29 Август, 2011 16:17 2 858 13

Българи изкупуват имоти в Лас Вегас

  • българи-
  • лас вегас-
  • криза

Българи решиха да печелят от Лас Вегас, но не като играят хазарт, а с инвестиции в недвижими имоти. Оказва се, че в момента цените на имотите в САЩ, и по-специално във Вегас, са изключително атрактивни и дори, в много случаи по-ниски от българските. Освен с изгодни оферти брокерски агенции примамват българските инвеститори, като предлагат гарантиран наем след покупката на апартамент или къща. Т.е. купувачите ще могат да си възстановят част от инвестицията още в рамките на следващия месец. Справка показа, че имоти масово се разпродават във всички квартали на Лас Вегас, като всеки купувач може да си избира дали да закупи дом близо до голф игрище, аквапарк, тенис кортове или планински резерват. Обявите в различни агенции за недвижими имоти показват, че на тезгяха са изкарани от малки апартаменти до луксозни имения в Лас Вегас. Така например тристаен апартамент с две бани и гараж се предлага на цени от 90 хил. до 300 хил. долара. Интересното е, че за четиристаен апартамент в луксозна кооперация цените почти не се повишават и една от най-атрактивните оферти е за дом с четири спални, три бани и гараж за 97 хил. долара.

В същото време зад тези цени рядко се крият непогасени ипотеки. Обяснението в американски сайт е, че голяма част от тези луксозни имоти са били купувани от предприемачи преди кризата - 2006-2007 г., след което бизнесът им е бил силно ударен от икономическия и финансов срив. Сега те прибягват и до последните начини да си набавят пари в брой. Така се стига до масово разпродаване на луксозни вили на бивши богаташи. Сред другите интересни примери на разпродажби са къщите, подобни на извадени от сериала "Кварталът на богатите". За къщи с пет спални, три бани и два гаража цените варират от 140 хил. до 260 хил. долара. Къща с четири спални, три бани и три гаража пък се предлага за 231 хил. долара. За три спални, две бани и два гаража офертите се смъкват до 139 хил. долара, като почти всички са ново строителство - след 2004 г. За онези пък, които в кризата са заделили достатъчно средства в банките, най-голям интерес биха представлявали именията в самия Лас Вегас. Всички извадени за продан имения по нищо не отстъпват на това на Хю Хефнър и се предлагат на цени от 400 хил. до над 1 млн. долара. Така например имение на мечтите в Лас Вегас с пет спални, пет бани и три гаража, без да се броят допълнителните четири стаи за гости и трапезария, се продава да 689 хил. долара.

Към информацията за имотите се обяснява и на какъв наем може да разчита новият собственик. Така всеки бързо и лесно може да изчисли каква възвръщаемост и за какъв период може да постигне от своята инвестиция. Ако вземете имение от 1220 кв.м или 443 кв.м чиста жилищна площ, то цената му е 470 хил. евро. В същото време предлаганият гарантиран наем за имота е 3 хил. евро на месец. За тристаен апартамент от 90 квадрата пък с цена 55 хил. евро предлаганият наем е 600 евро за месец. За двуетажна къща със 195 кв.м жилищна площ за 113 хил. евро наемът е от около хиляда евро на месец. За сравнение една къща в Панчарево например се предлага за около 40 хиляди евро.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Заинтересована

    26 9 Отговор
    Може ли някой да каже кави са особеностите при покупката на имот в USA. То се е видяло че България отива на майната си барабар с пренадутия и пазар.

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Незаинтересуван

    9 9 Отговор

    До коментар #1 от "Заинтересована":

    Препоръчвам гледане на следните филми:
    "Особенности на руския риболов";
    "Особенности на руския лов";
    "Особенности на руската баня" и т.н.
  • 3 izvan EU

    7 9 Отговор

    До коментар #1 от "Заинтересована":

    Dai koordinati ste ti napisha direktno.
  • 4 Заинтересована до izvan EU

    1 9 Отговор
    Не виждам смисъл защо да давам координати, нещо тайно ли имаш за споделяне?!
  • 5 bubblehead

    8 1 Отговор
    България незнам на къде отива ама на някои нашеснки морони парите отиват зян заровени в пустинята на Лас Вегас. Ха-ха! Ами няма лошо да види хубаво ли е пустинята да я нагази шопа направо с цървулите... ха-ха!
  • 6 до серльо

    1 8 Отговор
    ами ти къде си вееш щалварите бе цървулан, ЛА да не е по зелена пустиня, морон набутан
  • 7 галош

    9 6 Отговор
    Aпартаментите в Лас Вегас по евтини от колкото панелките в Люлин,Младост,Кючук Париж,Столипиново,Владиславово,Кайсиева градина..Продавачите са тия,които ще извадят от депресията имотния пазар в БГ.
  • 8 DrINKO

    6 3 Отговор
    А някой казва ли на тези хора, че данъка на една нормална къща е 3000-4000 долара годишно? Застраховката е около 2000 долара.
    А ако апартамента е в затворен тип комплекс таксата подръжка на месец започва от 300-400 долара. :)

    Коментиран от #9

  • 9 bubblehead

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "DrINKO":

    Дринко, тия цифри които споменаваш са много прилични почти най ниските възможни... Данъка за къща в Калифорния е 1.25% за година, за повечето останали щати е 2.5% за година. Тоест за умерена къща от $200 000 в Лас Вегас се плащат $400 на месец... За средна къща в Калифорния от $500к идва към $600 на месец... На истински тузарски апартамент HOA ( таксата за подръжда която се събира от всички собственици може да стигне до $600 на месец... накратко заповядайте нашенcки инвеститори с цървулите направо... ха-ха-ха!
  • 10 абе мехур

    1 6 Отговор
    ти що купи къща в САЩ като е толкова скъпо бе тъпак, ай глей си непродадените гарсониери в Меден рудник и трай
  • 11 bubblehead

    1 1 Отговор
    ти що купи къща в САЩ като е толкова скъпо

    -----------------------------------------------------------------------------------

    Ами щото след скъпото иде още по-скъпо, а в България как е след 200 евро/м2 иде 100 ли!? Умник си ми ти за това ще живееш под наем в моите гарсониери в Меден Рудник...вервай ми оти евтино ги давам оти и евтино съм ги купил преди години ...УМНИК! ха-ха-ха!
  • 12 ааа

    5 3 Отговор
    Продават ги в долари ,пък наемите в евро......тия верват ли си?
  • 13 прошляк

    1 1 Отговор
    Панелка в Люлин 80 кв.метра-50 000 евро-днес излязло предложение,апартамент в Лас Вегас 90 кв.метра-55 000 евро.Та още не съм решил на кое да се спра,помогнетe!Продавачите са тия,които ще раздвижат пазара,иначе депресията ще продължи дълго....