Last news in Fakti

14 Септември, 2011 12:16 2 999 0

Протести заради по-високи наеми

  • протест-
  • германия-
  • жилища-
  • наем

Повишаването на наемите в Германия доведе до масови протести в Берлин. Най-силно увеличение се регистрира в Рурска област и германската столица.

В близките години наемните нива чувствително ще се увеличат, пише германският вестник Die Welt. До 2013 г. се планира от 48 800 жилища в Берлин на 15 000 да се увеличи месечният наем с 6.8%. В провинция Северен Рейн Вестфалия се планира реден ръст от 2.5% на година.

Не всички жилищни асоциации увеличават наемите. „Поскъпването засяга най-вече гъстонаселените градове”, казва Улрих Роперц, представител на Съюза на наемателите. Според него, жилищните асоциации използват факта, че през последните години населението на големите градове се увеличава, а нови сгради не се строят.

„В Берлин, Хамбург, Франкфурт и Мюнхен се строяха луксозни жилища. Такива от средния и ниския ценови сегмент не бяха изградени” уточнява Томас Байерл, директор на изследователския център по търговия с недвижими имоти.

Наемите се увеличават и в резултат на по-високите данъци за енергийна ефективност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА