци направиха от нищо нещо/. Има си причини да ти говоря така и ако почна с доводите до утре няма да спрем да си мерим пишките, по-добре е тъй, кратко и обикновенно, като за народен човечец да обясня. Просто си помисли варианта веждите да излязат прави! Лошо а, лошо, затова пак помисли за евентуално навременно освобождаване на поне половината от печалившо до момента закупеното в БГ. Айде честит празник нищо че си далеко и умната. Не ми отговаряй, просто си направи приказка с женати за този сценарий. Успех на всички българи по света, дано се устроите и не забравяте корените си, и вие и децата ви.
  • 101 ани

    35 4 Отговор
    Няма индикации за повишение на имоти
    Няма индикации за дъно в цените им поне средносрочно
    Няма положителен кеш флоу в такъв вид инвестиция -само загуба
    Няма реален спад в всички сегменти на имоти в бг -Балона все още е надут
    До 3 години банките ще го боцнат с голямата игла и гледайте какво ще стане

    Коментиран от #102

  • 102 Диспечер

    28 3 Отговор

    До коментар #101 от "ани":

    Има сигнали че банките още тези месеци ще изкарат още повече апартаменти на пазара не само през ЧСИ, но и под други форми за да предотвратят още по-големи загуби. Лихвите още повече ще се повишават заради европа и повишения риск.
  • 103 очакващ рузкото падане на имотите - 149Е/м2

    19 9 Отговор
    Ако считаш, че сега е моменът - купувай, не си губи времето да пишеш глупости по форумите. Както вишдаш статистиката тук показва, че другите не са толкова прозорливи и дълновидни като теб, затова се възползвай от всеобщата глупости купувай яко - 2, 3 че дори и 4 апартямента, а ако нямаш пари - тегли кредити и купувай! Няма време - утре цените ще са тройни!
  • 104 цървулите пак се активираха

    20 27 Отговор
    Не разбрахте ли вече цървулите чакат 5000евр.за двустаен в София и ще купуват понеже нямат повече.Смешници.Плащайте редовно наема,че шута в гъза и сте на улицата барабар с парцалите.Началото на месеца е и е нормално да са изнервени.
  • 105 до долното "незнаещ"

    26 3 Отговор
    Хюм, не вървят продажбите и сме нервни , ао ?!
  • 106 AXXX

    11 22 Отговор
    Ясно е, че тоя форум има и терапевтични функции, ама вие сте го обърнали на психодиспансер бе, мишоци. За вас празници няма ли, почивка, софра? Като не си почивате, как ще работите? Така не се печелят пари за апартамент. Ха-ха!
  • 107 AXXX

    15 17 Отговор

    До коментар #96 от "varna":

    „вече имам куповач”
    Варна, Варнаа... Не те ли научиха във ВИНС-а за 5 години, че се пише купУвач?!
  • 108 Saykor

    28 4 Отговор
    До 104. Никога не забравяй че тея "цървули" хранят теб и децата ти. Без тях ти щеше със скъсан цървул да си ореш нивата. Силно се надявам Ваше Светейшество да разбра какво му казах.
  • 109 Saykor

    21 3 Отговор
    Като гледам тази анкета в дясно явно според повечето хора любопитната информация от света е много важна за пазара на недвижими имоти в БГ. Сега разбирам, защо постоянно сравнявате САЩ и БГ.
  • 110 quote

    24 2 Отговор
    Днешните цени на жилищата се основават на една неосъществима комбинация: стабилен растеж на доходите и цените на активите при силната икономика комбиниране на ниски лихвени проценти при слабата икономика. Или дългосрочнте перспективи пред икономиката ще се влошат, или лихвените нива ще се повишат. И в двата случая цените на жилищата ще се понижат.
  • 111 клуб 200 евро

    27 4 Отговор
    до 104 Ей,нагли цървули,ей!!!Не ги е срам да имат такива очаквания!Ние тъкмо се канехме да вземем 40-50000 евро от бабината панелка,а наглеците дават некви 10-15х,че и се пазарят...За съжаление,лачен,очакванията движат пазарите!Никой не те кара насила да продаваш,така че не обиждай хората с пари-малко или много! 108 ТИ ГО Е КАЗАЛ-ТИЯ ЦЪРВУЛИ ВИ ХРАНЯТ,НЕ ГО ЗАБРАВЯЙ!
  • 112 до цървулите

    10 25 Отговор
    До сега цървул нищо не ми е дал всичко си купувам от магазините с пари които изкарвам.Ревете колкото искате и плащайте наема .Кризата си отива и ще ви е по трудно понеже не си седите на село искате граждани да ставате и се правите на такива но си оставате голтаци и виете на умрело.
  • 113 различен

    21 4 Отговор
    До 112.Не си ми на годините ,не си ми на образованието,не си ми и на парите,така че цървул си ти.Това,че някои е решил да сподели мнението си и притесненията си те разстроива,не е повод да го обиждаш.Винаги ще има някои които да е повече от теб.
  • 114 до 112

    8 9 Отговор
    Не се хвали с парите искарани на околовръстното докато те порят отзад бе хюм павликенски.
  • 115 различен

    12 12 Отговор
    Личи си кои е запознат с околовръстното и е от павликени.

    Коментиран от #116

  • 116 varna

    14 18 Отговор

    До коментар #115 от "различен":

    сега стебе ли се заяжда, не му се вързваи ще му мине.
  • 117 различен

    19 2 Отговор
    До 116 Varna.Напълно го разбирам и му съчувствам.Набутал се е с някои имот.Сега няма някои глупак да му го купи на 5000е
    квадрата и всички са му криви.Банките му дишат във врата,сигурно са го дали на ЧСИ и тои ще неще заработва по някои лев на окловръстното,за което е толкова компетентен.Изкарва си го на всички,особено на селяните,които не могат да оценят неговата гениалност и да му купят имотеца на по 5000е квадрата и тои да си оправи бакиите.
  • 118 До цървулите

    6 20 Отговор
    Човек да не ви каже истината и се обиждате.Не стига,че сте цървули ами и чувствителни това ще е нова порода цървули чувствителни ще го запомня.За какво ревете толкова понеже сте прецакани тотално ли.
  • 119 100лв кеш

    17 2 Отговор
    До 118.
    Слушй бе говньо,аз на цървул няма как да се обидя защото този архичен модел на "обувка"съм го виждала само в етнографския музей.Ама на теб нещо ти е много на езика и на сърцето май.Ами да вземеш да се разтършуваш из килера на панела на ваште та да им намериш цървулките дето още миришат на краката им та да си ги пазиш,че като ти гледам акъла май скоро , като във филама на Чарли Чаплин ,ще ти се наложи да си ги сготвиш и изядеш.
    Вяно е че в този окаян град само защото преди стотина години го припознали за столица се е изсипала преди 40 -50 години(преди да измислят жителството)най-голямата селяния.И до ден днешен дрехите на повечето столичани миришат на кози,но тяхните деца се изживявят като патриции ,ама чак си вярват.Аз лично изпаднах в шок ,когато ходих в един от богатите им квартали от непознатото зловоние ,което се стелеше от там.Когато попитах местните столичани какво е това ,ми обясниха че мирише на човешки ,



    кравешки и кози изпражнения,защото нямало канализация ,а и старите не можели да прежалят козата.
    Затова смятам да живея като си ям лихвите от банката и да не дам пукнат лев на тузарите-козари,както се наричат те самите(живея в апартамент на роднини без да плащам наем защото и те трябва на чорба да си варят апартаментите).Така е.Бабите мрат ,младите са в чужбина и сега чакаме японците.Те само да ни намерят на картата....
  • 120 до цървулите

    2 18 Отговор
    Поредният цървул комплексар се изказа нищо ново няма да чуваме от тук нататък.Наема редовно че шута в гъза и сте на улицата.

    Коментиран от #123

  • 121 Пак съм Аз

    16 3 Отговор
    Изблеял е нещо след мен тъзарът-козар,ала май не прави добър контакт с централния та не схващам идея в блеенето му.Фуражеца не му стига май.
    до120 Беееее снесете ми наемче Беееееее
  • 122 Блнди

    11 2 Отговор
    До120
    Айде бе говньо изблей ,че така и така съм ти паднала до нивото.Сърби ме клавиатурата.
  • 123 Доньо Донев

    16 8 Отговор

    До коментар #120 от "до цървулите":

    То за това пазара на НИ е на този хал и изнемогва с всеки изминал ден,понеже подобни псевдо бизнесмени си показват комплексарщината публично.Продължавай в същия дух моето момче.Това със сигурност ще ти помогне да си продадеш коптора.
    За наемателите не се притеснявай-има толкова свободни апартаменти и то на много ниски цени,че могат всеки месец да си позволят да сменят квартира от хубава към по-хубава,а хазяина да си чака наема с месеци и да не смее да гъкне,че да не остане без нищо. ;)
  • 124 Р

    8 14 Отговор
    Като ви чета изказванията се чудя да плача или да се смея. Вижда се отчаянието от поведението ви като на деца от детската градина. Добре, че неможете да се стигнете, иначе ще си дърпате и косите. Само незнам след обидите тук дали ви олеква ?!!!!?!
    Много се радват на свалянето на цените на имотите, но неправят сметка, че всичко в този живот е взаимно свързано като се започне от продажби - хиляди работни места - хранителни вериги - сметки - данъци - пенсионери - деца....И неговоря за надути цени, а да се прави нещо. В момента парите на българите са в банки вместо да се въртят в населението. И как няма да са, като дават високи лихви по депозити!!!Мисля, че това трябва да се промени!!!

    Коментиран от #125

  • 125 Диспечер

    20 7 Отговор

    До коментар #124 от "Р":

    Парите на българите са в бетони и тухли - в повечето случи ненужни - вместо да се въртят в населението. И докато се изчаква стават все по-малко. Как няма да има високи лихви по депозити, когато хората не им трябват вече кредити.
  • 126 Р

    8 14 Отговор
    до Диспечер
    Не че не им трябват кредити / мама и тате не са им много оставили /, но загубиха доверие за да теглят. Неможе да си правиш една сметка когато ги теглиш на семейния бюджет, а тя да е крива защото банката ти вдига лихва и вноска както и е угодно.И за другото, че парите са в бетони и тухли не е така. Никой не ги е вкарал парите в бетона, след покупката отиват в продавача и от там пак са вложени някъде, откъдето следващите по веригата си взимат заработеното. Немислиш ли така??

    Коментиран от #127

  • 127 Диспечер

    21 5 Отговор

    До коментар #126 от "Р":

    Не, не мисля така. Доказателство са недостроените блокове и празните апартаменти. Едно жилище има смисъл само ако има някой да живее в него - собственик или наемател. То няма "нумизматична" стойност. Прибави и бетонните хотелски джунгли по черноморието и картинката е кристално ясна.
  • 128 Р

    9 14 Отговор
    СЪГЛАСНА. Но пак, от къде дойде проблема?? От банките !!! И немислете, че имам кредити, за да говоря така. Но виждам какво стана. Хората се успокоиха, изхвърлиха, по няколко дини под една ръка хванаха. Работа за всички, заплати почти европейски /за нашия стандарт/. Вдигнаха лихвите и всичко надолу, стремглаво. Ако тези строежи си бяха завършени, щеше да има повече предложения, съответно конкуренция и цените сами щяха да се нормализират, а не насилствено както е сега.
  • 129 Лоша новина

    133 7 Отговор
    Приятели от Варна които са в бизнеса с НИ се оплакват, че бизнеса им съвсем замря. Вместо да идват руснаци самите те станаха продавачи на закупените миналата година в БУГара апартаменти. Ако това продължи щели да фалират почти 90% от строителите в града и региона. Ужас, ако това стане язък за третия по големина град в страната, обречен е особено при все по-лошите и бедни туристи които го населяват през трите летни месеци. Хора, не е за радост това, всичко тръгва надолу и не се знае къде ще се спре. Тъжно, много тъжна е реалноста.

    Коментиран от #156

  • 130 Блонди

    12 4 Отговор
    Коментар до 124.
    Смейте се госпожо.Смейте се.То голям майтап пада сред тоз народ ама на голо.Сещайте се...
    Инак те японците са нация техническа ,все ще ни намерят някой ден и като хукнат да купуват,гледай тогава какво ще стане с цените на апртаментите като вземат със саморйски мачеве да се колят пред агенциите за недвигими имоти.Ще се избият кой колко да грабне,щото те с техните хартиени къщички де са видели такваз хубавихя като 40 годишен панел.Не дай Боже да зърнат ново строителство-стайче ,от което директно се влиза в кенефа, инак само 100квадрата с общите части хем. Кръв ще има да се лее.
    Ама за нас добре дошло.Тъмо ще съживят новопрохождащия яхтен бизнес.Щото то беше грехота.Тъмо стрителния магнат си пръчал яхтичка и то цървулите недни стиснали кесиите пък и с кредити отказват да се давят гадовете недни. Искали и те бял хляб и салам.И какво?Човечеца без яхта ,да му се смеят гаргите.Резил ръиш.Хората си бяха вече предплатили местата по гръцките пристанища,че в българските вече се бяха свършили и то глей.
    В Горубляне вече бяха взели да секат черешите та да строят самолетни хангари.Щото де ще го слагаш тоз частен самолет .То не е коза да го вържеш зад къщата.
    Та ще се прави работата смятай.Пък работни места да искаш тогаз.Ама те пък яхтите били в Гърция.Няма лошо.Ние и там сме на първа линия в слугинажа.Кой с едно висше ,кой с две та все една яхта ли няма да излъскаме.
    Така ,че смейте се гопожо.Прогнозите са супер.Само дано реколтата с ориза да не се прецака.
  • 131 Блонди

    18 6 Отговор
    Коментар до 124.
    Смейте се госпожо.Смейте се.То голям майтап пада сред тоз народ ама на голо.Сещайте се...
    Инак те японците са нация техническа ,все ще ни намерят някой ден и като хукнат да купуват,гледай тогава какво ще стане с цените на апртаментите като вземат със саморйски мачеве да се колят пред агенциите за недвигими имоти.Ще се избият кой колко да грабне,щото те с техните хартиени къщички де са видели такваз хубавихя като 40 годишен панел.Не дай Боже да зърнат ново строителство-стайче ,от което директно се влиза в кенефа, инак само 100квадрата с общите части хем. Кръв ще има да се лее.
    Ама за нас добре дошло.Тъмо ще съживят новопрохождащия яхтен бизнес.Щото то беше грехота.Тъмо стрителния магнат си пръчал яхтичка и то цървулите недни стиснали кесиите пък и с кредити отказват да се давят гадовете недни. Искали и те бял хляб и салам.И какво?Човечеца без яхта ,да му се смеят гаргите.Резил ръиш.Хората си бяха вече предплатили местата по гръцките пристанища,че в българските вече се бяха свършили и то глей.
    В Горубляне вече бяха взели да секат черешите та да строят самолетни хангари.Щото де ще го слагаш тоз частен самолет .То не е коза да го вържеш зад къщата.
    Та ще се прави работата смятай.Пък работни места да искаш тогаз.Ама те пък яхтите били в Гърция.Няма лошо.Ние и там сме на първа линия в слугинажа.Кой с едно висше ,кой с две та все една яхта ли няма да излъскаме.
    Така ,че смейте се гопожо.Прогнозите са супер.Само дано реколтата с ориза да не се прецака.

    Коментиран от #144

  • 132 vlp

    8 12 Отговор
    Здравейте на всички.Варна за теб няма ли празници,пак си почнал да се превъплащаваш,откъде тази енергия,негативна.
  • 133 до 132

    11 2 Отговор
    Здравей "незнаещ", върна ли се от село. Кравите как са, а ярма имате ли достатъчно. Айде сега почни да ни хокаш как сме цървули и как не купуваме та ти брокера да имаш за квартирни. Почни!
  • 134 Р

    7 9 Отговор
    до 131 Блонди
    Не се смея на нещастието на народа ни, а на обидите където се ръсят тук, като цървул, галош, козар и т.н.Немисля, че с това се подобровя полужението ни. Напротив, това е признак на безсилие. Когато нямаш какво да кажеш рипаш на бой и обиди.
    Да, жалко е, че хора с няколко висши заминаха да слугуват в Гърция, Италия, Испания. Моят мъж също е там. Немогат да му се начудят, че в БГ има три имота, питат го какво прави при тях - хляб няма. За това говоря !!!
  • 135 различен

    19 3 Отговор
    Здравеите и от мен.По отношение на парите-изнесени са и продължават да се изнасят от България.Всички тези вериги дето се нароиха,изнасят ежедневно огромни количества пари.Тези пари трябваше да остава и да развиват Българската икономика,а тя зацикли и това е една от причините.
  • 136 Р

    4 13 Отговор
    Напълно съм съгласна, нямаме производство. Но пък и много пари влизат от вън. И тези които ги имат си ги държат на влог, чакат си лихвичката, ама как ще се радвам да се върнат годините на хипер инфлацията....Който е над 90 ти набор ще се сети за какво говоря.

    Коментиран от #139

  • 137 различен

    13 2 Отговор
    Държат си парите на влог,защото нямат сигурност в това правителство и това управление.Наи- лесно е да изтеглиш парите от банката и дим да те няма,докато да ликвидираш бизнес изисква нерви и време.
  • 138 клуб 200 евро

    8 6 Отговор
    до 131 Блонди
    Ааа,не така,госпожа,не така!Как тъй само японците да купуват?Няма да остане нищо за руснаците,англичаните,китайците,за българите да не говорим!Ние какво да си правим с парите?Ами българите в чужбина,а?Затова предлагам-по 2 боксониери на японците(50кв.мРзп-чисто20кв.м.),те и без това са свикнали да живеят на тясно,на китайците до 2 гарсониери (70кв рзп-чисто 40кв.м),но с тераси тип лоджия и възможност за усвояване,на рашките-двустайни(100кв-чисто 60)без тераса,но със светъл бокс и избор на изложение,а за ирландците и англичаните няма-те се награбиха достатъчно!Така за нас ще останат 3,4,5 стайните и мезонетите(150-200кв-чисто 70-80) на преференциална цена 10% надолу!Хем вълка сит,хем агнето цяло!А за коментара ви-6+++
  • 139 varna

    15 36 Отговор

    До коментар #136 от "Р":

    точно за това не му върви на българина, защото винаги желае нещастие за ближния си.
    защо и вие не си спестите никои лев и да си го вложите за лихви, можеби тогава няма да злорадствате.
  • 140 да се помни

    14 5 Отговор
    Преди време една позната ми каза че в тяхната банка имали колега едно зализано надуто конте, което използвало добрите си умения по гъзоблизане и станало доверен човек на шефа на банката. То само се похвалило че редовно пишел във форумите под статиите за имоти, като споменал че основния му НИК е "незнаещ" но употребявал и други. Та същото гелосано и префарцунено конте успяло да се пребори да му отпуснат огромен заем при вътрешни договорени лихвени проценти, нямащи нищо общо с тези за обикновенните хора. Гелосания пуяк е кредитен инспектор в банката в отдела за фирменни кредити.Поради това е успял да отпусне на свой приятел кредит за строеж на жилищна кооперация в Малинова долина. Лошото е че всичко това станало около 2009г. и тъкмо построили сградата пазара се скапал. Сега кредитното инспекторче и ужким баровеца на строителната фирма дължат огромния кредит а продажби НЯМААА ! До това водят сметките без кръчмар и АЛЧНОСТТА. Смятали че с парите от наемите събирани от апартаментите ще си покрият заема !!! Вярно че в момента давали няколко апартамента под наем, но сумите не покривали и 30% от лихвите по кредита. И сега интересното: вече два пъти гелосаното банково конте получавало предоговаряне и отсрочка на кредита си и в момента е в процедура по запориране на имотите "му". Става ли ви ясно защо това момче спи, яде и сере на компютъра и пише под всяка една статия че сме цървули, че кредит се връщал !!! и че сме тъпаци че живеем под наем. Ако искате му се връзвайте на акъла, но не вярвам че някой му чете глупостите.
    П.С Някой беше споменал че прилича на обратен - повярвайте ми така е. На всичкото отгоре е използвал този си недъг за да влезе под кожата на шефа си, който обичал да го слага на префарцунени костюмарчета. Какни трагедии има по този свят, ако някой мисли че е зле вижте историята на това сбъркано момче
  • 141 vlp

    8 13 Отговор
    Варна ,трябва на теб да даваме заплата в този форум,винаги си дежурен и много напрегнат.Наистина не знам какъв ти е проблема освен този който описах преди време с имотите на дядо ти,направо си се хумнал и вманиачил,сигурно не спиш.За твое сведение съм роден в София и 42г.живея тук,не се занимавам с имоти,повтарям търговец съм и наистина искам да водя дебати,културни дебати,дори и с теб,толкова ли ти е трудно да го разбереш.С тези превъплащения ставаш смешен.От нас нищо не зависи,други сили движат нещата,ние може само да коментираме и да даваме прогнози,това е,от теб зависи да се кротнеш,никой не ти е виновен и враг в пълният смисъл на думата, женските ти превъплащения са направо смешни и жалки човече,и тези плюсове които си цвъкаш не знам,направо си се хумнал,наистина.
  • 142 Блонди

    14 9 Отговор
    До г-жа 136 р.
    Брей г-жоР.Пък аз без малко да се хвана на едюда Ви колко сте деликатна и родолюбива ръиш.Пък то по-доло се видя какво лелее душицата Ви дребна.Дошяла ви се е хиперинфлацийка я.Ние си имаме имотчета а пък на говедата дето бачкали нека хиперинфлацията да им изяде труда и спестенията ,а пък на нас кредитите да ни се стопят.Ето тези пишман "патриоти" лелеят кончината на нацията българска.Ама българите ако са глупаци да не се усещат.
    На такива като мен инфлацията хич няма да им се отрази.Просто ще си дръпнем валутката и дим да ни няма у свет.Да му мислят тия дето ще останат да мизерстват в едно с гореспоменатите "патриоти".
  • 143 Р

    6 2 Отговор
    Незлорадствам бре хора, яд ме е, че само мрънкаме, обиждаме се и никой нищо неправи. Свикнали сме някой друг да мисли и да се бори заради нас. Да, така беше по Татово време. Но нали затова подскачахме по площадите, да имаме свобода на действие. Сега какво правиме, мишуваме. Чакаме някой друг да направи нещо, за да има кой да посочиме с пръст когато нещо се обърка. Така е много лесно!!!
  • 144 AXXX

    6 14 Отговор

    До коментар #131 от "Блонди":

    Маце, само да те запитам, ти японско жилище виждала ли си? А цената му? А колко години се работи за двустайно в Япония? А колко се работи в Япония?
    А видя ли японците по телевизора, как изглеждат и как се държат, като ги удари 9-тата степен?! Ако ви слуша човек лигавщините, японците направо са за завиждане.
    Какъв ти е проблема, че сулю си купил яхта? Или че не ти отговарят възможностите на мераците?
  • 145 До всички

    8 13 Отговор
    До всички,това са превъплащенията на варна,човека яко е полудял,няма празници за него понеже не е щастлив и завижда на щастието на другите.Само един нещастник и самотник може да се озлоби до такава степен и да хвърля вината за скапаният си живот върху другите.Явно варна този форум е единственната ти връзка с външният свят,понеже нямаш свой собствен,нали,навън никой не те разбира понеже те познават хората и те отбягват ,но тука си анонимен и си важен изпъкваш,с глупоста ти.Какво ли ще стане след това като се оправят и нормализират нещата,а?Ще си останеш сам,понеже тук няма да има никой който да ти обръща внимание,запомни го.

    Коментиран от #153

  • 146 Блонди

    9 3 Отговор
    До 141 vip
    Ама ти наистина ли си мислиш ,че аз и варна сме едно също?Хахаха охохох.Разсмя ме от сърце.Аз наистина съм жена и блондинка при това.Съвсем случайно те усетих ,че си у лево.Явно без да искам целнах десятката.Ох ,ще умра от смях.Леле мале поумнявам май.И как ще се интегрирам сега всред всеобщата простотия.Помоооооощ.Чакай да се видя в огледалото да не ми се е сменил цвета на косата.

    Ох олекна ми.Същата съм си.Уплах ме беше хванал.Ама ти си бил мнооого елементарен бе "вип ".щом те хвана една блондинка.Хахахахахахахахаха
  • 147 Р

    10 0 Отговор
    до 145 До всички
    Мен ли визирате за Варна?!!? Защото ако е така, нямам нищо общо.На 420 км. съм от там /за съжаление - харесва ми града/.
    Стана ми любопитна статията за измислени търгове, когато купувачи се броят на пръсти, остави да се наддава за един имот. Зачетох се във форума и изказвам мнение. Това е.
    Нямам село, иначе с удоволствие щях да съм там за празниците. От утре няма да имам време и желение да пиша тук.
    От мен лека вечер, съпруга е на скайпа.
  • 148 vlp

    7 7 Отговор
    Само АХХХ ме разбира и напълно ме подкрепя. Той и аз не сме едно и също и "незнаещ" вече не съм аз. Аз съм търговец и бати работи в тимтириминтири и ще ви набие и аз сък каратис с черен колан ама не се бия щото съм интелигентен. Варна е виновен за всичко.
  • 149 до vlp

    13 4 Отговор
    не ми пречиш бе "момче", просто не обичам педалите и мненията им. Затова не те чета а директно (-)
  • 150 vlp

    6 13 Отговор
    Както кажеш,просто си изперкал тотално,запомни го,три дена се превъплащаваш и не ти омръзна,САМОТНИК.Оставям те с всичките ти аз,и женските също,явно ти харесва да си жена,и не използвай ника ми безцелно,смешно е и глупаво.АХХХ е интелигентен човек.Толкова си прецакан,че чак се чудиш на къде да поемеш,нали и понеже си неудачник интелигентните хора са ти виновни.Престани да правиш форума на цирк.
  • 151 Блонди

    9 6 Отговор
    До 144 АХХХ.
    Жалко ,че не схващаш чувството ми за хумор.На мен точно ми е ясно че японците и сопола си няма да хвърлят тук.Ама това го обясни на онези наивни брокери дето чакат някой толкова глупав и закъсал пък и с много парички та да му задигнат ризката.Оше не им се вярва че тези времена безвъзвратно отминаха.Колкото успяха да удавят толкова другите нещат.
    Колкото за яхтата нямай грижа.Там мераци нямам.Първо защото много ласно ме лови морска болест.Сещаш се -драйф голям.Изпускам купона.Второ, защото като дете гледах ф-ма "Челюсти" и от тогава се оглеждам за акули даже във ваната и в бидето .3,4,5 хващам добър тен и на пясъка,не ми е нужна палуба и шезлонг.Обичам да си се въгалям по пясъка.Мога и да плувам ама ме е гнус.Току виж съм се сблъскала челно с някое тлъсто туристическо лайно.Става дума за черноморието де.
    Така че, зачети ми колко ясна и подробна бях и не ми се впрягай напразно.
  • 152 varna

    12 33 Отговор
    нямаше ме за два часа и някои вече откачиха, е добре че съм в отпуск.
  • 153 Доньо Донев

    15 4 Отговор

    До коментар #145 от "До всички":

    Само не разбрах кои точно са всички,след като всеки,който не споделя твоето мнение ти го оприличаваш на Варна?Осъзнай се малко.В този форум пишат повече хора освен теб и Варна.Човека толкова те е обсебил,че сигурно го сънуваш :).
    Ако не си забелязъл хората водят нормален дебат до момента,в който се появиш ти и разговора тръгва в друга посока.Така че... пий си лекарсвата и мирувай.

    Коментиран от #154

  • 154 varna

    12 26 Отговор

    До коментар #153 от "Доньо Донев":

    хубаво му го каза само, че от сега нататък за него и ти си варна.
  • 155 Блонди до всички

    14 6 Отговор
    Махам се вече ,защото наистина някои хора ги гони параноя и тотално ще изперкат.Аз просто си чесах ноктите в клавиатурата.Мен ме заинтригува оня говньо с цървулите ама той взе че изчезна.Явно е затрупан в килера дето го пратих да потърси цървулите на тяхните.Язък.
    На другите се извинявам,защото не исках да ги обидя.И да са ви честити магистралите,ама отскочете до автогарата та да видите колко автобуса пълни с българи заминават за чубина ежедневно.Старите на горбет ,а младите безвъзвратно.
    П.С.ако видя оня говньо да изказва мнение баедна му е фантазията....
  • 156 АХХХ

    7 22 Отговор

    До коментар #129 от "Лоша новина":

    Още по-лоша новина от 03.05.2011
    Над 25% от руснаците, които купуват ваканционен имот в България, искат да живеят в него за постоянно. Онези, които пък на този етап купуват само за лятната си ваканция, също планират да заживеят в страната ни след пенсионирането си и се интересуват от възможностите за целогодишно ползване на обектите.
    Доброто съотношение цена-качество, климатът и топлите от години българо-руски отношения са устойчиви фактори, които осигуряват на българските ваканционни имоти постоянен поток от руски клиенти.
    Обзаведен имот на морското крайбрежие бе най-предпочитан от руснаците и тази година – близо 90% от тях са сключили сделки именно за такива имоти, казват още от GreenLife.
    Желанието на руснаците да живеят на българското Черноморие след пенсия предопределя и нарастването на инвестиционния интерес към страната ни – над 10% от клиентите в Москва сключиха сделки именно с цел инвестиция.
    Тенденция, която изложенията в Русия тази година ясно очертаха, бе смелостта на местните купувачи към покупка на имоти на зелено. Много от руснаците, особено онези с по-скромни финансови възможности, предпочетоха да изчакат известно време, но да купят наистина качествен имот за бюджета, с който разполагат. Голяма част от руснаците не проявяваха интерес към първа и втора линия до морето, а се интересуваха главно от добрата инфраструктура на района, споделят от компанията.
    Интересът към имоти на зелено, от една страна, означава растяща увереност на участниците на пазара в световен план, но преди всичко е безспорен знак за повишаващо се доверие в българския пазар. От друга страна обаче България запазва имиджа си на сравнително евтина дестинация.
    Цените не са претърпели съществени промени спрямо нивата от 2010 г. На нива между 25 хил. и 45 хил. евро са се продавали студията с площ от около 35-50 кв.м. Между 40 хил. и 60 хил. евро са се търгували в Москва ваканционните имоти с една спалня. Имотите с две спални и с квадратура между 80 и 150 кв.м са били от порядъка на 50 хил. – 150 хил. евро. Запитванията за къщи пък са били съпътствани от изисквания за собствен двор и наличието на поне три спални.
  • 157 до АХХХ

    20 5 Отговор
    Само незнам какво целиш с това преписване на руклама от руски сайт за имоти. Да не би да вярваш на техните манипулиращи драсканици. Май ти си много некомпетентно копче дето вярва на всичко дето хвърчи че е кокошка. Руснаците се изтеглят и то по стресирано от англичаните защото такъв им е характера. А ти си вярвай на стакмистиките и си бучи кухата главичка в розовото пуншче което ти са приготвили шараноловците.

    Коментиран от #158

  • 158 AXXX

    8 12 Отговор

    До коментар #157 от "до АХХХ":

    Като говориш за компетентност, пише се "не знам" - отделно.
  • 159 vlp

    6 14 Отговор
    Изобщо не ме е обсебил,варна,просто е смешен с опитите си да маниполира,това е.Варна,лекарства,ти трябва да пиеш,че като гледам три дни не си мръднал от компютъра.Отностно поста на АХХХ-156,допълнение.До 10 години климата на България,ще е като на Гърция,вследствие на глобалното затопляне.
  • 160 мрежата

    5 24 Отговор
    За "Труд" банкерът Левон Хампарцумян, управител на УниКредит Булбанк, заявява: "Всеки човек - с кредитен рейтинг. Предприемчивостта на българите е това, което ще ни извади от кризата, а не усилията на политиците или парите от Европейския съюз. Ние трябва да сме в състояние да произвеждаме стоки и услуги, които сами харесваме. Добрата новина е, че в България има твърде малко необезпечени кредити. Би било полезно да има регистър, в който всеки гражданин да има кредитен рейтинг. А кредитно бюро да остойностява навиците ни да си плащаме дълговете не само към банките, но и тези за комуналните услуги", убеден е г-н Хампарцумян.
  • 161 различен

    14 2 Отговор
    А кои ще направи кредитен реитинг на тъпите самозабравили се банкери и на кое място ще е този манипулатор.
  • 162 vlp

    7 15 Отговор
    Кредит не е лоша дума,стига човек да преценява възможностите си навреме и да знае как да използва средствата,за да не плаче после и да обвинява банките след това,че му е дала пари.
  • 163 Алоо

    28 4 Отговор
    Какви имоти в тая насрана територия ви гонят бе, хората нямат пари за хляб, банките държат хиляди конфискувани апартаменти и изход от ситуацията не се вижда, производството е неефективно и намаля всяка година а населението намалява + емиграция.
  • 164 ДА ВАНДАЛ

    2 11 Отговор
    НАПАЛМ,КУПРУЦИН И КОРАРЕ
    за цялата измет
  • 165 Пазар

    22 3 Отговор
    Най-накрая една хубава статия. Браво на автора, който добре е усетил нагласите на продавачите. Пак стигаме до пазара, той определя цената, а не колко му трябвали на бай ти Пешо, за да си оправи живота, а и този на децата си. А от статията за банковите лихви видяхме, ч банките ще се самоизключат от търговията на НИ заради алчност и непрозрачност, то остават само купувачите с готови пари. Т.е. цените на Н.И. ще се върнат на нива от 2004-2005, та дори и по-ранни.
  • 166 клуб 200 евро

    17 4 Отговор
    до 156 Аххх
    Пич,какво общо има това,което си пляснал вместо коментар със статията (Продай бързо)?Кво те грее купуват ли мужиците или не?Ако нямаш други аргументи,освен дежурните,които ни сервираш,просто не пиши!Ставаш БАНАЛЕН,ЯСНО?!

    Коментиран от #171

  • 167 незнаещ

    4 20 Отговор
    Вие всички тука сте гадняри, вие ме подведохте, как не вие срам. Къде са ми обещаните 200 Е/ м2. Искам си гииииииии. Що ме излъгахте. Кво ме боли мен, че в България нямало инфраструктора, че имало демографски срив, че нямало чужди инвестиции, не хората емигрирали масово, че имало мутри и корупция. Аз си искам обещаните 200 Е /м2. Дайте ми гииииии. Къде сааааа. Искам и аз най - накрая да стана собственик, че ми омръзна да живея под наем. Вие ми обещахте. Давате ми от три години само факти: безработица, демографски срив, емиграция и т.н., ама те не ми вършат работа, дайте ми 200 Е / м2, че гадните банки пак ми свалиха лихвата по депозита, че и аз вече започвам да се чувствам преебан при 3 % лихва по депозита ми и при 50 % годишна инфлация. Искам си 200 - те евро на квадратттттттттттттттттт.

    КРЕДИТ СЕ ВРЪЩА, НО НАЕМ НИКОГА
  • 168 2

    0 7 Отговор
    Българите пак купуват, излизаме от кризата
  • 169 vlp

    7 13 Отговор
    Кризата си отива,остава дълбоката депресия,за някой,не за всички.
  • 170 vlp

    12 13 Отговор
    И още нещо извън темата,за което се извинявам предварително на всички за излишният спам и молбата ми е към опонентите да не го освиркват излишно, това е лично послание.АХХХ,е безпорно най интелигентният човек в този форум,всичко което казва се сбъдва и за мене е чест,че познавам такъв човек,не лично а чрез коментарите му.Пожелавам му много късмет и успехи занапред.Господ здраве да му дава.

    Коментиран от #172

  • 171 АХХХ

    6 12 Отговор

    До коментар #166 от "клуб 200 евро":

    Коментар 156 е отговор на 129. За разлика от други (вкл. твоите) коментари съдържа информация, вместо фантасмагории, лигавщини, и откровена злоба, звучащи толкова еднотипно, че с право хората мислят, че ги пише един и същ огорчен от нищетата си плакалник.
  • 172 AXXX

    13 13 Отговор

    До коментар #170 от "vlp":

    Vlp, какво похвално слово пак, чак ме притесни... За познаването, нали ви казах, че хвърлям боб, ха-ха! Преди боба обаче е хубаво да се хвърли повечко пот в ученето, после в работата и да се тренира всеки ден. Сериозно, не само моите, има и други хора във форума, на които им се натрупаха доста верни „предсказания” от декември насам, откакто пиша. Тука отвреме-навреме си повтаряме, че тя икономиката прилича на физиката – законите им си действат, без да ни питат. Много народ не го вярва и се пъне срещу гравитацията, но нека, току виж са полетели, само трябва да сменят посоката – драпане не към земното ядро, а обратно. Тепърва предстои в България „оптимизмът” да звучи реалистично, като нещо „което поначало е било очевидно”. Предполагам, че всички на това се надяваме? Май не всички, ама хайде...
    Благодаря за думите, vlp! И на тебе само най-доброто!
  • 173 различен

    21 3 Отговор
    до 168 МРЕЖАТА.Кои те излъга за тези данни?Такава трагедия в търговията на дребно,каквато имаме сега не е било от времето на Жан Виденов.Казвам го абсолютно уверено,защото с това се занимавм.
  • 174 Пламен

    19 0 Отговор
    малко пресилваш, но си прав, колега!!!
  • 175 vlp и АХХХ

    12 5 Отговор
    Както всеки знае е едно и също самовлюбено хюмне. А като пише псалми сам за себе си получава душевен и простатен оргазъм.
  • 176 vlp

    4 12 Отговор
    Варна,няма да пораснеш,духовно.Дай да забравиме миналото,не си ми враг,нищо лошо не си ми направил,злобата ти е голяма и си личи в текстовете,знания обаче определено ти липсват.Запомни общата култура не е знание,а познание,за това уважавам АХХХ,понеже има солидни знания и ги споделя с нас,но малка хора го разбират и когато разберат,че е бил прав ще е късно,за тях.
  • 177 Блонди

    25 3 Отговор
    Ей зарибих се и аз да му се невиди,да чета глупостите.Хем виждам ,че някои от вас са направо медицински контингент. А мрежата е най-облъчен в едно с хора дето му пригласят.
    То и аз съм търговец,при това направо успешен макар и с мизерните си печалби,в сравнение с изгиналите си .познати.Ама аз продавам скъпички работи за малцината дето могат все още да се бръкнат.А колегите дето продават стоки за народа леле-мале.Аз не съм оплаквачка ама ми е жал за сънародниците ми.От друга пък страна взех да се чудя,като чета АХХХ ,vlp и пригласящи,дали пък те не са му представителната извадка та защо ли да го пък жаля.Нали тия тикви ги е отгледал тоз народ.
    За имотчетата да си кажем-много дава тоя клуб200евро.Аз толкова за в таз държава не давам.Иначе и мен във всеобщата психоза яко си даваха зор да ме давят.Свириха на тънката струна на българина-алчността и завистта,ама те на мен са ми ампутирани затова и Господ ме обича и ме оттърва от капаните на "нахитрелите" съветници.
    Не ,че и аз не отидох с препоръки хем в една могъща брокерска къща да си начеша любопистжото.Рекох си чакай да видя за какво е пошурял тоз народ,та ми пили мозъка постоянно:що не купуваш .Купувай та купувай.Даже купи 2-3.То сетне давай поднаем -"цървулите"плащат наемчета,а ти живееш като царица от тях.Даже ме плашеха че ето на свършили.Аз докъто му мисля едикой си купи последните 2 апартамента.Възмазничка сопственияка на 2 кящурки тип пансион се хвалеще,че за нея вече ше работят"черните".Нямаше как да каже "цървулите",знайно беше ,че тя е от тях.
    Та така накрая кандисах.И влизам аз при брокечетата,а те нахилени,вече са предупредени за посещението ми.И започна обработката.Рекоха си явно :тая нагласената ще я оглозгаме на мига.Навих се и аз на един оглед.Нали съм блондинка, да не ги обидя.Казаха ми цената.Съгласих се.Тогава ме заизвъртаха за кредит.Банката веднага щялада ми отпусне.Защо пък да си дам всичките парички.
    По онези златни времена бокерите вземаха процент от купувача,процент от инвеститора и процент от банката,за хубавата работа.
    Та нататък.Като се разбрахме за огледа аз тръгнах да си ходя и ту що затварям вратата и едно гелосано брокерче изхвърча по мен.Реди ми със загрижен вид:Ама госпожо цената току що се промени с 5000евро нагоре.
    Брей много се подвежда тоз народ по цвета на косата ми.
    Събрах аз 2+2.Поне за толкова мога за разлика от мнозина язък за самочувствието им.
    От там нататък само си чесах крастата.Голям панаир си правех.Жалко че се опитвах да вчася мои познати,четох им статии от учени хора (то нашите не са открили топлата вода),говорехме с хора от чужбина.Е не.Сега ходят полуживи и се надяват ,че в науката за спекулата България ще е прецедент .Даже си вярват ,че като си го повтарят(вместо да се опитат да минимализират загубите си)това наистина ще се случи.
    Та затова си мисля ,че много дава оня с 200евро.Зеят тъмните стякла на празните кооперации.Плющи дъжда по наб есените транспаранти с надписи"продава се",пък уж всичко беше изграбено.Без малко да не сваря,да грабна последния.
    П.С.Чу съветите ми само едн а блондинка.Казах и кротко.Що ти трябва да се набуташ в още тухли ,бе човек.Имаш къща на 3 ката ,двор нагласен по зпаден проект със всите му глезотии.Ти цената на парите я знаеш.Живей ги тия пари.Не се разалчнявай.Ще те удавят.И точно пък тя взе ,че ме чу.И сега ме благославя,а другите дето ми се хилеха ,"нахитрелите",дето се набиха на по 1200 евро квадрата мълчат,(че тия дето ги нямаха ги надърпаха от банките).Да си мълчат ,то какво да кажат. Знам какво им е.Ама като чета тук наглотии мисля че им е малко водата дето са изпили.
    Оше Ботев я е описал в рими тази нация.И до ден днешен се цъгласява алчните и наглите.Даже е склонна да им съчувства на "нахитрелите",ако хитринката им вземе ,че ги прецака.И я е яд на хората които оцеляват защото са читави и не ги лови алчност и завист,злобее.Вещаят я хиперинфлация,я свински грип.Абе каквато ще да е чума там стига да ги изпотръшка и тях.
    Боже измъкни ме от тук ,пък ми вземи душата.Не ща да гледам камоли да участвам в лудости.

    Коментиран от #182

  • 178 vlp до 177

    8 10 Отговор
    С доход 1200лв.двама души съпруг и съпруга,могат да теглят до 14000 и повече евра потребителски кредит и ще плащат близо 430-50лв.на месец за седем години.200евр. по 65м2.двустаен прави 13000евр,че то няма да има ипотечни кредити,нали.Айде вземете се събудете от този сън най-после де и тези сравнения с кризата при Жан Виденов са направо смешни,понеже нямат нищо общо двете,иначе може да си говорите колкото искате,ако ви успокоява това,няма лошо.
  • 179 vlp до 177

    5 10 Отговор
    Интересно,как можа да измислиш толкова простотии накуп,след като продаде и похарчи имотите на дядо ти ли изперка толкова,любопитен съм,може и да не ми одговаряш,но се лекувай човече понеже е много зле,повярвай,впрочен не ми дреме.
  • 180 shlomo до 177

    13 3 Отговор
    Блонди страхотно си го описала ! Еваларката ! вървя си и аз и гледам докъде може да се простре лакомата устица на Ганьо нашенски - без пари няма да им го дам и на кучетата не го давам - с транспарантите "FOR SALE" се веят няккак си тъжно поизбелели от палещите лъчи на слънцето и прокъсани от безжалостното свистене на вятъра, който в комините свири и навява тъжни разкази за отминалото време на 1600Е/м2, тъжни песни за обещания за бързо забогатяване и пир по време на чума ....
  • 181 vlp

    10 11 Отговор
    Варна,виждам,че се забавляваш,след тридневно висене пред компютъра в очакване да се появиме ние,само аз ти обръщам внимание и се забавлявам ,понеже гледам колко сериозно си взел нещата и то само от една истина която казах за теб.Форстрациите ти са уникални признавам,толкова си обладан,че чак не виждаш вече реалноста,а тя е собственната ти обреченост,понеже както ти казах всичко ще свърши,но ти ще си останеш същият самотник както преди,с несбъднати мечти и желания,каква присъда само,нали.

    Коментиран от #183

  • 182 bubblehead

    13 13 Отговор

    До коментар #177 от "Блонди":

    Блонди не ми било хиперинфлация , ни ми било свински грип най ми било чума ... абе каква чума не и чума дори ами живота в България е направо разстрел в челото като на бин Laden без съд без присъда, ей туй растрел че сме се родили българи само... и толкова не е и чума дори. Чумата е добре дошла да ни избави от тая страшна участ...
  • 183 bubblehead

    6 13 Отговор

    До коментар #181 от "vlp":

    Според мен блондито е анито от преди 2-3 дни. Само че анито влизаше направо на 4-та скорост в "дискусията" тука се вижда едно по-плавно влкючване без придърпване ама накрая съм сигурен че ще стигнем до скороста с която анито бълваше гущери и змии ...
  • 184 reality

    12 4 Отговор
    Айде бе Балончо така и не разбрах според твоите прогнози кога ще сме се оправили и прогнозирното от теб увеличение поне от една година насам ще се случи?
    Стига си се занимавал с блонди и други не важни неща.
    Давай твоите блестящи прогнози и казвай кога да почваме да купуваме имоти.
  • 185 Р

    5 3 Отговор
    До 183 bubblehead
    Не, просто някой хора се научиха, че могат да се изказват мнения и коментари и без да се разнасят галоши и цървули из интернет пространството :)
  • 186 Блонди до vlp

    19 10 Отговор
    Абе vlp то на всички вече им стана ясно ,че си мека китка.Ама да те разочаровам хич не си ми от класата.Мен и най- готиното педи не може ме събори.Затова хич не си губи времето да ме четеш ами си вземи терапията с копнежи по варна.Представи си го-висок,със загар,целия в бицепси и плочки.С големи зелени очи ,с осолена от морето и разрошена от бриза коса.Какво ще кажеш?Развълнува ли се?
    Аз там съм учила и вервай ми страхотни мъже има измежду гларусите.Експертно мнение.
    Така и така си обсебен от него, макар че той те нещо недолюбва,сега гушни възглавницата представи си го и си вземи терапията.А мен ме забрави.Аз само ше смутя еротичния
    ти блян.

    Коментиран от #206

  • 187 Р

    11 1 Отговор
    До 184 reality
    Аз съм на мнение, че на който му трябва имот за ползване да купува, но някой ако мисли да изкарва пари от препродажба - не. За съжаление баба Ванга почина, няма кой да питаме.
  • 188 Блонди до 182

    20 5 Отговор
    Брей ти си бил много зъл бе bubblehead направо овца-стръвница така да се каже.Блееш страховито ,да ме беше сдъвкал ако не беше чак в Америка.Ти поне така лъжеш.А нещо по проницателните разправят че блееш откъм "Меден рудник".Там е бастона на "патриотичния"дух.Хахахахахахаха

    Коментиран от #189

  • 189 bubblehead

    7 10 Отговор

    До коментар #188 от "Блонди до 182":

    Блонди, Ани, ама изглежда не е от вчера туй нашето девойче , знае предисторията на събитията тука и затуй си знае че блея от Меден Рудник... Отдавна никoй не е смоменавал за Меден Рудник моме, Анито се излюпи преди седмица а блондито е от днеска... Ти откъде се сети за Меден Рудник !? Да не си участвала в "дискусията" преди месец с друго име!? Аз само туй питам за кодоша инак си знам отговора, оти тия дребни душици сте като вчерашен вестник . Тук никoй никого не дъвче моме, само се опитваме да минимизираме поразиите които нанася безумието на веждите...Поне така сме хората с минимално разбиране на тематиката и съвест. Инак нас всичите живота ни дъвче като в модерните времена на Чарли Чаплин , захващат ни едни зъбни търкалета и ни въртят и дъвчат докато не ни изплюят от другата страна... Наскоро ставаше въпрос тук за зъбните колелета на имотния пазар въртят се общо взето все в една посока, някой път запъват за малко поскърцват после пак юруш напред и така със средна скорост около 100% ( 2 пъти) за 10 години ( ако няма инфлация). Ако щеш вярвай. Но тия от клуба 200 евро/м2 има да обиколите някои зъбни колелета по няколко пъти оти кратуните ви ся яки и не се подават на дъвкане от модерните времена...
  • 190 vlp до Блонди

    6 9 Отговор
    Сайта е анонимен,нали и варна,а можеби и имного други тук се превъплащават както си искат и говорят глупости без да казват нищо смисленно,както е в твоя случей,след малко мога да използвам ника ти и да си пиша каквото ми дойде на ум,но какво ще спечеля от това,злобата е смъртен враг.Относно коментарите ти си толкова далече от истината за мен,явно ти се иска да съм такъв като теб,нали варна.
  • 191 Психолог

    7 13 Отговор
    като ви чета мненията , все по-отчетливо се забелязва тенденция към озлобяване,оскотяване,типични хейтъри.
    --------
    през 2008 - 2010 год подобно беше положението с Продавачите на имоти , те не успяха да предвидят корекцията и доста енергия и отрицателни емоции похарчиха.
    -------
    края на 2010 - 2011 положението и същото,само че ГДЛ (главните действащи лица) са вече Купувачите .!
    и от тях злобата се лее като от чешма , и те горките останаха разочаровани ...
    -----------
    понеже сте достатъчно индоктринирани , ще ви открия една малка тайна технология за успех:

    -------------
    Пазарът винаги разчита на хора които нямат разум в главата си - обещава им хубави неща докато им се изясни че няма нищо безплатно на тази земя
    ---
    колкото повече и по-злобни коментари на Купувачи-толкова повече растат цените на имотите.
    ---------
    който се радва на Пазара - впоследствие винаги плаче.
  • 192 мрежата

    4 34 Отговор
    Днес ,3 дни ,7 дни
    Брой търсения 27001, 319104 ,774989
    Нови обяви 396, 3155, 8373
    Разгледани обяви 297569, 2626741, 6610953

    Това е офицялната статистика на сайта имотибг,статистиката е от днес и е актуална, за разгледаните обяви,сами си направете сметката дали не се търсат имоти.Като отворите първата страница на сайта,най долу в ляво,винаги четете малките букви това е закон.
  • 193 мрежата

    5 40 Отговор
    Най фрапиращото за седем дни-6610953,разгледани обяви уаааа.Няма интерес към имотите в БГ така е.

    Коментиран от #194

  • 194 Важно

    115 4 Отговор

    До коментар #193 от "мрежата":

    Важно- разгледани, а не осъществени сделки
  • 195 Заглавие : "Продай бързо"

    24 2 Отговор
    АМИ КАТО НЕ МОГА ДА ПРОДАМ ВЪОБЩЕ ?!
  • 196 Адрес

    39 4 Отговор
    Тая пасмина от добруджански брокери изляха цял океан лъжи по медиите от 2006г. насам за ръстове на цени и свършек на свободното имот. Те са главните виновници 100 хиляди българи да имат непосилни кредити и да тънат в мизерия. Сега с новото си шеф ще започнат още по-настървено да ръфат и последната шаранска кожа. Пазете се ребята, точат ви ножа.
  • 197 Ани

    41 4 Отговор
    Прекалена злоба са събрали Тук няколко хора но това е положението като не ви харесва хващайте самолета и не псувайте като каруцари Varna ,блонди и мене
    Плетете си теории за конспирации ваше право е но сте смешни

    Коментиран от #202

  • 198 мрежата

    4 37 Отговор
    Брой търсения ,Днес 107725 ,3 дни 399827 ,7 дни 855712
    Нови обяви, Днес 1672,3 дни 4431 ,7 дни 9649
    Разгледани обяви, Днес 876446,3 дни 3205619,7 дни 7189830
    Това са новите даннни актуални само няколко часа от предишните,невероятно.Така е никой не се интересува от имоти в България,но всички за това говорят.
  • 199 мрежоо

    30 4 Отговор
    а купуват ли купуват лии? май само сеира на брокерето гуедат.
  • 200 мрежата

    4 18 Отговор
    Ще,ще не се кахъри.....скоро.
  • 201 даа

    9 2 Отговор
    дооообре!
  • 202 varna

    14 58 Отговор

    До коментар #197 от "Ани":

    аз вчера си хванах самолета, и вече съм далече от тази лудница наречена българия.
    никога не съм се прибирал от бг толкова разочарован. съжалявам че инвестирах толкова много пари, и продължавам да го правя поне до края на годината, след това краи и краи на бг жалко много жалко,20 години преход 4 години европеиски съюс и заплата на доктор 300 лв.
    скоро ще ви лекуват врачки.
    за всички които остават господ да ви е на помощ.

    Коментиран от #203

  • 203 bubblehead

    24 23 Отговор

    До коментар #202 от "varna":

    Какви пари си инвестирал бе, какъв самолет си хванал бе недовтасал тутманик!? Ти си седиш в Аксаково на къщата при мама и тате на 40 години си, с жена не си спал никога, чорапите ти са скъсани ... всичко ти се вижда от тия постове... Другари аман от тия инфантилни глупости! Как не ви е срам от това хленчене!? Така ли не се разбира че България ( дори и да има някои проблеми) е част от уредения и богат запад дори да е най-бедната му част все още. За невярващите да пробват да погледнат от Пакистан на България!!! Не е ли ясно че като ревете това реване само ви издава скъсаните чорапи!? Ако има някакъв провал и неблагополуцжия в България то е само в личен план, защото на цялото ( държавата България) и вдигат кредитния рейтинг... Провалите и неблагополучията са само в личен план! В България има поне толкова възможности за да има човек приличен начин на живот колкото и в развития запад и ако говорим за развитие на бизнес и забогатяване дори повече , за това неслучайно се нарича развиваща се икономика... Спрете да ревете като магарета, никого няма да убедите в нищо само се излагате...

    Коментиран от #204

  • 204 varna

    19 53 Отговор

    До коментар #203 от "bubblehead":

    ами връщаи се какво чакаш, парите в бг с лопата да ги ринеш аз до вчера ринах чак се изморих.
    толкова си нещастен направо си жалък.

    Коментиран от #205

  • 205 bubblehead

    25 13 Отговор

    До коментар #204 от "varna":

    Вижда ти се големия пръст на левия крак през дупката на чорапа ... дали има начин да ти закърпят чорапа в Ирландия? Ако ще помогне заминавай. Каквото не мога да престана да се изумявам е че на такъв идиот катьо теб с окровено антибългарски писания тълпата му слага в захлас плюсове. На какво му слагате плюсове на тоя идоит, бе другари!? Някои може ли даде подробности? Мога ли да се изразя така като апостола: Народе!!!!! Тъжна приказка е България ама не в смисъла на безумните писанията на идиоти като нашия варненски ами друга ама пак тъжна докато не се събудят зомбите...
  • 206 varna

    9 59 Отговор

    До коментар #186 от "Блонди до vlp":

    не си далеч от истината, да не би да имаш моя снимка.
    vlp пробваи при AXXX тои е геи.
  • 207 АХХХ

    11 15 Отговор
    Bubblehead, скъсания чорап ме накефи! Ха-ха-ха! Поредното ти попадение! Седнало е Джоре, дос! Как „да говорим за развитие и бизнес и забогатяване”, като бачкането е уморително, рискът е страшен, пък отговорността е тежка... Реването е много по-лесно. И действа успокояващо, особено ако ти пригласят. Кибичиш си „покрай оградата” и ревеш за по-зелената трева. Брой минусите и смятай колко магарета висят до оградата, и там и ще си останат.
  • 208 АХХХ

    1 12 Отговор
    Ама аз пак съм писал глупости!Че и съм ги писал под няколко имена!Лошо,лошо хора!Не ми обръщайте внимание,аз страдам от мания за величие,защото в реалния живот съм грозно безформено нищо и тук си избивам комплексите,та да мога и аз да се почувствам човек!Благодаря ви за разбирането и търпението което проявявате към мен!!

    Коментиран от #209

  • 209 АХХХ

    5 7 Отговор

    До коментар #208 от "АХХХ":

    "съм грозно безформено нищо и тук си избивам комплексите"

    А така, Хахо, дерзай в себепознанието, напредваш. Обаче шизофренията и параноята със самолечение няма да ти минат.
  • 210 AXXX

    2 10 Отговор
    Приятели извинете ме ,прост съм по принцип,но тук искам да се покажа в добра светлина и копирам всякакви умни приказки от други места в мрежата!Ta,затова ви моля още един път да ме извините!Друсам се и ще продължа ,защото съм несретник и този сайт ми е отдушник на душата !!!
  • 211 мрежата

    5 74 Отговор
    Частниците са вдигнали заплатите с 12% за година
    DarikFinance.bg, 11.05.2011 11:31 (последна актуализация 11.05.2011 13:04)

    Средната месечна работна заплата за януари е 663 лв., за февруари - 633 лв., и за март 2011 г. - 689 лева – съобщи Националният статистически институт днес.

    По данни на статистиката, най-високи заплати в страната получават заетите в информационния и комуникационен сектор – 1487 лева. Втори след тях са заетите в енергетиката, които в края на март са полчуавали средно 1440 лв.

    Със заплати над 1000 лева месечно са също и заетите в добивната промишленост, които получават средно 1266 лв. Интересно е, че само за месец средната заплата в добивния сектор е скочила с 32%, което е парадоксално.

    Така заетите в добивния сектор се доближават по заплата със заетите във финансовия и застрахователния сектор, със средна заплата 1307 лева месечно. Любопитно е, че българските финансисти в края на януари вземаха средно 47 лева повече.

    Малки са заплатите в хотелиерството /444 лева месечно/, в селското стопансвто /524 лв./, а най-малко, 432 лв., взимат работниците, заети с административни и спомагателни дейности.

    Спрямо първото тримесечие на 2010 г. средната месечна работна заплата през първите три месеца на 2011 г. в обществения сектор нараства с 1.8%, а в частния сектор - с 11.7%, установи НСИ.
    Общият ръст на средната заплата на годишна база е 8.4%, като учените и професионалистите за последната година са започнали да получават с 20.5% повече – или средно 930 лв.
  • 212 vlp до varna

    70 8 Отговор
    За това ли гей нещастен насран чака по празниците да хванеш самолета за Ирландия,скъсаняк пропаднал,пропил и изиграл имотите на дядо си,скапана издънка на рода ти,срам за родителите ти.Повярвай ако е истина това което разказа за себе си мога да се амбицирам и да те намеря за да разбереш кой е истинският гей от нас двамата,боклук долен имам и други начини повярвай.Толкова си жалък,че чак не можеш да го осъзнаеш,хюмне жалко,гагаузин без капка мозък и за това по всичките ти коментари си личи олигофренията ти и те мачкат понеже си прост като тараба,но скоро ще останеш сам ввъв варненското село където се намираш ,нещастник.

    Коментиран от #213

  • 213 varna

    8 27 Отговор

    До коментар #212 от "vlp до varna":

    мога да се амбицирам и да те намеря за да разбереш кой е истинският гей от нас двамата
    аз вече разбрах казах ти обадисе на АXXX тои ще те оправи.
  • 214 до varna

    28 18 Отговор
    ха ха ха, здраво ги риташ на гейтаците, не им се нерви те не могат да бъдат други. На тях им е заповядано от народната милиция да хвалят другарите и да веят знамена. Това че нЕма такава държава тях не ги вълнува. "Социолога" АХХХ е прибрал едни пари и до края на власта ще пее на микрофона на баровците. Даже като се замисля не мога да разбера защо си инвестирал в БГ и защо не се отървеш от тия тежести. Ужким ги знаеш нещата пък купуваш а балонената щатска глава се прави че сме о.к докато си продаде сиромашиите в бургаско. После няма и да се сети къде се намираме на гъза на географията.

    Коментиран от #216

  • 215 vlp

    37 7 Отговор
    Няма проблеми хюм,пак ще си поговорим,нещастник смотан.
  • 216 varna

    8 25 Отговор

    До коментар #214 от "до varna":

    купих 2004 и 2006г. във варна две къщи, едната я оправих другата ще я завърша до края на годината, купих и една в едно варненско село ама циганите и видяха сметката, те пък ми направиха услуга, иначе нямаше да спра да купувам и сега щях да си скубя косите като балона.
    а иначе имам и други имоти, някои вече са на пазара наи спечелих от земеделските земи и продължавам да печеля.
  • 217 vlp до varna

    70 10 Отговор
    ВЯРВАМЕ ТИ ДА ЗНАЕШ.Ти си продал имането на дедите ти бе нещастник,за това киснеш по цяли дни тук дори и празниците и сереш простотии,толкова си прецакан,че няма накъде.Отностно това кой е гей, дай да се срешнем за да те отърва от мъките ти смотано хюмне нещастно.

    Коментиран от #218

  • 218 varna

    20 85 Отговор

    До коментар #217 от "vlp до varna":

    предполагам зависта е едно от добрите ти качества, а лошите ти кои са.
    ако се абицираш, ама не за да ме търсиш ами за да поработиш, може и ти да имаш един ден.
  • 219 vlp

    17 8 Отговор
    Че то ти ако работеше нещастнико,нямаше да седиш по празниците пред компютъра на село самотен нещастен и безпаричен,нали.Нас ни нямаше и се чудеше какво да правиш.На какво по точно да ти завиждам не разбрах,хюм прецакан и нещастен,продал имотите и пропилял,това си ти,колкото и да се превъплащаваш си оставаш жалак индивид.
  • 220 vlp

    10 5 Отговор
    Това съм аз на вр.Мальовица,педал смотан,сигурен съм,че даже не знаеш в коя планина се намира.Запомни ме добре.
  • 221 МВР

    6 6 Отговор
    vlp, дайте си веднага ЕГН да проверим. Един такъв го издирваме от месеци !
  • 222 vlp

    7 9 Отговор
    Проверявай имаш снимка,педал.
  • 223 vlp

    10 8 Отговор
    И защо ти не качиш снимка да те видят какъв гей пропаднал си ,но истинска,не на ани,блонди и др.
  • 224 vlp

    8 26 Отговор
    За разлика от теб,няма какво да крия боклук,ти си толкова жалък,седиш зад клавиатурата и се правиш на значим,но помниш ли когато разказах за първи път историята ти,насра се директно и колкото и да се превъплащаваш ще си останеш насран хюм гагаузин.ЗАПОМНИ ГО.

    Коментиран от #227

  • 225 Ново пет

    190 1 Отговор
    Сто процента това на снимката не си ти. Всеки може да грабне нещо си от нета и да го сложи. Не е проблем и аз да пльосна една снимка на Чък Норис.
  • 226 vlp

    13 41 Отговор
    Колкото и минуси да цвъкаш все по голям доказан парцал нещастен хюм ще си останеш,не струваш преживей го и не смятам да се занимавам повече с теб ,ясен си и може спокойно това да е ника ти,ясен,ще ти отива.
  • 227 varna

    11 57 Отговор

    До коментар #224 от "vlp":

    това изкачване част от някаква терапия ли е,хубаво си се самоизолирал знаем вече, че общуванета с хора не ти деиства добре, а кола знаеш къде да си го навреш.
    един съвет, стои си там не слизаи долу, ще те затворят за винаги.
    а и още нещо, очакваме голи снимки, с кола разбирасе.
    ох ще ме умориш от смях.
  • 228 vlp

    7 15 Отговор
    Повярвай,аз съм и това е прецедент тук,но ми омръзна всичко това с варна понеже тъпанара не знае какво да прави и безцелно обижда.Всеки който ме познава тук от предишните ми коментари знае за любовта ми към планината и към родината и това,че се занимавам активно с алпинизъм,а и не ми дреме кой вярва и кой не,просто хюмнето варна, а и всички трябва да знаят,че този сайт не трябва да го превръщат в цирк и да се коментират темите без обиди,като джентълмени,стига превъплащения вече,открити дебати.Това е.
  • 229 vlp

    7 7 Отговор
    ох ще ме умориш от смях......е не си ли педал,а.Така е горе съм,ти нищожество ще си останеш винаги долу,понеже си идиот неземен,продал имотите на дедите ти.
  • 230 до 225

    7 1 Отговор
    И аз смятам че това не е той. Ако беше за доказателство щеше да качи поне още една две снимки. Тази я е взел от снимка.бг раздел природа. Даже май я намерх къде е.
  • 231 vlp

    7 6 Отговор
    Както кажеш,всеки има право да си въобразява.
  • 232 Stotinkio

    11 3 Отговор
    Какво значи пребираш си офертата продавам един имот знам колко искам да взема знам че в района няма друг с такива показатели не бързам в момента може би инвеститорите се страхуват но тои си е на пазара и не ме интересува че има подобни на половин цена защото и те не се купуват (става вапрос за УПИ)
    Та за един имот има няколко неща които трябва да се гледат и които продават 1. Най-важна е локацията (не става въпрос за градски транспорт както повечето брокери се хващат) 2. Качеството на изпълнение (дали фасадата е с най евтината топло изолация с драскана мазилка за 40лв/м2 или е с вентилитана окачена фасада за 250лв/м2 дограмата дали е 5 камерна или най-евтината възможна на пазара, интриорните врати по 800лв ли са или са китайски за 100лв. дали го издават на една ръка бял латекс или после като си вкарате маистор ще ви садере 9 кожи от гърба за нова шпакловка и още мн. подобни не ми се изброяват) и 3. ЕВТИНОТО ВИНАГИ ИЗЛИЗА СКЪПО
  • 233 vlp

    9 6 Отговор
    Гей съм ,някой иска ли ме!!!!
  • 234 varna

    6 87 Отговор
    Пропилях имотите на дядо ми омръзна ми да го повтарям не съм в Ирландия,но много искам да съм там,трябва да си пия лекарствата понеже съм шизофреник,ох ще ме спукате от смях палавници такива.Блонди,незнаещ и всички други айде да си лягаме вече.
  • 235 Р - Имам предложение

    27 0 Отговор
    До varna и vlp
    Съберете се на една ракия, ще станете приятели / не в сексуалния смисъл /. Стига сме ви чели заядлиците !!!

    Коментиран от #236

  • 236 varna

    10 69 Отговор

    До коментар #235 от "Р - Имам предложение":

    ami koi te kara da gi chetesh.
    inache dobro predlojenie.
  • 237 varna

    11 63 Отговор
    rakija ne pija.
  • 238 david

    10 7 Отговор
    комплекс Нови Хан

    Екокатастрофа ни заплашва заради уранов рудник край София

    Радиация дебне на 30 км от София. Опасността е в землищата на селата Нови хан, Габра и Крушовица. Причината не е в хранилището за радиоактивни отпадъци край Нови хан, а в наследство от стар уранов рудник,

    Урановите мини на България, 48 от тях работещи и други 30-ина в стадий на проучване, бяха затворени през 1992 г. с решение на правителството на Филип Димитров.
    В процеса на добива в урановата мина е ваден чакъл, с който са застилани пътища в землищата на село Габра, включително за нуждите на тежките камиони от мина Чукурово. Нивото на радиационния фон в района на тези пътища няколко пъти надвишава допустимата концентрация. Това се констатира и от експертния доклад.

    Под мина Чукурово голямо свлачище отчасти е затворило долината на река Габра. Оформило се е езеро, което изпълнява ролята на хвостохранилище. То представлява опасност за Нови хан, категоричен е докладът. При обилни дъждове и наводнение водата е в състояние да размие бързо материала от свлачището и да се излеят огромни количества вода и замърсени утайки в землището на селото. Подобно заливане ще предизвика екокатастрофа, възможни са и човешки жертви, пише в доклада.
  • 239 david

    9 10 Отговор
    комплекс Нови Хан

    Екокатастрофа ни заплашва заради уранов рудник край София

    Радиация дебне на 30 км от София. Опасността е в землищата на селата Нови хан, Габра и Крушовица. Причината не е в хранилището за радиоактивни отпадъци край Нови хан, а в наследство от стар уранов рудник,

    Урановите мини на България, 48 от тях работещи и други 30-ина в стадий на проучване, бяха затворени през 1992 г. с решение на правителството на Филип Димитров.
    В процеса на добива в урановата мина е ваден чакъл, с който са застилани пътища в землищата на село Габра, включително за нуждите на тежките камиони от мина Чукурово. Нивото на радиационния фон в района на тези пътища няколко пъти надвишава допустимата концентрация. Това се констатира и от експертния доклад.

    Лабораторно са установени завишени стойности на уран 235, торий 234, радий, актиний, бисмут и олово 214 в почвените проби.

    Под мина Чукурово голямо свлачище отчасти е затворило долината на река Габра. Оформило се е езеро, което изпълнява ролята на хвостохранилище. То представлява опасност за Нови хан, категоричен е докладът. При обилни дъждове и наводнение водата е в състояние да размие бързо материала от свлачището и да се излеят огромни количества вода и замърсени утайки в землището на селото. Подобно заливане ще предизвика екокатастрофа, възможни са и човешки жертви, пише в доклада.
  • 240 Н33

    2 12 Отговор
    Пич, явно не си продавал много. Прав си, че е локацията, понеже това е единственото което не можеш да промениш. Въпросът когато продаваш нещо е не дали фасадата му е за 250 лв/кв.м., а дали хората ще го оценят това. И както се досещаш сам-няма да имаш голяма успявяемост, дори ако лепнеш етикет с цената на въпросната фасада. В същност(с мноооого малки изключения) на сегашният пазар, почти всяко допълнение към даден имот може да се оцени най-много на 30% от собствената му цена. Т.е. ако имаш плочки в банята които са ти стъпили 3000 лв., най-вероятно ще покачат цената на имота с около 1000 лв. Приемам, че си прав за евтиното, ама в реалният живот не стоят така нещата, и рядко се оценява това.
    Относно локацията...градският транспорт има огромно значение. Дали ми вярваш не е водещо за мен-казвам ти го от опит. Зависи, разбира се от предназначението на парцела, но ако говорим за УПИ, където ще се строи блок-най добре да отделиш огромно внимание на това как и с какво се стига до там. Също както и бъдещите големи проекти в района-освен транспортни(метро, трамвайна линия и т.н.), могат да са и от друго естество(примерно-МОЛ). Ако искаш да строиш цех за...сладолед примерно, или за пирони не би имало такова значение, особено ако си готов да поемеш транспорта на персоналът.
  • 241 AXXXX

    33 6 Отговор
    Какво ще продадете бързо олигофрени ?
    Корозирали арматури и радиактивен сграден фонд строен с радоактивен евтин туски цемент
    50 годишни бараки на комунизмът вонящи на смърт и умрели болнави пенсионери
    Няма да има на кого и без пари скоро да ги давате тъпи некадърни боклучави и нещастни брокерчета
    От сега мамата ви е ебата до няколко годинки ше серете кръв , сополи и карантия щото сте олигофрени и то Най големите
  • 242 АХ ТИ

    22 2 Отговор
    Varna,Защо срамиш името на града ни с тази абриатура?От всичките ти писания лъха неистова омраза към всеки и всичко българско.Ти си изчадие адово и жалък човешки изрод.Като не ти харесва в БЪЛГАРИЯ махнисе,изчезни и не ни трови въздуха с вонята си.
  • 243 прецакан

    3 3 Отговор
    прецакаха ме с цените - сега пак на квартира
    брат ми купи 2009 на 590 евро/кв , сега за същите апартаменти искат по 790 евро/кв
    шибана държава