Last news in Fakti

7 Септември, 2011 02:46 1 540 0

Добра печалба за смелите инвеститори

  • индия-
  • недвижими имоти-
  • инвестиции-
  • доходност

Индия – страна на контрастите, в която се предлагат имоти за всеки вкус – от луксозни вили във ваканционни курорти до малки квартири в деловия център на Ню Делхи. Повечето свързват далечната азиатска държава с родината на бенгалските тигри, мандарините и величествените златни дворци. Малко са онези, които познават нищетата, отровните змии и опасните инфекции.

Интересът на чуждестранните инвеститори към Индия е голям. Повечето от тях работят съвместно с местни проектанти като по този начин съхраняват местния колорит и успяват да задоволят изискванията на потенциалните купувачи, които са предимно чужденци. Във всеки комплекс, построен през последните три-четири години, има басейни, мостчета, вътрешни градини.

Решилите да придобият имот в Индия трябва да знаят, че основният фактор при избора не е толкова цената и качеството на жилището или къщата, колкото местоположението. „За разлика от други курортни държави, Индия се отличава с разнообразен ландшафт. В северната част се разкрива величието на Хималаите, в самото сърце на страната, в щата Раджастан се намира снежнобелия Удайпур – град-дворец, архитектурно чудо на стара Индия”, обясняват местни брокери.

Любителите на нещо по-традиционно като море, палми и пъстри цветя могат да се насочат към щата Керала, известен като „миниатюрната Индия”. Тук има големи градове и малки рибарски селца, красиви плажове и плантации за чай. Керала обаче привлича не толкова с близостта си до океана, колкото с множеството езера и реки, прокарали си път през тропическите гори. Столицата на щата – Тривандрум е известна с историческите си паметници от колониалната епоха и древните храмове. Там се намира и един от най-перспективните ваканционни проекти, които се предлагат в момента на индийския имотен пазар.

Комплексът ще бъде разположен на три нива на хълм, в гориста местност и ще се състои от 150 вили с площ 120 кв.м и още шест сгради, в които ще се предлагат апартаменти от хотелски тип. Комплексът е в етап на изграждане. Част от вилите вече са купени. Ако клиентът плати наведнъж цялата сума, имотът ще му струва 90 000 USD. При разсрочено плащане цената е 108 000 EUR. Предвижда се комплексът да бъде напълно завършен през 2012 г. След пускането му в експлоатация има опция и за наемане на имоти в него.

Инвеститорите гарантиран доходност през първата година в размер на 7%. Очаква се собствениците, решили да продадат къщите си една година след като бъдат завършени да получат доходност от 35%.
Не всички купувачи искат да живеят сред природата. Тези, които предпочитат динамиката на големия град, могат да се насочат към Бангалор, известен още като „индийската силиконова долина”. Това е най-големият в страната научен и индустриален център, в който се развиват сектори като машиностроене, електроника, телекомуникационно оборудване и отбранителна промишленост. Инвеститорите в недвижими имоти поставят града в графата „бързо развиващи се региони”, който активно ще се застроява и ще привлича нови търговски чуждестранни представители през следващите години. Всички тези фактори благоприятстват изграждането на скъпи жилищни имоти. А високото качество на изпълнение ще задоволи както местните купувачи, така и чуждестранните клиенти. Един от най-големите проекти в етап на реализация предлага два типа вили – клас „А” (всеки имот със собствен басейн) и клас „Б” (къщи с общ басейн). Цената на първите в етап на строеж е 1 667 500 USD, а към момента на тяхното завършване през 2013 г. – ще надвиши 2 млн. USD. За имотите от клас „Б” цената е съответно 1 140 000 USD в строеж и 1 325 000 USD готови.

Съвременният пазар на недвижими имоти в Индия се намира в своя пик на развитие. Анализаторите отчитат ръст на цените в почти всички сегменти, а луксозните недвижимости са едни от най-търсените и именно към тях са се насочили най-много чуждестранни предприемачи. Индийският пазар е на прага на бум и това е основният довод на анализаторите да прогнозират увеличение на цените на качествените жилища в близко време.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА