Last news in Fakti

18 Август, 2011 00:51 1 871 13

Стабилен ръст на цените

  • турция-
  • истанбул-
  • жилища-
  • цена

Цените и наемите на недвижимите имоти в Турция продължават да растат. Клиентите избират все по-големи апартаменти и къщи, а анализаторите са на мнение, че северната ни съседка е една от най-добрите държави за инвестиция в момента.

През юли жилищата отчетоха ръст от 0.83% спрямо месец по-рано. В Анкара поскъпването е 1.02%, Анталия – 0.64%, Истанбул – 1.05%, Измир – 0.84%. При наемите се регистрира увеличение от 0.36%, посочват от специализирания имотен сайт Property Wire. Най-силно поскъпване има при имотите от първичния пазар – 1.2% спрямо юни. На годишна база увеличението е 7.29%. Причината е силният интерес към подобни имоти и то най-вече от чужденци.

Цените на двустайните жилища започват от 30 000 EUR. Срещу подобна сума може да се купи имот старо строителство, разположен на 500 метра от морския бряг. Апартаменти с площ 90-130 кв.м се търгуват срещу 35 000-40 000 EUR.

Друга тенденция, която се наблюдава на имотния пазар в Турция е, че клиентите се ориентират към имоти с по-голяма квадратура. Най-търсени са жилища с големина между 100 и 125 кв.м.

С 40% се е увеличил броят на чужденците, които са купили имоти в Турция през 2010 г. в сравнение с година по-рано посочват от турската Асоциация на брокерите на недвижими имоти. Според анализатори това се дължи на бързото икономическо развитие на северната ни съседка през последната година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 карта на света

    12 7 Отговор
    ".....Анализаторите са на мнение,че северната ни съседка...." Северна ,ама друг път... този ,който е писал статията да си даде бележника за двойка по георгафия...
    Турция би могла да бъде северната ни съседка,ако картата се гледа надолу с главата...Иначе похвално ,че в Турция имотите се вдигат.. и тук ще стане след около 20-30 години...
  • 2 ние ги изпреварихме

    16 6 Отговор
    при нас започн аръст още през пролетта.......какво говореха,какво стана , мръсна държавица
    не могже да се намери нищо хубаво под 800 евро

    Коментиран от #3

  • 3 нострадамус

    22 18 Отговор

    До коментар #2 от "ние ги изпреварихме":

    Съвсем скоро изобщо няма да можеш да намериш нещо хубаво или ако намериш, то ще е много над 800 евро.
  • 4 оцеола

    7 9 Отговор
    Стабилен ръст на цените и дебел х_й в г_ _а!

    Коментиран от #9

  • 5 varna

    18 6 Отговор
    в турция с нарасващо население се търсят по големи жилища, а у нас с намаляващо население все по малки, вече голяма част от българите живеят в жилища които американците използват за гардероб.
  • 6 различен

    12 8 Отговор
    Апартаменти с площ 90-130 кв.м се търгуват срещу 35 000-40 000 EUR.
    Колко ли е цената на метър квадратен,а?И то за такава голяма империя,с незатихващи функции.

    Коментиран от #7

  • 7 софия

    12 4 Отговор

    До коментар #6 от "различен":

    Колко ли е цената на метър квадратен,а?
    ...........................................................

    А какво е усещането от квадратния,а?
  • 8 bubblehead

    7 5 Отговор
    И то за такава голяма империя,с незатихващи функции.

    ----------------------------------------------------------------------------

    различен, Аферим, Ашколсун и Машала за това за империята незатихвашата... ха-ха-ха! Къде остана демострираната от теб историческа освестеност на българин че чак прегърнахте незатихващата империя в борбата и нашите гадни имоти!? Чума да ги тръшне!!! Ха-ха-ха!
  • 9 а чий е г..ъ..з...ъ ?

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "оцеола":

    Тахумба/хумбаа........чий е задният атрибут ???
    на продавач или на купувач ?
  • 10 irek

    3 2 Отговор
    avtore mai ne znaes poski-Turcja severna sasedka ????
    to kade e iztok ???
  • 11 REALİST

    2 3 Отговор
    TOVA ÇE POSOKATA E OBIRKANA Lİ E GLAVNOTO İLİ ÇE HORATA Sİ NAPREDVAT A NİE SAMO SE LAEM EDİN DRUG ..PO VREME NA SOTSİALİZMA NE RABOTEHME A KRADYAHME ..SEGA SIŞTO NE RABOTİM...NO PIK SE İ ....UBİVAME....

    Коментиран от #12

  • 12 varna

    3 6 Отговор

    До коментар #11 от "REALİST":

    браво бе реалист, само не знам от къде я изрови тази турска клавиатура,и в този ред на мисли и от мене едно;чок гузел амфрим машала дудук.
  • 13 вундершлафен

    1 2 Отговор
    Турците имат реална и работеща икономика,вярно че са маймуни ама армията ги държи здраво и на всеки 50/60г.изчиства мършата пък и американците няма да ги оставят да си праят квот си искат така че в тюркия има икономическа логика да има стабилен ръст на цените и ако са ви останали някви кинти и твърдо сте решили да инвестирате в имот направете го в тюркия нема збъркате само не и в бг-то.