Last news in Fakti

30 Юли, 2015 09:42 5 496 1

Най-богатата страна е с най-ниски лихви по ипотеки

  • лихва-
  • ипотечен заем-
  • швейцария

Средният процент на лихвите по ипотечни кредити в Швейцария е 1.52%, което я превръща в страната с най-ниски лихви по този вид заем. Цифрата „1.52” се е получила след сравняването на стотици банкови и небанкови продукти, предлагани от 70 кредитни институции.

В някои райони на Швейцария процентът достига 1.7%. Няколко са причините, за да има разлика в лихвените нива, обясняват от швейцарската финансова организация Moneypark. Едната е, че финансисти оценяват западната част на страната като по-рискова и съответно лихвеният процент по ипотеките е по-висок. Освен това на лихвите в западните региони влияят фактори като понижаване цените на недвижимите имоти и високия процент на безработица.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    0 0 Отговор
    Затова са богати хората в Швейцария. Нямат и цигани като при нас а ако има тук там не могат да се познаят.