Last news in Fakti

21 Юли, 2015 19:07 5 133 2

Строят огромен нов град в Китай

  • град-
  • джин цзин джи-
  • китай

Предвидено е населението на новия град да бъде шест пъти по-голямо от това на Ню Йорк, а големината му ще е приблизително колкото американския щат Канзас. Името на новия китайски мегаполис ще е Джин Цзин Джи. Той ще образува голяма агломерация заедно с Пекин и градовете Тиендзин и Хебей. Ще бъде заселен с близо 130 млн. души.

Всеки град от англомерацията ще има важна икономическа роля. Фокусът в Пекин ще бъде върху културата и технологиите. В Тиендзин ще е съсредоточена промишлеността, а предназначението на Хебей за момента не е определено. Експерти предполагат, че на негова територия ще бъдат разположени предприятия от леката промишленост, като например текстилното производство.

Китай в момента разработва система за високоскоростна железопътна мрежа на територията на бъдещата англомерация, която ще позволи на нейните жители бързо да се предвижват от една до друга точка.

Друг грандиозен проект, който Китай наскоро обяви, беше строителството на най-дългия мост в света.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ааааааааа

    0 0 Отговор
    До кога тая еднопартийна система ще се доказва че е жива?
    Защо "наште" еднопартийни системи умряха?
  • 2 kym aaaaaaaaa

    0 0 Отговор
    Tq i pri nas rabotishe , imahme vsichko , stroqha se zavodi , bolnici , uchilishta i dr. Bqhme gordi che sme bulgari . Bqhme silna dyrjava. Vsichko e vypros na masova manipulaciq i propaganda...